Strømforsyninger og opladere

Mangler du en særlig oplader til din enhed eller en strømforsyning til dit produkt, så kan du med fordel tage et kig på vores udvalg nedenfor. Vores udvalg består blandt andet af ATX, SFX og EPS strømforsyninger, så du har god mulighed for at finde præcis den variant, du har brug for. Vi forhandler desuden strømtilbehør i alle afskygninger og fra branchens bedste producenter, så kvaliteten altid er i top. Uanset hvilken type oplader eller adapter du er ude efter, går du ikke galt i byen med vores udvalg. Se nærmere på vores sortiment af opladere og strømforsyninger og find lige den du skal bruge her på disse sider.

Resultater: 6609
Resultater: 6609


loader

Strømforsyning til alle slags computere

Der kan være mange årsager til, at du er på udkig efter en ny strømforsyning. Måske er du ved at opgradere din computer, og dit nye grafikkort eller CPU kræver en kraftigere strømforsyning? Det kan også være, du er i gang med at bygge en computer op fra bunden, eller din gamle strømforsyning er gået i stykker? Uanset årsagen kan du med stor sandsynlig finde lige den strømforsyning, du har behov for her på siden, hvor vi har samlet hele vores brede sortiment.

Er det første gang, du er på jagt efter en strømforsyning, er det nok relevant at se lidt nærmere på, præcist hvad enheden skal kunne. En strømforsyning eller Power Supply Unit (PSU) er, som navnet præcist beskriver, den enhed, der leverer strøm til computerens interne hardware og i nogle tilfælde også eksterne komponenter. Skærme, printere og visse enheder har dog ofte deres egne separate strømforsyninger.

Helt simpelt udlagt omdanner en strømforsyningen vekselstrømmen fra elnettet til jævnstrøm, som anvendes i computeren. Herefter distribueres strømmen til computerens forskellige dele. Til stationære computere fører vi overordnet tre typer af strømforsyninger, der er kompatible med forskellige slags bundkort:

  • ATX PSU – den mest udbredte standard og kompatibel med langt de fleste bundkort og kabinetter
  • EPS PSU – en nyere standard, der også er bagudkompatibel med normale ATX-bundkort
  • SFX PSU – fysisk mindre enhed rettet mod Micro-ATX kabinetter

Få strøm nok til selv den kraftigste hardware

Normalt hører der mange overvejelser og kompromisser til købsprocessen, når det drejer sig om hardware. Skal man spare lidt penge og leve med lidt mindre ydelse i grafikkortet? Eller bør skærmen have lynhurtig responstid til fordel for lidt lavere opløsning? Det er ikke på samme vis tilfældet med strømforsyninger. For får computeren ikke strøm nok, ja, så nægter den for det meste simpelthen at starte.

Derfor er den første overvejelse ofte, hvorvidt strømforsyningen giver strøm nok (målt i watt) til computerens komponenter. Mange moderne grafikkort i eksempelvis GeForce 30-serien kræver 750 Watt eller mere af din strømforsyning, mens 700 watt eller mere ofte anbefales til nyere Intel i7-processorer. Husk derfor at tjekke strømkravene til din hardware, inden du vælger en strømforsyning – særligt hvis du anvender de nyeste komponenter, der ofte er ret ressourcekrævende. Vil du gå yderligere i detaljer, kan du også finde information om indgangsspænding, udgangsspænding og kølesystem ved at læse produktspecifikationer for den enkelte PSU.

De bedste 80 Plus Gold-certificerede strømforsyninger

Søger du efter en ny strømforsyning her på siden, vil du hurtigt støde på betegnelsen 80 PLUS Gold. Her er tale om en internationalt accepteret certificering af strømforsyninger, der lever op til en række grænseværdier for energieffektivitet.

Energieffektiviteten for en strømforsyning måles overordnet ved at dividere dens output med dens input, da den resterende energi forvandles til spildvarme. Det vil sige, at med en energieffektivitet på 80% vil en PSU på 600 watt forbruge 800 watt. Der går typisk en smule mere strøm til spilde ved et højt wattforbrug, men med 80 Plus-certificeringen, kan du være sikker på, at strømforsyningen, uanset strømforbrug, altid omsætter 80% strøm eller mere. Certificeringen kommer i forskellige variationer alt efter, hvor effektivt den enkelte strømforsyning håndterer sit strømforbrug ved maksimal kapacitet:

  • 80 Plus – 82%
  • 80 Plus Bronze – 85%
  • 80 Plus Silver – 87%
  • 80 Plus Gold – 89%

En 80 Plus Gold-certificeret strømforsyning koster måske en smule mere end en tilsvarende model med en lavere certificering. Men i det lange løb, kan det ofte betale sig at købe den mest energieffektive strømforsyning, da dette også medfører en mindre elregning.

Maksimal sikkerhed

Selvom der selvfølgelig er tale om streng naturvidenskab, kan man alligevel godt kalde elektrikerens indvirkning på vores tilværelse for intet mindre end magisk. Men det er samtidigt en voldsom kraft, som mennesket har tæmmet, og vi har nok alle hørt historier om elektriske apparater, der kortslutter eller overopheder.

Det skal du dog ikke bekymre dig om med strømforsyninger i vores katalog, der kommer fra anerkendte producenter og alle er udstyrede med en lang række sikkerhedsforanstaltninger. Det drejer sig blandt andet om:

  • Beskyttelse mod overophedning
  • Over- og underspændingsbeskyttelse
  • Kortslutningsbeskyttelse

Opladere og tilbehør til alle formål

Udover strømforsyninger fører vi også et varieret udvalg af strømtilbehør. Det kan eksempelvis dreje sig om en bypass-omskifter, strømsplitter, opladningsdock eller automatisk strømregulator. Der er kort sagt masser at gå på opdagelse i, hvis du har styr på spænding, ampere og så fremdeles.

Lidt lettere tilgængeligt er vores endnu større udvalg af strømadaptere og opladere. Her finder du blandt andet kraftige powerbanks, så din telefon eller andre transportable enheder ikke risikerer at løbe tør for strøm på ubelejlige tidspunkter. Du kan også finde opladere til bilen, bærbare computere, telefoner og meget andet. Alt sammen til en god pris og med hurtig levering.

Strømforsyning og opladere i alle prisklasser

Hos Føniks Computer er vores mission at kunne tilbyde elektronik, hardware og udstyr for ethvert budget. Derfor har vi naturligvis bestræbt os på at samle strømforsyninger og opladere i mange forskellige prisklasser. Uanset om du er på udkig efter en professionel strømforsyning til erhverv eller en prisvenlig oplader til dine enheder i hjemmet, er du derfor kommet til det rette sted. Er det en strøminjektor eller måske en blæseeffekt-adapter du mangler, kan vi også i den sammenhæng tilbyde adskillige kvalitetsprodukter. Vi fører strømforsyninger og opladere fra mærker som Corsair, Apple, Lenovo, Cooler Master og mange andre. Da udvalget ofte opdateres, tages der dog forbehold for løbende ændringer.

Fra eksterne og interne strømforsyninger, til rackversioner og monterbare varianter – hos Føniks Computer har du altid mange forskellige modeller at vælge imellem. Grundet det store udvalg har vi derfor valgt at lave en søgefunktion til højre på siden, så du hurtigt kan finde frem til det rette produkt. Her kan du vælge alt fra formfaktor og kompatibilitet, til producent og prisniveau. Du er som altid meget velkommen til at kontakte os, skulle du have spørgsmål angående valg af oplader eller angående udvalget generelt. Vores produkter leveres med fri fragt, og vi tilbyder også en udvidet returret, hvis du skulle fortryde dit køb.