Strømforsyninger og opladere

Strømforsyning banner.


Mangler du en særlig oplader til din enhed eller en strømforsyning til dit produkt, så kan du med fordel tage et kig på vores udvalg nedenfor. Vores udvalg består blandt andet af ATX, SFX og EPS strømforsyninger, så du har god mulighed for at finde præcis den variant, du har brug for. Vi forhandler desuden strømtilbehør i alle afskygninger og fra branchens bedste producenter, så kvaliteten altid er i top. Uanset hvilken type oplader eller adapter du er ude efter, går du ikke galt i byen med vores udvalg. Se nærmere på vores sortiment af opladere og strømforsyninger og find lige den du skal bruge her på disse sider.

Resultater: 4448
Resultater: 4448


loader

Strømforsyninger – ofte stillede spørgsmål

Der er lige et par spørgsmål, vi ofte bliver stillet, når det kommer til strømforsyninger. Derfor svarer vi hurtigt på dem her, og håber på, at det er lige det, du gerne vil vide.

Finder du ikke et svar på dit spørgsmål? Så læs mere længere nede på siden, eller overvej at tage fat i vores kundeservice. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig.

Hvordan virker en strømforsyning?

En strømforsyning omdanner vekselvstrømmen fra din stikkontakt til jævnstrøm din PC kan gøre brug af. Det er nødvendigt, fordi komponenterne i din computer skal bruge strøm – især processor og grafikkort bruger rigtig meget.

Hvad bruger man en strømforsyning til?

Du bruger en strømforsyning til at føre den korrekte mængde strøm til de forskellige komponenter i din PC. Det er vigtigt, for at de kan køre ordentligt, og for at undgå skader på din hardware.

Lynkursus – hvad er en strømforsyning?

En strømforsyning, også kaldet en PSU (Power Supply Unit), er en enhed i din PC, og det er den som leverer strøm til alle de forskellige komponenter i computeren.

Strømforsyninger kommer i forskellige størrelser og med meget forskellig ydeevne. Det er vigtigt at finde en, der passer til dit behov og kan yde den korrekte mængde strøm til din hardware, for ellers kan computeren opleve fejl, og i værste tilfælde kan din hardware tage skade af det.

Det betyder, at din strømforsyning ikke må være for svag kontra din hardware, men den må helst heller ikke være for stærk. Det er derfor en god ide enten at spørge vores kundeservice til råds, eller selv at lære hvad der gør en strømforsyning til den rigtige i forhold til dit behov.

Sådan vælger du den rigtige strømforsyning

Der er en del faktorer at overveje, når du skal vælge den helt rigtige strømforsyning. For det er ikke bare at bestille den første og den bedste, du får øje på. Du vil helt sikkert gerne have et godt resultat, og derfor bør du overveje følgende, når du investerer i en strømforsyning:

 • Kapacitet
 • Effektivitet
 • Støjniveau
 • Kabler

Disse punkter er nogle af de klart vigtigste, når du er ude efter en ny strømforsyning. Det er derfor i den grad værd at lære bare lige lidt om dem, medmindre man bare lader vores kundesupport, eller andre pålidelige kilder, hjælpe.

Strømkapacitet

Strømstyrken på en strømforsyning måles i watt (W). Det vigtigste her er ikke at få en strømforsyning med den højest mulige mængde watt. Du skal derimod finde ud af, hvor stærk en strømforsyning din computer har brug for.

Det vigtigste er nemlig, at strømforsøgningen kan leverer nok strøm til de andre komponenter, så de kører gnidningsfrit og uden at der sker fejl eller skader. Find derfor først og fremmest ud af, hvor meget strømkapacitet du har behov for.

Certificering

De fleste vil gerne have en effektiv strømforsyning, der i sin konvertering fra vekselstrøm til jævnstrøm spilder mindst mulig energi, samt er pålidelig og sikker at bruge. Det gør sig gældende, at langt de fleste strømforsyninger er rigtig gode til dette. Der er dog en måde at tjekke det på.

I specifikationerne kan du tjekke, om en strømforsyning har en 80 plus certificering. Har den det, så har du at gøre med en rigtig effektiv PSU. Der er forskellige niveuer af 80 plus certificeringer, og skalaen går således:

 • 80 plus Titanium
 • 80 plus Platinum
 • 80 plus Gold
 • 80 plus Silver
 • 80 plus Bronze
 • 80 plus

En 80 plus Titanium certificering er den bedst mulige, og de nedenstående står derefter i rækkefølge, alt efter hvor gode de er. Tag dog ikke fejl, det behøver ikke at være Titanium, du har fat i – enhver 80 plus certificering garanterer en rigtig god strømforsyning.

Støjniveau

Det er altid rart at have en computer, der ikke larmer for meget. Her skal man huske på, at en strømforsyning godt kan generere lyd. Ofte vil de nye og moderne strømforsyninger med høj effektivitet fra kendte mærker være dem, der larmer klart mindst.

Ved disse er der trods alt brugt både penge og tid på et godt produkt, der er skabt til forbrugerens behov. Vælger du derimod en billig strømforsyning, så kan det godt være, at du skal gøre dig klar på, at den laver noget støj.

Kabler

Det er lidt forskelligt, hvordan kabler fungerer på en strømforsyning. Nogle strømforsyninger bliver leveret med allerede fastgjorte kabler, men der er også modeller, hvor kablerne kan tilsluttes efter behov. Det er ikke sikkert, at det betyder noget for dig, men hvis det gør, så husk at tjekke efter.

Til dig der gamer

Vi er godt klar over, at mange af dem der køber en strømforsyning, er nogen der skal til at samle deres helt egen gaming PC. Her er det også vigtigt at få fat i en god, samt passende, strømforsyning, for hele dit PC system er trods alt afhængig af, at det får den rette mængde strøm.

Ofte er det også nødvendigt med en rimelig kraftfuld strømforsyning til gaming, da du antageligt vil have en computer med stærk hardware, så du kan køre alle dine computerspil i høje settings. Det kan være du vil have et high-end grafikkort fra NVIDIA og/eller en stærk processor fra Intel.

Her kan det ofte være smart at se på en strømforsyning, der er direkte lavet til gaming. Corsair og Gigabyte laver meget hardware med gamere i tankerne, og det er helt klart nogle af de bedre producenter at se på, hvis du går og leder efter en strømforsyning til gaming.

Markedets bedste mærker

Med Corsair og Gigabyte nævnt skal det siges, at der er en hel del forskellige producenter derude, der producerer strømforsyninger. Nogen af dem er dog bedre end andre, så her får du lige vores liste over de mærker, vi synes det er mest fornuftigt at se på:

 • Corsair
 • Gigabyte
 • NZXT
 • EVGA
 • Seasonic
 • Thermaltake
 • Cooler Master
 • Be Quiet!
 • Fourze

Disse producenter er kendte verden over, og de laver helt generelt ekstremt god hardware. Derfor kan man også regne med, at deres strømforsyninger er i høj kvalitet, og yder alt det, man går og forventer.

Har du nogen spørgsmål?

Har du fundet ud af det, du gerne vil vide om strømforsyninger, eller er der andet, du gerne vil vide? Hvis du har nogen spørgsmål, så er du selvfølgelig velkommen til at tage fat i vores kundeservice.

Vi er blot et opkald, en mail eller en chatbesked væk. Ring til os indenfor vores åbningstider, hvis du gerne vil have en snak hurtigst muligt, eller skriv hvis du godt kan vente på, at vi svarer dig, når vi bedst har tid. Én ting er sikkert, og det er, at hvis du mangler en strømforsyning, så er Føniks klar til at hjælpe.