psu


Hvis din gamer computer skal køre optimalt, så skal der noget ordentlig energi til. Derfor bør du altid have en PSU, der er optimeret til din stationære gamer PC. Her på siden finder du Føniks Computers store udvalg af PSU'er, der hjælper med at holde din CPU og GPU godt i gang igennem selv de mest hardcore gaming sessioner. Uanset om du skal bruge en af de nyeste modeller på markedet eller noget i den ældre ende af skalaen, så kan du være sikker på, at vi kan tilbyde dig begge dele og at kvaliteten er i top uanset hvad. Vi har strømforsyninger fra alle de mest populære mærker, såsom Corsair, Cooler Master, NZXT, Fourze og mange andre. Det behøver aldrig være et problem, at finde den helt rigtige PSU til din PC. Alt du behøver at gøre, er at kigge dig omkring her på siden.

Resultater: 810
Resultater: 810


loader

Ofte stillede spørgsmål om PSU'er

Vi har her samlet nogle af de oftest spurgte spørgsmål, når det kommer til PSU'er, så du forhåbentligt hurtigt og nemt kan få svar på lige de spørgsmål, du er ude efter! Og hvis svaret ikke lige er at finde her, så kan du med fordel læse videre i de næste sektioner, hvor der er stor sandsynlighed for, at du vil få svar på det, du gerne vil vide. Finder du stadig ikke dit svar, så er det bare at tage fat i vores kundeservice – vi skal nok hjælpe dig i den rigtige retning!

Hvad står PSU for?

PSU står for Power Supply Unit. Dette er fordi, det er strømforsyningen i din computer, og den sørger for, at der kommer nok strøm rundt til hele systemet, hvor især grafikkort og processor har brug for en hel del, alt efter hvilken hardware du har og hvilke computerspil du spiller.

Hvilken strømforsyning skal jeg vælge?

Det kommer an på, hvad for noget hardware du har, og hvad din computer skal bruges til. Jo stærkere en processor og jo stærkere et grafikkor du har, desto stærkere en PSU skal du bruge. Den nemmeste måde at finde ud af, hvilken PSU der er kompatibel med hvad for noget hardware, er ved at spørge en sagkyndig eller ved at tjekke det på internettet.

Hvad bruger man en strømforsyning til?

En strømforsyning, også kaldet en PSU, er et stykke hardware i din computer, der et elektrisk signal til en andet form for elektrisk signal. Herigennem kan den med fordel levere strøm til al hardwaren i din computer, så computeren har nok energi til at køre optimalt og uden problemer.

Hvad er en PSU?

En PSU, eller en strømforsyning, er en enhed i din PC, der er ansvarlig for at levere strøm til alle de forskellige komponenter i computeren. Det er dog især processor og grafikkort, der ofte kræver en højtydende PSU, hvis du har nyere modeller og gerne vil game. Og hvis du ikke har en CPU og en GPU, der matcher dine krav som gamer, og hvis du heller ikke har en kraftig nok PSU til disse, så kommer du ikke til at have en god oplevelse, når du sidder og gamer. PSU'en er derfor meget vigtigt.

PSU'er kommer i forskellige størrelser og med forskellig ydeevne. Der er derfor en hel del forskelligt at vælge imellem, og det er i den grad vigtigt at vælge en PSU, der passer til din computers behov. Hvis du bruger en PSU, der er for svag, kan det resultere i ustabilitet, fejl og nedbrud. I værste tilfælde kan din PC's hardware endda enda med direkte at tage skade. På den anden side, så hjælper er det heller ikke smart at bruge en PSU, der er for stærk. Det er spild af dine penge, og kan også føre til problemer med din hardware. Det handler derfor virkelig om at finde ud af, hvad for noget hardware der er kompatibelt, og hvor stærk en PSU du har behov for. Ofte kan internettet, eller fagkyndige som kundeservicen her hos Føniks, være behjælpsomme med dette, hvis du har brug for vejledning.

Hvordan virker en PSU?

Den nemme forklaring er, at en PSU fungerer ved at omdanne den vekselstrøm, der kommer fra dit strømstik, til en jævnstrøm som din PC kan bruge. For at få denne jævnstrøm ud til delene i din computer, så har PSU'en en række forskellige kabler, der er forbundet til de forskellige dele i computeren. Det er igennem disse kabler, at PSU'en leverer den nødvendige strøm til de forskellige komponenter i PC'en. Overordnet set er det altså forholdsvist simpelt, og når det hele er installeret korrekt, så behøver du ikke tænke yderligere over det.

Moderne PSU'er har normalt en række beskyttelsesfunktioner, der kan forhindre skader på din computers hardware, hvis der skulle opstå problemer med strømforsyningen. Disse funktioner kan omfatte overstrømsbeskyttelse, overspændingsbeskyttelse, overbelastningsbeskyttelse og kortslutningsbeskyttelse. Især nyere PSU'er er på denne måde smarte og avancerede, så du ikke behøver at bekymre dig, når du sidder og gamer. Finder du ud af, at der er problemer med PSU'en, så skal den selvfølgelig skiftes ud hurtigst muligt.

Hvordan vælger du den rigtige PSU til din computer?

Når du vælger en PSU til din computer, er der flere faktorer, du skal tage hensyn til. Vi nævner her de klart vigtigste, så du har en ide om, hvad det er, du skal kigge efter:

  • Strømstyrke: Den vigtigste faktor er strømstyrken, som måles i watt (W). Du bør vælge en PSU, der har tilstrækkelig strømstyrke til at drive alle dine komponenter. Med lidt god hjælpe fra internettet, eller fra en fagkyndig, kan man nemt regne ud, hvor megen strømstyrke der skal bruges til hvilke formål.
  • Effektivitet: En PSU's effektivitet er et mål for, hvor godt den omdanner strøm fra et strømstik til strøm, der kan bruges af din computer. Jo højere effektivitet, jo mindre strøm vil gå til spilde som varme, og jo mere energieffektiv bliver din computer.
  • Kvalitet: Det er vigtigt at vælge en PSU af høj kvalitet fra en pålidelig producent. En billig PSU af lav kvalitet kan føre til et hav af problemer og endda beskadige dine andre komponenter.
  • Kabler: Sørg for at PSU'en har tilstrækkeligt med kabler til at forbinde alle dine komponenter. Nogle PSU'er leveres med fastgjorte kabler, mens andre har kabler, du kan tilslutte efter behov.
  • Støjniveau: PSU'er kan godt komme til at producere støj, når din computer er i gang. Hvis du ønsker en stille computer, skal du vælge en PSU med et lavt støjniveau.

Der er altså en hel del at se sig om efter, når man er ude efter en ny PSU. Heldigvis er det til at finde rundt i, hvis bare man holder tungen lige i munden. Du kan eventuelt bruge vores filter til højre på siden, oppe i nærheden af toppen, hvis du leder efter en bestemt strømstyrke, størrelse eller producent i henhold til din nye PSU.

PSU'er og gaming

Hvis du er gamer, er en god PSU afgørende for at opnå en stabil og optimal spiloplevelse. Gamer computere har ofte mere krævende komponenter, såsom high-end grafikkort og processorer, fra eksempelvis NVIDIA og Intel, som kræver mere strøm end hardwaren i den gænse hverdagscomputer. Når hardwaren kræver mere strøm, så er en ordentlig PSU med et højt nok output også nødvendig, for ellers kan du ikke drage fordel af din stærke hardware, og i værste tilfælde fungerer din gamer computer bare slet ikke.

Hvis du er en hardcore gamer, kan det være en god idé at investere i en PSU, der er specielt designet til gaming. Disse PSU'er er normalt af højere kvalitet og har funktioner, der hjælper hele processen i din gaming PC med at køre som den skal, når du sidder og gamer. Her kan du med fordel se på Corsair PSU'er, da disse er specielt gode og nogle af de bedste på markedet.

Når du overvejer ny hardware til din stationære gamer PC, så kan du med fordel også overveje, om der ikke er noget perifert gamer udstyr, som du også med fordel kunne anskaffe dig. Det er altid lækkert med en ny gaming skærm, for eksempel er AOC skærme nogle af de bedste på markedet, når det kommer til gaming – og så er en monitor jo noget, man altid kan bruge en ekstra af. 

Find den rigtige PSU til dig hos Føniks Computer

En PSU er en af de vigtigste komponenter i en computer, og det er derfor vigtigt at vælge en, der passer til dit hardwares behov. Sørg derfor for at tænke dig godt om, og vælge med omhu, når du skal ud og finde dig en ny PSU. Er du ikke helt sikker på, hvad du gerne vil have, så kan du altid tage en uformel snak med vores kundeservice. Vi har utrolig meget erfaring med IT og elektronik, og vi kan derfor helt klart guide dig i retning af lige den PSU, der passer perfekt til dig og dine behov. Det er trods alt vigtigt, at ens computer kører ordentligt. Det vil vi gerne hjælpe med her hos Føniks.