Resultater: 2472
Resultater: 2472


loader

SSD harddisk – ofte stillede spørgsmål

Når det kommer til SSD'er, så er der altid nogle spørgsmål, der følger med. For selvom de minder meget om en HDD, altså hvad de fleste tænker på, som en helt standard harddisk, så er der alligevel oplagte forskelle.

Derfor svarer vi her på oftest stillede spørgsmål, når det kommer til SSD harddiske. Måske finder du ikke dit svar, men hvis det er tilfældet, så læs mere her på siden eller spørg vores kundeservice. Én ting er sikkert, og det er, at vi nok skal hæjlpe dig med at finde en ny SSD.

Hvad er SSD på en computer?

SSD, som står for Solid State Drive, er en lagringsenhed i din computer. På drev som disse kan du opbevarer filer, programmer, app og lignende, og det er også her, at dit styresystem opbevares.

Hvad er forskellen på RAM og SSD?

Tænk på en SSD som langtidshukommelse og RAM som korttidshukommelse. En SSD lagrer permanent de data, du gemmer på den, indtil du vælger at fjerne dem. RAM lagrer meget mindre data, og modsat en SSD, så gemmes data ikke på dine RAM, når du slukker computeren.

Hvad koster en SSD harddisk?

Det kommer an på, hvor meget plads der er på den, hvor hurtig den er og hvor holdbar den er. Du kan få en 512 GB SSD til nær 300 kroner, en med 1 TB til omkring 500 kroner og en med 2 TB til omkring 900 kroner.

Derfor bør du vælge en SSD harddisk

Der er stadig mange, der tænker på en HDD, når de tænker på en intern harddisk til deres computer. De fleste er dog godt klar over, at SSD'er også findes, men forskellen på de to kan være smuttet forbi en. Så her kommer lige en hurtig guide på forskellene.

SSD står for Solid State Drive, og det er en form for drev i din computer, hvor der kan lagres data på, meget ligesom en HDD. Forskellen på SSD og HDD (Hard Disc Drive) ligger i teknologien. Ofte kalder man det i daglig tale en SSD harddisk, men D'et i SSD angiver teknisk set, at det er et drev.

En HDD består af en drejende disk med flere lag, og hvert lag kan indeholde data. De er for det meste billigere end SSD'er, og de kan indeholde større mængder af data. Alligevel er de nu til dags sjældent det foretrukne valg.

En SSD er nyere teknologi, der især siden 2006 begyndte at vinde frem. Her er der tale om flash-hukommelse, der bliver brugt til at få adgang til og opbevare data.

Langt hen ad vejen er en SSD og en HDD altså det samme, men der er nogle gode grunde til, at SSD'er bare er mere populære nu til dags:

  • Lynhurtig hukommelse
  • Sikker opbevaring af dine filer
  • Mindre strømforbrug
  • Mindre larm

Først og fremmest er en SSD bare meget hurtigere end en HDD. Det betyder, at din computer kommer til at starte lynhurtigt op, og det går meget hurtigere, når du vil åbne programmer, hvis du skal igennem loading screens i computerspil og ved overførsel a data.

Modsat en HDD er der heller ingen bevægelige dele i en SSD. Det betyder, at en SSD modsat en HDD ikke larmer, samt at disse drev sjældenere oplever fejl, så du har mere sikker opbevaring af dine filer. Sidst men ikke mindst, så bruger en SSD også mindre strøm end sin forgænger.

Vælg den rigtige SSD til dit behov

Selvom alle SSD'er har det samme job – lagring og læsning af data på din computer – så er hver en SSD dog ikke ens. Der er forskel på de forskellige modeller, og vi foreslår derfor at se på disse specifikationer, når du skal have en ny SSD:

  • Lagringsplads
  • Formfaktor
  • Hastighed
  • Producent

Selvfølgelig vil man altid gerne have det bedste af det bedste, men hvis du har et bestemt budget, du gerne vil hole dig inden for, så får du ikke den mest rummelige SSD med den største hastighed. Det er også fint, for det er de færreste, der faktisk har brug for dette.

Kapacitet

Mængden af lagerplads på din nye SSD er helt klart det vigtigste, du skal holde øje med. For hvis du har brug for en vis mængde plads, så skal du også have fat i en SSD, der er rummelig nok til dit behov.

Heldigvis har vi mange forskellige SSD'er at vælge imellem, og du kan derfor helt sikkert finde en, der har den mængde plads, du har brug for. Hos Føniks Computer sørger vi for, at der er noget til alle.

Hvis du vil have en bitte sag til billige penge, så kan vi klare en SSD helt ned til 120 GB. Er de standard størrelser på 512 GB, 1 TB eller 2 TB mere dig, så er der massevis at vælge imellem. Skal dit firma derimod bruge mest mulig rummelighed, så er helt op til 16 TB også en mulighed.

Størrelse

Formfaktoren, altså den fysiske størrelse på SSD'en, er også vigtig at overveje. For du kan få nok så hurtig og effektiv en SSD med rigelige mængder af kapacitet, men hvis den ikke passer ind i dit kabinet sammen med alle de andre dele, så kan det være fløjtende lige meget.

Husk derfor lige at tjekke, om det hele rent fysisk kommer til at passe sammen, for ellers kommer du jo ikke langt. Dobbelttjek også gerne en ekstra gang, om dit motherboard og SSD'en du har øjne for faktisk er kompatible.

Hastighed

Hvis du gerne vil have en drønhurtig SSD, så skal du se på læse og skrivehastighederne. De angiver hvor hurtigt data kan læses fra og skrives over på en given SSD. Dette har en betydelig indflydelse på din PC's ydeevne, og det er især vigtigt, hvis du sidder og gamer.

Disse to hastigheder angives normalt i megabyte per sekund (MBps) eller gigabyte per sekund (GBps). Tommelfingerreglen vil være, at højere hastigheder betyder en hurtigere SSD. Til gaming foreslår vi at finde en model, der har mindst 500 MBps i skrivehastighed og mindst 1000 MBps i læsehastighed.

Producent

Der er mange forskellige mørker, når det kommer til SSD'er. Hvis der er et bestemt mærke, du virkelig stoler på, så er det selvfølgelig en god ide at vælge en model fra dem. Heldigvis er der rigtig mange mærker at vælge imellem, og de er alle sammen rigtig gode.

Vi foreslår følgende mærker

Selvom alle producenter af SSD'er laver gode produkter, så er der bare nogle mærker, der er bedre kendt for deres høje kvalitet og effektive produkter. Hvis du leder efter en SSD, så foreslår vi hos Føniks at du ser på et eller flere af følgende mærker:

Der er mange mærker at vælge imellem, men hver og en af dem har udmærket sig, når det kommer til produktion af SSD'er i topkvalitet. Det er også nogle af disse producenter, dem som udmærker sig indenfor gaming, hvor vi bruger SSD'er fra, når vi skal lave vores gamer computere.

SSD til gaming, hverdag og erhverv

Langt de fleste computere nu om dage bruger en SSD, fordi det er hurtigere og mere effektivt. Det sker dog, at der er en computer med en HDD, eller at du finder en computer med både en SSD og en HDD – så kan SSD'en klare alt det, der skal gå hurtigt, imens HDD'en kan opbevare mere standard filer.

Med det sagt, så er en SSD et stykke hardware, der kan bruges til meget forskelligt. Enhver gamer ønsker en i deres PC, og på arbejdspladsen er der aldrig tid til at vente på langsom opstart. Selv i hjemmet giver det god mening at have en SSD i sin PC, for hvem gider bruge sin fritid på at vente på PC'en?

Da SSD'er er brugte og elskede af alle og enhver, er det vores fornemste opgave hos Føniks Computer at sørge for, at hvem som helst kan finde en model hos os, der passer til deres behov. Så se dig blot omkring, vi har rigtig mange SSD'er at byde på.

Er der andet, du vil vide?

Har du nogen spørgsmål til vores udvalg af SSD'er, eller er der måske en bestemt model, du er ved at se dig varm på? Uanset hvad det måtte være, du gerne vil vide, så kan du altid tage fat i vores kundeservice.

Ring til os indenfor vores åbningstider og tag en uformel snak, eller skriv til os via mail eller chat, så vi kan komme tilbage til dig med et svar hurtigst muligt. Der er ingen grund til at mangle en SSD. Ikke så længe du kan finde vores hjemmeside.