Her på denne side kan du se nærmere på vores udvalg af Solid State Drev (SSD). Vi fører et bredt udvalg af Solid State Drev, i både den avancerede og mere prisvenlige ende af skalaen, og derfor vil du sikkert også kunne finde en model, der passer til dit behov og budget. Du kan finde SSD harddiske fra en lang række af de bedste producenter på markedet, når du handler her hos, og vi tilføjer løbende nye produkter til udvalget. Tag et kig på vores Solid State Drev nedenfor og find netop den model, der opfylder dine krav og ønsker.

Resultater: 2822
Resultater: 2822


loader

Hurtig og sikker opbevaring med en SSD harddisk

SSD står som nævnt for Solid State Drev, og er en fremadstormende teknologi, der er ved at afløse de traditionelle harddiske i mange computere. Selvom de også benævnes SSD harddiske, så er der ikke tale om en harddisk i traditionel forstand. Det skyldes, at SSD ikke har de roterende plader og andre mekaniske dele, der kendetegner et traditionel Hard Disk Drive (HDD). I stedet opbevares data på et integreret kredsløb typisk gennem ikke-volatil flash hukommelse, hvilket blot betyder, at data forbliver gemt selv uden tilsluttet strøm, i modsætning til eksempelvis RAM. I praktisk forstand betyder det, at du får en række fordele som forbruger:

  • Lynhurtig hukommelse
  • Sikker opbevaring af dine filer
  • Mindre strømforbrug og larm

I løbet af de seneste år har SSD harddiske for alvor vundet markedsandele. Det skyldes ikke mindst, at SSD harddiske er kompakte og effektive. De fylder derfor fysisk mindre og har typisk et lavere strømforbrug end en traditionel, mekanisk harddisk. Manglen på mekaniske dele forbedrer også holdbarheden og minimerer fejlraten, så der er tale om en sikker måde at opbevare de vigtigste filer, dokumenter og billeder. Her hos Føniks Computer kan du med stor sandsynlighed finde din næste SSD harddisk, da vi fører et bredt udvalg til konkurrencedygtige priser.

Sæt fart på computeren med en SSD harddisk

Når behovet for en SSD harddisk opstår, kigger de fleste først på kapaciteten. Det giver god mening, for en harddisk, uanset typen, er ikke meget værd, hvis du konstant tvinges til at slette filer og programmer for at have tilstrækkeligt med tilgængelig plads. Men der er bestemt også andre faktorer at overveje, ikke mindst hvor hurtigt harddisken skriver og læser filer.

En SSD kan opnå markant hurtigere læse- og skrivehastigheder, end en HDD, der bliver holdt tilbage af sine mekaniske operationer. Det betyder, at du med en harddisk i SSD teknologi vil kunne arbejde langt hurtigere på computeren, og der kan ofte være en verden til forskel, alt afhængig af hvad du bruger din PC til. De to hastigheder indikerer:

  • Læs – Hvor hurtigt harddisken indlæser filer og programmer
  • Skriv – Hvor hurtigt harddisken flytter eller kopierer data

Begge hastigheder måles i MBps (megabytes per sekund), men faktisk findes der SSD harddiske, der formår at skrive og læse med mere end en gigabyte i sekundet. Normalt må en datahastighed på mellem 300-500 MBps dog siges at være ganske tilfredsstillende til langt de fleste opgaver, hvad enten vi snakker gaming eller kontorarbejde. I søgebaren til højre på siden, kan du blandt andet filtrere efter datahastighed og kapacitet, så du kan finde den helt rette SSD harddisk til dine behov.

SSD harddiske til gaming og kontorarbejde

Takket være sin høje læsehastighed vil en SSD harddisk typisk lade dig starte computeren utroligt hurtigt, da en traditionel HDD skal bruge lang tid på at indlæse styresystemet og baggrundsprocessor under opstart. Alene her kan du spare en del tid, men de rigtige gevinster kommer for alvor, når computeren er oppe i omdrejninger.

Er du gamer, vil du i høj grad kunne nyde godt af en lynhurtig SSD. Moderne spil kræver typisk, at der indlæses flere gigabyte data, inden de overhovedet vil starte. Og hver gang, at man eksempelvis går ind i en ny kamp eller bevæger sig til et nyt område, bliver man typisk mødt af en frustrerende loading screen, når nye data skal indlæses. Her kan den rette harddisk med SSD teknologi være med til at gøre ventetiden minimal. Også til professionelt arbejde kan en SSD forbedre produktiviteten markant. Ofte skal der ved billed- og videoredigering gemmes og kopieres store filer. Det gælder også ved arbejde med databaser og omfattende dokumenter. Med en hurtig skrivehastighed lettes denne type arbejde markant.

Få udvidet kapaciteten med harddiske i SSD teknologi

Leder du efter en SSD harddisk med stor kapacitet, kan du helt sikkert finde den her hos Føniks Computer. Arbejder du med store filstørrelser, for eksempel inden for video eller computerspil, bliver harddisken hurtigt fyldt op. Det kan være frustrerende hele tiden at skulle tage stilling til, hvad der skal slettes eller flyttes til anden opbevaring. For meget data på harddisken også påvirke hastigheden negativt.

Med store SSD harddiske på 1TB eller mere, slipper du sandsynligvis for den værste pladsmangel. Har du brug for mere kapacitet, kan du enten vælge en endnu større harddisk på op til 4TB eller mere eller en ekstern HDD – den sidste løsning kan ofte være yderst prisvenlig, mens den første er mere praktisk. Leder du efter ekstra kapacitet, er det derfor værd at overveje forskellene teknologierne imellem:

  • SSD – Bedst som primær harddisk. Hurtig fart. Effektiv ydelse og lavt strømforbrug.
  • HDD – God til ekstern opbevaring. Lav pris.

Køb din nye SSD harddisk hos Føniks Computer

Et Solid State Drev giver dig sikker data opbevaring og lynhurtig effektivitet på computeren. Vi har her hos Føniks Computer derfor samlet et varieret sortiment af de hurtigste og mest pålidelige Solid State Drev fra en lang række forskellige producenter. Du kan således finde SSD’er fra Acer, Kingston, Samsung, Transcend, Intenso, Corsair, Intel, Toshiba, LaCie og mange andre fabrikanter, alle med hver deres unikke specifikationer.

Vi fører både Quad-Level Cell (QLC), Triple-Layer Cell (TLC), Multi-Level Cell (MLC) og Single-Level Cell (SLC) harddiske i SSD teknologi. Forskellen ligger primært i datahastighed, pris og forventet tid mellem fejl. Om du vil have et MLC Solid State Drev, SLC Solid State Drev eller en anden standard, afhænger i høj grad af harddiskens øvrige specifikationer. Vi fører SSD harddiske med mange forskellige størrelser – fra nogle få GB til adskillige TB – og med varierende hastigheder og ekstra funktioner. Husk på, at en SSD harddisk kan variere end del i både størrelse og tilslutning, så det er altid en god ide at tjekke kompatibiliteten i forhold til bundkortet.

Du kan som altid bruge søgefunktionen til højre til at filtrere ud fra dine foretrukne specifikationer. Har du spørgsmål om SSD harddiske eller vores øvrige produktudvalg, er du også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice eller møde op i en af vores fysiske butikker. Hos Føniks Computer vægter vi en tryg købsoplevelse højt og tilbyder derfor både en udvidet returret og to års reklamationsret.