Kabinet banner.


Mangler du et kabinet til dit byg selv PC projekt? Eller skal du bruge kabinettet til at opgradere din computer? Uanset hvad det måtte være, så har vi et bredt udvalg af PC kabinetter, og vi har helt sikkert noget, der passer perfekt til dit behov. Uanset om det er et ATX kabinet, udvidet ATX, mini ITX eller en helt anden formfaktor, så kan vi uden tvivl skaffe det til dig. Hvis du gerne vil have et computer kabinet med RGB-lys, eller hvis du leder efter en budgetvenlig løsning, så byder vi også på dette.

Resultater: 1306
Resultater: 1306


loader

Ofte stillede spørgsmål om PC kabinetter

Vi møder af og til kunder, der har spørgsmål, når det kommer til køb af kabinetter. Derfor har vi herunder samlet de par spørgsmål, vi oftest støder på, når det kommer til kabinetter.

Er det dog noget helt andet, du gerne vil vide? Så læs mere her på siden, eller overvej om ikke vores kundeservice kan hjælpe dig på vej. Vi ved en hel del om computer kabinetter, og kan helt sikkert hjælpe dig på vej.

Hvilket kabinet skal jeg købe?

Hvilket kabinet du bør købe, kommer an på, hvad dit behov er. Det mest normale er et ATX kabinet, men Micro ATX er perfekt, hvis du ønsker en lille formfaktor. Vil du derimod have en stor computer med masser af plads, så er udvidet ATX, altså et Tower, klart det bedste valg.

Hvad koster et bundkort

Du kan købe et bundkort, ofte kaldet et motherboard, til omkring 500 kroner. Ofte vil de dog koste 600 til 1.000 kroner, hvis du vil have et godt motherboard. Husk her på, at dit bundkort skal passe i dit kabinet, og det er derfor alfa og omega at tjekke, om disse er kompatible med hinanden.

Find det helt rigtige kabinet

Uanset om PC'en derhjemme skal opgraderes, eller om du skal lave en ny fra bunden, så er det vigtigt at finde det helt rigtige kabinet til opgaven. Størrelsesmæssigt skal det passe sammen med din hardware, og helt optimalt synes du også, at det er fedt at se på.

Derfor sørger vi hos Føniks altid for at have et enormt udvalg af kabinetter, hvor vi ligeledes har utroligt mange forskellige typer. Der er altså en stor sandsynlighed for, at du kan finde det helt rigtige kabinet i vores sortiment, hvis bare du lige overvejer, hvad du skal bruge.

Forskellige typer af kabinetter

Vi deler vores kabinetter op efter formfaktor, så det er så nemt som muligt for dig at finde en model, der passer lige præcis til dit behov. Der er dog ikke så lidt at vælge imellem, men de mest normale typer for kabinetter er følgende:

 • ATX
 • Micro ATX
 • Udvidet ATX
 • Mini ITX

Hvis du er ude efter noget helt specielt, så har vi dog også en masse andre muligheder, end de ovennævnte. Der er altså ingen grund til at, at du skal undvære et kabinet, bare fordi du gerne vil have noget ud over det sædvanlige.

ATX

Et ATX kabinet, også kendt som et Mid Tower, er den mest almindelige type af PC kabinet. Det er den mest gængse størrelse, du kommer til at støde på, og det har forholdt sig sådan siden introduktionen af denne formfaktor tilbage i midten af 1990'erne.

I et ATX kabinet vil der være rigeligt med plads til at installere forskellige komponenter, og normalt har de flere udvidelsesporte. De er et helt overordnet godt valg til gamer computere, eller hvis du skal bruge en god arbejdscomputer.

Micro ATX

Hvis du går og overvejer en lille, budgetvenlig PC, hvor du godt ved, at du ikke skal have plads til en masse avanceret hardware, så er et Mini Tower, også kendt som et micro ATX kabinet, lige det, der skal til.

Et micro ATX kabinet er ikke bitte lille, men det er stadig en forholdsvist smal formfaktor. De er ikke lige så almindelige som standard ATX kabinetter, men der bliver ofte gjort brug af micro ATX, hvis du godt ved, der ikke skal være noget stort i din PC.

Udvidet ATX

Hvis du gerne vil have en ekstremt stærk workstation, eller en gaming computer ud over det sædvanlige, så kan det godt være, at du helst vil gøre brug af et Extended ATX Tower, ofte kaldet udvidet ATX.

Denne form for kabinet er iblandt de største og mest avancerede, du kan få fingrene i. Det giver dig rig mulighed for at få plads til ekstra komponeneter, som flere lagringsenheder eller endda ekstra grafikkort og lignende.

Mini ITX

Hvis du ser på et mini ITX kabinet, så ser du i sandhed på en smal formfaktor. Det vil ofte være til små office computere eller små arbejdscomputere, hvor det er handy, at de ikke fylder særlig meget. Du kan altså lave en mini PC!

Denne slags kabinetter har ikke plads til, at du installerer en helt masse avanceret hardware. Der er plads til det fornødne, og de er den korrekte løsning, når du godt er klar over, at du bare skal bruge en lille pålidelig maskine, der ikke fylder noget.

Se udvalget fra de bedste mærker

Der er en del forskellige producenter, der laver kabinetter, og selvom de alle er rigtig gode, så ville det være synd at sige, at de alle laver modeller i samme kvalitet. Der er en forskel, og nogle mærker er bare generelt bedre end andre.

Derfor er det altid en god ide at vælge et PC kabinet fra et anerkendt mærke, hvis du gerne vil være sikker på, at du får et produkt i topkvalitet. Vi fører kabinetter fra rigtig mange producenter, men vi foreslår især at se på følgende:

Det er derfor altid en god ide at vælge et kabinet fra et anerkendt mærke, så du ved, at du får et produkt i topkvalitet. Vi fører kabinetter fra rigtig mange producenter her på siden, men vi foreslår især at se på følgende mærker, når det kommer til kabinetter:

 • Corsair
 • NZXT
 • Fourze
 • Gigabyte
 • Cooler Master
 • Fractal Design
 • Phanteks
 • Thermaltake

Når du leder efter et kabinet blandt disse mærke, så overvej stærkt hvad du skal bruge det til. Nogle gange handler det ikke bare om den højeste kvalitet, men i stedet om en lidt lavere kvalitet for en lavere pris.

Under alle omstændigheder, så kan du helt sikkert finde et godt kabinet ved ovenstående producenter. Corsair har nogle af de fedeste RGB-løsninger på markedet, og kvalitet møder utroligt gode priser, hvis du kigger på kabinetter fra Gigabyte.

Computer kabinet – overvejelser

Størrelse og pris er ofte de mest oplagte overvejelser, når du er ude efter et nyt kabinet. Det giver god mening, men det betyder ikke, at det er det eneste, du bør have i tankerne. Der er andre overvejelser, det er smart at gøre sig, når det kommer til sit kabinet.

Først og fremmest er det værd at tænke over kølingsmuligheder, hvis computeren du samler i kabinettet skal køre tunge programmer eller computerspil. Det kan sagtens være, at du skal have plads til flere blæsere, eller at kabinettet skal kunne indeholde vandkøling.

Er du godt klar over, at du i fremtiden gerne vil have udvidelsesmuligheder med ny eller mere hardware? Så er det nok også nødvendigt at vælge et kabinet af en vis størrelse, og som har rigeligt med moderne installationsmuligheder.

Sidst men ikke mindst, til dig der virkelig går op i den æstetiske fremtoning, så kan det være, at du vil have et PC kabinet med RGB-lys. Ud over RGB-belysningen, så kan det også være om du vil have et kabinet i en bestemt farve eller med et fedt mønster.

Er du i tvivl om noget?

Er der noget, du er i tvivl om, når det kommer til kabinetter? Så står det dig frit for at spørge vores kundeservice til råds. Vi er altid tilgængelig med blot et opkald i vores åbningstider, en mail eller en chatbesked – og vælger du at skrive til os, så skal vi nok svare hurtigst muligt.