Skal du bruge et nyt gamer bundkort, bør du tage et kig på denne side. Hos Føniks Computer kan vi tilbyde et bredt udvalg af gamer hardware med høj ydeevne, og vores sortiment af gaming bundkort er bestemt ingen undtagelse. Vi fører modeller fra en lang række af de bedste producenter på markedet, og du kan derfor sikkert også finde præcis det gamer bundkort, der passer til din computer. Uanset om du er interesseret i en high-end eller en mere prisvenlig model, så se nærmere på det store udvalg nedenfor.

Resultater: 697
Resultater: 697


loader

Gamer bundkort skræddersyet til gaming

Bundkortet, også kaldet motherboardet, er en vigtig komponent i computeren. Det er gennem bundkortet, at alt andet hardware forbindes til hinanden. Vil du være sikker på, at din gamer PC kører så godt som muligt, er du kommet til det rette sted. Med et gamer bundkort får du et motherboard, der er bygget og optimeret til gaming, så du får den bedste og mest stabile gaming oplevelse overhovedet.

Her hos Føniks Computer gør vi vores bedste for at kunne tilbyde dig de nyeste gamer bundkort på markedet. Vi forhandler bundkort til gamer computere fra de mest erfarne mærker i branchen. I vores udvalg af gamer bundkort finder du derfor anerkendte fabrikanter såsom ASUS, ASRock, MSI og Gigabyte. Fælles for dem alle er deres sans for innovation, design og skarpe priser.

Inden du køber et gamer bundkort, skal du sikre dig, at det passer sammen med de øvrige hardware-komponenter. I vores udvalg af gamer bundkort finder du naturligvis både modeller, der passer til AMD processorer og Intel processorer. Derudover byder vi på gamer bundkort, der passer til flere forskellige kabinetstørrelser, såsom ATX og Micro-ATX kabinetter.

De forskellige typer af bundkort til gamer computere

Bundkort til gamer computere fås i nogle forskellige former. De mest almindelige er: Udvidet/extended ATX, Standard ATX eller bare ATX, og Micro-ATX og Mini-ITX. Forskellene ligger blandt andet i størrelsen og antallet af interfaces, som kan man kan koble andre komponenter til. Størrelsen på dit gaming motherboard skal være kompatibel med dit kabinet. Nogle kabinetter kan indeholde motherboards af forskellige størrelser, men det er altid vigtigt at være sikker, inden man køber noget.

Skal du have en avanceret gamer computer op at køre, er det et stort bundkort til gamer computere, du skal have fat i. Så kan du tilkoble masser af lagringskomponenter, grafikkort, USB-drev og så videre. Hertil er et udvidet eller standard ATX-bundkort mest oplagt. Jo mindre gamer bundkort du investerer i, jo færre muligheder har du med det. Men hvis du ikke har brug for den ultimative gamer computer, kan du sagtens nøjes med et mindre motherboard – det vil også være mere budgetvenligt.

Processorkompatibilitet og chipsættype

Hvilke processorer, dit gamer bundkort er kompatibelt med, vil være en af de første og vigtigste ting, du skal sætte dig ind i. Processorfatningen vil afgøre, hvilken processor du kan bruge i din computer, og processoren er essentiel i computerens ydeevne. Skal du bruge en processor fra Intel Core eller fra AMD Ryzen, er du nødt til at krydstjekke det med processorfatningen på dit gaming bundkort. Det kan du blandt andet sortere efter i vores filterfunktion her på siden.

Også chipsættypen har indflydelse på hvilken processor, du kan installere på dit motherboard. Chipsættet er den komponent, der gør det muligt for processoren og dit gaming gear at kommunikere med hinanden. Jo bedre chipsættype du har på dit gamer bundkort, jo hurtigere vil din mus, dit keyboard m.m. kunne spille sammen. Chipsættypen varierer med modeltypen på bundkortet, og det er forskelligt hvilken slags PCI-E, den understøtter.

PCI-E-indgangen er der, hvor ting som grafikkortet tilsluttes gaming motherboardet. Jo flere PCI-E-indgange dit motherboard har, jo flere ting som USB-stik omformere, Wi-Fi-omformere og videooptagelsesadaptere kan du tilslutte. Store ATX gaming bundkort med flere PCI-E-indgange er gode til gaming og streaming eller professionelt videoarbejde.

RAM og tilslutninger på gamer bundkortet

RAM er din computers hukommelse. Det data, der bruges aktivt af computeren, skal lagres et sted, og det sker i RAM (Random Access Memory). Mange RAM er ønskværdigt for den passionerede gamer, både for computerens fart og fremtidssikring i forhold til nye spil. Man bør tjekke, hvor mange RAM ens gamer bundkort understøtter. Den information kan man finde i vores bundkorts specifikationer. Her kan du også se hvilke DDR (Double Data Rate), der understøttes. DDR er en tilføjelse til RAM, som øger deres ydeevne. Nyere DDR på stærke RAM vil give højere fart til computeren.

Overvej også hvilke videotilslutninger, du vil have på dit gamer bundkort. VGA og DVI-tilslutninger er ældre løsninger, der så småt udfases fra markedet. Men hvis din skærm har VGA-tilslutninger, skal du enten have et motherboard med en tilsvarende tilslutning, eller også skal du have en adapter. HDMI-tilslutninger giver bedre farver og billedkvalitet end de ældre tilslutninger. Nærmest alle nye enheder har HDMI-tilslutninger. DisplayPort er en tilslutning, der oftest ses på avancerede skærme. De understøtter de højeste opløsninger. Disse tilslutninger finder du på high-end gaming bundkort.

USB-indgange, SATA 3-lagringsporte og Wi-Fi

USB-indgangene sidder også på gamer bundkortet, og det er her, du eksempelvis skal tilslutte din mus og dit tastatur. Der er mange generationer af USB, og de nyere giver f.eks. hurtigere overførsel end de ældre. Antallet af USB-indgange og den maksimale overførselsfart afhænger af bundkortets CPU/processor og chipsættypen. Som det så ofte er tilfældet, vil nyere udstyr give dig et hurtigere og bedre resultat. Størrelsen/typen på gaming bundkortet har også betydning for antallet af USB-indgange.

Af andre nævneværdige specifikationer kan SATA-lagringsporte inkluderes. SATA-enheder tæller blandt andet harddiske, SSD (Solidt-State Drive) og optiske drev. Du kan overveje at investere i et gamer bundkort med flere SATA-lagringsporte. Alternativt tilbyder vi gaming bundkort med de nyere NVME-porte, der understøtter lynhurtig overførsel og ydeevne på computeren med SSD.

Find det perfekte motherboard til din gaming PC

At finde det rigtige gamer bundkort kan være en relativt kompliceret affære. Der er mange ting, man skal vide. Vi har forsøgt at give et indblik her. Der er flere måder, hvorpå du kan blive klogere på, hvilket gamer bundkort, der passer til dig.

Med vores smarte søgefunktion til højre på siden kan du gøre det nemmere at finde præcis det gamer bundkort, du skal bruge. Her kan du selv vælge din foretrukne formfaktor, processor-socket, chipsættype, understøttet RAM-teknologi og meget mere. For mere teknisk viden kan du klikke ind på et specifikt gamer bundkort og læse på specifikationerne og de udvidede specifikationer. Her du vil få et dybere indblik i præcis, hvad motherboardet kan.

Vi opdaterer regelmæssigt vores udvalg, så du har adgang til de bedste produkter på markedet, når du handler hos os. Derudover er du selvfølgelig meget velkommen til at tage kontakt til vores kundeservice for råd og vejledning, hvis du skulle have spørgsmål angående udvalget generelt eller i forhold til særlige produkter. Vi har rigtig godt styr på de tekniske ting vedrørende gaming bundkort.