Resultater: 747
Resultater: 747


loader

Motherboard skræddersyet til gaming

Bundkortet, også kaldet motherboardet, er en vigtig komponent i din computer. Det er nemlig via din PC's motherboard, at alt andet hardware i maskinen forbindes til hinanden.

Derfor er det også vigtigt at sørge for, at du har et rigtig godt motherboard. Både fordi du skal være sikker på, at det har porte og kompatibilitet med alt andet i din PC, men også fordi at det skal være toptunet og sørge for, at alting kører helt perfekt, når du sidder og gamer.

Her hos Føniks Computer gør vi vores bedste for at kunne tilbyde dig de nyeste motherboards på markedet. Derfor har vi et bredt udvalg, samtidig med at vi sørger for at inkluderer de mest anerkendte producenter indenfor motherboards, såsom:

En af de vigtigste ting at huske, når du er på jagt efter et nyt motherboard, er, at det skal passe med de øvrige komponenter du har eller vil investere i. Derfor har vi selvfølgelig motherboards, der passer til både AMD CPU'er og Intel CPU'er. Hertil har vi også modeller, der passer til både ATX og Micro-ATX kabinetter.

Mange forskellige typer af motherboards

På mange måder er et motherboard et motherboard, og de har alle sammen den samme funktion. Det betyder dog ikke, at der ikke er forskel på dem. Der er lidt forskelligt at vælge imellem, og de mest almindelige er:

  • ATX
  • Udvidet/extended ATX
  • Micro-ATX
  • Mini-ITX

Forskellen på de forskellige typer af motherboards er hovedsageligt størrelsen og antallet af interfaces, du kan koble andre komponenter til. Det er her altid vigtigt at tjekke størrelse på dit motherboard kontra dit kabinet, for de skal være kompatible med hinanden, hvis du vil have plads til al hardwaren.

Går du og drømmer om at bygge en avanceret gamer PC? Så skal du helt sikkert bruge et stort motherboard, der er designet til gaming. Det giver dig muligheden for at tilkoble masser af RAM, en hurtig SSD, grafikkort, processor, USB-drev og alt hvad dit hjerte eller beværer.

Det gælder som en generel regel, at jo mindre et motherboard du investerer i, jo færre tilslutningsmuligheder har det. Det er dog ikke nødvendigt at købe en stor og avanceret en, hvis du godt ved, at en lille fiks sag kan klare ærterne – så kan du alligevel spare en del på budgettet.

Processorkompatibilitet og chipsættype

Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at du sørger for at processor og motherboard passer sammen. Der er et socket i motherboardet, der skal passe til processeren, så den kan tilsluttes. Du skal derfor krydstjekke dette, så du er helt sikker på, at der ikke er problemer.

Dette er fordi, at processeren er en af de mest essentielle dele i din computer, om du så skal game eller ej. Uden en CPU, så kan computeren absolut ingenting, og derfor er kompatiblitet imellem CPU og motherboard så vigtigt.

Her er det i den grad også værd at overveje chipsættype, og hvilken form for PCI-E den understøtter. Det er nemlig chipsættet der tillader din processor og dit gamer udstyr at kommunikere med hinanden. Vil du gerne have at keyboard, mus, og så videre køre hurtigt og gnidningsfrit, så er et moderne og godt chipsæt en vigtig del af det, der skal til.

PCI-E indgangene er til gengæld der, hvor grafikkort og lignende tilsluttes til dit motherboard. Jo flere af dem der er, jo flere forskellige USB-stik omformere, Wi-Fi omformere og andre adaptere kan du tilslutte. Dette er en af grundende til, at store ATX motherboards med flere PCI-E indgange er gode til gaming, streaming og grafisk arbejde.

RAM og tilslutninger på dit motherboard

Du bør altid undersøge, hvorvidt dit motherboard og dine RAM (Random Access Memory) er kompatible. Når du bruger din PC, så lagrer den vigtige data, den hurtigt skal tilgå på dine RAM. Det er især vigtigt når du gamer, da det får alting til at køre hurtigt og  smooth.

Det du skal holde øje med, er hvor mange RAM dit motherboard understætter – normalt har du brug for op 8 GB, 16 GB eller 32 GB, men mange moderne motherboards har plads til endnu mere. De fleste gamere burde have 16 eller 32 GB RAM i deres PC.

Det er også vigtigt at holde øje med, hvilken generation af RAM dit motherboard understøtter. Til gaming vil du ofte se på DDR (Double Data Rate) RAM, men ikke alle motherboards er kompatible med de nyeste generationer. Det er derfor et must at holde øje med dette, når du vil have fingrene i et nyt motherboard.

Videotilslutningen kan også være relevant, alt efter hvilke typer af tilslutninger dine skærme skal have adgang til. Sidder du med lidt ældre skærme, der har brug for VGA og DVI-tilslutninger, så skal du have tungen lige i munden. Disse udfases langsomt fra markedet, og det er derfor ikke alle nye motherboards, der kan hjælpe dig med dette.

Hvis du vil have den bedst mulige billedkvalitet, når du sidder og gamer, så handler det om et motherboard med HDMI-tilslutninger eller DisplayPort-tilslutninger, hvilket du finder på langt de fleste nye motherboards. 

Én ting er at have disse tilslutningsmuligheder på dit motherboard, men husk også at det kun er strengt nødvendigt, hvis du har en eller flere lækre gaming skærme, der kan udnytte disse tilslutninger. Hvis du har mulighed for det, så foreslår vi helt klart DisplayPort.

USB-indgange, SATA 3-lagringsporte og Wi-Fi

Alt efter hvor mange USB-indgange du har brug for, så sørg for at få fat i et motherboard, der har den korrekte mængde til dig. Der er altid plads til både mus og tastatur, men det kan sagtens være, at du gerne vil have flere muligheder.

Her er det igen hver også at overveje chipsættet, fordi de nyere chipsæt giver dig et hurtigere og bedre resultat med dit udstyr, når du sidder og gamer. Husk dog også på, at jo flere USB-indgange dit motherboard har, jo større vil det generelt være.

Det er også værd at overveje SATA 3-lagringsporte på dit motherboard. Det er her du har mulighed for at tilkoble harddiske, SSD'er (Solid State Drive) og optiske drev. Du har helt sikkert tænkt dig at bruge en SSD, hvis du skal bruge din PC til at game, og her er motherboards med de nyere NVME-porte især at foreslår for lynhurtig overførsel.

Find det perfekte motherboard til din gaming PC

De tkan godt være noget af en jungle, når du prøver at finde det helt rigtige motherboard. Der er meget at vide og holde styr på, og vi håber, at det du har læst her, har hjulpet med at give lidt af et overblik. Eventuelt kan du også prøve at google dig til svar på spørgsmål angående motherboards, eller spørge en AI til råds.

Vi har dog gjort, hvad vi kan her, og i toppen til højre på siden kan du finde vores filterfunktion, der gør det nemmere for dig at søge efter lige det motherboard, du har brug for. Her kan du vælge formfaktor, processor-socket, chipsæt, undersøttet RAM-teknologi og meget andet.

Ellers kan du også altid trykke ind på et bestemt motherboard, hvorefter du kan tjekke specifikationerne. Her kan du læse alt relevant om produktet, og hvad det er kompatibelt med.

Føniks Computer er også det helt rigtige sted at se dig omkring, hvis du leder efter nogle af de nyeste motherboards på markedet. Vi holder os konstant opdaterede og sørger for, at du kan finde moderne og effektive motherboards i vores webshop.

Har du nogen spørgsmål angående motherboards?

Har du fundet ud af alt det, du gerne vil vide om motherboards, eller sidder du stadig med nogle spørgsmål? Et motherboard er trods alt et avanceret stykke hardware, så der er ikke noget at sige til, hvis du stadig har tvivl. I så fald foreslår vi at spørge vores kundeservice.

Du kan altid ringe til os indenfor vores åbningstider, så tager vi gerne en snak med dig om bundkort til dit behov. Ellers er det bare at skrive en mail eller en besked i vores chat, så svarer vi dig så hurtigt som muligt. Alle skal have adgang til et godt motherboard, og det kan man helt sikkert finde hos Føniks.