Her kan du se vores sortiment af Intel processorer, der giver dig kvalitet for hver eneste krone. Intel processorer er nogle af de mest populære på markedet og med god grund. Her hos Føniks Computer kan du finde modeller i både den billige og i den mere avancerede ende så du har god mulighed for at finde præcis den type du skal bruge. Vi har samlet et meget stort udvalg af Intel processorer fra en bred vifte af de bedste producenter, for at sikre en høj standard. Tag derfor et kig på vores udvalg af Intel processorer nedenfor og gør et godt køb.

Resultater: 762Hvad bør du overveje, når du køber en Intel processor

Det kan være en jungle at navigere sig hen til den rigtige processor. Af denne grund har vi her samlet en række overvejelser, som du kan gøre dig, når du kigger efter en Intel processor.:

  • Processorens hastighed
  • Kompatibilitet med bundkort
  • Antallet af kerner i Intel processor
  • Hvad skal din processor koste?
  • Ekstra teknologier i processoren

Processoren afgør din computers hastighed

En computers processor, også kaldet CPU (Central Processing Unit) er den elektroniske enhed, som udfører instruktioner fra de computerprogrammer, du kører. Man kan beskrive processoren som computerens ”hjerne”, da det er den, som styrer stort set alt i computeren.

Hastigheden af din Intel processor afgør, hvor hurtigt din computer kan køre. Dette inkluderer hvor flydende et enkelt krævende program kører og om din computer kan køre mange programmer på samme tid (browser, Word, computerspil og andet). Din Intel processors hastighed (”clockspeed”) angives i Hz, som står for beregninger per. sekund. En CPU har hastigheder som måles i GHz (gigahertz), hvilket svarer til én milliard beregninger per. sekund.

Udover din Intel processor, så afhænger din computers hastighed også af dine RAM og af hastigheden på dit grafikkort. Er én af disse væsentligt langsommere end de to andre, er der chancer for at disse sløver din computers totale hastighed (såkaldt ”bottlenecking”).

Kompatibilitet mellem processor og bundkort

Før du køber en processor fra Intel, er det vigtigt at finde ud af, om den passer til dit bundkort. Intel processorens tilslutning (kaldes ”socket”) kan findes i specifikationerne under ”Kompatibel processor tilslutning” i filterfunktionen her på siden. Passer denne ikke med bundkortets specifikationer, kan du enten overveje et nyt bundkort eller en anden processor.

Intel processorens socket er den samme blandt alle modeller indenfor en generation af hardware, men varierer ofte imellem generationerne. For det meste vil der på bundkortets specifikationer stå, hvilke generationer af Intel processorer, som denne er kompatibel med.

Er du i tvivl om, hvorvidt den Intel CPU, som du kigger på, passer sammen med dit nuværende bundkort, er det ofte meget hurtigt og let at google sig til dette svar.

Antallet af kerner i din Intel processor

Udover din Intel processors hastighed er antallet af kerner væsentlig for computerens ydeevne. En processor eller CPU er opbygget af et antal kerner, der hver især er en processor. Jo flere kerner din Intel processor har, jo bedre er den til at køre flere processer og programmer på samme tid.

Hvor processorens clockspeed i GHz angiver, hvor hurtigt den er i stand til at køre ét program, fortæller antallet af kerner dig, hvor hurtig den er til at køre flere programmer samtidig.

I dag er Intel CPU’er udstyret med et meget højt antal kerner. Det er meget normalt at en processor, som en Intel processor, har omkring 6 til 16 kerner. Dette er en væsentlig udvikling i antallet af kerner i forhold til ældre Intel CPU-modeller, hvor der ofte kun var én eller måske to kerner. Udviklingen skyldes i høj grad at de fleste computere i dag kører flere programmer simultant, og at nyere programmer er i stand til at udnytte flere kerner ad gangen.

Hvor meget skal du investere i din processor fra Intel?

Med en processor fra Intel skal du forvente at få, hvad du betaler for. Af denne grund er det ekstra vigtigt at overveje, hvad det er, du bruger din computer til. Man kan groft inddele dit behov i tre grupper, nemlig basalt, alsidigt og krævende.

Basalt behov: Til dem der bruger sin computer til basale ting så som internetbrowser, streaming, film, musik, billeder og mindre krævende programmer som Word, Excel og lignende. Her vil en Core i3 eller Core i5 ofte være en passende Intel processor.

Alsidigt behov: Hvis du bruger din computer til basale ting, men indimellem også godt kan lide at spille computerspil. Eller hvis du har nogle bestemte CPU krævende programmer, som du ofte bruger. Her kan du med fordel investere i en Core i5 eller Core i7 Intel processor.

Krævende behov: Til dig der enten spiller CPU krævende computerspil eller benytter programmer, som kræver rigtig meget processor kraft. Her kan du med fordel investere i en af de hurtigste processorer, så du også i fremtiden er sikker på at kunne trække de nyeste computerspil. Topprodukterne indenfor processorer fra Intel hedder i dag Core i7 og Corei9, og begge giver dig store mængder af computerkraft. Disse har også et højt antal af kerner, som gør at din computer let kan trække mange programmer samtidigt.

Ekstra teknologier i din Intel CPU

Intel processorer er i dag udviklet, så de kommer med et væld af ekstra teknologier. Udover at kigge på en Intel CPU’s hastighed, kan det være en god idé at kigge disse ekstra CPU teknologier igennem. Herunder er et par eksempler på teknologier, som for nogle kan være interessante.

Integreret grafikkort: Intel begyndte for en del år siden at designe deres processorer med integrerede grafikkort. Med tiden er grafikkraften i disse integrerede grafikkort steget og steget, til de nu er på højde med nogle dedikerede grafikkort. Dette betyder at mange kan nøjes med en Intel processor med et integreret grafikkort og dermed spare penge på et dedikeret grafikkort. Benytter du sjældent tunge grafikkrævende programmer (typisk computerspil), så passer Intel integrerede grafikkort godt til dig.

Overclocking: Skal man have ekstra ud af sin CPU, så har mange af modellerne mulighed for at overclockes. Med overclocking øger du Intel processoren clock rate (dette indbefatter ofte en øget spænding). Det anbefales at du sætter dig nøje ind i din processors evne til at overclocke og hvordan du på sikker vis overclocker denne, før du giver dig i kast med dette.

Du kan finde flere informationer om de mange teknologier, som en Intel processor kommer med, inde under produktspecifikationerne for de enkelte modeller eller på Intels hjemmeside.

Har du flere spørgsmål til Intel processorer eller andet, så tøv ikke med at kontakte vores venlige kundeservice. Du kan finde vores kontaktinformationer øverst og nederst på siden.