Resultater: 1172
Resultater: 1172


loader

Køb Intel processor hos Føniks Computer

Her kan du se vores sortiment af Intel processorer, der giver dig kvalitet for hver eneste krone. Intel processorer er nogle af de mest populære på markedet og med god grund. Her hos Føniks Computer kan du finde modeller i både den billige og i den mere avancerede ende, så du har god mulighed for at finde præcis den type, du skal bruge. Vi har samlet et meget stort udvalg af Intel CPU'er fra en bred vifte af de bedste producenter for at sikre en høj standard. Tag derfor et kig på vores udvalg af Intel processorer her på siden og gør et godt køb.

Hvad bør du overveje, når du køber en Intel processor

Det kan være en jungle at navigere sig hen til den rigtige Intel CPU. Af denne grund har vi her samlet en række overvejelser, som du kan gøre dig, når du kigger efter en Intel processor.:

  • Processorens hastighed
  • Kompatibilitet med bundkort
  • Antallet af kerner
  • Hvad skal din Intel processor koste?
  • Ekstra teknologier i Intel processoren

Processoren afgør din computers hastighed

En computers processor, også kaldet CPU (Central Processing Unit) er den elektroniske enhed, Der udfører instruktioner fra de computerprogrammer, du kører. Man kan beskrive processoren som computerens hjerne, da det er den, der styrer stort set alt i computeren.

Hastigheden af din Intel processor afgør, hvor hurtigt din computer kan køre. Dette inkluderer hvor gnidningsfrit et enkelt krævende program kører, og om din computer kan køre mange programmer på samme tid (browser, Word, computerspil, m.m.). Din processors hastighed (clockspeed) angives i Hz, som står for beregninger per. sekund. En Intel CPU har hastigheder, som måles i GHz (gigahertz), hvilket svarer til én milliard beregninger per. sekund.

Udover din processor, så afhænger din computers hastighed også af dens RAM og af hastigheden på dit grafikkort. Er én af disse væsentligt langsommere end de to andre, er der risiko for, at disse sløver din computers totale hastighed. Dette fænomen kaldes bottlenecking.

Kompatibilitet mellem processor og bundkort

Før du køber en Intel processor, er det vigtigt at finde ud af, om den er kompatibel med dit bundkort. Intel processorens tilslutning (kaldet en socket) kan findes i specifikationerne under ”Kompatibel processor tilslutning” i filterfunktionen her på siden. Passer denne socket ikke med bundkortets specifikationer, kan du enten overveje et nyt bundkort eller en anden Intel CPU.

Intel processorens socket er den samme blandt alle modeller indenfor en generation af hardware, men varierer ofte imellem generationerne. For det meste vil der på bundkortets specifikationer stå, hvilke generationer af Intel processorer, som denne er kompatibel med. Er du i tvivl om, hvorvidt den Intel CPU, du kigger på, passer sammen med dit nuværende bundkort, er det ofte meget hurtigt og let at google sig til dette svar.

Antallet af kerner i din Intel processor

Udover din Intel processors hastighed er antallet af kerner væsentligt for computerens ydeevne. En processor, eller CPU, er opbygget af et antal kerner, der hver især er en lille processor. Jo flere kerner din processor har, jo bedre er den til at køre flere processer og programmer på samme tid. Nyere generationer eller de stærkere modeller af Intel CPU'er har ofte flere kerner, end de generationer der kom før, og de mindre stærke modeller. Processorens clockspeed, angivet i GHz, fortæller hvor hurtigt den er i stand til at køre ét program. Antallet af kerne fortæller derimod, hvor hurtig den er til at køre flere programmer samtidig. Skal du ofte kører tunge programmer, er det derfor nødvendigt med en høj clockspeed, og skal du have mange programmer åbne på en gang, så er det nødvendigt med mange kerne. Selvfølgelig kan dette kombineres, så du har en helt vild Intel CPU med masser af kerner og høj clockspeed, så du kan køre hvad som helst samtidigt.

Nu om dage er Intel CPU’er udstyret med et meget højt antal kerner. Det er meget normalt at en processor, som en Intel processor, har omkring 6 til 16 kerner. Dette er en væsentlig udvikling i antallet af kerner i forhold til ældre Intel CPU-modeller, hvor der ofte kun var én eller måske to kerner. Udviklingen skyldes i høj grad at de fleste computere i dag kører flere programmer simultant, og at nyere programmer er i stand til at udnytte flere kerner ad gangen. Det er også virkelig fedt for dig der gamer, fordi det giver dig mulighed for at køre tunge spil ved høj clockspeed, samtidig med at du pga. alle kernerne kan have en masse ekstra programmer åbne samtidig.

Hvor meget skal du investere i din processor fra Intel?

Med en Intel processor skal du forvente at få den kvalitet, du betaler for. Af denne grund er det ekstra vigtigt at overveje, hvad det er, du bruger din computer til, inden du køber en Intel CPU. Man kan groft inddele dit behov i tre grupper: basalt, alsidigt og krævende.

  • Basalt behov: Til dig der bruger din computer til basale opgaver som internetbrowser, streaming, film, musik, at se billeder og mindre krævende programmer som Word, Excel og lignende. Her vil en Intel Core i3 eller Intel Core i5 ofte være en passende Intel processor.
  • Alsidigt behov: Hvis du bruger din computer til basale opgaver, men indimellem også godt kan lide at spille computerspil, eller hvis du har nogle bestemte CPU-krævende programmer, som du ofte bruger. Her kan du med fordel investere i en Intel Core i5 eller Intel Core i7 Intel processor.
  • Krævende behov: Til dig der enten spiller CPU-krævende computerspil eller benytter programmer, der kræver rigtig meget processorkraft. Her kan du med fordel investere i en af de hurtigste processorer, så du også i fremtiden er sikker på at kunne trække de nyeste computerspil. Topprodukterne indenfor processorer fra Intel hedder Intel Core i7 og Intel Core i9, og begge bringer kæmpe mængder af ydeevne til din computer. Disse har også et højt antal af kerner, som gør at din computer let kan trække mange programmer samtidigt.

Ekstra teknologier i din Intel CPU

Intel processorer er i dag udviklet, så de kommer med et væld af ekstra teknologier. Udover at kigge på en Intel CPU’s hastighed, kan det være en god idé at kigge ekstra CPU-teknologier igennem. Herunder er et par eksempler på teknologier, som for nogle kan være interessante.

  • Integreret grafikkort: Intel begyndte for en del år siden at designe deres processorer med integrerede grafikkort. Med tiden er grafikkraften i disse integrerede grafikkort steget og steget, til de nu er på højde med nogle dedikerede grafikkort. Dette betyder, at mange kan nøjes med en Intel processor med et integreret grafikkort og dermed spare penge på et dedikeret grafikkort. Benytter du sjældent tunge grafikkrævende programmer (typisk computerspil), så passer Intel integrerede grafikkort godt til dig.
  • Overclocking: Skal man have noget ekstra ud af sin Intel CPU, så har mange af modellerne mulighed for at overclockes. Med overclocking øger du Intel processorens clock rate (dette indbefatter ofte en øget spænding). Det anbefales, at du sætter dig nøje ind i din processors evne til at overclocke, samt hvordan du på sikker vis overclocker den, før du giver dig i kast med dette.

Du kan finde flere informationer om de mange teknologier, som en Intel processor kommer med, inde under produktspecifikationerne for de enkelte modeller eller på Intels hjemmeside. Har du spørgsmål til Intel processorer eller andet omkring CPU'er, så tøv ikke med at kontakte vores venlige kundeservice. Du kan finde vores kontaktinformationer øverst og nederst på siden, og vi er altid klar på mail, telefon og live chatten.