Resultater: 938
Resultater: 938


loader

Intel CPU’er – Føniks Computer har det, du skal bruge

Hos Føniks Computer sætter vi en dyd i at have processorer til alle og enhver. For processoren er en vigtig del i din computer, ofte kaldet computerens hjerne, og når et stykke hardware er så vigtigt, så skal vi selvfølgelig kunne byde dig på den model fra den serie, som du går og leder efter. Derfor har vi et stort lager af mange forskellige CPU’er. Alt fra Intel Core til AMD Ryzen til mere specialiserede som Intel Xeon og Intel Pentium. Hardware og computerdele er en del af vores store kærligheder her i livet, og vi vil rigtig gerne dele den med dig.

Arbejder du med tunge programmer til 3D rendering eller videoredigering? Sidder du nogle gange og har at gøre med nærmest uoverskkuelige mængder af data, som din computer ikke magter at hamle op med? Så er Intel Xeon svaret. Hvis du arbejder med CPU-intensive programmer, så skal du have en CPU, der siger sparto – og det er præcis det, som Intel Xeon gør. Denne processor er lavet specifikt til at håndtere tunge opgaver, og med sine mange kerner og store cache er Intel Xeon også perfekt til at multitaske flere tunge programmer på én gang. Hvis du skal bruge en vild CPU til dine gaming eventyr, så er dette også nogle værdige processorer at kigge på. Intel Xeon er stærk, så hvis du skal bruge en CPU med en masse rå styrke, så skal du se igennem udvalget på denne side.

Intel Xeon – en sværvægter af en processor

Der er mange gode processorer derude, og alligevel er Intel Xeon en speciel sag, når det kommer til CPU’er. Intel Xeon minder på mange måder om Intel Core processorer. Begge serier er stærke og pålidelige, og de kan køre både tunge programmer og mange programmer på en gang. På mange måder er Intel Xeon dog også bare stærkere end Intel Core, og på specifikke punkter er denne serie også bedre end Intel Core. For Intel Xeon er en sværvægter af en CPU, og det er nemmest at give dig en følelse for, ved at snakke lidt om specifikationerne.

Når du skal se på, hvor stærk en CPU er, så er der især tre ting, der er vigtige at holde øje med. Det er kernerne, det er clockfrekvensen og det er cachen. Forskellige parametre indenfor disse dele af processoren er en stor del af det, der afgør, hvorvidt den kører godt, og om den er god nok til dig. Det du skal se efter, kan stilles op således:

  • Kernerne er noget af det vigtigste i din processor. Først og fremmest, så skal de være stærke, for den enkelte kerne er det, der afgør, hvor hurtigt en processor kan køre programmer, og også hvor tunge programmer den nemt kan have med at gøre. For det andet, så skal du holde øje med antallet. Jo flere kerner en processor har, jo bedre er den til at multitaske – den kan altså effektivt kører flere programmer på samme tid, hvis der er flere kerner at gøre med.
  • Clockfrekvensen er vigtig, fordi det er den, der siger noget om, hvor hurtig processoren helt generelt er. Du vil gerne have så høj en clockfrekvens som muligt, og det betyder derfor, at du bør se efter hvor mange gigahertz, eller GHz, en processor kører på.
  • Cachen er ligeledes rigtig vigtig for, hvor effektivt din processor kører forskellige programmer. I cachen kan der gemmes data, som processoren ofte bruger. Når de ligger i cachen, så kan din CPU hurtigt og effektivt tilgå disse data, hvilket markant øger processorens hastighed. Jo mere plads der er i cachen, jo bedre kan du derfor regne med, at din processor er.

Husk dog på at du ikke bare kan se på en enkelt af disse, for at afgøre om en processor er god eller ej. Det er clockfrekvens, kernerne og cachen tilsammen, der er med til at afgøre, hvor god din processor kommer til at være. Samtidig er model og generation også vigtige faktorer, da de bedste modeller fra den nyeste generation har det med at være toppen af poppen. Når du har med Intel Xeon at gøre, så er det også værd at overveje ekstra funktioner, der måtte være på CPU’en.

Med Intel Xeon har du for eksempel adgang til error-correcting code memory. Denne funktion hjælper din computer med at komme uden om såkaldte soft errors, som er når en enkelt bit af data læses forkert. Det er ikke sikkert, at en soft error gør noget. Men det kan også være, at den giver fejl i input af data, og hvis du arbejder med vigtige data, så er der selvfølgelig ikke plads til fejl, bare fordi der skete en soft error, som kunne være forhindret.

Intel Xeon til arbejde og workstations

Hvis du sidder ved en workstation, eller bare helt generelt arbejder med store mængder af vigtige data, eller har gang i tunge programmer til eksempelvis 4k videoredigering eller 3D rendering, så er Intel Xeon den helt rigtige processor til dig. Det høje antal af stærke kerner samt den gode cache plads betyder, at du her har en processor, der er stærk nok til at bearbejde langt de fleste tunge programmer. Når du så tæller error-correcting code memory oveni, så er det tydeligt, at Intel Xeon er som lavet til arbejde og workstations, og det er ingen overraskelse, for det er bogstavelig talt det, disse processorer er skabt for.

Gaming – Intel Xeon eller Intel Core?

Når Intel Xeon er så stærk, så kunne man lokkes til at tro, at det er en processor skabt til gaming. For folk der gamer vil gerne have stærk hardware i deres gamer PC’er, og her passer Intel Xeon jo perfekt ind. Intel Xeon er derfor et fint valg til gaming, og du får nok ikke større problemer ved at game med den. Intel Xeon kan dog ikke overclockes, hvilket mange gamere vil være interesseret i, men det er sjældent nødvendigt, når din processor er så god.

En grund til at holde dig fra en Intel Xeon processor til gaming kan dog være, at du bare kan få en Intel Core processor, der opfylder dine behov, til en mere fordelagtig pris. Intel Xeon er trods alt lavet til workstations, hvor den skal arbejde med tunge programmer og databehandling. Det betyder, at den kan meget, men prisen er selvfølgelig også derefter. Her kan man med fordel overveje en Intel Core processor, da disse ofte er oplagte til gaming, så længe de ikke har en integreret GPU.

Har du nogen spørgsmål om Intel Xeon eller andre af vores processorer? Så skal du bare have fat i vores kundeservice. Vi sidder klar til at informere dig om Intel Xeon og meget andet hardware, hvis bare du tager fat i os på mail, via chatten her på siden eller over et telefonopkald. Det er nogle gange vigtigt med en ny CPU, og vi vil med glæde guide dig frem til den helt rigtige, hvis du har nogen som helst tvivl på hjerte.