Her på siden kan du se vores udvalg af AMD Ryzen processorer. Kunne du tænke dig en kraftfuld CPU med mange kerner til en rigtig god pris, er der ingen tvivl om at en AMD's Ryzen serie er et rigtig godt bud. Hos Føniks Computer går vi meget op i kvalitet og derfor er vores udvalg af processorer fyldt med de mest anerkendte modeller. Her finder du både den prisvenlige Ryzen 3 serie, den højtydende, men stadigt budgetvenlige, Ryzen 5 serie, og ikke mindst den super kraftige Ryzen 7 serie. Så tag et kig på udvalget nedenfor og find den model, der passer til dine behov og ønsker.

Resultater: 77
Resultater: 77


loader

Overvej disse punkter, når du køber en AMD Ryzen processor

For nogle kan det være svært at finde frem til hvad den helt rigtige processor skal kunne. Derfor har vi her oplistet en række punkter, hvor nogle af de vigtigste overvejelser, du bør gøre, gennemgås. Når du kigger efter en AMD Ryzen processor, skal du overveje hastighed (clockspeed), kompatibilitet ift. dit bundkort, processorens antal af kerner, hvad dit behov er samt eventuelle ekstra teknologier.

Din computers hastighed afhænger af din processor

Når du kører computerprogrammer (dit styresystem, browser, computerspil, etc.) er det i højeste grad din processor, der er på arbejde. Processoren, der ofte benævnes CPU (kort for Central Processing Unit), udfører alle de instruktioner, som du og dine programmer kræver. Af denne grund siges det ofte at processoren er computerens ”hjerne”.

Jo hurtigere din AMD Ryzen processor er, jo hurtigere og mere flydende kører stort set alt, hvad du foretager dig på computeren. Derfor er en CPU en af de bedste investeringer, du kan gøre dig, når du vælger komponenter til din computer.

Din AMD Ryzen processors hastighed kaldes også for CPU’ens ”clockspeed”. Denne måles og angives i Hz, som er det antal af beregninger, som din AMD Ryzen CPU kan foretage i sekundet. I dag er alle CPU’er så hurtige at denne opgives i giga-Hz (GHz), dvs. i milliarder af beregninger hvert sekund. Du finder specifikationerne for din AMD Ryzen processors clockspeed inde under produktbeskrivelsen.

Når du investerer i en ny og hurtig Ryzen processor fra AMD, er det vigtigt at du har tilstrækkeligt med RAM og et ordentligt grafikkort. Hvis en af disse er væsentligt ældre eller langsommere end de andre, risikerer du at den sløver din computers totale hastighed (et fænomen der kaldes ”bottlenecking”).

Kompatibilitet imellem din AMD Ryzen CPU og dit bundkort

Når du kigger efter en AMD Ryzen processor, skal du være opmærksom på at denne passer sammen med dit bundkort. CPU’ens mulighed for tilslutning til bundkortet (”Socket”) kan findes inde under produktets specifikationer.

Hos AMD Ryzen processorer er dette heldigvis meget simpelt, da de alle er designet med den samme socket, nemlig AM4. Det eneste, du skal være opmærksom på, er altså at dit bundkort er udstyret med en processor-socket af typen AM4.

Antal af CPU-kerner

Sammen med AMD Ryzen processorens clockspeed, så er antal af kerner vigtig for dens ydeevne. Moderne processorer er bygget med flere kerner, som hver fungerer som processorer. Disse kan hver især bearbejde de specifikationer, som de får fra et enkelt program. Af denne grund vil flere kerner gøre det muligt at køre flere programmer på samme tid.

AMD har i lang tid været førende over Intel i forhold til antallet af kerner i deres processorer. Her skuffer de nye AMD Ryzen processorer ikke, da de kommer med op til 16 kerner. Dette er en helt vild udvikling i forhold til antallet af kerner i ældre CPU-modeller fra andre producenter, som ofte kun havde 1 til 4 kerner.

Da de fleste computere i dag skal kunne køre mange programmer samtidigt (streaming, browser, computerspil og andet), er en AMD Ryzen processor blandt topvalgene til computerens processor.

Hvilken Ryzen processor fra AMD passer til dit behov?

Du kan regne med at du får, hvad du betaler for med en Ryzen processor fra AMD. Derfor er det vigtigt at du gør det klart for dig selv, hvad det er, du har tænkt at bruge din computer til. Nedenunder er der groft skitseret tre typer af behov, basalt behov, alsidigt behov og krævende behov.

Det basale behov: Til dig, som kun bruger computerprogrammer, der ikke er særligt CPU-krævende. Dette inkluderer video- og musikstreaming, brug af internetbrowser samt brug af programmer som Word og Excel. Til dette vil en Ryzen 3 eller Ryzen 5 passe rigtig godt.

Det alsidige behov: Hvis du, udover de basale ting, også indimellem benytter CPU-krævende programmer. Dette kunne være computerspil eller tunge redigeringsprogrammer. Her kunne modeller som Ryzen 5 og Ryzen 7 løfte din computers ydeevne lidt op.

Det krævende behov: Kan du rigtig godt lidt at spille CPU-krævende computerspil eller benytter du tunge programmer? Så kan det måske være det rigtige at investere i en af de rigtigt hurtige AMD Ryzen processorer. Her hedder topprodukterne Ryzen 7 og Ryzen 9, og de er i stand til at give din computer rigtigt megen computerkraft. Blandt anmeldere er de nye modeller af disse rost for at være nogle af de bedste processorer til prisen. Det er værd at overveje at en hurtigere model af Ryzen processorer fra AMD også vil fremtidssikre dig, så du kan blive ved med at trække krævende programmer i fremtiden.

AMD Ryzen processorens ekstra teknologier

I dag kommer AMD Ryzen processorer med en stor mængde ekstra teknologier. Det kan være en idé at overveje disse, når du kigger efter en ny CPU. Nedenunder er eksempler på nogle teknologier, som for nogen kan være ekstra interessante.

Overclocking med AMD Ryzen Master Utility: Hvis du skal have ekstra kræfter ud af din AMD Ryzen CPU, er overclocking én af måderne at få det. Overclocking øger processorens clock rate, så den kører i et hurtigere gear. Denne metode er normalt forbeholdt de meget teknologi-nørdede gamere, da man skal være helt sikker på hvad man gør, for at undgå at skade CPU’en. Med AMD Ryzen processorens Master Utility teknologi får du dog mulighed for, meget let, at styre din CPU’s clock rate med den medfølgende software.

AMD Ryzen VR-Ready Premium: Vil du gerne være med på VR bølgen, kan du med fordel gå efter AMD Ryzen processoren med AMD Ryzen VR-Ready Premium. Med disse kan du være sikker på at processoren kan følge med i de CPU-krævende VR-computerspil.

Vil du læse mere om de ekstra teknologier, som en AMD Ryzen processor kommer med, kan du enten læse om disse under produktspecifikationer på vores side eller på AMD’s hjemmeside.

Har du spørgsmål omkring AMD Ryzen processorer, som du har brug for svar på? Så tøv ikke med at kontakte vores venlige kundeservice. Du finder kontaktoplysningerne øverst og nederst på siden.