Står du og mangler en processor med høj ydeevne og til en skarp pris, er du kommet til det helt rette sted. Her finder du nemlig et stort udvalg af prisvenlige og avancerede AMD processorer fra en af branchens bedste producenter, der er kendt for deres høje kvalitetsstandard. Ønsker du heller ikke at gå på kompromis med pris eller kvalitet, så bør du tage et kig på vores sortiment her på siden og finde den AMD processor, du skal bruge. Vil du gerne blive klogere på, hvad en processor er, og hvordan du skal vælge den rigtige? Så kan du læse mere om det i bunden af siden.

Resultater: 217
Resultater: 217


loader

AMD processorer fra de bedste producenter

AMD, eller Advanced Micro Devices, er en af verdens absolut største producenter af processorer, og de er ikke kommet til den position sovende. Den amerikanske elektronikgigant har årtiers erfaring i branchen og har længe været med til at sætte dagsordenen på det elektroniske marked. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde et bredt udvalg af deres bedste processorer her hos Føniks Computer. Vi kan blandt andet byde på AMD’s berømte Ryzen serie, der inkluderer processorer med ekstremt høj ydeevne.

For at være sikre på at du har adgang til de nyeste AMD processorer, gør vi os umage med løbende at holde os opdaterede i forhold til de seneste produktudviklinger. Har du noget specifikt i tankerne, er du velkommen til at benytte dig af vores søgefunktion til højre på siden. Her kan du også filtrere udvalget af processorer fra AMD på baggrund af dine ønsker til antal kerner, clock-frekvens, cache, socket og mere. Herunder fortæller vi mere om, hvad disse specifikationer betyder. Vi sørger for, at du er godt klædt på til at vælge din AMD processor.

Vær opmærksom på kompatibiliteten

Hvis du er på udkig efter en ny AMD processor til din computer, er det vigtigt at du tjekker kompatibiliteten med de andre dele i din computer. Passer din køling og strømforsyning til processoren? Er dit grafikkort/GPU i nogenlunde samme vægtklasse som din nye AMD CPU? Hvis du udstyrer din computer med et godt grafikkort og en god processor, svarer det cirka til at udstyre en robåd med to gode årer. Det vil give balance, og resultatet vil blive mere flydende.

Din AMD processor skal også passe til dit motherboard/bundkort. Det, der bestemmer kompatibiliteten, er din CPU socket. Sockets på processorer ændres fra generation til generation. Det vil sige, at en CPU fra 10. generation som udgangspunkt ikke vil passe med et motherboard fra 8. generation. Du kan sortere udvalget af AMD processorer ud fra generation, hvis du ved, hvad du skal bruge på den front.

Hvad gør en CPU?

CPU står for Graphics Processing Unit, hvilket vidner om funktionen. Processoren afvikler opgaver i forhold til grafikken. Den modtager instruktioner fra et program, spil eller lignende, som den beregner på. Processoren er en slags lommeregner, der udfører aritmetik, sammenligner tal eller flytter tal rundt i computerens hukommelse. Slutresultatet kan ses på skærmen, når en YouTube video eksempelvis afspilles. Det betyder at kvaliteten af processoren har stor betydning for computerens præstationsevne. Hvis en AMD processor kan præstere hurtigt, vil alle dens opgaver blive løst hurtigt.

Hvad skal der så til, før at man kan kalde sin AMD CPU hurtig? En processor indeholder faktisk flere processorer. Man kalder dem kerner. Hver enkelt kerne kan varetage en opgave selv. Før i tiden indeholdt processorer kun en enkelt kerne, men nu kan man få eksempelvis AMD processorer med mange kerner. Med flere kerner kan flere data blive beregnet på samme tid. Hvis man planlægger at køre meget krævende opgaver på sin computer, er en AMD processor med mange kerner meget anbefalelsesværdig. På den måde vil man bedre kunne køre de nyeste spil, og man er bedre udrustet til, hvad end fremtiden bringer.

Foruden kerner indeholder AMD CPU’er tråde. Antallet af kerner og tråde hænger som udgangspunkt sammen. Man kan få AMD CPU med multitråds-funktioner, så en enkelt kerne kan eksekvere opgaver på flere tråde ad gangen. Ligesom mængden af kerner har betydning for AMD processorens ydeevne, vil flere tråde også forstærke den.

De små detaljer i en processor fra AMD kan gøre forskel

Clock-frekvensen måles i GHz (Gigahertz) og er den fart, AMD processorens chip arbejder i. En ændring i clock-frekvensen kan give en forskel i ydeevne, som man vil kunne mærke, hvis alle de andre specifikationer er ens. Dermed skal forstås, at det ikke er den eneste eller mest betydelige faktor for AMD processorens kvalitet, men det kan være en betydelig detalje i nogle tilfælde. Flere Gigahertz i clock-frekvens betyder i udgangspunktet bedre ydeevne. Det er måske mest relevant for de få, der vil overclocke deres processor. For alle andre er det tilstrækkeligt at vide om clock-frekvensen, at den fremgår to gange på produkterne som clock-frekvens og max turbo speed. Det er fordi moderne AMD CPU’er justerer deres clock-frekvens ud fra den opgave, de løser, og den temperatur, de har.

Hvad angår temperatur, vil du under AMD processorernes specifikationer kunne se kategorien termisk designeffekt. Den måles i watt. Det beskriver den maksimale varme, som chippen i AMD CPU’en genererer (eller bør generere). Når du kender mængden af watt i den termiske designeffekt, har du den information, du skal bruge for at vælge en CPU køler, der kan håndtere varmeudledningen sammen med en strømforsyning, der er stærk nok.

Cachen er den komponent i AMD processoren, hvor data modtages fra RAM. Cachen accelererer adgangen til data samt instruktionerne, der sendes mellem CPU og RAM. Du vil kunne aflæse detaljerne for cache-hukommelsen i specifikationerne på vores AMD processorer. L1 er den hurtigste, men er meget lille. L2 har mere plads, og er langsommere. L3 er den største model, men også den langsomste.

Vi opsummerer, så du nemt kan vælge en AMD CPU

Uanset om du skal bruge din AMD processor til mindre krævende og trivielle opgaver, videoredigering og filhåndtering eller gaming i de nyeste spil, er der en model til dig. Der er selvfølgelig modeller med høj ydeevne, og der er prisvenlige modeller. Start med at bedømme, hvad du skal bruge den til. Dernæst om den er kompatibel med din computer. Når det er besluttet, kan du bruge de følgende kriterier:

·        Antal af kerner

·        Antal af tråde

·        Clock-frekvens

·        Termisk designeffekt

·        Cache

I den høje ende ligger AMD processorer med mange kerner og tråde, høj clock-frekvens og termisk designeffekt og hurtig cache. Hvis du skal bruge din processor til høj grafik i omfattende spil, og du i forvejen har god hardware, kan du overveje at investere i en avanceret processor fra AMD. Hvis dine krav er lavere, foreslår vi, at du sparer lidt på kernerne og trådene.

Vi håber, du har lyst til at kigge vores sortiment af processorer fra AMD igennem. Vi vil altid gerne hjælpe dig på rette vej i dit køb, så vores kundeservice står klar til at rådgive dig. Vi har fuldstændig styr på AMD processorer, så du må endelige ikke tøve med at ringe, maile eller besøge os i en af vores butikker.