Forøg din computers hastighed og levetid med ekstra hukommelse (RAM). Her på disse sider finder du vores udvalg af RAM/hukommelse til computeren. Uanset hvilken DDR serie du leder efter, er der en god chance for at finde den hos Føniks Computer, da vi fører både nye og gamle varianter til stærke priser. Vi tilbyder desuden kvalitetsprodukter fra mange af markedets mest populære mærker, så vil du gerne have mere ud af din computer, kan du finde den rette løsning med RAM / hukommelse her på siderne. Se nærmere på hele vores udvalg nedenfor og gør en god handel.

Resultater: 5847Gør din PC hurtigere med flere RAM

En af de billigste måder at sikre dig at din computer kører hurtigt, er at udstyre den med en passende mængde RAM. Computerens RAM sørger for at krævende programmer kan køre i et normalt tempo. Derudover kræver det flere RAM, hvis flere programmer skal køre samtidigt.

Hvis ikke at du har tilstrækkeligt med hukommelse til at køre dit/dine programmer, kan din computeren enten ”crashe” eller programmet/programmerne, kan køre i et langsomt tempo.

Det korrekte antal af RAM afhænger af dine krav, hvilke programmer, du normalt benytter samt hvor mange programmer, du har åbent samtidig.

Nogle generelle retningslinjer for dit behov og antallet af RAM er:

 • 8GB– Basalt computerbehov og ikke for mange programmer eller internetfaner åbent på samme tid. Brug af internetbrowser. Streaming. Programmer som Word og Excel.
 • 16GB– Tilstrækkeligt for de fleste. Kan snildt have flere programmer og internetfaner åbent på samme tid. Kan sagtens køre de fleste moderne computerspil, samtidig med at browserne kører i baggrunden.
 • 32GB– Behov for særligt hukommelses-krævende programmer (f.eks. Photoshop) eller mange programmer og internetfaner åbent samtidig.

Hvordan virker RAM?

Din PC RAM er din computers midlertidige hukommelse, nogle gange kaldet arbejdshukommelse. Ethvert softwareprogram har brug for hele tiden at gemme og overskrive data. Det er her RAM, forkortelse for Random Access Memory, kommer ind i billedet.

Når du kører et softwareprogram på computeren, så er der brug for hele tiden at gemme midlertidige informationer. Disse oversættes til binær kode (en masse 1- og 0-taller) og gemmes på din computers RAM. Når programmet skal hente eller ændre på informationerne i den midlertidige hukommelse, gør opbygningen af hukommelsens hardware at dette kan foregå meget hurtigt.

Når programmet ikke kører længere, frigives den plads som det benyttede på computerens midlertidige hukommelse, så andre programmer nu kan overskrive og udnytte denne.

Hvilken type af RAM skal man vælge?

RAM-teknologien har rykket sig meget de sidste årtier og af denne grund har man inddelt RAM i nogle generations-standarder. Generelt kan du gå ud fra at jo nyere standard (højere generation), jo hurtigere er din computers midlertidige hukommelse. Hastigheden af den midlertidige hukommelse (Clock rate) måles i MHz. Nogle rækkevidder for værdier af de forskellige generationer af DDR SDRAM (Double Data Rate Synchronous Dynamic) er angivet herunder:

 • DDR SDRAM – 133-200 MHz (184 pins)
 • DDR2 SDRAM – 266-400 MHz (240 pins)
 • DDR3 SDRAM – 533-800 MHz (240 pins)
 • DDR4 SDRAM – 1066-1600 MHz (288 pins)
 • DDR5 SDRAM – 2400-3000 MHz (288 pins)

De nye DDR5 SDRAM blev udgivet i 2020 og har givet et kæmpe løft i hastigheden. Derudover reducerer disse strømforbruget i forhold til tidligere generationer af DDR SDRAM.

I dag er DDR4 SDRAM stadig rigeligt hurtigt til de flestes computerforbrug. Vil man sikre sig i fremtiden, så er DDR5 SDRAM dog helt sikkert vejen at gå.

Markedets førende producenter af PC RAM

Hos Føniks computer finder du RAM fra nogle af du førende producenter på markedet. Du finder produkter fra blandt andet.

 • Kingston
 • CORSAIR
 • HyperX
 • Team Group
 • G.Skill
 • Gigabyte

Alle disse er kendte for at levere P-komponenter i meget høj kvalitet. Så uanset hvilket mærke som du vælger, kan du føle dig sikker på at kvaliteten er i top.

Er du til PC-komponenter med RGB lys, der lyser i alle mulige farver? Så findes blandt disse et stort udvalg af PC RAM med RGB lys.

Kompatibilitet mellem hukommelse og Bundkort

Før du køber nye RAM til din computer, skal du være opmærksom på kompatibiliteten imellem disse. Generelt kan RAM fra forskellige producenter sagtens blandes. Har du f.eks. et DDR4 SDRAM fra Gigabyte og et DDR4 SDRAM fra Kingston, er dette ikke noget problem.

Du skal derimod være opmærksom på at typen af RAM er den samme på alle disse. Der kan således ikke blandes imellem DDR3 og DDR4 SDRAM.

For at se hvilken type af PC RAM og hvor mange, som du kan installere, skal du tjekke specifikationerne på dit bundkort. Denne finder du enten dér hvor du har købt bundkortet eller på fabrikantens hjemmeside.

På bundkortets specifikationer kan du samtidig se, hvor mange RAM du har mulighed for at installere. Generelt er det rarere at have flere slots til hardwaren, da det gør det lettere løbende at opgradere antallet på sin computer.

RAM/hukommelse til stærke priser

Vil du samle din egen PC eller trænger din bærbar til en opgradering, bør du ikke gå på kompromis med RAM / hukommelse. Med en kraftfuld hukommelse bliver computeren hurtigere end nogensinde, og vi har naturligvis mange forskellige serier at vælge imellem her hos Føniks Computer. Hvad end du er ude efter billige RAM eller en højtydende variant fra DDR4 generationen, er du kommet til det rette sted. Vi forhandler produkter fra en bred vifte af anerkendte producenter, heriblandt Corsair, Kingston og mange flere, så kvaliteten altid er i top.

Med vores søgefilter til højre på siden kan du hurtigt finde frem til de helt rigtige RAM. Har du for eksempel specifikke ønsker i forhold til antal moduler, hastighed, pris eller producent, kan vi anbefale at gøre produktoversigten mere personlig via vores søgefunktion.

Da udvalget ændres løbende, tages der forbehold for ændringer i sortimentet. Har du spørgsmål hertil eller i forbindelse med specifikke produkter, er vi altid glade for at høre fra dig. Send os en mail, kontakt os telefonisk eller benyt dig af vores chatfunktion, så vi kan hjælpe dig med at finde, hvad du skal bruge.