Her på siden kan du finde lynhurtig DDR4 RAM fra populære mærker såsom Kingston, Corsair, Dell, Crucial og Samsung. I vores sortiment finder du DDR4 RAM i flere forskellige prisklasser, og du kan naturligvis vælge mellem flere kapacitetsstørrelser - alt efter dit behov. Du kan blandt andet vælge mellem 4 GB, 8 GB, 2x8 GB og 2x16 GB RAM. Er du ude efter en specifik CAS latency (også kendt som CL) eller en specifik frekvens, kan du bruge vores filterfunktion på siden og derved finde det specifikke mærke, model og type, som du er ude efter.

Resultater: 3070
Resultater: 3070


loader

Få hurtig ydelse med DDR4 RAM

RAM (Random Access Memory) er computerens korttidshukommelse. Styresystem, programmer og filer er alt sammen gemt på harddisken, der fungerer som computerens langtidshukommelse. Når styresystemet starter, eller du åbner et program, indlæses de relevante filer i computerens RAM, som opererer langt hurtigere end harddisken. RAM fungerer på samme vis som en slags midlertidig hukommelse, når du eksempelvis arbejder i et regneark eller redigerer et billede. Dermed kan du fortryde ændringer med et snuptag. Hos Føniks Computer sælger vi den kraftige DDR4 RAM i en lang række modeller, der passer til forskellige behov og budgetter.

Overordnet kan effekten af RAM deles ind i to aspekter: hastighed og kapacitet. Behovene for RAM skifter med arbejdsopgaverne. Kører man blot et enkelt Word-dokument kræver det ikke meget hukommelseskapacitet at gemme ændringer i RAM. Mere hukommelse i ens RAM vil derfor ikke påvirke ydelsen synderligt. Det kan hurtig DDR4 RAM til gengæld, da overførselsfrekvensen påvirker alle operationer, der udføres i RAM. Hvis man redigerer billeder eller video, laver professionelt kontorarbejde eller spiller moderne spil, skal der overføres rigtigt meget data til og fra RAM. Her kan en udvidelse af hukommelseskapaciteten gøre en mærkbar forskel. Når man ser på DDR4 RAM, er det derfor værd at overveje følgende:

  • Kapacitet – Målt i gigabyte (GB)
  • Hastighed – Målt i megahertz (MHz)

DDR4 RAM – den dominerende standard

I 2014 blev DDR4 (Double Data Rate 4) RAM introduceret og afløste hurtigt den tidligere standard DDR3. DDR4 er ikke kompatibel med de tidligere standarder, men til gengæld er prisniveauet faldet drastisk i løbet af de senere år. Sammenlignet med sin forgænger har DDR4 RAM en række fordele. Den enkelte DIMM (også kendt som memory stick eller RAM stick) er tættere pakket med data, og kan understøtte op til 128GB i et enkelt modul mod 16GB førhen. DDR4 RAM har også en højere hukommelsesfrekvens, hvilket giver mærkbart hurtigere resultater.

Forøget kapacitet og hastighed giver typisk behov for mere nedkøling. Men da DDR4 RAM kører ved lavere elektrisk spænding end tidligere standarder (typisk 1,2 V), holdes kravene til strømforsyning og nedkøling nede. Overordnet set har DDR4 RAM følgende fordele sammenlignet med tidligere generationer:

  • Højere kapacitet
  • Hurtigere dataoverførsel
  • Lavere elektrisk spænding

DDR4 RAM i alle prisklasser

Når en ny generation af teknologiske produkter introduceres, er det ofte til en høj pris og med en indledningsvis minimal forbedring af ydelsen i forhold til de seneste modeller i tidligere generationer. Men som teknologien vinder indpas, forbedres ydelsen, og samtidigt falder prisen. Vil du have billig og effektiv RAM, er DDR4 RAM derfor vejen frem. Siden introduktionen i 2014 har teknologien vundet stort indpas og er i dag den dominerende standard. Det betyder også, at du hos Føniks Computer kan finde et bredt udvalg af prisvenlig DDR4 RAM fra markedets førende producenter som Kingston, Corsair og Dell.

Om du skal investere i prisvenlig RAM til nogle få hundrede kroner, eller om du i stedet skal betale mere for yderligere kapacitet og hastighed, handler som altid om behov. DDR4 RAM på mellem 4GB-8GB i kapacitet og hastigheder på 2400-3200 MHz kan sagtens fungere til let kontorarbejde eller simple hjemmeopgaver. Til gaming eller tungere redigeringsopgaver kan det ofte betale sig at vælge en højere hukommelseskapacitet, da computeren i disse tilfælde skal gemme store mængder af data i RAM.

Produkter til gamere og professionelle

Hvor meget RAM skal man bruge? Det afhænger selvfølgelig af individuelle behov, men der kan dog opstilles et par tommelfingerregler. Spiller du moderne spil, anses 8GB DDR4 RAM som det absolutte minimum for at sikre en glidende oplevelse uden lange indlæsningstider og frysende billeder. Flere nye spil fra producenter som Rockstar og Ubisoft kræver dog 12GB DDR4 RAM. Med de forholdsvis lave priser på RAM sammenlignet med meget andet hardware, kan det næsten ikke betale sig at spare på området, og 16GB DDR4 RAM ses ofte som den anbefalede standard til gamere. Nu om dage er gaming dog meget mere end blot at spille sine favoritspil. Vil du også kunne livestreame, chatte med vennerne over Discord eller følge med i en walktrough på YouTube, kan behovet være 2x16GB eller 32GB DDR4 RAM.

Til afslappet brug kan man nok godt slippe afsted med 4-6 GB DDR4 RAM. Men så snakker vi igen et minimum, for man skal ikke have mange programmer åbne på én gang, før at der bliver fyldt op i ens RAM. Til let kontorarbejde er 8 GB derfor den anbefalede standard, men lige så snart vi snakker mere komplicerede operationer som udregninger, billedredigering eller webudvikling, bør man nok overveje 2x8GB eller 16 GB kapacitet. Rådene er dog kun vejledende, og som udgangspunkt kan man aldrig have for meget RAM, så længe det understøttes af bundkortet.

  • 4-6 GB: Let brug
  • 8-12 GB: Gaming og professionelt arbejde
  • 16 GB eller derover: High-end gaming og grafisk arbejde

Lidt tekniske detaljer om DDR4 RAM

At opgradere sin PC med mere DDR4 RAM har mange fordele. Ofte er det en billig måde at forbedre ydelsen i nye maskiner eller at klemme lidt ekstra liv ud af aldrende hardware. Sammenlignet med andre komponenter er RAM også ganske enkelt at installere. DDR4 RAM sættes i dedikerede slots på bundkortet, og ram sticks er konstrueret på en måde, så de reelt set ikke kan sættes forkert i. Man bør dog altid tjekke bundkortet for kompatibilitet, da ældre bundkort ikke understøtter DDR4. Størrelsen afhænger af, hvilken type PC, man vil opgradere. DDR4 DIMM RAM passer til standard ATX-kabinetter og anvender forbindelsen 288-PIN. DDR4 SO-DIMM RAM er rettet mod bærbare og har forbindelsen 260-PIN. Disse ram sticks er fysisk mindre (small outline). Her på siden kan man altid se på produktbeskrivelsen, hvilken type det drejer sig om.

De primære tekniske specifikationer ved DDR4 RAM kapacitet og hastighed er opgjort i clockfrekvens MHz. Man bør dog også være opmærksom på Column Access Strobe (CAS) latency, eller blot CL. Desto lavere CL angives, desto kortere cyklusser operer ens RAM med, hvilket forbedrer hastigheden. Et CL14 kort operer derfor som udgangspunkt hurtigere end et CL20, men hukommelsesfrekvensen spiller også en rolle. På vores bar til højre kan du filtrere resultaterne efter blandt andet CL, MHz og hukommelseskapacitet.

Vi har mange års erfaring med salg af RAM fra forskellige producenter, så du er altid velkommen til at kontakte os for råd og salgsvejledning.