Resultater: 855
Resultater: 855


loader

Interne harddiske fra mange kendte producenter

Vil du have høje overførselshastigheder, hurtigere opstartstider og reducering i loadingtiden? Vil du generelt have en mere flydende computeroplevelse? Så kan vi anbefale, at du tager et kig på siden her.

Hos Føniks Computer har vi samlet et varieret sortiment af markedets hurtigste og mest kraftfulde interne harddiske fra mange af branchens bedste fabrikanter. Fra ASUS, Corsair, Dell og Epson, Fujitsu, IBM, Kingston, Toshiba, Samsung og Seagate – vi har dem alle. Uanset hvilken producent du er interesseret i, kan du sikkert finde adskillige interne harddiske, der tiltaler dig.

Det er imidlertid ikke kun i forhold til mærker, at du har mange valgmuligheder. Vi har mange forskellige produkttyper i denne kategori, såsom Hard Disk Drives, hybrid-harddiske, Solid-State drives og mere. Derudover kan vi også byde på et utal af valgmuligheder angående eksempelvis grænseflade og naturligvis diskkapacitet. Dette er blot nogle af dine muligheder, når du handler interne harddiske hos os.

Herunder forklarer vi HDD, SSD og SSHD. Vi forklarer, hvilke kriterier du skal gå ud fra, når du vælger din interne harddisk. Forskellen på en intern harddisk og en ekstern harddisk er simpelthen, at en intern harddisk er integreret inde i computeren eller enheden.

En ekstern harddisk tilkobles med en ledning. Vi gennemgår vores udvalg, så det bliver klart for dig, hvilket produkt du netop står og skal bruge – vi har nemlig noget til ethvert behov.

Hvad er HDD, SSD og SSHD?

En harddisk (nogle gange forkortet HDD for Hard Disk Drive eller SSD for Solid-State Drive) er et drev, hvor data lagres. Der sidder nogle roterende magnetiske disks i harddisken, som henter data. Det kan minde lidt om en gammel pladespiller. Det er derfor, man nogle gange kan høre en summende lyd fra sin computer.

Uden en harddisk kan man ikke installere programmer og spil på computeren. Et SSD har ingen dele, der er i bevægelse. Den har små transistorer, der gør det muligt at tilgå data markant hurtigere end med et HDD. Filoverførsler, at køre programmer og at køre spil vil generelt gå hurtigere. Til gengæld er et SSD også generelt en større investering.

Midt imellem de to former for interne harddiske er der SSHD, som står for Solid-State Hard Drive. Den er designet til at få din computers styresystem køreklart hurtigt. På HDD-delen af SSHD lagres billeder, videoer og tekstdokumenter. Det er SSHD’ens SSD cache-hukommelse, der giver den overførselsfart som et SSD. Det er et solidt valg, hvis man vil have det bedste fra begge verdener af interne harddiske.

Hvordan vælger jeg en intern harddisk?

Man skal vælge sin interne harddisk på baggrund af sine behov. Der er som regel én bestemt grund til, at folk investerer i en ny intern harddisk: de mangler mere plads. Måske har du købt en computer, der har 500GB i harddiskplads.

Det rækker ikke langt med de nyere programmer og spil, og hvis man kan lide at game, er der gode argumenter for at bevæge sig op på terabyte i harddiskplads på sin interne harddisk.

For det første løber man ikke umiddelbart tør for plads, og for det andet er man med flere terabyte bedre udstyret mod de pladskrav fremtidens software byder på. Hvis man gerne vil opbevare eksempelvis meget pladskrævende film i 4K-opløsning på sin enhed, kan man overveje at investere i 10TB eller derover.

Foruden harddiskpladsen skal man faktisk også overveje den internes harddisks fart. Den måles i omdrejninger i minuttet (spindelhastighed eller RPM for Revolutions Per Minute) på et HDD. HDD fås med 4-cifrede omdrejninger i minuttet, og de nyere og stærkere HDD fås endda med 5-cifrede omdrejninger i minuttet.

Hvor hurtigt HDD processerer dine data afhænger af RPM. Alt over 10.000 RPM er meget højt og vil være hårdere for budgettet. Det er som udgangspunkt forbeholdt de helt hardcore gamere, der skal bruge det bedste af det bedste udstyr. Mindre kan sagtens gøre det til almindeligt brug.

Der, hvor filer lagres på den interne harddisk, kaldes cache-hukommelse. Måleenheden for denne proces er MBs. Flere MB på din interne harddisks cache-hukommelse vil betyde hurtigere filoverførsel.

Mange MBs er en stor fordel, når man arbejder med mange filer ad gangen. Farten på en SSD udtrykkes i megabytes i sekundet. Det inkluderer både en bestemmelse for, hvor hurtigt den læser dat, og hvor hurtigt den skriver dem. Et SSD på cirka 500MB/s overfører en filmfil på 10GB på 20 sekunder.

Størrelsen på harddisken - formfaktor og forbindelser

Når du køber en harddisk til intern implementering, er der selvfølgelig spørgsmålet om den fysiske størrelse. Den skal passe i din computer eller bærbar. To meget almindelige formfaktorer for harddiske er 2.5 tommer og 3.5 tommer.

2.5 tommer interne harddiske er generelt mest egnede til bærbare, mens 3.5 tommer ofte passer til stationære computere. Du kan læse nærmere på en bestemt intern harddisks specifikationer, hvis du klikker ind på den. Her kan du finde de præcise dimensioner, så du ved at den passer til din enhed.

2.5 og 3.5 tommer interne harddiske kan tilkobles med et SATA-kabel. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at man får det rigtige SATA-kabel til sin interne harddisk. Nogle mindre almindelige formfaktorer og forbindelser for SSD er M.2, mSATA og PCIe. Med dem tilkobles SSD bundkortet uden kabel.

Vi hjælper dig gerne med at finde den rette interne harddisk

Forhåbentlig har vores guide været behjælpelig. Vi vil slå fast, at vi har løsninger til ethvert behov, og vi vil hellere end gerne rådgive dig. Vi gør det fair og reelt – du får anbefalet den interne harddisk med den harddiskplads, du har brug for.

Vil du gøre søgningen mere overskuelig, kan du benytte dig af søgefunktionen her på siden. Du kan for eksempel vælge din ønskede form faktor, grænseflade, diskkapacitet, spindelhastighed og producent på din interne harddisk.

Vi gør os selvfølgelig umage for jævnligt at opdatere vores produktudvalg og tilføjer i den forbindelse regelmæssigt nye interne harddiske. Har du spørgsmål i forhold til vores udvalg eller angående specifikke produkter inden for kategorien, skal du endelig ikke tøve med at tage kontakt til vores kundeservice.