Resultater: 427
Resultater: 427


loader

Ekstern harddisk – FAQ og svar

Der sker af og til, at vi får et par spørgsmål, når det kommer til eksterne harddiske, og der er især nogle af dem, som ofte går igen. Gengangernespørgsmålene har vi samlet lige herunder, så du hurtigt kan tjekke, om dit spørgsmål måske er et af de ofte stillede.

Leder du derimod efter svar på noget andet, end hvad vores FAQ svarer på? Så læs mere længere nede på siden, eller tag fat i vores kundeservice. Vi skal nok hjælpe dig med dine spørgsmål, så du kan finde frem til den helt rigtige ekstern harddisk.

Hvor stor skal en ekstern harddisk være?

Det kommer helt an på dit behov. Det mest normale er en ekstern harddisk på 1 TB (terabyte), men hvis du har brug for endnu mere plads, for eksempel 2 TB, 5 TB eller endnu mere, så vælger du bare det. Du kan også vælge mindre, for eksempel 500 GB, hvis pladsmangel ikke er et problem.

Hvordan overfører man til ekstern harddisk?

Tilslut din ekstern harddisk til din PC. Herefter kan du enten holde windowstasten nede og trykke E, eller søge på Stifinder i søgefeltet i proceslinjen. Din ekstern harddisk burde vises som en mappe her. Når du åbner den, kan du frit trække filer ind i og fra mappen.

Hvad koster 1 TB ekstern harddisk?

Du kan købe en 1 TB ekstern harddisk for helt ned omkring 500 kroner. Hvis du har brug for en ekstern harddisk med mere plads end dette, så skal du blot huske på, at jo større en lagerkapacitet de har, jo mere vil de for det meste koste.

Ekstern harddisk – backup, transport og mere til

 

Hvis du er ved at løbe tør for plads på din computer eller laptop, eller hvis du virkelig har brug for at tage dine filer med på farten, så er en ekstern harddisk den perfekte løsning til dit behov. Det er nemlig din mulighed for at opbevare data nemt og tilgængeligt.

Forskellen på en ekstern harddisk og en intern harddisk er derfor blot, at den interne sidder i din computer, hvorimod en ekstern harddisk ikke gør. Dette giver dog en ekstern harddisk nogle fordele, der er årsagen bag deres popularitet.

Hvis du gerne vil lagre store mængder af data, så er det ikke sikkert, at din PC har plads til det. Her kommer en ekstern harddisk ind i billedet og klarer ærterne for dig, for de kan til overkommelige priser opbevarer helt enorme mængder af filer og data.

En ekstern harddisk giver også den fordel, at du nemt kan tage alle dine filer med dig, uanset om du har plads på din PC til dem eller ej. Så længe du har din eksterne harddisk og en kompatibel enhed i nærheden, så har du derfor adgang til alt det, du skal bruge.

Sidst men ikke mindst fungerer en ekstern harddisk også som backup. Hvis der sker et hændeligt uheld med din computer, så er det et mareridt, hvis man mister alle sine filer. Ligger dine billeder, dokumenter, videoer og lignende også på en eksterne harddisk, så er de sikrede, hvis der sker noget med PC'en.

Vælg den perfekte ekstern harddisk

Opbevaring af filer, nem overførsel imellem enheder og muligheden for at tage det hele med dig på farten er oftest grundende til, at man vil have sig en ekstern harddisk. Det er nemt, bekvemt og sikkerheden er på denne måde i top.

Én ting er at have styr på, at du skal bruge en ekstern harddisk. Men har du styr på, hvad du skal holde øje med, når du er ved at investere i en? Her er en hurtig guide til, hvad man bør overveje, når man leder efter en ny ekstern harddisk:

 • Lagerplads
 • Størrelse
 • Tilslutningsmuligheder
 • Hastighed

Hvis du overvejer de fire ovenstående punkter, så er er du godt på vej til at vælge en ekstern harddisk, der opfylder dit behov til perfektion.

Lagringskapacitet

Det første, og vigtigste, at overveje, er mængden af lagerplads. En ekstern harddisk bruges trods alt til at lagre filer på, og det er derfor en god ide at tænke over, hvor meget plads man har behov for. Du kan selvfølgelig ikke få for meget, men en større kapacitet koster generelt mere.

Langt de fleste er helt tilfredse med en kapacitet på 1 TB, og nogen kan ligefrem nøjes med 500 GB. Hvis du har brug for en ekstern harddisk med rigtig meget plads, så tilbyder vi modeller med helt op til 44 TB – du skal altså nok finde noget, du kan bruge.

Fysisk størrelse

Det er ikke sikkert, at størrelsen på en ekstern harddisk betyder noget for dig. Skal du ofte transportere den med rundt, og ikke blot bruge den til backup, kan det dog være en fordel at vælge en model, der har en lille formfaktor. Det gør lige alting lidt nemmere.

Tilslutning

En helt standard ekstern harddisk kan nemt tilsluttes til PC'er og andre enheder via en USB-port. Alt efter dit behov, så kan du dog med fordel overveje andre tilslutningsmuligheder.

Der er også mulighed for at få fat i en ekstern harddisk med Thunderbolt, FireWire eller eSATA. Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig, men hvis det er, så skal du sørge for at vælge en model, med den rigtige tilslutningsmulighed.

Hastighed

Hvis du ofte skal overføre store filer, eller en helt masse små filer, så kan det godt tage en del tid. Kan du sagtens vente, så behøver du ikke tænke over hastigheden, men skal det gå hurtigt, skal hastigheden være med i dine overvejelser.

Ofte kan du læse om hastighed i en intern harddisks specifikationer. Hvis du vælger en model med USB 3.0 eller Thunderbolt-tilslutning, så hjælper dette dog også med at øge hastigheden markant, når der skal overføres filer.

Mærker af høj kvalitet

Hvis du vil være sikker på, at du får fat i en ekstern harddisk der er robust og af høj kvalitet, så er det ofte en god ide at vælge en model fra et anerkendt mærke. Hos Føniks vil vi især foreslå at se på eksterne harddiske fra:

 • WD (Western Digital)
 • Intenso
 • LaCie
 • Seagate
 • Toshiba

Disse mærker er de klart mest populære, når det kommer til eksterne harddiske, og det kan vi godt forstå. De laver kvalitetsprodukter, man altid bliver glad for, og de er længest fremme i skoene, når det kommer til ny og effektiv teknologi.

Formatering af ekstern harddisk

Det er ikke ofte, at man vil formatere en ekstern harddisk, men der kan godt være brug for det. Det er en oplagt måde at fjerne al data på, at fikse eventuelle problemer eller at fjerne virus og malware. Det er på mange måder en problemløser, hvis uheldet er ude.

Windows

Det er heldigvis ikke særlig svært at formatere en ekstern harddisk, og du kan gøre det i 7 nemme trin. Alt du behøver at gøre, er følgende:

 1. Sørg for at gemme alle filer du vil beholde fra din eksterne harddisk på en anden enhed – ellers bliver de slettet under formateringen.
 2. Tilslut din eksterne harddisk til en computer med Windows.
 3. Ofte vil computeren spørge, om du vil åbne din eksterne harddisks fildrev. Dette er ikke nødvendigt.
 4. Brug søgefeltet i proceslinjen og søg efter "Stifinder". Eventuelt kan du holde Windowstasten nede og trykke på E. Herfra skal du trykke ind på "Denne PC".
 5. Inde under "Denne PC" burde du kunne se den tilsluttede eksterne harddisk. Højreklik på den og tryk "Format" eller "Formater".
 6. Vælg hvilket filsystem, du vil gøre brug af. Vi foreslår exFAT.
 7. Tryk på start. Formateringen bliver nu udført.

Mac

Det er heller ikke særlig svært at formatere en ekstern harddisk på en Mac, men som de fleste andre ting, så er det lidt anderledes end på Windows:

 1. Husk også her at gemme dine filer på en anden enhed. Formateringen sletter alt fra din eksterne harddisk.
 2. Tilslut din eksterne harddisk til en Mac.
 3. Brug søgefeltet på din Mac til at søge efter "Diskværtøj" og åbne dette.
 4. Vælg nu den tilsluttede eksterne harddisk i menuen ude til venstre.
 5. Tryk på "Slet" eller "Erase".
 6. Vælg herefter "Format", hvorefter du vælger filsystemet. Vi foreslår exFAT.
 7. Tryk nu på "Slet" for at formateringen bliver udført.

Bredt udvalg hos Føniks Computer

Hos Føniks Computer sørger vi altid for at have et bredt udvalg af eksterne harddiske, og vi holder os altid opdateret med de nyeste produkter på markedet. Vi er derfor helt sikre på, at du nok skal finde noget i vores sortiment, som du kan bruge.

Uanset om du skal bruge en ekstern harddisk i privaten, eller om I skal bruge en eller flere til erhvervslivet, så kan vi sagtens hjælpe. Hvis investeringen er til erhverv, så foreslår vi at se på muligheden for at blive erhvervskunde hos Føniks.

Har jeres firma brug at opbevare enorme mængder af data og filer, og er selv flere eksterne harddiske lidt i underkanten? Så kan I med fordel se på vores udvalg af NAS servere. Det vil ofte være en bedre og nemmere mulighed.

Har du nogen spørgsmål?

Har du nogen spørgsmål til en bestemt ekstern harddisk, spørgsmål til udvalget helt generelt eller vil du gerne have hjælp og vejledning? Så er det bare at spørge løs, for vores kundeservice er her for at hjælpe dig.

Det er så nemt som at sende os en mail eller at skrive en besked til os i chatten – så vender vi tilbage hurtigst muligt. Ellers kan du ringe til os indenfor vores åbningstider, så snakker vi gerne med dig om dine behov.