Harddiske og SSD'er banner.


På et eller andet tidspunkt bliver ekstra lagerplads for mange en nødvendighed, især hvis du har store mængder data liggende på din computer eller gerne vil lave en backup af dine filer. Derfor har vi her hos Føniks Computer et bredt udvalg af harddiske og SSD'er til konkurrencedygtige priser, og du kan garanteret finde nøjagtig den variant, du skal bruge. Vores sortiment består af diske fra de mest populære mærker, så du altid kan være sikker på en høj produktkvalitet. Lyder det som noget for dig, så se nærmere på vores store udvalg nedenfor, og find den model der passer til dine behov.

Resultater: 4153
Resultater: 4153


loader

Harddiskens funktion

Formålet med en harddisk er at kunne gemme data, som på et senere tidspunkt kan tilgås. Et godt eksempel er filer som billeder, musik og film. Disse fylder alle sammen en vis mængde bits. Dette begreb dækker over en angivelse af, hvor mange 0- og 1-taller, som filerne indeholder.

Man kan tænke på en harddisk som computerens langtidshukommelse. Alle data, som gemmes her, kan i princippet gemmes der for evigt. Kun når der er brug for at tilgå data, tilgås filerne af computeren, som kan hente og behandle disse.

Den totale kapacitet, en harddisk er i stand til at gemme, angives i byte (1 byte = 8 bits). En moderne harddisk er i stand til at gemme op til flere terabytes (TB), et svimlende antal bytes (skrives som et 1-tal efterfulgt af 12 nuller).

Der har de sidste mange år væres en eksplosiv vækst i mængden af data, som det er muligt at gemme på en harddisk. Har du en gammel harddisk, så er der næsten med garanti mulighed for at vinde en hel del ekstra lagringskapacitet, hvis du køber en nyere model.

Udover mængden af data, som en harddisk kan indeholde, så er hastigheden, hvormed en harddisk kan gemme og overføre data, meget vigtig. Her er der stor forskel på den type af harddisk, man vælger. For eksempel er en SSD (Solid State Drive) meget hurtigere end de gamle HDD (Hard Disc Drive). Ofte har en SSD dog et noget lavere kapacitet sammenlignet med en HDD.

Den rigtige kapacitet, hastighed og pris

Der vil altid skulle indgås et kompromis mellem en harddisks kapacitet, dens hastighed og prisen på den. Hvilke af disse du har mest fokus på, afhænger af hvad du skal bruge din harddisk til.

Så når du er i gang med at købe en harddisk, skal du gøre dig klart, hvad du skal bruge den til. Her er nogle eksempler på forskellige brug af harddiske og hvilken harddisk, der prismæssigt ville passe bedst til denne:

Filer der sjældent tilgås (billeder, film og lignende filer): Disse er filer, som tilsammen kan fylde meget og som relativt sjældent tilgås. Her er lagerkapacitet vigtigere end hastighed. En HDD med en passende mængde terabytes kan fås til et beskedent beløb.

Installering af styresystem, computerspil og andre programmer: I disse tilfælde er det vigtigt med en hurtig harddisk. En SSD med tilstrækkelig lagerkapacitet vil være at foretrække, da disse er meget hurtigere end HDD’er.

Typer af lagerenheder

Der findes flere forskellige typer af lagerenheder, som især varierer meget i deres læsehastighed. Herunder beskrives de for mange velkendte HDD og SSD harddiske, samt de knap så kendte m.2 og NVMe lagerenheder.

HDD (Harddisk Drive)

Dette er den ældste af disse benyttede lagerenheder. Lagring af data sker på en disk, som drejer meget hurtigt rundt. En mekanisk arm med en nål skriver og aflæser informationer på disken. En HDD er meget prisvenlig i forhold til hvor meget lagerkapacitet du får. Samtidig kan HDD have klart den største lagerkapacitet. En ulempe er at HDD ikke er lige så hurtig som en SSD eller m.2/NVMe.

SSD (Solid State Drive)

Disse lagerenheder har det sidste årti taget markedet med storm. Hvor en HDD harddisk aflæser mekanisk, så har en SSD ingen bevægelige dele. I stedet sker afskrivning og aflæsning digitalt, hvilket giver en række fordele over en HDD:

  • SSD er typisk meget pålidelige
  • De har ofte en lang levetid
  • De er meget hurtige i forhold til en HDD

m.2 NVMe

Et af de nyeste skud på stammen i forhold til lagerkapacitet. En m.2 NVMe er ekstremt hurtig i forhold til både en HDD eller SSD. Dette skyldes at dataoverførslen ikke er begrænset af overførselshastigheden i de SATA kabler, som HDD og SSD typisk tilsluttes med.

I stedet er denne tilsluttet PCI Express (NVMe), som gør det muligt at udnytte enhedens fulde hastighed. Da en m.2 NVMe-enhed tilsluttes motherboardets PCI Express slots, undgår man også kabler.

En m.2 NVMe kan opnå overførselshastigheder på flere tusinde MB/s. Ofte er de lidt dyrere end SSD og HDD harddisk. Til gengæld får man enormt meget hastighed for pengene.

Vi har rigtig gode priser

Er din PC ved at være fyldt med billeder, videoer, tekstdokumenter og filer, kan det være at det er ved at være tid til en opgradering. Hos Føniks Computer kan du altid finde et bredt udvalg af rummelige harddiske til aldeles stærke priser. Mangler du for eksempel en intern harddisk til en rigtig god pris, er du kommet til det rette sted.

Vi forhandler både billige interne harddisk og varianter med en ekstrem høj kapacitet. Dette gælder naturligvis også for vores harddiske til bærbare og servere. Har man én gang været ude for at miste vigtige data på computeren, glemmer man sjældent at tage backups igen. Derfor kan vi anbefale at du tager et kig på vores udvalg af eksterne harddiske.

Med en ekstern harddisk er dine dyrebare feriefotos, familieoptagelser og dokumenter i sikre hænder og du behøver aldrig at bekymre dig om mistet data. Derudover forhandler vi monteringsudstyr, så du kan være sikker på at dit produkt sidder som det skal.

Høj kvalitet fra de bedste producenter

Det er ikke nogen hemmelighed at vi hos Føniks Computer går meget op i produktkvalitet, og vores harddiske er naturligvis ingen undtagelse. Derfor har vi bestræbt os på at samle varianter fra alle de mest erfarne og anerkendte mærker på markedet. Du finder blandt andet produkter fra:

  • Toshiba
  • Samsung
  • Kingston
  • Seagate
  • Deltaco

Derudover opdaterer vi løbende udvalget med de nyeste varianter. Kunne du tænke dig at høre mere om dine muligheder, er du som altid velkommen til at kontakte vores kompetente kundeservice. Du kan finde vores kontaktinformationer øverst og nederst på siden.