Resultater: 651
Resultater: 651


loader

Køb dit nye gamer grafikkort hos Føniks Computer

Af de mange typer gamer hardware på markedet er et godt gamer grafikkort noget af det vigtigste. Ønsker man at spille de nyeste computerspil med god grafik, slipper man sjældent udenom at investere i et godt gamer grafikkort. Heldigvis har vi her hos Føniks Computer lige præcis, hvad du skal bruge.

Vi har samlet en række af markedets kraftigste grafikkort, der vil kunne klare selv de mest krævende spil uden problemer. Hvis man ikke ønsker at snyde sig selv for de bjergtagende landvindinger, der er opnået på grafiksiden af moderne computerspil, er et godt gaming grafikkort en del af den pakke.

For at sikre at vores kunder har de bedste gamer grafikkort at vælge mellem, har vi allieret os med de mest erfarne producenter på markedet. Derfor kan du blandt andet finde gamer grafikkort fra ASUS, Gainward, MSI, Sapphire, Zotac og mange flere, når du handler med os.

Disse producenter bruger dele fra grafikkortgiganterne NVIDIA og AMD. Uanset om du skal bruge et kraftfuldt NVIDIA GeForce grafikkort med høj ydeevne, eller et prisvenligt AMD Radeon grafikkort, så gør dig selv en tjeneste, og tag et kig på vores udvalg.

Har du særlige krav til dit næste gaming grafikkort, så brug vores filter til højre, og gør det hele lidt nemmere. Med søgefunktionen kan du blandt andet selv vælge din ønskede producent, maksimum videoudgange, RAM-type med mere.

Hvad gør et grafikkort?

Et grafikkort (også kaldet GPU/Graphics Processing Unit) modtager data fra de andre komponenter i computeren. Det kan eksempelvis være fra processoren, som sammen med software sender signaler.

Grafikkortet fortolker på disse signaler og beregner dem. De sendes videre til skærmen, som fremviser billedet. Uanset om du videoredigerer, gamer eller surfer på nettet, er det grafikkortet, som sender billedet til skærmen.

Derfor kan man hurtigt antage, at et middelmådigt gamer grafikkort er lig med et middelmådigt billede. Det betyder så også, at man med et meget kraftfuldt gaming grafikkort kan opnå et fuldstændig fantastisk billedkvalitet! Hvis du videoredigerer meget, vil du med et stærkt gamer grafikkort opleve hurtigere 3D-rendering og videokodning.

Grafikkortet er absolut den grafikglade gamers afgørende allierede. Hvis du vil have den bedste grafik og det hurtigste billede, så er det mod et godt gaming grafikkort, du skal kigge. Uden et stærkt grafikkort kan du ikke spille de nyeste spiltitler med den bedste billedkvalitet.

Hvordan spiller gamer grafikkortet sammen med de andre komponenter?

Grafikkortet og processoren samarbejder i høj grad om at producere data. Processoren (CPU/Central Processing Unit) vil endda nogle gange have et integreret grafikkort i sig.

Et stærkt gamer grafikkort behøver en stærk processor, eksempelvis fra AMD Ryzen eller Intel Core. Derudover bør man bestemt ikke gå på kompromis med sin gamer skærm, hvis man investerer i et godt grafikkort.

Skærmens billedkvalitet bestemmes af en række parametre. De inkluderer opdateringshastighed, responstid og opløsning. Hvis du har et godt gaming grafikkort, og din skærm har høj opdateringshastighed og lav responstid, vil du få et lækkert, flydende billede.

Opdateringshastigheden måles i hertz (hz). 144hz giver 144 billeder i sekundet. Responstiden er den tid, der går mellem pixelindstillinger. Hvis skærmen er en bil, kan man måske kalde opdateringshastigheden for bilens topfart og responstiden for dens acceleration. Man vil gerne have en hurtig bil, som ikke hakker. Det samme gælder skærmen.

Gamer skærmens opløsning måles i pixels. Det er skærmbilledets mindste bestanddele. Jo flere af dem man har, jo højere er billedets detaljerigdom. De nyere 2K gamer skærme (1440p eller QHD) og 4K skærme (2160p eller UHD) udgør helt klart fremtidens computerskærme. De giver et fremragende billede. Høj opdateringshastighed, lav responstid og stor opløsning er fedt – men motoren er grafikkortet! Kombinationen af et stærkt gaming grafikkort og en god skærm vil give det bedste billede.

Hvordan skal jeg vælge?

Vi vil gerne gøre det nemt for dig som kunde at beslutte, hvilket gamer grafikkort du skal have. Her er en liste med overvejelser, du kan gøre dig, når du skal købe et grafikkort:

  • Skal du bruge dit gamer grafikkort til eksempelvis videoredigering, afslappet gaming, VR-gaming eller gaming på den højeste opløsning?
  • Hvad har du i forvejen af udstyr?
  • Hvad er dit budget?
  • Hvilken skærm parrer du dit gamer grafikkort med?
  • Hvad skal du bruge fra de tekniske specifikationer?

Investeringen afhænger af, hvad du skal bruge dit gamer grafikkort til. Videoredigering og afslappet gaming på moderate grafikindstillinger kan formentlig klares med et prisvenligt grafikkort. VR-gaming kræver et lidt bedre gaming grafikkort, mens 4K-gaming kræver et ret stærkt kort.

Hvis du ikke i forvejen har en stærk processor, er du bedre tjent med at sætte nogle af dine penge af til en god processor også, frem for at smide det hele efter et high-end gamer grafikkort. Komponenterne skal nemlig supplere hinanden.

Budgettet er altid en god idé at medregne. Du kan sagtens få budgetvenlige AMD eller NVIDIA grafikkort. Men hvis du har økonomisk råderum til det, og gerne vil have den absolut bedste opløsning, er et gamer grafikkort ikke stedet, du skal spare.

Det er mest optimalt, at skærmen og grafikkortet passer sammen. Hvis du køber en gamer skærm med høj opløsning, bør gamer grafikkortet være kraftigt nok til at kunne generere de påkrævede data til skærmen. Det giver det bedste billede.

Du kan også basere din søgning efter et gaming grafikkort på andre tekniske specifikationer. Hvor stor hukommelse skal grafikkortet have? Hvilken form har det? Passer det i dit kabinet? Hvilken strømtilslutning har det, og understøtter din strømforsyning kortets strømforbrug? Hvad for nogle VRAM vil du have på dit grafikkort?

Vi rådgiver dig hellere end gerne om gamer grafikkort

Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af disse ting, står vores personale klar til at rådgive dig. Tøv endelig ikke med at kontakte os! Uanset om du vil have et gamer grafikkort fra AMD eller NVIDIA GeForce har vi prisvenlig eller avancerede løsninger til dig – og vi skal nok finde et grafikkort til dig i fællesskab.