Resultater: 316
Resultater: 316


loader

ASUS motherboard – gaming der hænger sammen

Hvis du er i gang med at bygge din helt egen gaming computer, så skal du bruge et motherboard. Det er her, at du kobler alt hardwaren i din PC sammen, så du får en velfungerende maskine. Derfor er det også vigtigt, at du vælger en god og effektiv model.

ASUS motherboards er nogle af de bedste på markedet. Her får du moderne teknologi til en fornuftig pris, samtidig med at kvaliteten er helt i top. Så længe udvalget er godt, så er ASUS helt klart en producent, der har noget til dit behov.

Derfor har vi hos Føniks Computer sørget for at have et enormt bredt udvalg af ASUS motherboards. Det er din garanti for, at du kan finde en model, der passer perfekt til dine behov – uanset budget. Skal du bruge et ASUS motherboard, så er det her det rigtige sted.

Hvilken slags ASUS motherboard skal du bruge?

Det er godt, at der er så mange forskellige typer af ASUS motherboards. For det er ikke alle af dem, man bør vælge til alle formål. Størrelsen på dit kabinet, hvad dit budget er, hvilken hardware der skal tilsluttes, hvor mange porte du skal bruge – der er meget at overveje.

Du bør derfor altid overveje, hvilken type ASUS motherboard du har behov for, inden du investerer i et. De mest almindelige typer af bundkort, du kommer til at støde på, er:

  • ATX
  • Udvidet/extended ATX
  • Micro-ATX
  • Mini-ITX

Selvom alle de forskellige typer af ASUS motherboards gør det samme – tillader dig at koble hele svineriet i din PC sammen – er der altså en forskel på de forskellige typer. Det vil ofte have at gøre med størrelsen og antallet af porte, det har med at gøre.

Ofte vil de større ASUS motherboards have flere tilslutningsmuligheder, imens de mindre vil have færre. Det betyder også, at de større af dem oftere vil være dyrere, selvom det ikke altid er hele historien bag prisen. Overvej derfor, hvilken type ASUS motherboard du skal bruge – det kan spare dig en slat penge.

Kompatibilitet er vigtigt

Det vigtigste at tænke over, når du er på jagt efter et nyt ASUS motherboard, er kompatibiliteten. Om kabinet og bundkort passer sammen er allerede et spørgsmål om kompatibilitet, men der er andre punkter, det virkelig også er nødvendigt at se på kombatibilitet indenfor:

  • CPU
  • GPU
  • RAM
  • Skærme
  • USB-indgange
  • SATA 3

Det er alle de vigtige dele og punkter, hvor du skal overveje kompatibilitet i henhold til dit ASUS motherboard. Så lad os dykke ned i det, og hurtigt gå det hele igennem.

Processor

Din computer fungerer ikke, hvis den ikke har en processor. Det er hjernen, der styrer hele maskinen, og vi foreslår derfor altid at sørge for, at du har en rigtig god en af slagsen.

Det betyder dog også, at dit ASUS motherboard og din CPU skal være kompatible, for ellers er fungerer intet i din PC. Dit ASUS motherboard har et socket. Dette socket skal passe til din CPU. Sørg derfor for at dobbelttjekke, at kompatibiliteten stemmer overens.

Grafikkort og PCI Express

Peripheral Component Interconnect Express, bedre kendt som PCI-e, fungerer som en højfarts motorvej, hvor din PC's komponenter hurtigt kan dele information med hinanden. Det er nødvendig og effektiv teknologi, og du finde det på ethvert ASUS motherboard.

En PCI-e port har et x med et tal efter sig, for eksempel PCI-e x16 eller PCI-e x4. Tænk på højere tal som hurtigere og bedre PCI-e porte. Disse porte er dog ikke bare vigtige på grund af fart of effektivitet, det er også her, at du installerer dit grafikkort.

Enhver gamer ønsker sig en stærk GPU, men den skal være kompatibel med dit ASUS motherboard. Hold derfor nøje øje med porte på bundkortet samt hvad grafikkortet er kompatibelt med. Så får du et resultat, som er en gamer værdigt!

RAM tilslutninger

De fleste gamere vil gerne have mindst 16 GB RAM, og ingen siger nej tak til 32 GB – og så er der nogen, der kan nøjes med 8 GB. Uanset hvad skal du have nok i din PC til dine behov, og det betyder også, at du skal være sikker på, at dine RAM kan være der.

Langt de fleste moderne ASUS motherboards har rigeligt med plads til dine RAM, og de kan sikkert også gå op til 64 GB, hvis det virkelig er. Det er dog ikke alle generationer af DDR RAM, der passer med alle generationer af ASUS motherboards. Hold derfor øje med dette, og få fat i noget der passer sammen.

Skærme og tilslutninger

En lækker gaming skærm eller to er en nødvendighed, hvis du virkelig vil nyde at game. Har du nye modeller, så kan du være ligeglad med VGA og DVI-tilslutning på dit ASUS motherboard. Har du ældre monitors, så bør du dog være sikker på, at bundkortet har tilslutninger der understøtter dem.

På moderne ASUS motherboards finder du mest DisplayPort og HDMI-tilslutninger, hvilket er hurtige og effektive løsninger, der passer til moderne gamer skærme. Det giver dig også mulighed for at køre virkelig høje opdateringshastigheder på 144Hz, 240Hz og endnu mere!

USB-indgange

Når du sidder med en gaming PC, så kan der være mange grunde til, at du godt kunne bruge lidt flere USB-porte at gøre godt med. Hvis du har trådløs tastatur og mus, så har du nok en eller to dongles i din PC, så de har forbindelse. Men gider du skifte dongle ud med kabel, hver gang de skal lade?

Samtidig er der måske et kabel til din mobiltelefon, og det kan være meget andet. Hvis du vil have plads til det hele, så overvej hvad du skal bruge, og find et ASUS motherboard, der har USB-tilslutninger nok til hele molevitten.

SATA 3-lagringsporte og NVME

Du vil helt sikkert have mindst én SSD i din computer, og måske vil du gerne have flere lagringsenheder. De kræver den samme mængde af SATA 3-lagringsporte i dit ASUS motherboard, og her foreslår vi især de nyere NVME-porte, der er ekstremt hurtige, når der skal overføres data.

Har du nogen spørgsmål angående ASUS motherboards?

Er der et bestemt ASUS motherboard, du gerne vil vide noget om, eller har du nogle helt generelle spørgsmål? Uanset hvad, så vil vi rigtig gerne svare på dem og hjælpe dig. Alt du behøver at gøre, er at få fat i vores kundeservice.

Du kan ringe til os i vores åbningstider, eller du kan skrive en mail eller en chatbesked, som vi nok skal svare på hurtigst muligt. Enhver gamer fortjener et lækkert ASUS motherboard, og vi skal nok hjælpe dig med at finde det helt rigtige.