Resultater: 614
Resultater: 614


loader

Vandkøling – pålidelig og effektiv nedkøling af din computer

For at få det bedste ud af sin computers ydeevne, skal man holde dens temperatur på et bestemt niveau. Overopheder ens computer kan det ikke bare gå udover ens spiloplevelse, men også selve hardwaren kan lide skade.

For at sikre at vores kunder har gode muligheder for at holde temperaturen nede, har vi samlet en række af markedets bedste vandkølingssystemer. Køling med vand giver en meget pålidelig og effektiv køling.

Vil man gerne kunne trække de nyeste spil på de højeste settings og køre mange programmer ad gangen, er en vandkøler en fremragende idé.

Vi fører vandkøling fra de bedste mærker på markedet, som for eksempel Corsair, Gigabyte, NZXT, Arctic Cooling, Cooler Master, DEEPCOOL, Thermal Take og mange flere. Derudover har vi gjort os umage for både at kunne tilbyde vandkøling til de meget kvalitetsbevidste gamere og til dem med et mere beskedent budget.

Har du særlige krav til din vandkøler, og vil du være sikker på, at produktet passer til din PC, kan du benytte dig af vores smarte søgefunktion til højre på siden.

Her har du mulighed for blandt andet at vælge din ønskede producent og produkttype. Vi har alt fra All-In-One vandkølingssystemer, vandblokering til CPU og kølevæskesystemer med integreret pumpe til monteringssæt, rørsæt, kølervæske og mere.

Hvad vil det sige at CPU’en eller grafikkortet overopheder?

Når CPU’en (processoren) eller grafikkortet producerer mere varme, end de er designet til, kan de overophede. For meget varme i processoren eller grafikkortet kan også skyldes, at din køler ikke fungerer optimalt.

De fleste computere har et blæsersystem, der er lavet til at holde hardwaren på en rimelig temperatur. I nogle tilfælde kan det dog være en god idé at supplere disse blæsere. Processoren og grafikkortet er nemlig de to dele af din hardware, der genererer mest varme.

Man kan lave nogle tiltag, så man minimerer overophedning. Nogle generelle tips er, at du skal huske at rense din computer for støv, opdatere din software, sørge for, at din PC ikke står direkte op ad en væg og begrænse, hvor mange programmer du kører ad gangen.

Et effektivt tiltag er vandkøling. Den vil hjælpe til med at holde din computer afkølet. Det vil forbedre dens præstationsevne, øge dens effektivitet og forlænge dens levetid.

Hvad er vandkøling?

Vandkøling er en metode, der skal nedkøle computeren. Modsat blæsere, der kun bruger luft, anvender et All-In-One-vandkølingssystem både væske og luft. Køleren fører via ledninger vand ind til computerens hardware, hvor det absorberer varmen og fører den væk.

Varmen føres til en radiator i vandkølingen, der justerer vandets temperatur og gør det klart til at blive genbrugt. På den måde fungerer en vandkøling cirkulært.

Køling med vand blev flittigt brugt, dengang processorerne var relativt nye og afgav utroligt meget varme. Vandkølingen aflastede således luftkølingen.

Nu er processorer og grafikkort mere effektive og afgiver mindre varme, men man kan ikke undgå, at de afgiver en vis mængde. Derfor er en vandkøler en rigtig god idé, hvis man vil skabe de bedste omstændigheder for sin computerhardware.

Gaming og køling med vand

Gaming er et af de foretagender, der kan lægge pres på computerens hardware. Specielt, hvis der er tale om et stort og krævende spil, og du gerne vil have det kørende på høj grafik.

Det kan være, man har et NVIDIA GeForce grafikkort og en AMD Ryzen processor, der halter lidt, når man spiller World of Warcraft på de højeste grafikindstillinger. Køling med vand kan måske gøre forskellen der.

Eller måske har man investeret i en kraftig processor fra Intel Core og kombineret den med et nyere NVIDIA GeForce grafikkort. I så fald vil man gerne passe på sin hardware, og det hjælper vandkøling med.

Gamere vil have den højeste grafik og det mest flydende billede på skærmen. Alle enkeltdelene i computeren skal bidrage til at gøre det muligt. Vandkøling er en del af gamer-pakken, fordi det bidrager til det bedste resultat på skærmen. Hvis udstyret skal spille sammen og give den fedeste gaming oplevelse, bør man overveje at tilføje en vandkøler.

Hjemmelavet (Custom cooling loop) eller færdigkøbt (All-in-one)?

Nogle gamere foretrækker at brugertilpasse deres vandkølingssystem. Det kan der være nogle fordele ved. Den helt afgørende fordel er, at man kan indrette sin køling på akkurat den måde, man synes er fed.

Man kan lege med ledningernes position, farver og gennemsigtige komponenter. Hvis man virkelig har godt styr på, hvad man laver med sin computer, har vi enkeltdele og brugerdefinerede kølesystemsæt. Vi anbefaler dog kun denne løsning til dem, der har erfaring med at samle og arbejde med deres egen hardware.

For alle andre har vi vandkøling, der kun tager kort tid at installere på sin hardware. Fordelen ved denne løsning er, at det er nemt. Man behøver ikke kaste sig ud i at installere alle de små dele med største forsigtighed, som det er tilfældet med et hjemmelavet vandkølingssystem.

Den gennemsnitlige gamer er bedre tjent med en All-in-one vandkølersystem. Langt størstedelen af gamere vil kunne nyde fordel af en vandkøling, der regulerer temperaturen på deres CPU og grafikkort. Derfor anbefaler vi varmt, at man overvejer dette!

Hvordan vælger jeg min vandkøler?

Først og fremmest er det vigtigt, at det kølingssystem, du vælger, passer til dit grafikkort eller din processor. Tjek altid dette, før du gør dit køb. Vær også sikker på, at du får den rigtige størrelse. Både en, der passer ind i computeren, men også en, der er stor nok.

Hvis du har kraftig hardware, skal du måske overveje en større vandkøling og en med et større antal blæsere. Selvom man ikke laver et brugerdefineret vandkølingssystem, kan man godt få køler med vand, der ser blæret ud. Vi tilbyder vandkøling i mange farver, og nogle modeller har RGB lys, hvilket ser superfedt ud i computeren.

Man kan også vælge sin vandkøling ud fra mærket. Vi har allieret os med en række af de stærkeste vandkølingsproducenter. Cooler Master, Corsair og NZXT er nogle få af dem. Cooler Master vandt en pris fra Red Dot for deres Masterliquid ML240P Mirage-CPU køler i 2019.

Det demonstrerer, hvor stor kvalitet deres produkter har. Corsair og NZXT havde begge køling med vand på finalistlisten til European Hardware Awards 2020. Disse mærker er anmelderfavoritter, og de laver hardware, der får kunderne til at komme igen og igen.

Vandkølingssystemer til ethvert behov

Et vandkølingssystem er en løsning til den ansvarlige ejer af en computer. Undgå overophedning og giv dig selv de bedste forudsætninger for god gaming! Vi håber, du har fået lyst til at gennemgå vores store sortiment af vandkøling. Vi gør vores bedste for at udbyde noget, der passer til alle. Du kan sortere efter producent, pris, størrelse og kompatibilitet til højre.

Hvad end du skal bruge, kan du helt sikkert finde det her hos os. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål angående dine muligheder. Vi glæder os til at høre fra dig!