Mangler du et stilsikkert og rummeligt kabinet, så er du kommet til det helt rette sted. Hos Føniks Computer tilbyder vi vores kunder et stort udvalg af ATX kabinetter i flotte design og til skarpe priser. Vi har garanteret lige det, der matcher din smag. Når du selv samler din computer, så er der mange muligheder for kombinationer af indhold. Med ATX kabinetter får du plads til al den basale hardware i din computer og mere til. Det rette ATX kabinet gør ethvert computerhjørne meget hyggeligere. Tag et kig på vores mange stilfulde modeller, og find det ATX kabinet, der passer til dig og dit set-up.

Resultater: 529
Resultater: 529


loader

Et ATX kabinet- det oplagte valg til en ny computer

Når du vil bygge din egen computer, skal der købes meget forskelligt hardware. Bundkort, CPU, grafikkort, RAM, harddisk m.m. skal alt sammen anskaffes, og derefter skal det selvfølgelig installeres. Det er her, et ATX kabinet kommer ind i billedet. Kabinettet indeholder de holdere, porte og strømforbindelser, der skal til, for at man kan installere sin hardware. Et moderne kabinet opbevarer dog ikke kun computerens indmad. Hvis du ønsker det, kan det også fås i smarte design og med RGB-belysning for stilfuld og personlig gaming.

Kabinetter kommer i mange størrelser og varianter, og ATX kabinettet er det mest udbredte. Navnet referer til Advanced Technology eXtended, som er den typiske formfaktor på bundkoret, der er kabinettets mest omfattende del. Et ATX kabinet kan derfor altid rumme et standard ATX-bundkort. Samtidig er det ofte også kompatibelt med standarderne microATX og Mini-ITX. Men selvom pladsen til de centrale dele altså ikke varier, er der stadig store forskelle på de enkelte ATX-kabinetter. De mest udbredte modeller er:

  • Tårn/Tower – opretstående standardkabinet med god plads
  • Rack-monterbar – Flad og kompakt model velegnet til servere

Uanset hvilken type ATX kabinet, du er på jagt efter, kan du finde det her hos Føniks Computer. I søgebaren til højre kan du blandt andet filtrere efter højde, dybde og bredde, så du kan finde den helt rette størrelse til dit set-up.

Plads til al den nyeste hardware

Når du vælger et kabinet med ATX formfaktor, kan det være oplagt først at kigge på designet. Du vil sikkert gerne have et ATX kabinet, der er flot at se på, da det uanset model kommer til at fylde en del under skrivebordet. Til kontorarbejde er neutrale modeller i sort eller hvid et oplagt valg, mens gamere typisk gerne vil gøre lidt mere ud af deres hjemmebyggede PC. Til dette segment producerer særligt Fourze en række flotte kabinetter med RGB-belysning og hærdet glasfrontpanel, så man rigtigt kan se den kraftige hardware i fuld aktion.

Kraftige computere til eksempelvis gaming eller redigeringsarbejde kræver ekstra megen nedkøling. Det er derfor vigtigt at vælge et rummeligt ATX kabinet, hvis du vil bygge en gamer PC, så der er plads til de nødvendige køleenheder og den rette strømforsyning. Netop strømforsyning udgør en anden overvejelse. Langt de fleste modeller leveres uden strømforsyning – dermed kan du investere i en separat strømforsyning, som du er sikker på passer til den øvrige hardware. Andre modeller inkluderer dog en strømforsyning, hvilket kan være et smart valg, hvis du blot ønsker at bygge en prisvenlig PC til arbejdsopgaver og underholdning.

Udover køling, design og størrelse, er der også det helt lavpraktiske spørgsmål omkring, hvor mange udgange et ATX kabinet skal have til USB og lyd. Andre overvejelser kan handle om inklusion af støvfilter, størrelsen på understøttede blæsere, og hvor mange bays kabinettet understøtter. Sidstnævnte afgør, hvor mange drev og hardwareudvidelser du potentielt kan installere i kabinettet. Hvis det føles som lidt meget at holde styr på, er den gode nyhed, at ATX kabinetter er industristandarden, og derfor designet til at være kompatible med langt de fleste krav til moderne PC’er.

Et støjsvagt kabinet med ATX formfaktor

Lad det være sagt med det samme. En computers lydniveau hænger ofte sammen med hardware som CPU og harddisk, der kan lave mere eller mindre larm alt efter, hvor hårdt de bliver presset. Men kabinettet har bestemt også noget at skulle sige på den front – dog forhåbentligt så lidt som muligt.

Støder du på et ATX kabinet med varianter af ordet ”silent” i produktnavnet, er det som regel en indikation på at producenten har gjort sig ekstra umage med at lydisolere kabinettet. Producenter som CORSAIR, Fourze og Cooler Master har alle produceret støjsvage kabinetter med lyddæmpende materiale og smarte mønstre i forhold til lydens resonans. Det er selvfølgelig ingen garanti for en stille oplevelse, og kraftfulde computere vil ofte larme mere grundet øget behov for afkøling. Men foretrækker du arbejdsro, for eksempel på et kontor, kan et støjsvagt ATX kabinet være med til at dæmpe lyde fra computeren.

ATX kabinetter i flotte design

Kabinetter med ATX formfaktor findes i mange forskellige design, og hos Føniks Computer forhandler vi et omfattende sortiment, så du har rig mulighed for at finde netop det, der passer til din stil. Du har naturligvis flere forskellige farver og materialer at vælge imellem, når du handler hos os – fra anodiseret børstet aluminium til metallisk grå. Uanset om du kunne tænke dig et ATX kabinet i sort, blå eller grøn, bør du ikke snyde dig selv for et kig på vores udvalg.

Har du behov for ekstra plads til for eksempel vandkøling og smart LED-lys, forhandler vi naturligvis også den lidt større standard kaldet udvidet ATX kabinet med rigelig plads til ekstra udstyr. Nogle varianter er endda udstyret med transparente sider, så man kan se det ekstra udstyr, samtidig med at man kan holde øje med al hardwaren. Har du særlige ønsker i forhold til antal bays med frontadgang, vægt og højde eller andre parametre, har du også adskillige valgmuligheder i den forbindelse.

Topkvalitet til stærke priser

Vil du være sikker på, at kvaliteten lever op til dine forventninger, når du skal have fat i et nyt kabinet med ATX formfaktor, er vores udvalg lige noget for dig. Vi har nemlig gjort os umage med at samle mange af de bedste kabinetproducenter i branchen hos Føniks Computer. Derfor kan du blandt andet finde modeller fra Cooler Master, Corsair, NZXT, Phanteks og Fractal Design, der alle er kendte for deres solide ATX kabinetter.

Hos Føniks Computer bestræber vi os på at det skal være trygt at handle. Har du tekniske spørgsmål om produktet, kan du finde et væld af information under fanebladet udvidede specifikationer. Skulle der stadig være tvivlsspørgsmål om et ATX kabinet, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte vores kundesupport. Vi tilbyder gratis fragt og op til 3 ugers returret, hvis du skulle fortryde dit køb, så længe varen er i ubrugt tilstand.