3 ugers returret

3 ugers fortrydelsesret - en ekstra fordel

  • Den lange version:

Køber du et produkt, men er i tvivl om, at det er det rigtige, kan du benytte fortrydelsesretten.

Denne fortrydelsesret er ekstraordinært udvidet til 3 uger hos Føniks Computer A/S.

Fortrydelsesretten giver IKKE lov til at tage produktet i daglig brug eller at teste produktets holdbarhed over tid.

Fortrydelsesretten er til for, at du som kunde, efter købet, kan tjekke om produktet modsvarer de oplyste informationer/specifikationer, du havde til rådighed hos Føniks Computer A/S på købstidspunktet. Med andre ord – du kan efterse varen på samme måde, som hvis du købte den i en fysisk butik. Hvis varen tages i brug vil den herefter være at betragte som en brugt vare.

For at returnere et produkt kræves det, at produktet er i samme stand, som da du pakkede det ud og kan sælges videre som et nyt produkt.

Vær derfor forsigtig når du pakker varen ud, fjern ikke beskyttende folie/plast m.m. og pas på ikke at efterlade ridser og andre mærker.

På nær emballagens tilstand skal selve produktet se ud, som du selv vil forvente at en fabriksny vare ser ud – kort sagt som da du modtog den fra Føniks Computer A/S.

BEMÆRK der er andre vilkår for erhvervskøb. Se mere her.

  • Den korte version

Du har 21 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.

Fortrydelses fristen udløber 21 dage efter den dag du:

a) Har modtaget din vare.

b) Får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis.

c) Får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele.

 

Du skal inden 21 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved at kontakte os på mail, kontakt@fcomputer.dk, eller ved telefonisk opkald på 70 60 60 64 mellem kl. 11.00 - 16.00 alle hverdage (helligdage undtaget). I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Du kan også vælge at benytte vores standardfortrydelsesformular og sende med retur. Den finder du medsendt din ordrebekræftelse samt her: Hent standardfortrydelsesformularen her.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

 

Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind.

Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Visse varer kan i kraft af deres art ikke returneres med normal post. Dette gælder f.eks. større printer/kopimaskiner, TV og servere. Udgifterne for returnering forventes højst at beløbe sig til ca. DKK 1.500,-.

Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

  • Udførte ikke-finansielle tjenesteydelser, hvis leveringen af tjenesteydelsen er påbegyndt med forbrugerens forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at fortrydelsesretten ophører, når tjenesteydelsen er fuldt udført.
  • Produkter som har været taget i brug og personliggjort med f.eks. en google, Windows, Microsoft eller Apple konto, skal være nulstillet før returnering, ellers er produktet ikke berettiget til at kunne returneres til forhandleren.  
  • In-ear høretelefoner, barbermaskiner og andre pleje- og hygiejneprodukter, hvor plomberingen er brudt, tages af hygiejnemæssige årsager ikke retur.
  • Levering af varer som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.
  • Levering af plomberet computersoftware, som forbrugeren har brudt plomberingen på.
  • Levering af digitalt indhold, som ikke leveres på et fysisk medium, hvis udførelsen er påbegyndt med forbrugerens forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at vedkommende dermed mister sin fortrydelsesret.
  • O.B.S Elektroniske licenser (ESD) som sendes pr. email kan ikke returneres efter købet er faktureret, dette gælder også Windows licenser købt i forbindelse med en Føniks computer.

Du mister din fortrydelsesret, hvis du bryder plomberingen på computersoftware.
Bemærk at hvis dit produkt leveres med et gratis tilhørende spil - også kaldet en gamebundle - så vil du ved brug af din 21 dages fortrydelsesret kun få det fulde beløb tilbagebetalt, hvis det indeholdende spils serienøgle-felt er ubrudt. Ved brud på feltets forsegling forbeholder vi os retten til at fratrække spillets værdi i det tilbageførte beløb. Hvert spil er skønsmæssigt fastsat til DKK 300,-

Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan efterse varen på samme måde, som du kan i en fysisk butik.
Det indebærer ikke personliggørelse af software, aktivering af licenser o.lign.
Ved levering af en computer, vil aktivering af software og opsætning med personlig bruger og oplysninger ikke være tilladt. Køber du f.eks. en projekter eller en skærm, er det ikke tilladt at montere denne på beslag, da dette efterlader skruemærker. Vær samtidig opmærksom på ikke at fjerne beskyttelsesfilm fra produkter. Denne er til for at beskytte følsomme overflader. Fjernes beskyttelsesfilmen, vil produktet ikke længere kunne fremstå som nyt, da overfladen uundgåeligt vil bære brugstegn.

Hvis varen er taget i brug betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må efterse varen, men ikke tage den i egentlig brug. Tommelfingerreglen er, at hvis forseglingen på produktet brydes, eller produktet startes op, vil varen herefter være at betragte som brugt ud fra et handelsmæssigt synspunkt, da vi herefter kun kan sælge produktet videre som et demo produkt. Typisk vil prisnedslaget være 10% af købsprisen, hvis du alligevel vælger at returnere produktet efter ibrugtagning.

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb tilbage, du har indbetalt til os. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, medmindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Hvis du fortryder købet, skal varen sendes til:

Føniks Computer A/S
Anelystparken 33B
8381 Tilst
Danmark

 

Bemærk venligst, at pakker skal sendes med omdeling (DAO pakker modtages ikke). Pakker sendt uden omdeling, pr. efterkrav eller lignende, vil ikke blive modtaget.

Du kan også fortryde købet ved at give tydelig meddelelse og aflevere den personligt på ovenstående adresse:

 

Hvad skal jeg sende med tilbage?

Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen. Ekspeditionen går hurtigere hvis, du ligeledes udfylder vores formular/standardfortrydelsesformular.

  • SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR ERHVERVSDRIVENDE

Der gælder de samme handelsbetingelser som for forbrugere, dog med følgende modifikationer:

Der er ingen fortrydelsesret for erhvervsdrivende og der dækkes dermed heller ikke retur-transport. Bestillingen er bindende fra bestillingens afgivelsestidspunkt.
Der gælder 1 års reklamationsret fra oprindelig fakturadato. Ombytning eller reparation medfører ikke, at der løber en ny 1 års reklamationsperiode.
Føniks A/S forbeholder sig ejendomsretten til varer købt på kredit, indtil den fulde købesum er erlagt.

Alle omkostninger i forbindelse med håndhævelse af ejendomsforbeholdet påhviler køberen.
Der påløber renter fra forfaldsdatoen med 1% pr. påbegyndt måned.