Vi har samlet et spændende udvalg af 4K skærme, som er oplagte til dig, der vil game i højeste opløsning. Vi har 4K skærme fra en lang række af markedets bedste mærker, herunder ASUS, Samsung, AOC, BenQ, Acer og mange flere. Vi tilbyder 4K gamer skærme i mange størrelser, hvor 27 tommer og 32 tommer er blandt de meste populære. Vi fører mange forskellige skærme, så du kan finde rette til dit gaming setup. Er du til buet skærm eller den traditionelle flade skærm? Vi har 4K skærme i begge varianter. Se udvalget herunder.

Resultater: 166
Resultater: 166


loader

Det bedste billede inden for gaming med 4K gamer skærme

4K gamer skærme er et af de seneste skud på stammen. Teknologien forbedrer billedet markant fra skærme med 1080p i opløsning. Det overgår endda den allerede bundsolide 1440p-opløsning (2K eller QHD). Hvis man vil tilføje den ypperste monitor til sit gamer setup, så er en gamer skærm med 4K opløsning en fremragende mulighed. Har man i forvejen kraftig hardware, vil man få det optimale ud af en 4K gaming skærm. Hvis ikke, tilbyder vi også stærk hardware fra NVIDIA, AMD og Intel.

Vi forhandler 4K gamer skærme fra flere af de store producenter, blandt andre AOC, Samsung og Acer. Disse fabrikanter samarbejder med gamere og bruger deres feedback til at udvikle lynhurtige skærme i fede design. Hvis du vil have en 4K gaming monitor med fantastisk billedkvalitet fra en pålidelig producent, har vi udvalget, der gør det muligt.

Vi har både mere budgetvenlige versioner af 4K gaming skærme og de helt tunge og topmoderne modeller til den passionerede gamer. Nedenfor gennemgår vi, hvad 4K egentlig betyder. Vi fortæller dig også, hvilke andre specifikationer du kan foretage dit køb af 4K gaming skærm ud fra.

En gamer skærm med 4K opløsning giver detaljerigdom

4K betyder en opløsning på 3840 x 2160 pixels. Det giver 8.294.400 pixels i alt, hvilket er cirka fire gange så meget som en Full HD 1080p-gamer skærm og over dobbelt så mange pixels som en 2K skærm (1440p QHD). Det er altså enormt mange pixels. Men hvad er pixels? Pixels er skærmens mindste bestanddele og billedets byggeklodser. Antallet af pixels/byggeklodser har betydning for, hvor stor detaljerigdom man får i billedet.

Man kan placere to skærme med det samme antal pixels ved siden af hinanden. Hvis de har forskellige størrelser, vil der være forskel på billedet, fordi den store monitor vil ’trække’ pixels. Derfor er en øgning i skærmens størrelse altid smartest at kombinere med flere pixels (større opløsning). 4K gamer skærme er særdeles velegnede til et højere antal tommer. En stor 4K gaming skærm giver et fuldstændig vanvittigt billede, som man virkelig kan leve sig ind i som gamer!

Skærmens fart

Opløsningen er ikke alt. Hvad er en flot grafik, hvis der er forsinkelse på billedet? Her skal man overveje opdateringshastigheden for det første. Opdateringshastigheden er den fart, med hvilken skærmbilledet skifter.144Hz i opdateringshastighed betyder, at billedet skifter 144 gange i sekundet. Jo højere den er, jo bedre flyder billedet.

Dernæst skal man beslutte sig for, hvor lav responstid man vil have. Det er den tid, der går mellem pixels skifter indstillinger. 1ms i responstid på en 4K gamer skærm er ekstremt lavt, og det giver gode forudsætninger for hurtig reaktion i spil som Counter Strike. Kombinationen af høj opdateringshastighed og lav responstid giver det hurtigste billede med det bedste flow. Vi tilbyder 4K skærme, der har opdateringshastigheder på eksempelvis 144Hz og responstid på 1ms. Man skal dog være sikker på, at ens hardware er stærk nok til at understøtte en skærm, som er så avanceret. Har man det, kan man få det optimale ud af så kraftig en skærm, som en gamer skærm med 4K opløsning vitterligt er.

4K gaming skærm, størrelser og former

Man kan sagtens få en fantastisk gaming oplevelse på monitorer, der er 24 tommer. Men hvis man vil udnytte en vild opløsning, bør man overveje at gå op i størrelsen med en 4K gamer skærm. De er designet specifikt til at give gamere den største indlevelse i spillet. På en 4K gaming skærm kan World of Warcraft eller League of Legends komme til at føles som helt nye spil!

Vi tilbyder flere skærme, der er kurvede. Flade 4K gamer skærme vil give et urimeligt godt billede, specielt i større tommer og større billedformater. Men hvis man er ude efter noget helt specielt, kan man investere i en 4K gaming skærm med kurvatur. Kurvatur måles i ’R’ (radius). Jo lavere radius, jo mere bøjet er skærmen. Det, at den er bøjet, betyder at den er rettet mod dig som gamer. Dit synsfelt bliver på den måde større, og du vil kunne fange flere ting i kanterne med dit perifere syn. Kurvede gamer skærme med 4K opløsning kan give en helt afsindig indlevelse i gaming.

NVIDIA G-Sync og AMD FreeSync

En almindelig metode til at synkronisere FPS (Frames per second) og opdateringshastigheden har været V-Sync. Den er dog ved at blive udfordret af NVIDIAs G-Sync og AMDs FreeSync. Disse softwareteknologier synkroniserer 4K-skærmens opdateringshastighed til FPS frem for omvendt (som V-Sync gør). Det eliminerer den input lag, som V-Sync ikke altid formår at holde skærmen fri for. Det betyder i det store hele mindre lag. Det er helt klart noget, man kan overveje, når man investerer i en 4K gaming skærm.

Vi fører flere 4K gamer skærme med NVIDIA G-Sync eller AMD FreeSync. Man bør dog som udgangspunkt kombinere med et kompatibelt grafikkort fra en af de to producenter. Nyere NVIDIA GeForce grafikkort er ekstremt stærke, og det samme er AMDs grafikkort, så vi opfordrer til at kigge vores sortiment af disse grafikkort igennem også. Man skal også have DisplayPort tilslutning på sin 4K gamer skærm, for at teknologierne fungerer.

Indgange og TFT-teknologier

Af tilslutninger findes tre almindelige: DVI, HDMI og DisplayPort. VGA er næsten helt udfaset. DVI er mere relevant for skærme med 1080p-opløsning. HDMI-tilslutningen er på næsten alle nyere skærme, og den er ganske pålidelig. Men hvis man er oppe i de højere opløsninger, er den bedste teknologi DisplayPort-tilslutningen. Det kan man overveje, når man søger efter en 4K skærm.

TFT-teknologien eller paneltypen har indflydelse på farverne og responstiden. Ved IPS (In-Plane Switching) ligger pixels horisontalt på skærmbilledet, mens de på VA (Vertical Alignment) ligger vertikalt. IPS udmærker sig på farvegengivelsen og de brede synsvinkler, mens VA har gode kontrastforhold, der forstærker grafikken. Der er også TN Film paneler (Twisted Nematic + Film), som giver lav responstid. Disse er gode til hurtig gaming, hvilket er tilfældet i eksempelvis Counter Strike og Call of Duty.

4K gamer skærme og farveskalaer

Med en 4K gaming skærm får du en fantastisk opløsning, men der er flere faktorer, der har effekt på grafikken. En faktor er farverne. Man taler generelt om tre almindelige farveskalaer: sRGB, Adobe RGB og DCI-P3. sRGB er en enormt populær løsning, som gengiver et ganske tilfredsstillende antal farver, selvom det er det laveste blandt de tre. Man kan overveje DCI-P3, hvis man virkelig går op i farverne, da den gengiver flest af de tre. En 4K gamer skærms farvegengivelse på 100% af de farver, vi kan se, er den, der giver det mest realistiske billede. Jo flere farver, der gengives, jo bedre er det altså for grafikken. Man kan også overveje HDR, som giver mange kontrastniveauer mellem sorte og hvide nuancer.

Vi hjælper dig gerne med at finde en 4K skærm til gaming

Det kan virke uoverskueligt med alle de valgmuligheder, så her har vi lavet et overblik. Brug det til at finde frem til den 4K gamer skærm, der passer til netop dig:

·        Opløsning: 4K-opløsning giver noget af den bedste billedkvalitet, gamer skærme, og skærme generelt, har at byde på. Det giver en sindssyg indlevelse!

·        Skærmstørrelse: Med en 4K gamer skærm skal man ikke være bange for at miste detaljerigdom, når man går op i størrelse. De er designet specielt til netop det.

·        Opdateringshastighed: En højere opdateringshastighed betyder et hurtigere billede, og det bør man helt sikkert overveje, når man investerer i en skærm.

·        Responstid: Sammen med opdateringshastigheden bestemmer responstiden skærmbilledets fart, og en hurtig skærm kombineret med lækker grafik giver den bedste gaming oplevelse.

·        Kurvatur: Hvis man er passioneret gamer og til de helt vilde specifikationer, er en kurvet skærm noget, man kan overveje. Det giver enormt meget indlevelse.

·        Billedformat: Med en 4K skærm ville det give god mening at gå op i billedformat. Man kan eksempelvis købe en 32:9 frem for den klassiske 16:9.

·        Paneltype: Farvegengivelsen og responstiden varierer fra paneltype til paneltype, og det kan man bruge som pejlemærke.

·        G-Sync og FreeSync: De nye Sync-teknologier er V-Sync overlegne, og de reducerer FPS-lag.

·        Tilslutning: Tilslutningen på ens 4K gamer skærm vil have betydning for, hvor godt billedet bliver.

·        Farver: Jo flere farver, skærmen kan gengive, jo flottere bliver grafikken generelt.

Vær altid opmærksom på, at din hardware skal kunne generere de data, skærmen afspiller. Det er specielt vigtigt med 4K gaming skærme, da de er topmoderne og enormt kraftige.

Hvis du har spørgsmål til vores 4K gamer skærme eller mangler hjælp, må du endelig skrive, ringe til os eller besøge os i en af vores butikker. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at finde den skærm, der passer til netop dine behov!