Resultater: 334
Resultater: 334


loader

Gamer skærme – ofte stillede spørgsmål

Når det kommer til gamer skærme, så er vi vant til, at der altid er en hel del spørgsmål. Det kan vi godt sætte os ind i, og derfor svarer vi her på de spørgsmål, der oftest bliver stillet. Vi håber dermed, at du hurtigt og nemt kan finde de svar, du leder efter.

Finder du ikke et hurtigt svar her, behøver du dog ikke fortvivle. Læs mere længere nede på siden, hvor der er megen information at hente, eller få fat i vores kundeservice, som hellere end gerne vil hjælpe dig – vi er nemlig eksperter indenfor gamer skærme!

Hvad er en gaming skærm?

En gaming skærm er en monitor, der er lavet og designet til gaming. De har ekstremt gode specifikationer, så computerspil altid kører smooth og tager sig flot ud.

Hvad koster en god gamer skærm?

Man kan købe en rigtig god gamer skærm til lige over 1.000 kroner – det behøver altså ikke at være dyrt. Alt efter behov er det dog ofte smart at betale lidt mere, og man kan også finde utroligt avancerede skærme, der koster meget mere!

Hvad er vigtigt for en gamer skærm?

Det vigtigste for en gamer skærm er, at den har en god opløsning i minimum full HD, en høj opdateringshastighed på 144Hz eller mere og en lav responstid på 5 millisekunder eller mindre.

Bredt udvalg af gamer skærme fra markedets bedste mærker

Hvis der er én ting, som enhver gamer har brug for virkelig er i topkvalitet, så er det deres gaming skærm. Uanset om du er til hæsblæsende e-sport eller storslåede eventyr i den bedste grafik, så er det trods alt på gamer skærmen, at det hele kommer til live.

Noget af det første, du bør overveje, når du er ude efter en ny gaming skærm, er, hvilke mærker du er interesseret i. Der er nemlig rigtig mange at vælge imellem, og selvom de alle har meget godt at byde på, så foreslår vi især at se på følgende:

Ovenstående er ikke de eneste gode producenter af gaming skærme du finder hos os, men de alle laver exceptionelt gode modeller, så du uden tvivl kan finde et gaming skærm tilbud, der passer til dit behov.

Samsung Odyssey, Phillips og diverse AOC monitors er for eksempel oplagte valg for hver en gamer. Der er både strømlinede modeller til e-sport og enorme monitors der helt opsluger dig – her er altså i sandhed noget for alle, og hvis du leder efter en billig gamer skærm.

Er du godt klar over, at du er til e-sport, og især hvis det er shooters som Valorant, Counter Strike eller Overwatch, så er BenQ's ZOWIE gaming skærme enhver seriøs gamers valg. De bliver nemlig lavet specifikt til skydespil.

Leder du derimod efter nogle utroligt de uovertruffent bedste gaming skærme, hvor du godt er klar over, at de ligger i den højere ende af prisskalaen? Så har Dell og MSI helt sikkert noget, du vil synes om – de er eksperter på dette område.

Uanset hvilket mærke du er størst fan af, eller hvilket af dem du synes lyder mest lovende, så er de alle sammen i utroligt høj kvalitet. Der er dog én ting, der er vigtigere end mærket, når det kommer til gamer skærme. Specifikationerne skal være i orden.

Find den rigtige gaming skærm til dit behov

Hvis du skal finde den helt rigtige gaming skærm til dit behov, så er en model fra det rigtige mærke med de rigtige specifikationer den magiske combo, der kommer til at opfylde dine gamingdrømme.

Specifikationer kan dog være mange forskellige ting, og det er ikke det hele, der nødvendigvis er relevant for dig. Det vigtigste at overveje, hvis du vil sikre dig den bedste gaming skærm, er følgende:

  • Størrelse
  • Opløsning
  • Opdateringshastighed
  • Responstid

Vi kan godt forstå, hvis du er ude efter en billig gamer skærm. Alligevel bør du dog holde øje med ovenstående punkter – du skal jo helst ikke ende med et produkt, der ikke opfylder dine behov. Du kan heldigvis tage det roligt, for vi har rigeligt billige gamer skærme, der også er virkelig gode.

Størrelse

Størrelsen på din gaming skærm er en meget subjektiv faktor. Nogen vil gerne have en stor gamer skærm, hvor deres eventyr kan udfolde sig i fantastiske detaljer. Andre vil bare gerne have et godt gaming skærm tilbud på en mindre model med gode specs.

Det mest almindelig er en 24 tommer gamer skærm eller en 27 tommer gamer skærm – eller eventuelt noget imellem disse to. Her får du et godt overblik, men uden at du mister det, som man godt kan på en 32 tommer gamer skærm.

Det er også grunden til, at det oftest er 24 tommer gamer skærme eller 27 tommer gamer skærme der bruges, når de professionelle spiller konkurrenceprægede spil som League of Legends, Counter Strike, Rocket League og lignende.

Spiller du meget singleplayerspil, eller generelt spil hvor det er en stor del af oplevelsen, at grafikken tager sig rigtig godt ud? Så ønsker du dig nok en stor gamer skærm. Husk dog på, at de prismæssigt ofte ligger lidt højere.

Uanset om du vil have en stor gamer skærm eller den bedste gaming skærm til e-sport, så skal du nok finde lige det du leder efter online her. Vi har et utroligt bredt udvalg, så det er næsten kun din fantasi, og dit budget, der sætter grænserne.

Opløsning

Opløsningen på din gamer skærm afgør langt hen ad vejen, hvor god billedkvaliteten er. Det betyder dog ikke, at du bare må og skal have den højest mulige opløsning, for billedkvaliteten er stadig rigtig god, selvom du er i den lavere ende.

Normalt kan du vælge imellem full HD (1920 x 1080), quad HD (2560 x 1440) eller 4k (3840 x 2160), men du skal ikke være bekymret, hvis det afviger lidt. Tallene indikerer vandrette og lodrette pixels, og generelt gælder det, at jo større mængde, jo bedre billedkvalitet.

For langt de fleste er en full HD gamer skærm mere end tilfredsstillende. Det giver dig mulighed for at købe en god og billig gamer skærm, der stadig giver dig et flot skærmbillede – det er især perfekt til populære onlinespil samt e-sportstitler, hvor man ikke behøver mere.

Det betyder dog ikke, at en quad HD eller 4k gamer skærm ikke har deres plads. Hvis du elsker spil med vild grafik, som Red Dead Redemption eller Cyberpunk, så er det nødvendigt med en høj opløsning, hvis du vil nyde godt af den underskønne grafik.

Her er især en 4k gaming skærm helt oplagt, for du får ikke en bedre opløsning end det, når du sidder ved din computer – og du kommer heller ikke til at mangle det. Synes du en 4k gaming skærm koster lidt for meget? Så bliver du helt sikker glad for quad HD.

Det er altså vigtigt at holde øje med opløsningen, både på grund af pris og performance. Uanset om du vil have en 4k gamer skærm eller blot en standard full HD, så kan du være sikker på, at vi har nogle gode gaming skærm tilbud, vi kan byde på!

Opdateringshastighed

Opdateringshastigheden fortæller dig, hvor mange gange i sekundet din gaming monitor kan opdatere skærmbilledet. Helt overordnet, så betyder en højere opdateringshastighed derfor, at du får et mere smooth og stabilt skærmbillede.

Der er derfor ikke noget at sige til, at de fleste gamere foretrækker en gaming skærm, hvor opdateringshastigheden er rigtig høj. Det betyder dog ikke, at du automatisk behøver den højest mulige opdateringshastighed.

Den gyldne standard er en 144Hz gamer skærm. Det kommer til at give dig en rigtig god oplevelse til alle spil, der ikke er shooters, og det er derfor et meget standard valg. Derudover vil en 144Hz gamer skærm ofte koste mindre, end hvis opdateringshastigheden var højere.

Sagerne er dog lidt anderledes, når det kommer til skydespil som Valorant og Counter Strike – her er en 240Hz gaming skærm det minimale, du burde bruge. For spiller du shooters uden en 240Hz gaming skærm, eller en der er på flere hertz, så bliver det ikke en smooth og stabil oplevelse.

Med det sagt, så er opdateringshastigheden oftest et spørgsmål om minimummer. Du kommer aldrig til at lide under, at din gaming monitor har for høj en opdateringshastighed – så længe du har ramt minimumspunktet for dine krav, så skal du nok blive tilfreds.

Husk dog på at gaming monitors med høje opdateringshastigheder ofte skal bruge displayport, for at du kan gøre brug af den høje opdateringshastighed. Ofte følger kablet med, men nogle gange skal man selv investerer i det. Det er værd at have i mente.

responstid

Responstiden på din gaming monitor afgør, hvor hurtigt en pixel kan skifte fra én farve til en anden og tilbage igen. Hvis du ønsker et stabilt og smooth skærmbillede, når du gamer, så er dette altså også en nødvendig specifikation at overveje.

Som en tommelfingerregel vil vi hos Føniks altid foreslå, at få fat i en gamer skærm med 5 millisekunder eller mindre responstid, hvis du spiller spil, hvor det godt kan gå hurtigt for sig. Er der tale om e-sport, så overvej 1 millisekund eller mindre.

NVIDIA G-SYNC og AMD FreeSync

Hader du lag og FPS drops? Det undrer os ikke, for det gør absolut alle gamere. For at sige det lige ud, så er det pisse træls. En god gaming skærm og pålidelig hardware i din PC løser dette langt størstedelen af tiden. Der er dog et ekstra skridt, du kan tage.

Hvis du vil sikrer et stabilt skærmbillede, så kan du investerer i en gamer skærm med NVIDIA G-SYNC eller AMD FreeSync. Disse to synkroniseringsteknologier sørger for, at grafikkort og monitor arbejder i perfekt harmoni, hvilket giver et ekstremt stabilt og pålideligt skærmbillede.

Husk dog på, at en gaming skærm med G-SYNC skal bruge et NVIDIA grafikkort i din PC og en med FreeSync skal bruge et AMD grafikkort i din PC. Ellers fungerer teknologien ikke.

Buet gamer skærm

Det er meget almindeligt at have en flat gaming skærm. Alligevel vinder curved monitors mere og mere fremad i popularitet. Vi foretrækker at følge med, når der sker udvikling, og derfor er det selvfølgelig intet problem at finde en buet gamer skærm hos os.

Hvis du ikke allerede har overvejet en buet gamer skærm, så vil vi godt foreslå dig at gøre det. Kurvaturen aktiverer dit perifere syn, hvilket både give dig et bedre overblik – især i hjørner og kanter – samt at det giver dig bedre indlevelse i dine computerspil.

Det er derfor altid værd at tjekke, om vi ikke har en buet gamer skærm, der passer perfekt til dine behov. Husk også på, at al kurvatur ikke er ens – nogle gaming monitors curver mere end andre.

Har du nogen spørgsmål?

Hvis du er i tvivl om, hvilken gaming skærm du skal vælge, eller hvis du har spørgsmål angående en eller flere af vores modeller, så tag endelig fat i vores kundeservice. Vi hjælper dig rigtig gerne med at finde et godt gamer skærm tilbud.

Du kan få fat i os på telefon, på mail eller via chatfunktionen på vores hjemmeside. Sammen skal vi nok finde frem til noget, der passer dig helt perfekt.