Resultater: 2
Resultater: 2


loader

NVIDIA GTX 1660 grafikkort - kraftig ydelse til en god pris med

Ønsker du at spille de nyeste computerspil, men vil samtidig overholde budgettet? Så kan NVIDIA GTX 1660 meget vel være det helt rette grafikkort. GeForce 16-serien blev lanceret i 2019 og har siden da vist sig at være et populært valg blandt mange gamere, som et prisvenligt alternativ til producentens allerkraftigste kort. Med et NVIDIA GTX 1660 grafikkort kan du derfor se frem til:

  • God ydelse i selv de allernyeste spil
  • Dedikerede funktioner til streaming og optagelse
  • De seneste drivere skabt i samarbejde med spiludviklerne selv

Med grafikkortet NVIDIA GTX 1660 får du et såkaldt mid-range grafikkort. Det vil sige, at producenten har designet kortet som det perfekte kompromis mellem ydelse og kvalitet. Du vil ganske rigtigt ikke få de helt samme vilde specifikationer som markedets allerkraftigste grafikkort. Til gengæld får du med et NVIDIA GTX 1660 grafikkort mere for pengene, da de sidste procenter, som de kraftigste GPU’er leverer, ofte kommer til en ret høj pris.

Imponerende specifikationer

Ligesom producentens flagskibskort er NVIDIA GTX 1660 grafikkort bygget over den banebrydende Turing-arkitektur, der løfter de grafiske muligheder til nye højder. Med 6 GB GDDR5 hukommelse (GDDR6 hukommelse i Ti- og Super-modellerne)  og en clock-frekvens på over 1800 MHz er hastigheden i top, uanset hvilken type spil, du kaster dig over. Oversat til dansk betyder det, at du med et NVIDIA GTX 1660 grafikkort roligt kan skrue de grafiske indstillinger et godt stykke i vejret og stadig forvente en glidende oplevelse uden udfald og forvrængninger i billedkvaliteten.

Et NVIDIA GTX 1660 grafikkort kan sikre dig en tårnhøj fps i konkurrenceprægede onlinespil som Fortnite og Counter-Strike. Det kan forbedre vinderchancerne mærkbart, hvis du tidligere har kæmpet med hakkende gameplay og en ustabil frame rate.

Hvad hvis du foretrækker de såkaldte AAA-spil, der presser computeren til det yderste? Også her kan du regne med, at et NVIDIA GTX 1660 grafikkort lader dig lege med på stort set lige fod med de bedste kort fremover. Grafikindstillinger kan skrues op på noget nær det højeste, samtidig med, at du får en stabil frame rate på omkring de 60. Og er du villig til at ofre en smule af opdateringsfrekvensen, kan du endda ramme de forjættede ultra settings og stadig få en stabil oplevelse.

Det perfekte kort til indholdsskabere

Selvom det kan være hyggeligt at slappe af med et medrivende spil helt alene, er gaming for mange spillere nu om dage også en social aktivitet. Det gælder selvfølgelig multiplayerspil, men også streaming og videooptagelser er blevet en populær måde at dele spilstunder sammen. Til det formål egner NVIDIA GTX 1660 grafikkort sig på rigtigt mange parametre. Grafikkortet tilbyder følgende dedikerede funktioner:

  • Stream dine yndlingsspil med NVIDIA ShadowPlay
  • NVIDIA Encoder giver forbedret ydelse i streamingapps
  • Tag 360 grader screenshots med NVIDIA ANSEL

Takket være den smarte NVIDIA Encoder (NVENC) sørger dedikerede kerner på NVIDIA GTX 1660 grafikkort for at mindske belastningen af din CPU, når der skal indkodes video under en stream. Det giver en højere fps for både dig og dine seere. NVIDIA GTX 1660 grafikkort er derfor perfekt til dig, der gerne vil prøve kræfter med streaming eller dele klip med dine venner på YouTube eller over Discord. Særligt med det dedikerede program NVIDIA SHADOWPLAY, der understøttes af NVIDIA GTX 1660 grafikkort, bliver det nemt at optage fængende videoklip i op til 4K og 60 billeder pr. sekund.

NVIDIA GTX 1660 grafikkort er i det hele taget et glimrende kort til dig, der gerne vil have foden indenfor i spilbranchen, men ikke er klar til at satse hele opsparingen på den dyreste hardware. Drømmer du eksempelvis om at blive content creator eller spiljournalist, kan du med kortet sandsynligvis anmelde og skrive om alle de nyeste spil i en del år fremover. Det kraftige NVIDIA GTX 1660 grafikkort gør det endda muligt at lave hurtigt redigeringsarbejde, så dine videoer kan skille sig ud fra mængden med flotte effekter og god kvalitet.

Hold temperaturen i bund

Moderne grafikkort forbruger en del strøm. I den forbindelse producerer de også en masse varme, der sender blæseren på overarbejde, hvilket kan føre til et larmende kabinet. Et NVIDIA GTX 1660 grafikkort kræver en strømforsyning på 450 W. Det lyder måske som meget, men det er faktisk betydeligt mindre end de dyrere og mere ressourcekrævende kort på markedet. Så samtidig med, at du med grafikkortet NVIDIA GTX 1660 får en ydelse, der nærmer sig de bedste kort, får du et markant lavere strømforbrug.

Som altid varierer blæserløsningen på tværs af de enkelte producenters grafikkort, selvom NVIDIA GTX 1660 grafikkortet naturligvis er det samme. Du kan dog være sikker på, at NVIDIA GTA 1660 grafikkort, trods den høje ydelse, ikke vil producere samme støj, som eksempelvis kortene i Geforce 30-serien.

Skal du vælge grafikkortene NVIDIA GTX 1660, Ti eller Super?

NVIDIA GTX 1660 grafikkort kommer i tre forskellige varianter. Grundlæggende er kortenes arkitektur den samme, men der findes visse forskelle i specifikationerne, som har betydning for både ydelse og prisniveau. De tre modeller er:

  • NVIDIA GTX 1660
  • NVIDIA GTX 1660 Super
  • NVIDIA GTX 1660 Ti

GTX 1660 og GTX 1660 Ti udkom næsten samtidigt, og sidstnævnte kort er den klart hurtigste model. Godt nok har GTX 1660 Ti en marginalt lavere clock-frekvens end sin lillebror, men til gengæld har det flere kerner, anvender den lynhurtige GDDR6 hukommelse fremfor GDDR5 og har en hurtigere hukommelseshastighed. I praksis betyder det, at ved de samme grafiske indstillinger vil GTX 1660 Ti kunne levere et sted mellem 5-10 flere billeder pr. sekund (fps).

Grafikkortet NVIDIA GTX 1660 Super er lidt af en efternøler, da det udkom et halvt år efter de øvrige kort. Ligesom det kraftige GTX 1660 Ti har det GDDR6 hukommelse, men antallet af kerner og clockfrekvens er det samme som standardmodellen. Ydelsesmæssigt ligger det dog tættere på det kraftigere GTX 1660 Ti end standardmodellen.

Uanset hvilken model, du foretrækker, kan du finde den her hos Føniks Computer. Vi fører et bredt udvalg af det populære kort fra mange forskellige producenter, og du kan altid se en præcis lagerstatus samt en estimeret leveringstid. Da det skal være trygt at handle hardware, yder vi to års reklamationsret, og der er fri fragt på dit kommende NVIDIA GTX 1660 grafikkort.