Grafikkort banner


Hvis du leder efter et nyt grafikkort, så sker det lige her. Hos Føniks Computer har vi altid et enormt udvalg af GPU'er, så du nemt kan finde lige det, du går og leder efter. Vi fører de nyeste modeller fra NVIDIA GeForce og AMD Radeon, så du altid kan finde markedets mest kraftfulde grafikkort til de bedste priser. Derudover fører vi også populære versioner af ældre modeller, så du altid har adgang til et godt grafikkort tilbud. Kort sagt, så har vi den GPU, du skal bruge.

Resultater: 1174
Resultater: 1174


loader

Grafikkort – de oftest stillede spørgsmål

Det er ikke noget nyt, at vores kunder stiller os mange spørgmsål om grafikkort – og mange af spørgsmålene er ofte de samme. Derfor svarer vi herunder på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet om grafikkort.

Finder du ikke hurtigt et svar på dit spørgsmål her? Så kan kan du altid tage fat på vores kundeservice, der hellere end gerne vil hjælpe dig, og ellers kan du læse mere om grafikkort længere nede på siden.

Hvad er et grafikkort?

Grafikkortet er det stykke hardware i din computer, der skaber dit skærmbillede. Det sørger også for, at dit skærmbillede fremstår skarpt og flot, og det er nødvendigt med et kraftfuldt grafikkort, hvis din skærm har en høj opløsning eller hvis du gamer.

Hvad er forskellen på RTX og GTX grafikkort?

Helt overordnet er RTX grafikkort alle nyere generationer end GTX. RTX grafikkort har derfor en højere ydeevne, og de kommer også med nyere og forbedrede teknologier – for eksempel DLSS der forbedrer FPS når man gamer, og forbedret raytracing til bedre gengivelse af realistisk lys.

Hvor lang tid holder et grafikkort?

Hvor lang tid et grafikkort holder, har meget at gøre med, hvor ofte du bruger det, hvad du bruger det til og hvor ofte du gør din computer ren. De fleste grafikkort fungerer optimalt op imod 5 år, men ofte kan de bruges i meget længere tid, så længe du behandler dem godt.

Er grafikkort og GPU det samme?

Teknisk set er en GPU (Graphics Processing Unit) blot den centrale enhed i et grafikkort, men i daglig tale bliver termerne GPU og grafikkort brugt synonymt.

Find gode grafikkort tilbud hos Føniks

Leder du efter et godt grafikkort tilbud? Så er du kommet til den helt rigtige hjemmeside. Hos Føniks Computer har vi altid gode grafikkort tilbud, samt et helt enormt udvalg at kraftfulde GPU'er, du kan vælge imellem.

Føniks er et rent slaraffenland af hardware, og hvis der er én slags vi nægter at gå på kompromis med, så er det grafikkort. Vi er godt klar over, at både gamere og professionelle har brug for GPU'er i høj kvalitet, og derfor byder vi på absolut alt det, du har brug for.

Markedets bedste GPU'er

Når det kommer til grafikkort, så er der to producenter, man altid bør se på: NVIDIA og AMD. Der er bare ingen andre, der laver lige så gode produkter, som de gør, og derfor bruger næsten hele verden enten NVIDIA GeForce eller AMD Radeon grafikkort.

Det er dog ikke kun NVIDIA og AMD, der har en finger med i spillet. De udgiver deres grafikkort i samarbejde med andre kendte mærker, så selv GPU'er i samme serie kan byde på lidt forskelligt. Her vil vi foreslå følgende mærker af grafikkort:

Alle de ovenstående mærker byder på grafikkort i god kvalitet og med høj ydeevne. Du kan derfor med fordel vælge GeForce eller Radeon grafikkort fra dem, hvis du skal opgradere din PC eller bygge en computer fra bunden.

Hardware og kompatibilitet

Når man skal have et nyt grafikkort, så er det nødvendigt at overveje, om den er kompatibel med dit PC's nuværende hardware, eller eventuelt andet hardware du også køber.

For hvis grafikkortet ikke er kompatibelt med det andet hardware, så kører computeren ikke optimalt, og i værste tilfælde fungerer den slet ikke. Ved køb af GPU bør du derfor holde øje med:

Skærm

Grafikkortet skaber dit skærmbillede, så skærm og GPU arbejder tæt sammen. Har du en avanceret monitor med quad HD eller 4k opløsning får du derfor kun de bedste resultater, hvis du har et kraftfuldt grafikkort.

Nogle skærme har synkroniseringsteknologier, der hjælper med at stabilisere skærmbilledet. Her er der tale om NVIDIA G-SYNC eller AMD FreeSync. Husk dog på at G-SYNC kun fungerer med NVIDIA grafikkort, og FreeSync med AMD grafikkort.

Kabinet og motherboard

Ligegyldigt hvad for noget hardware du har med at gøre, så skal du sikre dig, at det er kompatibelt med dit motherboard/bundkort. Dette gælder også for grafikkort, så husk at tjekke kompatibiliteten, inden du køber noget.

Det er også nødvendigt at overveje størrelsen af dit grafikkort kontra størrelsen på dit kabinet. Mange moderne grafikkort er ret store, og der skal trods alt være plads til alle din computers dele inde i kabinettet..

CPU og PSU

Det er bedst hvis din CPU og GPU matcher hinanden i ydeevne, for ellers risikerer du bottlenecking, hvor den ene af delene ikke yder fuldt ud. Det er ikke et kæmpe problem, men det er spild af penge at købe en dyr GPU, hvis den ikke kan yde fuldt ud.

Din strømforsyning, altså din PSU, skal være stærk nok til, at den kan yde energi nok til alle delene i din PC, og grafikkortet bruger rigtig meget strøm. Det er derfor alfa og omega, at du har en højtydende PSU til et kraftfuldt grafikkort.

Hvad er vRAM?

Der er installeret RAM i ens PC, for at den kan køre hurtigt og effektivt – det er en form for hukommelse, hvor computeren midlertidigt kan lagre vigtige data, den hurtigt skal have fat i.

Grafikkort har på samme vis deres egen form for RAM kaldet vRAM. Her kan grafikkortet midlertidigt lagre vigtig data, og en højere mængde vRAM er med til at give en højere ydeevne.

Enormt udvalg af grafikkort

Hos Føniks har vi altid et godt grafikkort tilbud til dig, og mængden af GPU'er vi har på lager er enorm. Du kan derfor helt sikkert finde lige det, du går og leder efter, når du ser dig om hos os – for sådan er det bare at handle hos Føniks.

Hvis du er i tvivl om noget, eller gerne vil stille spørgsmål, så må du endelige tage fat i vores kundeservice. Giv os et kald indenfor vores åbningstider, skriv til os i chatten eller send os en mail. Vi skal nok guide dig frem til dit nye grafikkort.