Føniks Computer byder på et kæmpe udvalg af grafikkort, og her på siden finder du dem alle sammen. Så leder du efter et godt grafikkort tilbud? I så fald behøver du ikke lede længere. Vi har de bedste grafikkort på markedet, og om du så vil have en GPU fra NVIDIA eller AMD, så opfylder vi med glæde dit ønske. Vi har både kraftige grafikkort til gaming og redigering af grafik, samt mildere varianter til kontorarbejdet og standard programmer. Der skal være noget for alle og enhver, også selvom vi godt ved, at de fleste kigger efter et graphics card til gaming. Hvis din gaming PC skal have nyt liv, eller du måske er i gang med en byg selv PC til gaming, så foreslår vi et GeForce grafikkort. GeForce er noget af det bedste, du får på markedet, og vi sørger derfor konstant for at opdatere vores sortiment med de nyeste serier - både fra NVIDIA og AMD. Din gaming PC behøver ikke længere sulte efter et grafikkort, der kan optimere din skærm til de fedeste gaming oplevelser. Køb et grafikkort hos Føniks Computer - vi sender det gratis til dig med GLS.

Resultater: 1250
Resultater: 1250






loader

Alverdens grafikkort hos Føniks Computer

Hos Føniks Computer har vi et stærkt udvalg af grafikkort til forskellige priser og behov. Vi er godt klar over, at de fleste der er på jagt efter et nyt grafikkort, er folk, der skal bruge det til deres gaming PC. Det betyder dog ikke, at vi kun har grafikkort til gaming. Tværtimod, så har vi også grafikkort til kontoret og professionelle grafikkort til avancerede programmer, arbejde med grafik og videooptagelse samt videoredigering. Hos Føniks Computer skal du kunne finde det grafik kort, du har brug for.

Det betyder, at vi ved Føniks Computer har allieret os med de bedste og mest populære producenter af grafikkort på markedet. Kun det bedste af det bedste er godt nok, derfor består vores udvalg af anerkendte mærker, såsom:

  • ASUS
  • Gigabyte
  • MSI
  • Zotac
  • EVGA

Samt mange andre, så du kan finde den type eller model af grafikkort, du går og mangler. Langt størstedelen af disse producenter samarbejder med både NVIDIA og AMD, hvilket giver dig mulighed for at købe grafikkort i verdensklasse.

Vi ved udmærket godt, at når grafikkort kommer på banen, så er der et univers af spørgsmål og overvejelser, der popper ind i hovedet på rigtig mange folk. Hvis du er en af dem, der undrer sig over noget angående grafik kort, så kan du med fordel læse videre herunder. Vi kommer blandt andet ind på:

  • Hvad er et grafikkort?
  • Hvad er GPU?
  • Overvejelser angående hardware og software
  • Hvilket grafikkort skal jeg vælge?

Hvad er et grafikkort?

Et grafikkort er den del i din computer, som beregner det data, skærmen viser. Grafikkortet skaber altså billeder og grafik på din skærm. For bedst mulig ydelse er det også nødvendigt med en god CPU, som dit grafikkort ligeledes arbejder sammen med.

Hvad er en GPU?

Noget af det vigtigste på et grafikkort er dets GPU. Men hvad er GPU? Et grafikkort har en indbygget processor, eller GPU (Graphics Processing Unit), der er meget ligesom PC’ens CPU – grafikkortets GPU er bare fuldt dedikeret til at beregne grafik. Det er grafikkortets GPU, der arbejder med alt det data, der bliver til billeder på skærmen. Ved Føniks Computer fører vi grafikkort med GPU’er fra de største og mest anerkendte producenter på markedet. Det betyder, at du især vil finde produkter, der har en GPU fra NVIDIA og AMD.

Alt efter hvad du bruger din computer til, skal du også have et passende grafikkort. For hvis du bruger din PC til at tjekke din mail og browse de sociale medier, så er det ikke nødvendigt med et gaming grafikkort. Skal du derimod arbejde med krævende programmer til grafik og videoredigering, så er det nødvendigt med et kraftigt grafikkort, der kan køre ikke så lidt. På samme måde er et stærkt gaming grafikkort også nødvendigt, hvis det er hardcore gaming, der står på menuen for dig. Dette rejser selvfølgelig spørgsmål om, hvilket grafikkort du skal vælge.

Hvilket grafikkort skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du være klar over, hvad det er, du skal bruge et grafikkort til. Herefter er du klar til at træde ind i junglen af grafikkort. Den kan godt være svær at finde rundt i, men det er der heldigvis råd for.

Der kommer hele tiden nye grafikkort på markedet, og de lanceres i bestemte kategorier. Her bliver de navngivet med forskellige tal og bogstaver, og disse forkortes ofte også. Det kan for eksempel være GeForce RTX 3060, GeForce RTX 2060, AMD Radeon RX 5700 eller lignende. Ofte kaldes serierne også GeForce 30-serien, GeForce RTX 40-serien, osv. i den stil. Tallet afgør altså serien. Det er ikke altid sådan lige at finde rundt i alle typerne af grafikkort. For det meste kan du gå ud fra, at jo højere tal grafikkortets navn består af, jo kraftigere et grafikkort er der med at gøre.

Hvis du hverken skal bruge et grafikkort til gaming eller arbejde med tunge grafiske programmer, så behøver du nok ikke rigtige bekymre dig for meget over, hvilket du får. Mest af alt burde du bekymre dig om, om du køber et, der er meget dyrere, end du behøver – du kan trods alt nøjes med et meget tilforladeligt graphics card, hvis din computer ikke skal trække særlig meget.

Hvis der skal grafisk kreativt arbejde fra hånden, eller du er klar til en masse vild gaming, så er det nok et af de kraftigere grafikkort, du skal have fat i. Frame rate og god opløsning er der, hvor det sker, hvis du gerne vil game på de højeste settings og leve dig dybt ind i spillet. Her er det de højere serier af grafikkort med CPU’er fra NVIDIA og AMD, der er med til at give spiloplevelsen et ordentligt løft. Det er bare ikke det samme, hvis dit spil lagger, eller hvis billedkvaliteten ikke er krystalklar og livagtig. Her er det især også værd at kigge på, hvor meget vRAM (Video Random Access Memory) grafikkortet har. Jo mere RAM jo højere en ydeevne. Dette er især essentielt, hvis du vil køre de nyeste AAA games, og du ønsker, at grafikken er i topklasse.

Det er dog ikke en tur i parken at finde ud af, hvilket grafikkort du skal bruge, hvis du ikke virkelig har styr på, hvad de forskellige specifikationer har af betydning. I så fald kan du tjekke forskellige hjemmesider, der tester grafikkort og serverer resultaterne for dig. Ellers kan du skrive eller ringe til Føniks Computer. Vores kundeservice vil hellere end gerne snakke grafikkort med dig, og så kan vi sammen finde ud af, hvilket du har behov for.

Passer grafikkortet til resten af din computer?

Noget andet du bør overveje, når du kigger på, hvilket grafikkort du skal vælge, er, om det passer til resten af din computer. Modsat kan det selvfølgelig også være, at du skal holde øje med, om det nye hardware du køber hjem, passer til det grafikkort du allerede har. Hele din computer er trods alt ét stort system, og derfor er det vigtigt, at de forskellige dele og hardware kan arbejde sammen. Det, der især kan have betydning for grafikkortet, er:

  • Skærm
  • Bundkort
  • Kabinet
  • Strømforsyning

Drømmen er selvfølgelig at have en lækker skærm med høj opløsning, samtidig med at størrelsen passer perfekt til dine ønsker. Her skal du dog huske, at skærm og grafikkort skal passe sammen. Sidder du for eksempel med en fantastisk 4k skærm, så skal du have et kraftigt grafik kort, hvis du virkelig vil have udbytte af skærmens gode opløsning. Det stiller desuden endnu større krav til din GPU, hvis du har flere skærme til at køre på den samme computer. Dette er virkelig vigtigt for gaming, eller hvis du nyder VR. Computerspil udfylder mange pixels på din monitor hver evigt eneste sekund, og det skifter ofte hurtigt. Et stærkt grafikkort er derfor nødvendigt, hvis din lækre skærm skal køre optimalt.

Det er vigtigt, at dit bundkort understøtter forbindelsen til dit grafikkort. Problemer med kompatibilitet imellem grafikkort og bundkort betyder i de heldigste tilfælde, at du får lav ydelse fra grafikkortet, og i værste tilfælde at grafikkortet slet ikke fungerer. Kompatibilitet med bundkortet er især vigtigt at overveje, hvis du har en ældre PC.

Størrelsen på grafikkortet og dit kabinet kan også have betydning. Kabinettet er selvfølgelig ikke direkte tilsluttet resten af maskineriet, men det skal holde det hele sammen. Har du et mindre kabinet, er der måske ikke plads til det grafikkort, du har kigget på. Derfor skal du overveje, hvad der passer ind i dit kabinet, så du ikke gør en uheldig handel.

Du skal også holde øje med grafikkortets krav til strømforsyning. Grafikkortet er den del i din PC, der bruger mest strøm, og det kræver derfor, alt efter serie og type, en vis mængde strøm for at køre. Du skal derfor sørge for, at du har en strømforsyning der er kraftig nok, så alting kan køre optimalt. Ellers bliver du ikke tilfreds med resultatet.

FreeSync vs G-Sync

Hvis du vil have maksimalt udbytte ud af dit grafikkort, så bør du overveje AMD FreeSync og NVIDIA G-Sync. Men hvad er G-Sync? Og hvad er FreeSync? Det er to teknologier, der giver mulighed for adaptiv synkronisering imellem antallet billeder i sekundet dit graphics card sender ud, og antallet af billeder i sekundet din skærm er i stand til at vise. Kort sagt handler det om, at din skærm og dit grafikkort synkroniserer via disse teknologier, så skærmbilledet kører bedst muligt.

Synkroniseringen forhindrer skærmens billede i at blive forvrænget, og sikrer dig imod skærmfænomenerne screen tear og stuttering. Hvis gaming er din passion, er det essentielt at undgå forvrængninger som screen tearing og stuttering, da det i høj grad forringer kvaliteten af gaming. Det er desuden, når du gamer, at der er størst sandsynlighed for forvrængninger på din skærm, da drastiske ændringer på skærmbilledet kræver en høj nok refresh rate på skærmen samt en høj nok frame rate på din GPU. Grafikkort og skærm bliver altså nødt til at arbejde sammen i harmoni.

Screen tearing viser sig som en horisontal splittelse et sted i billedet på din skærm, når skærmen og grafikkortet ikke arbejder ordentligt sammen. Det er rigtig grimt, og det kan i højintensitetsspil nemt få noget til at gå galt – du bør derfor gøre alt, hvad du kan, for at undgå det. Stuttering er når du har tilfældige lag spikes og langsomhed i dit spil. Dette fænomen gør gaming fuldstændig umuligt at have med at gøre, og kan nemt være årsagen til unødvendige frustrationer.

FreeSync og G-Sync fra AMD og NVIDIA er derfor meget relevant at overveje, når du køber nyt grafikkort eller skærm. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et grafikkort og en skærm kan arbejde sammen via NVIDIA G-Sync eller AMD FreeSync, så kan du med fordel undersøge grafikkortet og skærmens specifikationer enten her eller på fabrikantens hjemmeside. Ellers kan du også ringe eller skrive til vores kundeservice – vi svarer hellere end gerne på dine spørgsmål, og vi vil med glæde guide dig til at købe det korrekte grafikkort eller den helt rigtige skærm.

Tid til gaming

Du har endelig fundet ud af, hvilket grafikkort du skal have. Hvad har du så at se frem til? Du kan helt klart se frem til timevis af sjov med gaming. Du kan nu køre computerspil i maksimal opløsning, så du nærmest bliver suget ind i den virtuelle verden, hvor du personligt bliver en del af spillet. Så hvad venter du på? Bestil dit nye grafikkort nu, så sender vi det gratis til dig med GLS.