13. generation Intel core processorer

Hvis du leder efter de stærkeste GPU'er, du kan få fingrene i, så er du kommet til det rette sted. Med Intel 13th gen bliver det ikke bedre. Intel 13th gen Core processorer har op til 24 kerner – 8 P-cores og 16 E-cores. Dette, sammen med Intel Thread Director og hybryd performance arkitekturen, betyder, at du her får adgang til de hurtigste CPU'er på markedet. Så hvis du gerne vil køre de nyeste og tungeste computerspilstitler så gnidningsløst som muligt, så er Intel 13th gen vejen frem for dig. Intel 13th gen processorer er også det perfekte valg, hvis du gerne vil slå dig kreativt løst med tunge programmer, der kræver lidt af vært, når der skal skabes grafik i dem. Er du klar på de hotteste CPU'er på markedet? Så tjek vores sortiment af Intel 13th gen ud. Specifikationerne på denne generation er helt magiske.

Resultater: 36
Resultater: 36


loader

Intel 13th gen Core processor

Processoren, eller CPU’en (Central Processing Unit), er kendt som computerens hjerne. Det er den, der foretager størstedelen af beregningerne i din PC, og den arbejder derfor ofte med standard aritmetik og logik. Idet CPU’en er din computers hjerne, er det langt hen af vejen også den, der bestemmer hvor hurtigt din computer kører. Farten udregnes i Hz, og dette betegner mængden af regnecyklusser, en processor kan udføre per sekund.

Der er to spillere på markedet, som det ikke er til at komme udenom: Intel og AMD. Disse producenter laver størstedelen af de processorer, du ser på markedet, og de kører dem i generationer – for eksempel som Intel 13th gen Core CPU’er. Tommelfingerreglen er, at jo højere en generation, jo hurtigere og bedre en processor. Det betyder ikke, at du nødvendigvis behøver en Intel 13th gen processor, for at kunne køre dine spil optimalt – 12th generation er også rigtig gode! Alligevel kan du godt regne med, at Intel 13th gen er det bedste, som producenten har disket op med. Det bliver mere klart, hvad vi mener med det, hvis du tager et kig på Intel 13th gen specifikationerne.

Specifikationer – hvad kan du forvente fra Intel 13th gen?

Intel 13th gen processorer kommer uden tvivl til at være nogle af de bedste CPU’er på markedet. Helt generelt kan man sige om Intel 13th gen, at den simpelthen er mere end den 12. generation. Der er flere kerner og bedre ydeevne – så helt overordnet kommer din PC bare til at køre hurtigere og bedre med Intel 13th gen. Nøglefunktionerne er især:

  • Op til 24 kerner – 8 Performance-cores (P-core) og 16 Efficient-cores (E-core).
  • Bagudkompatibel CPU så du slipper for at skifte alle dele i din PC ud.
  • Performance hybrid architecture – forbedret arkitektur der øger ydeevnen.
  • Op til 5,8GHz på kernerne.
  • Intel Thread Director – arbejdsbyrden bliver prioriteret og håndteret intelligent.

Med sine op til 24 kerner er der ikke noget at sige til, at Intel 13th gen CPU’erne er nogle sværvægtere. P-cores bliver brugt til at håndtere opgaver, der kræver let ydeevne og hjælper helt generelt med arbejdsbyrden på din PC, når du gamer eller kører programmer. E-cores er optimerede til at håndtere hårde arbejdsopgaver, for eksempel når du kører tunge programmer eller der sker en hel masse på én gang i dit computerspil, samtidig med at de minimerer afbrydelser fra programmer og andre småtterier der kører i baggrunden. Disse kerner er derfor en stor del af, hvad Intel 13th gen har at byde på. De arbejder dog kun sammen og fungerer så godt som de gør, på grund af Intel 13th gens arkitektur.

Hybridarkitekturen, først introduceret på 12. generation af processorer, er kun blevet bedre med Intel 13th gen. Performance hybrid arkitekturen kombinerer P-cores og E-cores på én processor, i dette tilfælde Intel 13th gen processerne. Der er dog nogle af Intel 13th gen CPU’erne der ikke har denne arkitektur og kun bruger P-cores. Overordnet set betyder den bedre arkitektur sammen med Intel Thread Director, at den korrekte arbejdsbyrde bliver sendt til de rigtige kerner på det rigtige tidspunkt. Således øges ydeevnen drastisk på Intel 13th gen CPU’er. Samtidig er den maksimale clock hastighed på P-kernerne helt op til 5,8GHz – dette gør Intel 13th gen til den klart hurtigste hidtil set!

En anden ting, der ikke direkte gør disse processorer striks stærkere eller hurtigere, men gør dem til et bedre valg for dig, er, at de er bagudkompatible. Det kan nemt blive hårdt for pengepungen, når du skal ud og have en nyudgivet processor. Ikke fordi den behøver at koste en arm og et ben, men fordi at du ud over CPU’en kan blive nødt til at købe nye RAM og/eller nyt bundkort. Alle delene skal trods alt være kompatible med hinanden, og det er bare ikke altid, at en nyere processor passer sammen med generationen af RAM og bundkort, der kommer før den. Det gør det dog for mange af Intel 13th gen CPU’erne – de er bagudkompatible med den forrige generation af bundkort og RAM, så du kan derfor roligt købe dem og sætte dem ind i din PC. Alligevel foreslår vi dog, at du lige hurtigt tjekker, om kompatibiliteten er på plads med de dele, du allerede ejer. For selvom alt burde være helt fint, så er det bare ærgerligt, hvis du bruger penge på noget, og det så ikke passer.

Gaming som aldrig før med en Intel 13th gen CPU

Lige meget hvad du bruger en computer til, så skal den have en CPU – ellers kører den bare ikke. Det betyder selvfølgelig ikke, at alle har brug for den nyeste og hurtigste processor på markedet. Men hvis der er nogen, der kan bruge den fornuftigt, så er det gamere.

Og det må også siges, at Intel 13th gen CPU’er hovedsageligt er lavet til gamere med deres 16 E-cores. Med en af disse CPU’er kommer din computer til at køre drønstærkt, og der vil ikke være et eneste computerspil, der er for meget for dig at håndtere, så længe de resterende dele i din computer er nogenlunde med på beatet. Indlev dig gnidningsløst og uproblematisk i enhver virtuel verden du ønsker, eller stryg let henover din besejrede modstandere når du udøver din dominans indenfor esport. Med Intel 13th gen er du klar på hvad som helst, der i et computerspil kan blive kylet i din retning.

Er du i tvivl om noget?

Er du hype på Intel 13th gen? For det er vi hos Føniks Computer! En processor er dog noget af en teknisk sag, og det kan derfor godt være svært at sætte sig ind i, præcis hvad man kan forvente fra en ny en af slagsen. Hvis du har nogen som helst spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi sidder klar på hjemmesiden og telefonen, samt eventuelt e-mail, hvis du har noget på hjerte. Så kontakt os endelig, hvis du vil høre mere om Intel 13th gen, og måske vores udvalg af andre processorer. Så snart du har fundet det, du gerne vil have, så er det bare at bestille det, så sender vi det fragtfrit med GLS.