Nedenfor ser du vores udvalg af lydkort. Hos Føniks Computer har vi et stort udvalg af både interne og eksterne lydkort til skarpe priser, så du har mulighed for at finde en passende model, uanset budget og behov. Vi er glade for at kunne tilbyde dig varianter fra alle de kendte mærker, så du altid kan være sikker på en høj kvalitet, når du handler med os. Vi kan desuden prale af en hurtig leveringstid. Til gaming, til musik, til film og til alt derimellem – tag et nærmere kig på vores varierede udvalg her på siden og find den model der matcher dine behov.

Resultater: 75
Resultater: 75


loader

Lydkort i topklasse

Et ordentligt lydkort gør en kæmpe forskel. Det gælder, uanset om du skal høre musik, se film eller game. Vil du for eksempel være sikker på at få alle nuancerne i lydbilledet er med, når du skal se dine yndlingsfilm, bør du ikke snyde dig selv for et lydkort i god kvalitet. Spiller du computerspil online, så kan evnen til at høre de mindste detaljer hurtigt betyde forskellen imellem sejr og nederlag. Her er det for eksempel afgørende at kunne høre, om nogen sniger sig ind på dig. Generelt gør det bare spiloplevelsen bedre og mere autentisk når lyden er i top. Kunne du tænke dig at indspille musik på din computer, så kommer du heller ikke langt uden et godt lydkort. Hos Føniks Computer har vi derfor gjort os umage for at samle et så varieret udvalg af de bedste lydkort som overhovedet muligt, så alle kan finde den rette variant.

Uanset om du er ude efter et internt eller eksternt lydkort, er du i gode hænder når du handler hos os. Med producenter som Sandberg, ASUS, DeLOCK, Corsair og LogiLink i vores katalog behøver du aldrig gå på kompromis med kvaliteten, uanset om du er ude efter en variant i den billige eller mere avancerede ende. Herunder har vi samlet lidt oplysninger om emnet, så du er klædt godt på til at vælge det bedste produkt til dine krav. Gå på opdagelse i vores store udvalg og bliv klogere på hvilken model, der bedst egner sig til dine behov.

Forskellen på et internt og eksternt lydkort

Er du usikker på hvad et internt og et eksternt lydkort er, og om du skal vælge den ene eller den anden? Begge har deres fordele og ulemper, så i sidste ende er det dine specifikke behov, som afgør hvilken én du bør vælge.

Et eksternt lydkort kobles til din computer via en ekstern port, ofte en USB port. Det er altså meget let at tilslutte og frakoble dit eksterne lydkort til alle dine computere. Mange modeller kommer i en størrelse, som minder om en USB-pen, og er derfor meget lette at tage med på farten. Andre modeller kommer i en lidt større formfaktor, som ofte indeholder en drejeknap til kontrol  af lydvolumen.

Et internt lydkort skal monteres indvendigt i din computer, direkte på dit bundkort. Disse kræver altså at du har en stationær computer, som du kan montere det interne lydkort på. De fleste lydkort tilkobles bundkortet via en PCI Express port, som sikrer en meget hurtigt forbindelse imellem lydkortet og din computer.

Ofte kan du finde et godt internt lydkort til en billigere pris, sammenlignet med et eksternt. De interne lydkort er dog begrænsede i deres input/output kanaler. Dette betyder noget, hvis du gerne vil optage musik, hvor du har brug for at tilkoble instrumenter med XLR eller MIDI.

Lydkort til musik og film

Computere benyttes i høj grad til at lytte til musik og se film. Til begge dele er det indlysende at lydkvaliteten er meget vigtig for oplevelsen, og du vil derfor få noget ud af at have et godt lydkort. Om du bare skal investere i et økonomi-venligt, lille eksternt lydkort eller et af de større interne lydkort kommer an på, hvor meget du går op i din lyd.

Er du audiofil eller bruger du mange timer om dagen på at lytte koncentreret til musik? Eller elsker du fornemmelsen af at være fordybet i en film, hvor den perfekte lyd får dig til at glemme dine omgivelser? Så vil du helt sikkert drage stor nytte af et lydkort i en god kvalitet.

Til musik og film er der ikke behov at tilkoble andre enheder end dine højtalere eller dine headphones. Af denne grund har du ikke brug for et eksternt lydkort med en hel masse andre tilslutningsmuligheder end disse.

Lydkort til gaming

En lydkvalitet, der er i top, er essentiel for mange gamere. Er lyden dårlig, risikerer du at gå glip af den optimale oplevelse i mange computerspil. Da mange computerspil i dag spilles som multiplayer spil med vennerne eller andre, så er der for det meste også brug for tilslutning af mikrofon. Du skal altså være opmærksom på at dit nye lydkort både giver et godt lydoutput (til dine høretelefoner eller højtalere) samt et godt lydinput (fra din mikrofon).

Dit bundkort er i forvejen udstyret med evnen til at sende og modtage lyd, men ofte opfylder kvaliteten af denne kun mindstekravene. Skal du have noget mere ud af lyden når du gamer, så foretrækker de fleste gamere at installere et lydkort. Her kan du både vælge et eksternt eller internt af slagsen, da de begge vil give en væsentlig opgradering sammenlignet med lydkvaliteten, som dit bundkort tilbyder.

Lydkort til at optage lyd og musik

Optager du lyd og/eller musik eller har du planer om at komme i gang med det, så vil et godt lydkort være en rigtig god investering. En stor del af at optage lyd går med efterarbejdet, hvor du kommer til at sidde og redigere optagelserne. Her bliver man pinligt opmærksom på lydkvaliteten og alle de små støjende lyde, som ofte sniger sig med i optagelsen.

Et ordentligt lydkort kan hjælpe dig med at undgå meget af den elektriske støj, som ofte ellers følger med dit bundkorts mikrofonindgang. Flere moderne lydkort er udstyret med støjfiltre, som fjerne såkaldt ”white noise”, som ellers kan genere dig i dit forsøg på at optage den klare lyd.

Det rigtige lydkort vil også give dig de tilslutningsmuligheder, der er brug for, når man arbejder med at optage lyd. Benytter du f.eks. XLR fra studie mikrofoner, så skal du være opmærksom på at dit lydkort er udstyret med dette.

Vi håber at du er blevet klogere på emnet, så du kan finde frem til den model, som passer bedst til dig. Skulle du stadig sidde tilbage med spørgsmål, skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte vores kundeservice. Du finder vores kontaktinformationer øverst her på siden.