Resultater: 2115
Resultater: 2115


loader

Ofte stillede spørgsmål, når der skal købes tastatur

Et tastatur er ikke bare et tastatur, og det er vi udmærket godt klar over her hos Føniks Computer. Keyboards bliver både brugt på kontoret, til hverdagen i hjemmet og til gaming – og selv da er der stor forskel på dem.

Derfor har vi her samlet de oftest stillede spørgsmål angående tastaturer. Finder du ikke svar på det, du gerne vil vide? Så læs mere længere nede på siden, eller tag fat i vores kundeservice. Vi skal nok finde det rigtige keyboard til dig.

Hvad koster et tastatur?

Prisen på tastaturer varierer meget. Du kan finde et godt tastatur tilbud på omkring 150-200 kroner, imens nogle gamer tastaturer koster helt op imod 2.000 kroner. Ofte kan du nøjes med 300-500 kroner for et godt keyboard.

Hvad er et nordisk tastatur?

Et nordisk tastatur er lavet til de skandinaviske lande. De har derfor Æ, Ø og Å taster, og disse kan også omprogrammeres, hvis man gerne vil bruge norske eller svenske tegn. Det er altså et perfekt dansk tastatur.

Hvordan fortryder man på tastatur?

Hvis du holder CTRL-knappen nede og trykker på Z knappen samtidig, så fortryder du den sidste handling, du har foretaget. CTRL-knappen findes ofte nede i venstre hjørne af tastaturet.

Tastatur / keyboard – enormt udvalg hos Føniks

Hos Føniks kan du altid finde det helt rigtige tastatur til dit behov. Vi har et bredt udvalg af forskellige keyboards, så der er helt sikker noget i vores sortiment, som falder i din smag.

Og det er ikke kun helt standard tastaturer og gaming tastaturer, du finder hos os. For at du i sandhed kan finde det keyboard, der passer bedst til dig, så skal der være et overflødighedshorn af valgmuligheder. Du kan for eksempel se på:

Ergonomiske tastaturer ser måske lidt sjove ud, men de er formede og designede, så de i løbet af mange timers brug er det mest behagelige valg at arbejde med. Samtidig forebygger de også gener, der eventuelt kan forekomme, hvis man sidder meget ved et keyboard.

Mini keyboards er derimod til dig, der godt kan lide at spare på pladsen, eller som ofte skal have dit tastatur med dig på farten. Disse tastaturer er små og kompakte, og ofte er de numeriske taster ikke inkludere. Det er småt, minimalistisk og smart.

Et numerisk tastatur vil ofte være til dig, der sidder og arbejder ved en lille bærbar PC. Her er det ikke altid, at de numeriske taster er med, og så kan du med fordel slå et numerisk tastatur til, så du hurtigt og effektivt kan arbejde med tal.

Hvis der er brug for det komplette setup, så er et tastatur/mus sæt lige sagen. Her får du et sæt med både et tastatur og en mus, så du hurtigt og nemt kan komme i gang ved computeren.

Hvad skal du bruge et tastatur til?

For at vælge det helt rigtige tastatur til dig, så bliver du først og fremmest nødt til at overveje, hvad du skal bruge det til. Ofte vil dette være til kontorbrug og hjemmebrug, ellers vil det være til gaming.

Kontor

Tastaturer til kontoret er meget forskellige, men ofte vil de være membran tastaturer – altså den helt standard form for keyboard. Her kan du ofte finde et godt tastatur tilbud, da gængse tastaturer til kontoret ofte er billige men pålidelige.

Det er også ofte her, at du finder ergonomiske tastaturer af forskellig slags, som dog ofte kan koste lidt mere. Her er de klart bedste tastaturer til kontoret Logitech MX Keys. De kan fås både som normale og som minitastaturer, i tre forskellige farver og til forskellige sprog.

Gaming

Gamer tastaturer er blevet et stort marked, og der er rigtig meget forskelligt at vælge imellem. Der vil ofte være tale om et mekanisk tastatur, men der er også mulighed for modeller med membran.

Et gaming tastatur er, som navnet antyder, et keyboard lavet specifikt til at game på. De kan selvfølgelig også godt bruges til kontorarbejde, men de er designet med gaming i tankerne.

Det betyder, at du får et tastatur, der reagerer med lynets hast, når du trykker på knapperne, og som er solidt bygget. Du kan også få fed RGB-belysning i tasterne, ekstra knapper der kan bruges som genvejstaster og meget mere.

Der er efterhånden en hel del producenter, der er blevet ekstremt gode til at lave gamer tastaturer. Vi giver dig mulighed for at købe fra langt de fleste, men vi foreslår især at se på:

Vælg de rigtige switches

Når du investerer i et gaming keyboard, så skal du selvfølgelig overveje mærket, men også om det skal være normal størrelse, et mini keyboard, om du vil have RGB-lys i tasterne og om det er nødvendigt med ekstra funktioner.

Noget som mange dog glemmer at overveje, er, hvilken type switches der passer dem bedst. Switches har at gøre med, hvordan det føles og lyder, når du trykker på en knap på tastaturet. Overordnet set er der tre forskellige typer at vælge imellem:

  • Lineære switches
  • Taktile switches
  • Clicky switches

Med taktile switches kan du mærke et lille bump, når du har trykket en tast langt nok ned til, at tastaturet har opfanget det. Mange kan godt lide denne følelse, samt at du direkte kan føle, hvornår du er færdig med at trykke på en tast.

Clicky switches laver en kliklyd, når tastaturet opfanger, at du har trykket på en tast. Kan du ikke lide kliklydene fra mekaniske tastaturer, skal du altså undgå clicky switches.

De hurtigste og mest responsive switches er de lineære. Her er der ingen kliklyd og ingen taktil feedback, du trykker blot knappen ned, og så opfanger tastaturet det.

Ofte er switches til tastaturer også delt op i farver, men farverne kan skifte alt efter producent. For eksempel har Razer et andet farveskema end Logitech. Overvej derfor at tjekke, om de switches et givet gamer tastatur har er lineære, taktile eller clicky - alt efter hvad du foretrækker.

Hvilken type forbindelse?

Når du investerer i et nyt tastatur, så bør du overveje, om du vil have en trådløs eller en kablet model. Der er dog fordele og ulemper ved begge dele, som man skal huske at have i mente.

Et kablet tastatur er den billige løsning, da trådløs teknologi altid vil koste ekstra. Det betyder dog, at der altid skal være en ledning tilsluttet dit keyboard, hvilket du måske ikke bryder dig om.

Du betaler lidt mere for trådløse tastaturer, men til gengæld kan du herefter via Bluetooth eller en dongle hurtigt og nemt få en trådløs forbindelse i gang. Så slipper man for ledninger og rod, og det er nemt at have sit tastatur med sig omkring.

Markedets bedste mærker

Der er mange mærker, når det kommer til tastaturer, og alle dem vi har ved Føniks er gode og leverer produkter i høj kvalitet. Der er dog nogen, som vi hellere vil vise frem end andre, da vi virkelig synes, det er de bedste af de bedste.

Apple keyboards er specifikt til Mac, men ellers fungerer alle vores andre tastaturer helt fantastisk til PC. Logitech er nok det mest populære mærke, men Dell og Lenovo laver også rigtig gode produkter i høj kvalitet.

Har du spørgsmål angående tastaturer?

Har du spørgsmål til et af vores tastaturer? Er der et bestemt mærke du gerne vil vide mere om? Eller er der noget helt andet, du gerne vil vide? Så er du mere end velkommen til at tage fat i vores kundeservice.

Vi er blot et opkald, en mail eller en chatbesked væk, og vi vil med glæde hjælpe dig i den rigtige retning. For uanset hvad, så vil vi gerne guide dig i retning af et tastatur, der er helt perfekt til dig.