Resultater: 233
Resultater: 233






loader

Gamer tastaturer – ofte stillede spørgsmål

Vi får rigtig mange spørgsmål, når det kommer til gaming keyboards, og det kan vi helt ærligt godt forstå. For efterhånden er gamer tastaturer en hel videnskab for sig, og det kan godt være noget af en mekanisk jungle at finde rundt i.

Derfor har vi skrevet denne FAQ, så du hurtigt kan finde svar på de spørgsmål om gaming tastaturer, der oftest blive stillet. Finder du ikke et svar på, hvad du gerne vil vide, så læs mere længere nede på siden, eller tag fat i vores kundeservice. Vi hjælper gerne!

Hvad betyder TKL tastatur?

TKL står for tenkeyless. Det indikerer som udgangspunkt, at tastaturet ikke har de numeriske taster ude til højre, hvilket giver det en mindre formfaktor. Det er altså et godt valg, hvis du gerne vil have ekstra plads på bordet, hvilket især er rart som gamer.

Hvilket tastatur bruger Astralis?

Astralis er sponsoreret af Logitech, og deres spillere bruger Logitech G Pro keyboards. Logitech arbejder derudover sammen med mange andre e-sports organisationer, og er derfor eksperter, når det kommer til professionelt gamer udstyr.

Hvad koster et gamer tastatur?

Du kan finde udmærkede gamer tastaturer til omkring 400 kroner, og der er også avancerede modeller med RGB-lys til mere end tusinde kroner. Prisen varierer derfor meget, og man bør vælge et gaming keyboard, der passer til ens behov.

Hvad er mekaniske tastaturer?

Mekaniske tastaturer er en type tastatur, der bruger individuelle mekaniske switches under hver tast. Disse switches giver en mere taktil feedback og hurtigere respons end membrantastaturer. Mekaniske tastaturer er populære blandt gamere på grund af deres holdbarhed og evne til at registrere flere tryk på samme tid (n-key rollover), hvilket er afgørende i spil, hvor det går hurtigt.

Gamer tastaturer fra de bedste mærker

Hos Føniks Computer er det vigtigt for os, at vores kunder kan finde alt det gamer udstyr, de nogensinde kunne få brug for. I den forbindelse er vores udvalg af gamer tastaturer ingen undtagelse, for et godt gaming tastatur er virkelig guld værd.

Derfor har vi samlet en bredt udvalg af de bedste modeller af gaming tastaturer fra de mest erfarne og anerkendte producenter i verden. Et veletableret brand hjælper med at garantere dig, at du får et produkt i høj kvalitet. Vi foreslår derfor især at se på gamer tastaturer fra: 

Alle de ovenstående mærker, laver alle gaming keyboards i ekstrem høj kvalitet, og de er derfor nogle af de første, man bør kigge på, hvis man leder efter et nyt gaming tastatur. Vælg dit favoritmærke, eller tjek dem alle igennem for gode tilbud.

Vi har dog også mange andre mærker af gamer tastaturer, som man med fordel kan se på. Vores udvalg er enormt stort, så det er bare at se dig omkring, eller at spørge os til råds, når du er på jagt efter et nyt gaming keyboard.

Fordele ved et gaming keyboard

Der er en god grund til, at de fleste gamere bruger et gaming keyboard frem for et helt standard tastatur. Et gamer tastatur har bare en lang række fordele, der gør, at det er oplagt til gaming. Her er nogle af de fordele, du kan se frem til:

  • Optimerede taster
  • Utroligt holdbare
  • Fedt udseende
  • Mulighed for konfigurationer

Nogle af ovenstående punkter betyder måske ikke rigtig noget for dig, og det er helt fair – alle har jo forskellige behov. Men et gaming tastatur giver bare en helt anden oplevelse, end hvad man ellers er vant til.

Responstid og følsomhed

Når du bare sidder og skriver til hverdag, så er det ikke sikkert, at du ligger mærke til responstiden på dit keyboard. Det er dog helt klart noget, du ligger mærke til, når du gamer. En hurtig responstid er alfa og omega, især i computerspil, hvor der er fart på.

Her er gamer tastaturer exceptionelt gode. De er skabt til at have en lynhurtig responstid, så du aldrig føler noget delay, når du sidder og gamer. Gaming keyboards har også følsomme taster, så du ikke behøver bekymre dig om, hvorvidt dit tryk på en knap bliver opfanget.

Holdbarhed

Gamer tastaturer er ofte meget holdbare, og det på mere end én måde. De er robuste, og kan for det meste klare, at der sker en hel del med dem. Men det er ikke den eneste måde, de er utroligt holdbare på. Gaming tastaturer er nemlig virkelig slidstærke.

Hver eneste tast i et godt gamer tastatur kan tåle mange millioner af klik, før de begynder at blive slidte. På samme måde er selve tasterne også lavet af slidstærke materialer, så tal og bogstaver ikke bare sådan lige kan slides væk.

Det gælder for langt de fleste gamer tastaturer, men hvis du vil være helt sikker på, hvor holdbart et bestemt gaming keyboard er, så prøv at finde information om det på Google. Ellers er der altid mulighed for, at du kan spørge vores serviceafdeling til råds.

Udseende

Udseendet på dit gaming tastatur gør selvfølgelig ikke en direkte forskel, når du sidder og gamer. Men derfor behøver det jo ikke at være grimt. Det er derfor ofte værd at se dig omkring, så du kan finde et gamer tastatur, du synes er virkelig fedt.

Det kan være et af de utallige designs bare er mere din smag end et andet, eller det kan være at RGB-lyset i et bestemt gamer tastatur bare lige er din smag. Du kan helt sikkert finde et fedt gaming keyboard med en høj ydeevne, hvis du kigger i vores sortiment.

Mulighed for konfiguration

Det er ikke alle, der konfigurere deres gamer tastatur, men det er meget nemt og oplagt nu om dage. De fleste populære mærker, som Logitech, Razer og Corsair for eksempel, har brugervenlig software, der gør det nemt at konfigurere deres produkter.

Så kan du for eksempel lave om på RGB-lyset i dit gaming tastatur, ændre på indstillinger af forskellig art og opsætte makrotaster. Det er altså noget af en fordel, ved de populære mærker af gaming tastaturer, og det er helt klart noget, man kan holde øje med.

Vigtige overvelser

Én ting er, at der er forskellige fordele ved et gamer tastatur. Noget helt andet er, at der er lidt af vært, man virkelig bør overveje. For selvom du har besluttet dig for, hvilket mærke af gaming tastatur du vil have, så er der ofte flere forskellige valgmuligheder.

Der er dog nogle universelle overvejser, der altid er gode at gøre sig, når man vil ud og købe et nyt gamer tastatur. Du kan med fordel altid overveje følgende:

  • Trådløst eller kablet?
  • Størrelse
  • Switches

Forbindelse

Det er helt klart værd at tænke over, om du gerne vil have et trådløst gamer tastatur, eller om du har det fint med en kablet forbindelse. For den trådløse forbindelse betyder rigtig meget for nogen, og heldigvis er det intet problem, når det kommer til gaming keyboards.

Sandt nok, så koster et gaming tastatur med trådløs forbindelse ofte mere end hvis det er kablet – det er prisen for den smarte teknologi. Her skal man virkelig også huske at holde tungen lige i munden, og vælge et gamer tastatur med en god forbindelse.

For hvis den trådløse forbindelse er for langsom, så er det ikke fedt at spille computerspil. Spørg derfor enten os til råds, eller overvej at tjekke anmedelser på Google, så du ender med et tilfredsstillende køb.

Størrelse

Det er ikke sikkert, at du har overvejet størrelsen på dit nye gamer tastatur, men det kan godt være, du burde gøre det. Nu om dage er et gaming tastatur nemlig ikke bare et gaming tastatur. Ud over den generelle forskel på forskellige modeller, så er TKL modellerne også blevet vildt populære.

Et TKL gaming keyboard har en mindre formfaktor. De har altid sparet de numeriske taster i højre side væk, og fylder for det meste omkring 80% af, hvad et standard gamer tastatur gør. Du kan dog få dem endnu mindre, hvis du elsker småt og minimalistisk.

Der er ligefrem mini versioner af mange populære gaming tastaturer, hvor de kun fylder 60% af et almindeligt. Her er F-tasterne også væk, og de er ekstremt handy, hvis du ofte skal have dit gamer tastatur med dig rundt omkring.

Switches

Du kommer næsten uden tvivl til at have et gamer tastatur med mekaniske taster i stedet for en membran. De mekaniske taster er bare meget bedre, når det kommer til gaming, og er en stor årsag til, at du får bedre respons fra et gamer tastatur.

Det betyder dog ikke, at alle mekaniske taster er ens. Man kan tale om såkaldte switches, der afgør, hvordan det føles og lyder, når du trykker på en tast. Der er generelt 3 typer at vælge imellem: clicky, taktile og lineære, ofte også kaldet blå, brune og røde, alt efter mærket af gamer tastatur.

Clicky og taktile switches minder meget om hinanden. Når du trykker en tast ned på dit gaming tastatur, så vil der ved disse være en slags bumb, så du virkelig kan mærke at du trykker, samt at dit tryk er registreret. Clicky switches har dog en højere klik-lyd, hvis man er virkelig glad for, at høre sine taster.

Lineære switches har tilgengæld intet bump, når du trykker på tasterne, og de laver næsten ingen lyd. De er altså stille, men de er også bedre, hvis du hurtigt skal trykke på de samme knapper mange gange, og bliver derfor ofte brugt til e-sport.

Der er ikke et forkert valg, når det kommer til switches. Du skal bare sørge for at vælge et gamer tastatur, der har switches, du kan lide. Eventuelt kan det også være, at du ikke foretrækker noget bestemt, og så behøver du egentlig ikke overveje det.

Find dit gaming tastatur hos Føniks Computer

Hvis der er én ting, du kan være helt sikker på, så er det, at dit næste gaming tastatur venter dig ved Føniks Computer. Vi har et enormt stort udvalg, når det kommer til gaming keyboards, og vi kan sagtens hjælpe dig med at finde et, der passer perfekt til dit behov.