Resultater: 23
Resultater: 23


loader

RTX 4070 close-up banner.

NVIDIA RTX 4070 – Når ydeevnen er hurtigere end hurtig

Der er mange gode grafikkort på markedet, og der er næsten lige så mange gode NVIDIA grafikkort på markedet. Hvilket af dem du skal have fat i, kommer meget an på, hvad du skal bruge det til. Ofte er det gaming, der står på menuen, når du skal have et nyt grafikkort og så handler det om at vide, hvad du skal bruge det til. Mange konkurrenceprægede spil som League of Legends of Counter Strike kræver faktisk ikke det store – langt de fleste serier af NVIDIA grafikkort du kan finde, vil passe fint hertil.

Skal du spille nogle tunge AAA-titler derimod, så kræver det en hel del af din hardware. Her vil du nok gerne have mindst et RTX 2060, hvis alting skal køre ordentligt. Men hvis du virkelig vil game i den højest mulige grafik, uden at der er et eneste problem, så er et stærkere grafikkort some NVIDIA RTX 4070 oplagt. Med NVIDIA GeForce RTX 4070 får du for pengene et esktremt stærkt grafikkort, som fremtidssikrer din gamer PC i mange år fremefter. For der går virkelig mange år, inden nogen begynder at lave computerspil, hvor RTX 4070 ikke længere kan følge med. Det er trods alt en GPU, der, med NVIDIA's egne ord, er hurtigere end hurtig.

Specifikationer i en helt anden boldgade

Når NVIDIA RTX 4070 er en stor opgradering fra tidligere versioner af grafikkort, er det selvfølgelig af en meget bestemt årsag. Det har som altid at gøre med specifikationerne. For når du ser på RTX 4070, så er der ikke noget at sige til, at det er et grafikkort ud over det sædvanlige. Specifikationerne er nemlig i en helt anden boldgade, end hvad man normalt er vant til, og derfor er det også en af de stærkere GPU'er på markedet. Hvis du vælger at købe NVIDIA GeForce RTX 4070, så kan du se frem til:

  • Ada Lovelace arkitektur
  • 4. generations tensor kerner samt et utal af CUDA kerner
  • NVIDIA DLSS3
  • Raytracing på et nyt niveau

Det er altså ikke bare 12 GB GDDR6X RAM, som NVIDIA RTX 4070 har at byde på, selvom det i den grad også hjælper, hvis der skal tunge programmer eller computerspil i høj grafik til. Der er virkelig meget fedt at se frem til ved RTX 4070, og derfor vil vi også lige hurtigt gå over disse punkter for at skabe en fornemmelse for, præcis hvad de har af betydning.

Ada Lovelace arkitektur

NVIDIA Ada Lovelace arkitekturen er helt ny for 40-serien af deres GeForce grafikkort, og den har budt på ydeevne i et helt nyt niveau. Denne arkitektur på NVIDIA RTX 4070 sørger for at optimere hele molevitten, så du kan nyde godt af den højest mulige ydeevne fra en GPU. Det er helt perfekt til dig, som elsker at game eller nyder at skabe, for her har man ikke lyst til at gå på kompromis med kvaliteten. Derfor skal arkitekturen i grafikkortet også være i top, og det er den i den grad med Ada Lovelace arkitektur.

Tensor kerner og CUDA kerner

Der er en del forskellige kerner indbygget i RTX 4070's Ada Lovelace arkitektur, og nogen af dem som det helt sikkert er fornuftigt at have fokus på, er mængden af CUDA kerner. CUDA kerner minder meget om CPU kerner, og de hjælper, når der skal udregnes mange ting på samme tid. Det er derfor oplagt med en masse stærke CUDA kerner, når der skal spilles computerspil i høj grafik, for her sker der virkelig en helt masse på én gang. Hvad dette angår er NVIDIA RTX 4070 i den grad med på beatet, for her finder du intet mindre end 5888 optimerede CUDA kerner, så du virkelig kan game i den højest mulige grafik.

RTX 4070 close-up billede.

En stor del af den øgede ydeevne er også på grund af 4. generations Tensor kernerne, der er at finde i NVIDIA GeForce RTX 4070. Disse hjælper helt utroligt i forhold til hastighed og ydeevne, og dette er især på grund af, at de sammen med AI optimerer i en revolutionerende grad, hvad GPU'en er i stand til. Der er tæt samarbejde imellem disse nye Tensor kerner og DLSS3, og det er her, der virkelig kommer fart over feltet.

NVIDIA DLSS3

Billedkvaliteten er i top med NVIDIA RTX 4070. En stor del af takken går her til NVIDIA DLSS3. DLSS3 er drevet af de nye Tensor kerner, og det er på alle måder et gennembrud indenfor AI-drevet grafik. Her bliver AI'en brugt til at skabe flere billeder i høj kvalitet, hvilket hjælper grafikken på din skærm med at blive flottere end nogensinde før. Så hvis du virkelig skal have noget ud af denne nye GPU, så sørg for at du har en gaming skærm, eller lignende, der virkelig kan udnytte grafikkortets kræfter!

Raytracing – Lys som aldrig før

Belysning i computerspil kan til tider godt se lidt underlig ud, fordi såkaldt raytracing ikke er en nem opgave at have med at gøre. NVIDIA er heldigvis ligeglade med, hvad der er nemt – de fokusere på innovation, på at overkomme hvad der skal overkommes og på fremskridtet. Det har de gjort med deres 3. generations Raytracing kerner, som selvfølgelig er indkorporeret i NVIDIA RTX 4070. Dette tillader de nye 40-generations GPU'er fra NVIDIA at raytrace i realtid, hvilket sørger for, at lys og belysning i hvert et computerspil kommer til at fremstå utroligt virkelighedstro.

Overvej om du mangler andet

Det giver god mening, at du glæder dig rigtig meget, hvis du er i gang med at købe et nyt grafikkort. Det er en overordentlig vigtig del i computeren, og den har stor betydning for hver en gamer og skaber derude. Ofte kræver en sag som RTX 4070 dog en del af resten af din computers hardware, og derfor bør du altid overveje, om du mangler andet, når du skal til at købe et nyt grafikkort.

Først og fremmest bør du overveje, om du skal bruge en ny strømforsyning. Både GPU og CPU kræver en ordentlig mængde strøm, og det skal helst gives til dem på en effektiv måde. Ellers kan du godt regne med, at der ikke er særlig meget i din PC, som kommer til at køre særlig godt. Og nu vi har nævnt CPU'en, så er det jo også en af de dele, du skal sørge for er ny og sej nok, hvis du vil have fingre i en lækker sag som RTX 4070. Vi kan derfor foreslå at se nærmere på vores processorer fra Intel og AMD, hvis du skal have fat i en ny af slagsen.

Gør dig klar til at game og skabe med NVIDIA RTX 4070

På grund af de vilde specifikationer der er at finde i NVIDIA RTX 4070, er der god grund til at glæde sig. Det kommer nemlig til at tillade dig at game og skabe som aldrig før, når du får installeret en af disse GPU'er i din computer. Der er selvfølgelig også muligheden for at se på 4080 og 4090, eller endda 4070 Ti, men prisen ligger selvfølgelig også derefter. Så skal der games og skabes på højeste niveau, men til en pris du faktisk kan overkomme? Så er er NVIDIA RTX 4070 lige grafikkortet til dig.

Hvis GeForce RTX 4070 virker som noget for dig, så er det bare at se på udvalget her på siden. Hos Føniks Computer elsker vi high-end grafikkort, for det er altid fedt at se, hvilke højder hardwaren kan nå. Det er noget NVIDIA ofte har slået rekorder indenfor, og vi foreslår derfor i den grad at se på GPU'erne fra NVIDIA, og især den nye 40-serie, hvis du gerne vil se ydeevne på et helt andet niveau, end du lige er vant til. Med NVIDIA RTX 4070 går det nemlig hurtigere end hurtigt.