Vil du gerne have det fulde udbytte af, hvad spilproducenterne i dag formår at skabe med hensyn til grafik og billedkvalitet, skal du have fat i en god gaming skærm til din computer. Derfor kan du hos Føniks Computer altid finde et varieret udvalg af de bedste gaming skærme på markedet. Vi har uden tvivl flere skærme, der kan vække din interesse. Uanset om du kunne tænke dig en billig gaming skærm eller en avanceret model med den nyeste billedteknologi, kan vi varmt anbefale et kig på de mange muligheder her på siden. Gå på opdagelse i vores store udvalg nedenfor, og gør en god handel.

Resultater: 2516
Resultater: 2516Gaming skærme med fantastisk billedkvalitet

Det er ingen hemmelighed, at en rigtig gaming skærm gør underværker for den samlede spiloplevelse. Med den rette gamer skærm får du fuld valuta for pengene, både hvad angår grafik, framerates og detaljerigdom. Hos Føniks Computer er vi derfor stolte over at kunne tilbyde det ypperste indenfor moderne skærmteknologi. Vi har de bedste gaming monitorer på markedet. Er du for eksempel på jagt efter en 144Hz monitor, så du får ekstremt flydende gaming, kan vi tilbyde adskillige prisvenlige modeller. Vi forhandler naturligvis også gaming skærme med 4K opløsning, der giver et flottere billede end nogensinde før.

Vi tilbyder modeller i mange forskellige størrelser, både mindre til dig med sparsom plads på skrivebordet og de helt store til dig, der gerne vil kunne opfatte enhver detalje. Er det en stor variant, du er ude efter, kan vi anbefale en af vores kurvede skærme til gaming.

Uanset om du ønsker en gaming skærm med højdejustering, tilt funktion eller USB-indgange, er kvaliteten høj, når du handler hos Føniks Computer. Vi kan prale af modeller fra en perlerække af anerkendte producenter som Acer, ASUS, BenQ og Lenovo. Fælles for dem alle er en utrolig kvalitetsbevidsthed, der er med til at sikre dig et pålideligt produkt. Herunder vil vi gennemgå de ting du kan overveje til dit køb af gamer computer skærm. 

Skærmstørrelse og opløsning

Der er bred enighed om, at den største monitor ikke nødvendigvis er den bedste til gaming. De helt store skærme giver en vild indlevelse og bliver uden tvivl mere og mere populære. Men hvis det, der betyder noget for dig, at kunne se det hele og game konkurrencedygtigt, er en gaming skærm med et sted mellem 24 og 27 tommer en rigtig fin løsning.

1080p opløsning på gamer skærmen er meget almindeligt for gamere, men tendensen er, at folk begynder at bruge 1440p opløsning og 4K opløsning. Man skal bare være opmærksom på to ting. Den ene er, at spillet skal understøtte opløsningen og størrelsen. Den anden er, at ens hardware skal kunne følge med, hvis man opgraderer til 1440p eller 4K. En 4K-gaming skærm har eksempel fire gange så mange pixels som en 1080p-skærm, og det skal GPU/grafikkortet kunne gengive. Man kan overveje et af de nyere og kraftigere NVIDIA GeForce grafikkort til det formål. Investerer man i god hardware og en stor gaming skærm med høj opløsning, vil man få fantastisk billedkvalitet og en rigtig lækker gaming oplevelse.

Vi forhandler nogle meget små og kompakte gaming skærme, hvis du leder efter en monitor, som du nemt kan tage med dig rundt. Vi har også alle mulige skærme i forskellige størrelser med opløsninger som 1080p, 1440p (også kaldet QHD) og 4K. De dækker de fleste gameres behov. Der er selvfølgelig også nogle enormt store gaming skærme til dem, der virkelig vil kunne leve sig ind i sine spil.

Kurvede gaming skærme og billedformat

Flere af vores gaming skærme er kurvede. Flade gamer skærme er en rigtig fin løsning til de fleste gamere, og man kan få dem i forskellige billedformater (eksempelvis 21:9 eller 16:9). Alternativt kan man vælge en af de relativt nye, kurvede monitorer. Kurvatur måles i måleenheden ’R’ (radius). Jo lavere R, jo mere kurvet er gaming skærmen.

Med en kurvet skærm kan man få endnu større indlevelse, og de er designet til den meget passionerede gamer. Man bruger sit perifere syn og får et lækkert billede, fordi skærmen er formet, så den er rettet mod én. Synsfeltet er større, så man kan se mere, specielt yderst i skærmen. Kombinationen af et større billedformat og en kurvet gaming skærm giver et rigtig godt billede.

Opdateringshastighed og responstid – et flydende og hurtigt billede

Opdateringshastigheden dækker over den fart, din gaming skærm opdaterer billedet. Jo højere den er, jo mere flydende vil billedet fremstå. Engang var det helt almindelig med 60Hz i opdateringshastighed, men for nyligt har 360Hz gaming skærme ramt markedet. Selv 240Hz gamer skærme havde i forvejen enormt flot billede. Ved så høje opdateringshastigheder kan man helt utvivlsomt få en fordel i gaming.

Det gælder især for spil som Counter Strike og Call of Duty og andre spil, hvor man skal kunne reagere hurtigt. En skærm med høj opdateringshastighed vil vise et knivskarpt billede, når billedet på skærmen er i bevægelse. Hvis dit grafikkort ikke producerer det samme antal hertz som din monitors opdateringshastighed, kan du opleve screen tear, så det er vigtigt, at de to komponenter spiller sammen og er synkroniserede!

Responstid på gaming skærme er også en vigtig parameter. Det er den tid, det tager for skærmens pixels at skifte fra én indstilling til en anden. Jo lavere responstid, jo bedre. En høj responstid kan betyde forsinkelser i billedet, mens en lav responstid giver dig et lækkert flow i billedet. Vores gaming skærme har generelt rigtig lave responstider, og som dedikeret gamer vil du gerne ned i 1-2ms (millisekunder) på din gamer skærm – i hvert fald hvis du spiller FPS-shooters eller andre spil, hvor det går hurtigt.

Paneltypens betydning for gaming monitorer

Der er tre almindelige typer af paneler (TFT-teknologi) i gaming skærme: TN Film paneler (Twisted Nematic + Film), IPS (In-Plane Switching) og VA (Vertical Alignment). Gaming skærme med IPS-paneler har rigtig lækker farvegengivelse og præcision samt gode synsvinkler. De er et godt valg, hvis man gerne vil have gaming med et godt flow. Gaming skærme med TN-teknologi har meget lav responstid, så de er velegnede til gaming, hvor det går hurtigt. VA-skærme er de bedste, hvad angår kontrastforholdene. Det giver nogle dybere nuancer af sort og dermed flere muligheder for at nyde spillets grafik.

G-Sync og FreeSync software

Der er tilfælde, hvor FPS (Frames per second) og opdateringshastigheden på ens gaming skærm ikke stemmer overens, hvilket kan givet et dårligt billede. Her kan man overveje G-sync teknologi fra NVIDIA eller FreeSync teknologi fra AMD. Som udgangspunkt skal man have et NVIDIA grafikkort eller et AMD grafikkort for at kunne udnytte henholdsvis G-sync og FreeSync.

V-Sync er en metode, der synkroniserer dine FPS med din gamer skærms opdateringshastighed. Dens svaghed er, at det indimellem kan give noget forsinkelse og framedrops/lag. G-sync og FreeSync er udviklet for at komme dette til livs, og disse teknologier synkroniserer din opdateringshastighed med dine FPS frem for omvendt. Det resulterer i at der ikke opstår input lag og er V-Sync overlegent. Husk dog, at du skal have DisplayPort på både dit grafikkort og din gaming skærm for at kunne gøre brug af disse teknologier.

Tilslutningen har indvirkning på kvaliteten af billedet

Du kan også sortere vores gaming skærme ud fra tilslutningerne. Der findes tre almindelige løsninger: HDMI, DVI og DisplayPort (DP). Der er også klassiske VGA-tilslutninger, men de er så småt ved at blive udfaset. HDMI er en meget almindelig løsning til især TV-til-PC-forbindelser, hvor de medierer både lyd og video. DVI-tilslutninger producerer fin billedkvalitet i forhold til VGA, men det er HDMI og DisplayPort, der er den fremmeste teknologi, hvad angår tilslutninger i dag. De fleste gamer skærme kommer med HDMI-tilslutninger og/eller DisplayPort-tilslutning i dag. Hvis du både har ny og stærk hardware, vil en DisplayPort give gode forudsætninger for at drage nytte af de højeste opdateringshastigheder og opløsninger.

Farver og farveskalaer

Når man gamer, vil man selvfølgelig gerne have det bedst mulige visuelle udtryk på sin gaming skærm. Den visuelle kvalitet er ikke kun et spørgsmål om et hurtigt billede og godt flow. Det handler også om farverne på monitoren. Kvaliteten og hvor realistisk skærmens billeder afhænger af, hvor mange farver der er på skærmens farveskala. En skærm til gaming, der kan gengive 100% af den farveskala, som det menneskelige øje kan opfange, vil give det flotteste billede.

De mest almindelige farveskalaer på moderne gaming skærme er sRGB, Adobe RGB og DCI-P3. sRGB er den mindste farveskala af de tre, men stadig en af de mest populære, fordi den er fortrinlig til at fremvise farver, der tilfredsstiller den gennemsnitlige bruger. Adobe RGB kan fremvise nogle flere farver på farveskalaen, og DCI-P3 kan fremvise flest af de tre. Man kan også gå efter en gaming skærm med HDR, der fremviser flere farver end en standard sRGB og har flere kontrastniveauer mellem sorte og hvide nuancer.

Gamer skærme fra markedets førende producenter

Vi bestræber os på at tilbyde markedets allerbedste gamer skærme, og det indebærer at forhandle monitorer fra de stærkeste producenter. Vi fører eksempelvis gaming skærme fra velkendte mærker som Samsung, BenQ og Dell.

Samsungs 32 tommer Odyssey Neo G8 Monitor fik en pris for bedste innovation i gaming kategorien af CES, Dells Alienware 34 CUrved QD-OLED gaming skærm blev anerkendt af CES i 2022 og BenQ har vundet flere iF Design-priser for deres produkter. Det er bare nogle enkelte eksempler på, hvorfor de her mærker ligger i toppen, og hvorfor de altid nævnes i computerfællesskaber i forbindelse med gaming skærme. De forsøger hver dag at forny deres produkter og forbedre omstændighederne for gamere.

Få et overblik og vælg din foretrukne skærm til gaming

For at gøre det nemt for dig, kommer her nogle opsummerende punkter, du kan gå ud fra:

·    Skærmstørrelse: En større skærm giver i udgangspunktet mere indlevelse, men optimal gaming kan du sagtens opnå med en gaming skærm på 24-27 tommer.

·    Opløsning: 1080p i opløsning er populært for gaming skærme, men de nyere 1440p og 4K-opløsninger giver et fantastisk billede. Husk, at din hardware skal kunne følge med!

·    Kurvatur: En flad monitor tilfredsstiller de flestes behov, men en kurvet gaming skærm er en ren fornøjelse for den passionerede gamer.

·    Billedformat: Hvis man vil have lidt ekstra, kan man overveje at kombinere en skærm med høj opløsning med et større billedformat.

·    Opdateringshastighed: En høj opdateringshastighed betyder, at billederne flyder bedre. Din hardware skal dog understøtte en gaming skærm med høj opdateringshastighed, før du kan drage fordel af det.

·    Responstid: En lav responstid er afgørende for hurtig gaming. Igen er hardwaren nødt til at kunne følge med en gaming skærm med lav responstid.

·    Paneltype: Der findes tre paneltyper, der hver især har nogle fordele i forhold til farverne og responstiden.

·    G-Sync og FreeSync: Disse former for teknologier er skabt til at eliminere FPS-lag. Husk, at din hardware skal passe til!

·    Tilslutning: Tilslutningen er relevant. De nyere typer af HDMI og DisplayPort-tilslutninger er markedets bedste.

·    Farver: Jo flere farver din skærm kan gengive, jo bedre kan man generelt sige, at kvaliteten er.

Vi har et hav af forskellige gaming skærme med stor variation i ovenstående specifikationer. Du kan sortere på baggrund af dem, eller du kan vælge ud fra prisen. Der er noget til enhver smag og ethvert budget.

Har du spørgsmål vedrørende vores gamer skærme, må du endelig kontakte os! Vi sidder klar til at rådgive og hjælpe. Vi glæder os til at høre fra dig og god skærmjagt!

Har du spørgsmål til dit køb af gamer skærm? 

Føniks Computer sidder parat til at rådgive og vejlede dig til at finde den eller de bedste skærme der passer til dig og dine behov. Du må endelig kontakte os med spørgsmål over mail, telefon eller chatten her på siden.