Pro streaming – tips og tricks

Sidst opdateret: 12-02-2024 11:55:44
Oprettet: 17-05-2023

Pro streamer blog banner.

- En blogserie fra Martin “Treckie” Meiner | Part 1 | Part 2 | Part 3

Stream dine pro gamer eventyr

At tage skridtet ind i den professionelle gamer verden er mere end bare en drøm for mange – det er et karrieremål. For at blive succesfuld inden for dette område kræves både det rigtige gamer udstyr og en gennemtænkt strategi. Derfor vil vi gå i dybden med emnet og give dig konkrete tips til, hvordan du kan tage dit game og din streaming til et professionelt niveau.

Når det kommer til streaming, er det vigtigt at huske på, at det er en form for underholdning. Det er hele grundlaget for streaming; hvis folk ikke er underholdt, så får du ingen seere. På mange måder kan man sige, at dig og det du streamer, er det produkt, der skal sælges. Underholdning kan dog tage mange forskellige former, og hver seer har sine egne grunde til at være interesseret i at se den ene eller den anden streamer. Det kan for eksempel være, at folk gerne vil se dig game, fordi du bare er helt vildt dygtig. Det kan også være, at du har en energisk personlighed, som de finder sjov og underholdende. Herimellem er der selvfølgelig også altid en god kombination. Udfordringen for dig er at finde ud af, hvor du passer ind.

Udstyr til gaming og streaming

Hvis du vil præstere dit bedste og levere en højkvalitets streamingoplevelse til dine seere, så er dit udstyr af stor betydning. Som nævnt i pro gamer blog nummer 2, så er det vigtigt IKKE at gå på kompromis med dit gamer udstyr – du præsterer dit bedste, når du har det bedste udstyr. Det er dog ikke bare mus, tastatur og alt det, du bruger til at spille selve computerspillet med, som er vigtigt at have styr på. Der er også alt udstyret, som du skal bruge til at streame, og dette er også utroligt vigtigt, hvis din stream skal være i høj kvalitet. Det er også utroligt vigtigt, at du har en stærk gamer computer, for det kræver en hel del af din PC, når du streamer, så hvis computeren ikke er stærk nok, så kan det føre til FPS-drop og lignende problemer. Det vi synes, du skal have fokus på, både med udstyr og med dig selv, hvis du gerne vil være pro streamer, er især:

  • Kamera
  • Mikrofon
  • Byg din følgerskare
  • Vær konsistent
  • Vær interaktiv
  • Netværk
  • Tålmodighed

Kamera

Webcam close-up banner.

Det er ikke alle, som er komfortable med at sidde foran et kamera, der streamer dig ud til hele verden. Det er bare utroligt vigtigt som streamer, for det er en helt vildt god måde at interagere med dine seere på. Det giver et helt andet indtryk, når der kommer et ansigt på stemmen og gameren, der sidder og underholder dem. For at du kan føre dette ud i livet, er det derfor vigtigt, at du har et kamera, eller mere realistisk et webcam, i rigtig god kvalitet. For hvis billedkvaliteten ikke er god, så er der ikke meget ved at streame dig selv, og måske endda din baggrund. Et webcam, eller digitalkamera, i god kvalitet er selvfølgelig ikke det billigste gamer udstyr. Alligevel foreslår vi i det mindste at købe et rimelig godt et, så dine seere kan se dine reaktioner og aflæse dine følelser, når de ser på at du sidder og gamer.

Mikrofon

Hvis du virkelig skal være underholdende som streamer, så er det vigtigt med en mikrofon i høj kvalitet. Hovedsageligt snakker du jo til dem, der ser på dig, imens de kommunikerer igennem tekstchat. Hvis du har et virkelig godt gamer headset, så har det antageligt også en virkelig god mikrofon. Dette kan, nogle gange, give lyd i god nok kvalitet til, at dine seere klart og tydeligt kan høre dig. Ofte er mikrofonen på et headset dog bare ikke helt godt nok, når det kommer til streaming. Her kan det i stedet være smart at investere i en god mikrofon. Så er du sikker på, at lydkvaliteten er helt i top, og på denne måde kan du også lave fede optagelser til blandt andet YouTube og lignende. En professionel mikrofon er derfor et oplagt valg, hvis du gerne vil være professionel streamer.

Byg din følgerskare

Som streamer er din følgerskare det allervigtigste. Det er altid fint, at nogle tilfældige folk lige falder over din stream, men det er en nødvendighed at skabe en following, der konsistent kommer tilbage og øger dit seertal. Selvfølgelig er det vigtigste for at opnå dette, at du skaber engagerende content, som trækker folk til og inspirerer dem til at komme igen og blive fans af dig. Du skal dog også huske at promovere dig selv på socialer medier og andre platforme, hvor de seere der hører til din målgruppe befinder sig. Bare husk at selvom du laver godt content, der er skræddersyet til dine seeres behov, så tager det ofte lang tid at bygge en loyal fan base op. Det er de færreste streamere, der blev en kæmpe succes natten over. Du skal bare holde ved, og sørge for reelt at tænke på dine seere, og på selv at have det sjovt.

Vær konsistent

Hvis du virkelig gerne vil have succes som professionel streamer, så er det nødvendigt at være konsistent. Det er en god ide at have en streamingplan, du holder dig til, så dine følgere ved, hvornår de kan forvente at se dig online. Det giver dem mulighed for at tilpasse, hvad de skal, så de kan finde tid til at se dine streams. Det betyder også, at du oftere er der og streamer, for hvis du aldrig er til at finde online, så mister dine followers selvfølgelig også interessen. Det er altså utrolig vigtigt at være konsistent som streamer.

Vær interaktiv

Mikrofon banner close-up.

Interaktivitet er det, der får dine seere til at bygge et forhold op med dig og et fællesskab rundt omkring dig. Du skal sørge for at tale med dit publikum, svar på hvad de siger og spørger om, lig op til at de skal kommunikere med dig, så de føler sig involverede. Det giver dine seere mulighed for at lære hinanden og dig at kende, så din kanal, hvor end den må befinde sig, kan blive et sted, hvor de føler sig hjemme, og gerne vil tilbage til. Det er den bedste måde at sørge for, at folk der ser din stream har det sjovt, samtidig med at de kommer til at føle, at de hører til der.

Netværk

I den første pro gamer blog snakkede vi om at opbygge et netværk af andre gamere, der har samme niveau og visioner som dig. Dette gælder ikke bare, hvis du sigter efter at blive en pro gamer, det gælder også som pro streamer. Hvis du skaber netværk med andre streamere, kan det åbne en verden af muligheder. I kan hjælpe hinanden, samarbejde og sprede kendskab til hinandens streams hver især. Det er en god måde at opbygge et netværk på, og du kan tage det et skridt videre ved at tage del i onlinefællesskaber, grupper og fora. På denne måde er der helt automatisk flere folk, der kommer til at kende til dig og dit navn.

Tålmodighed

Noget af det sværeste, men desværre også noget af det vigtigste, hvis du gerne vil være pro gamer eller pro streamer, er at huske de 3 T’er: ting tager tid. Det kræver tålmodighed at blive god til noget, at bygge en følgerskare og alt det andet, som hører med. Derfor bliver man nødt til at værne om sin tålmodighed, og lade det hele tage den tid det tager, imens man stadig går til sit content og sin stream med godt gåpåmod og en attitude, der får folk til at føle sig velkomne. Gives der hurtigt op, så kommer man aldrig fremad med projekter som professionel.

Tid til at blive pro!

At blive professionel e-sportsatlet eller en succesfuld streamer er ingen let opgave. Men med det rigtige udstyr, en masse træning og en effektiv strategi kan du øge dine chancer for succes. Ved at følge disse tips kan du begynde din rejse mod succes i gamingens og streamingens verden. Uanset hvilke udfordringer du møder på vejen, er det vigtigste råd af dem alle dog, at du skal huske at have det sjovt – du skal nyde rejsen og fejrer det, når du oplever fremskridt. Held og lykke!

 

- Skrevet af Martin "Treckie" Meiner