3 ting du skal overveje, hvis du gerne vil være professionel gamer

Sidst opdateret: 12-02-2024 11:55:27
Oprettet: 20-03-2023

3 ting du skal overveje, hvis du gerne vil være professionel gamer 

- En blogserie fra Martin “Treckie” Meiner | Part 1 | Part 2 | Part 3

Hej! 

Mit navn er Martin Meiner, eller "Treckie" online. Jeg er en tidligere professionel World of Warcraft-spiller på topniveau. Jeg begyndte også at streame mine sessioner online, hvilket førte til en spændende rejse i streamingverdenen på Twitch. Jeg konkurrerede senere i guilds omkring de 20 bedste i verden, skrev guides til adskillige tankspecialiseringer på Icy Veins og var ekspertkommentator ved store World of Warcraft-begivenheder såsom MDI og "Race to World First". 

Ved at dele mine erfaringer har jeg været i stand til at engagere og inspirere spillere og fans over hele verden. At være en del af dette fællesskab og at se professionelle spillere konkurrere på højeste niveau har været en uforglemmelig oplevelse.

 

Martin Treckie Meiner

Hvordan bliver jeg professionel gamer? 

Hvis du har en passion for at game og drømmer om at game professionelt, er du kommet til det rette sted. Mange gamere drømmer om en dag at blive en del af den prestigefyldte e-sportsverden, men der er ingen magisk opskrift på at nå toppen. I dette indlæg vil vi se på 3 af de vigtigste punkter, der kan hjælpe dig på vej til at blive en professionel gamer, og hvad du bør fokusere på.

  • Attitude: Din holdning er afgørende for at kunne game på et højt niveau. Hvordan du håndterer stress, udvikler et positivt selvbillede og accepterer kritik, vil hjælpe dig på din rejse.

  • Øvelse: Regelmæssig øvelse er nødvendig for at udvikle dig selv og dine færdigheder, så ved at øve dig på forskellige scenarier og situationer, bliver du kun bedre og bedre.

  • Samarbejde: Man kan ikke nå toppen helt alene. Nogle gange har man brug for tips/tricks fra andre, eller bare gode med- og modstandere for at udvikle sig.

 

#1 Attitude

At være professionel gamer kræver en høj grad af mental fokus og forberedelse, da det ikke kun handler om at være fysisk i stand til at spille spillet, men også om at kunne håndtere pres og stress. Med et godt selvbillede og evnen til at håndtere og overkomme modgang, kan du komme rigtig langt.

En vigtig del af mental forberedelse er at udvikle et positivt og sundt selvbillede.

Dette kan gøres ved at arbejde med din selvtillid og selvværd, hvilket kan gøres ved at reflektere over dine styrker og svagheder. Når det går godt, er det nemt at få en god følelse af selvtillid, men det er også vigtigt at se sine fiaskoer som læringsmuligheder, på den måde kan man tage dem og vende en fiasko til en positiv begivenhed. Ved at acceptere sine begrænsninger og finde måder at minimere dem på, er der altid plads til at vokse og forbedre sit game.

Noget af det der er vigtigst, er at udvikle en positiv holdning til kritik, både fra sig selv og andre. Se altid kritik som en mulighed for at vokse og udvikle dig og ikke som et personligt angreb. Ved at tage imod kritik og se dig selv udvikle dig, kan du styrke dit selvbillede og selvtillid yderligere.

Visualisering af forskellige situationer der kan opstå i løbet af spillet, vil hjælpe dig til at være mere forberedt og til at håndtere stressende situationer bedre. Du er velkommen til at udfordre dig selv ofte, når du træner, ved frivilligt at sætte dig selv i svære situationer og arbejde dig ud af dem. Det kan hjælpe dig til at blive mere komfortabel i pressede situationer.

Hvordan bliver man pro gamer?

#2 Øvelse

Øvelse gør mester, og dette udtryk er bestemt sandt, når det kommer til at blive en professionel e-sportsatlet. Ved jævnligt at øve dig i at spille og forbedre dine færdigheder, lægger du flere og flere af dine manøvrer og strategier ind på rygsøjlen, så du ikke skal tænke på, hvad du laver, når du spiller; det sker bare naturligt. Ved at spille meget træner du forskellige scenarier og i forskellige miljøer for at forbedre din evne til at tilpasse dig nye situationer. 

Første gang en bestemt situation opstår, ved man ikke altid, hvordan man skal tackle situationen, så man skal sørge for at udsætte sig selv for alle mulige forskellige situationer flere gange for instinktivt at vide, hvordan man kommer ud af sådan en situation.

Jo mere af ens gaming der ligger på rygsøjlen, jo mere hjernekraft har du tilbage til at prøve at løse et nyt problem.


Det er vigtigt, at du ikke kun fokuserer på at vinde, men at hver gaming session er et læringsmoment, hvor du i stedet kan lære af dine fejl og forbedre dit game. I tilfælde af et tab er det naturligvis vigtigt at forsøge at forstå, hvad du kunne forbedre og gøre anderledes, næste gang du står i en lignende situation. Nogle gange betyder det, at du bevidst skal sætte dig selv i en vanskelig situation flere gange for at sikre, at du løser situationen.

Men noget der ikke er givet, er, at selv når du vinder, er der ting, du kan forbedre til næste gang. Næste gang har du måske en dygtigere modstander eller andre faktorer, der kan gøre situationen lidt sværere.

At lære af andre er vigtigt. At lære af sine egne fejl er én ting, men så skal man først have tid til at begå alle fejlene og så lære af dem. En meget hurtigere vej at gå er at lære ikke kun af dine egne fejl men også af andres fejl. Dette kan betyde, at du lærer af dine medspilleres eller modspilleres fejl, men en god strategi er også at se andre professionelle spillere eller streamere og lære af, hvad de gør eller ikke gør. Med livestreaming kommer muligheden for at interagere direkte med andre spillere for at drage fordel af deres læring.

Gamerstol

#3 Samarbejde

E-sport handler i høj grad om samarbejde og teamwork. For at blive en professionel e-sportsatlet skal du være en god holdspiller og have evnen til at samarbejde med andre. Det handler ikke kun om at være en god spiller, men også om at kunne kommunikere effektivt med dine medspillere.

At opbygge et netværk bliver hurtigt vigtigt, når du starter som professionel e-sportsudøver. Dette inkluderer at lære andre professionelle spillere og/eller streamere at kende. At finde en gruppe ligesindede spillere at spille og øve med er vigtigt, hvis du ønsker at blive en professionel e-sportsatlet. Der er mange online fællesskaber, hvor du kan finde andre spillere at spille med og lære af. Du kan deltage i forskellige fora, sociale medier, discord-grupper, twitch-streams og begivenheder for at møde ligesindede og opbygge relationer. Det er ikke nok bare at kunne præstere, men for at være så god som muligt skal du spille med og mod de bedste spillere i verden. Med lidt netværksfærdigheder kan du udvide dit netværk, hvis du lærer bedre spillere at kende, som du kan teste dine færdigheder mod for at forbedre dig yderligere. Det kan føre til nye muligheder for at spille på hold, der har en rigtig god chance for at nå toppen.

Det tager tid at blive pro gamer, men det er det hele værd!

At blive en pro gamer kræver hårdt arbejde, dedikation og tålmodighed. Du bliver ikke en professionel e-sportsudøver fra den ene dag til den anden. Det handler om at investere i det rigtige udstyr og have en plan for, hvordan du skal bruge din tid. Men det er også vigtigt at have det sjovt og brænde for det spil, man spiller, når man virkelig brænder for noget, er det også meget mere interessant og nemmere at lære mere i feltet. At møde andre spillere og deltage i konkurrencer vil også hjælpe dig med at vokse og udvikle dine færdigheder.

Se med i vores næste blogindlæg, hvor vi fortæller, hvilket udstyr du skal bruge, for at komme i gang som pro gamer. 

 

 

- Skrevet af Martin "Treckie" Meiner