Stationær gamer PC banner.


Find din nye gaming stationær lige her hos Føniks – det bedste og billigste sted i Danmark, når du er ude efter en stationær gamer PC. Du er i gode hænder hos os, for med mere end 200.000 gaming stationære samlet og solgt samt 25 års erfaring har vi al den ekspertise, du kan drømme om. Vi tilbyder et bredt udvalg af stationær gamer PC'er til alle behov og budgetter, og du kan med fordel navigere frem til det, du leder efter, ved at bruge underkategorierne for Entry, Mid, High og Ultra gaming stationære. Uanset hvad, så har vi noget, der matcher dit behov. Sådan vil det altid være at handle hos Føniks.

Resultater: 53
Resultater: 53


loader

Stationær gamer PC – kæmpe udvalg

De fleste gamere ønsker sig en stationær gamer PC. Det er bare den ultimative løsning, når det kommer til kraftfuld ydeevne for pengene, og det giver dig også en oplagt mulighed for, selv at vælge alt dit andet gamer udstyr. Du får muligheden for at skabe dit eget, personlige gaming setup.

For at du nemmest muligt kan udleve denne drøm, så har vi hos Føniks et enormt sortiment af forskellige slags gaming stationære. Selv en lille ændring i hardwaren kan betyde meget for ydeevnen, og derfor vil vi gerne give dig en masse valgmuligheder.

Det eneste problem du virkelig kan støde på, når du ser på et bredt udvalg, er, at det måske kan føles uoverskueligt. Heldigvis har vi gjort det nemt for dig, når du er i gang med at finde den rigtige gaming stationær.

Find den rigtige gaming stationær

Der er en simpel metode, der gør det nemt at finde den helt rigtige stationær gamer PC. Det er at overveje, hvilken type gaming stationær du har behov for, samt hvilke computerspil du godt kan lide at spille.

For at overskueliggøre stationær gamer PC'er til forskellige typer af gamere, så har vi delt dem op i fire forskellige kategorier. Det handler især om performance og pris, hvor der er tale om følgende kategorier:

Entry-level

Entry-level maskinerne er til dig, der er ude efter en rigtig billig gaming stationær. Disse stationær gamer PC'er er helt perfekte, hvis du mest spiller populære online spil, og ikke tager dig synderligt af, om du kan skrue grafikken helt i top.

Det er den budgetvenlige løsning, men det betyder ikke, at man ikke kan komme langt med den. Nu om dage er selv billigere gaming stationære rigtig gode, og byder på en utroligt god ydeevne i forhold til prisen. De koster normalt fra 3.000 til 6.500 kroner.

Mid-range

Vores Mid-range computere er også budgetvenlige modeller, hvor du får rigtig meget performance for prisen. Disse stationær gamer PC'er skiller sig ud fra Entry-level modellerne, ved at de bare lige har lidt mere saft og kraft at byde på.

Mid-range gaming stationære kan køre langt de fleste spil, inklusiv de mere krævende af slagsen. Dog får du ikke den højeste grafik, hvis et spil er meget GPU-krævende. Du kommer for det meste af med imellem 6.000 til 8.000 kroner for disse stationær gamer PC'er.

High-end

Vi har selvfølgelig også muligheden for at præsentere dig for nogle yderst kraftfulde gaming stationære, der kan klare hvert et spil i utroligt høj grafik. High-end modellerne koster imellem 8.000 og 15.500 kroner, men deres ydeevne – især på de mest avancerede af dem – er også derefter.

Her kan du virkelig få ren råstyrke at arbejde med, og mange af disse stationær gamer PC'er står stadig til rigtig overkommelige priser. En High-end er et seriøst køb, men det er også et rigtig godt køb.

Ultra

Vi har selvfølgelig et udvalg af stationær gamer PC'er, til dig der nægter at gå på kompromis med kvaliteten på nogen måde. Ultra modellerne er ikke ligefrem billige, da de koster fra 16.000 og helt op til 29.000 kroner. Til gengæld byder de på ydeevne lang ud over det sædvanlige.

Det er her du finder det mægtigste og nyeste hardware på markedet, alt sammen pakket godt ind i enorme towers. Hvis du vil tage de nyeste spiltitler og skrue grafikken helt i vejret, uden at din FPS falder, så er disse gaming stationære svaret.

Tænk over hardwaren

Selvom du godt er klar over, hvilken kategori af stationær gamer PC du skal have noget fra, så er det stadig en rigtig god ide at overveje hardwaren, inden du køber noget. Det er et spørgsmål om ønsket performance på din ende, men ofte handler det om dine computerspil.

Ofte kan du starte med at spørge dig selv om, hvilke spil du spiller. Herefter kan du hurtigt google deres requirements, så du kan finde en PC der matcher. Ofte vil der være tale om minimum requirements, recommended requirements og maximum requirements.

På minimum kan spillet spilles, men indstillingerne kommer til at være i den lave ende. Recommended vil give dig rigtig god performance, men ikke i højeste grafik. Rammer du maximum requirements, så bliver det ikke bedre.

Det er ikke alle delene i din nye gaming stationær, du behøver at overveje, når du tænker på systemkrav til spil. Det er bestemt hardware, der afgør ydeevnen, og alt andet har vi selvfølgelig tilpasset, så maskinen kører godt. Vi foreslår derfor, at du holder øje med:

  • CPU
  • GPU
  • RAM
  • SSD

De tre første dele er især dem, der kommer til at afgøre din stationær gamer PC's ydeevne, men alligevel inkludere vi også SSD'en, da den er en vigtig faktor for rigtig mange gamere.

Processor

En god gaming stationær skal have en god processor, også kaldet en CPU (Central Processing Unit). Dette bliver ofte kaldt computerens hjerne, og den styrer derfor langt det mest af, hvad der foregår i din gaming stationær.

En god CPU betyder dog en passende CPU. Hvis dine spil kan nøjes med en i3'er med 4 cores og 8 tråde, så er der ingen grund til at betale for en kæmpe i9'er. Som med al anden hardware, så handler det om, at processoren skal passe til dit behov.

Grafikkort

For mange gamere er grafikkortet, eller GPU'en (Graphics Processing Unit), nærmest det vigtigste i deres stationær gamer PC. Det er GPU'en, der styrer, hvor højt du kan skrue op for grafikken, og visse spil vil også kræve, at du har en stærk nok GPU.

Det er derfor virkelig vigtigt, at du får fat i en gaming stationær, hvor grafikkortet er passende til de spil, du gerne vil spille. Ofte er det også smart at få en gaming stationær med en GPU, der er lidt bedre, end du faktisk har brug for. Så er din computer bedre fremtidssikret.

Hukommelse

Din stationær gamer PC's RAM (Random Access Memory) er dens korttidshukommelse. Det hjælper din gaming stationær med hurtigt og effektivt at få fat på vigtige data, så dine spil kører drønstært og smooth. Du kan ikke have for meget RAM, men du kan godt have for lidt.

Generelt vil vi foreslå mindst 16 GB RAM til gaming, og op til 32 GB RAM, hvis du vil være helt sikker på, at hvert et spil kører godt. Vi har dog et par gaming stationære, der kun har 8 GB RAM, hvis du er helt sikker på, at det er nok til dig.

Solid State Drive

SSD'en, din gaming stationærs Solid State Drive, er der hvor du gemmer dine spil, filer og meget andet. Når det kommer til ydeevne, så er det mest et spørgsmål om, hvor hurtigt dine spil og programmer booter op, og i den henseende er SSD'en ikke så vigtig.

Til gengæld er det vigtigt at du holder øje med, om SSD'en i din nye stationær gamer PC har nok plads. For 1 TB er jo ikke nok, hvis du godt ved, at du skal bruge mindst 2 TB. Hold derfor øje med dette, når du skal købe en stationær gamer PC.

Ny gaming stationær, nye overvejelser

Hardwaren i din nye stationær gamer PC er selvfølgelig vigtig, men der er også andre overvejelser, som det altid er værd at gøre sig. En computer er trods alt noget af en investering, så det er en god ide at have alt i mente, inden man investerer sine penge.

Windows

Når du køber en stationær gamer PC hos os, så er det en god ide at overveje styresystemet. De fleste vil gerne have Windows, men andre vil hellere gøre brug af Linux eller lignende. Derfor har de fleste af vores maskiner ikke Windows installeret.

Vi tilbyder dog altid, at man kan tilkøbe en installation af Windows, når man køber en gaming stationær hos os. På denne måde kan alle nemt få lige det, de gerne vil. Du kan også se på vores Føniks Exclusive gamer PC'er, hvor Windows altid er installeret og med i prisen.

RGB-lys

Det kan være, at du er fuldstændig ligeglad med, om der er RGB-lys i din gaming stationær. I så fald kan du frit vælge en model med eller uden. Er RGB-lyset vigtigt for dig, så kig dig lige omkring en ekstra gang, inden du køber noget. Vi har mange PC'er, der har indbygget RGB.

Vi hjælper gerne – find din nye stationær gamer PC

Hvis du har brug for hjælp med at finde din nye stationær gamer PC i vores sortiment, så vil vi utroligt gerne svare på dine spørgsmål eller guide dig i den rigtige retning. Vi ved rigtig meget om gaming stationære – vi bygger dem trods alt selv.

Hvis du ringer til os imens vi har åbent, skriver til os i chatten eller skriver os en mail, så skal vi nok svare på dine spørgsmål. For én ting er helt sikkert, og det er, at du ikke skal stå og mangle en stationær gamer PC, så længe vi har noget at sige om sagen.