Professionelt E-Sport Gear - vejen til sejr

Sidst opdateret: 18-03-2024 13:58:08
Oprettet: 31-01-2018

Professionelt E-Sport Gear - Vejen til sejr

Vi lever i en tid hvor ordet e-sport er på alles læber, i hvert fald alle Gaming entusiaster. Flere og flere titler fra de store spilproducenter bliver rykket ud og markedsført med fokus på konkurrencen i spillet og måderne hvorpå gamere kan få lov at teste deres færdigheder imod hinanden er efterhånden talløst. Hvert år afholdes gigantiske turneringer over alt i verden, lige fra League of Legends World Championship, til Valves TI turneringer i Dota2 og de utallige turneringer i CS:GO. Konkurrencen stiger, og stiger alle vil have en bid af kagen, derfor er det jo ikke underligt at mange kigger på deres udstyr for at se hvilke ting de kan forbedre for at give sig selv en ekstra fordel. Af samme årsag ser vi også flere og flere producenter der udgiver linjer og serier af PC-udstyr specifikt grejet til E-sports.

Os her i Føniks Computer, vil med denne blog forsøge at klarlægge hvilke typer udstyr der kan være en fordel til de forskellige genrer i de største e-sports, samt give pointers til hvad du skal gøre, og bruge for at forbedre dit spil og komme stærkt ind i konkurrencen.

Til PC Gaming kommer det nok ikke bag på nogen, at du har brug for nogle essentielle redskaber - her tænker vi selvfølgelig på mus, musemåtte, tastatur, headset og skærm. Bloggen her vil fokusere på disse redskaber, med e-sport briller på.


Mus til E-sport

Mange vil argumentere for, at musen som redskab er alfa og omega for din ydeevne i e-sport. En god mus er vigtig ligegyldigt om du skal sigte præcist og finde headshots i CS:GO, eller navigere stabilt på kortet i LoL, Dota eller Starcraft. For mange af de professionelle er musens egenskaber et spørgsmål om personlig præference, og en stærk gamermus kan variere kraftig afhængigt af om du kigger på produkter fra SteelSeries, Corsair, Zowie, eller Asus. DPI har en faktor, men det er en myte at jo højere DPI er det samme som bedre ydeevne når du spiller. De fleste der spiller CS:GO på højt niveau, sætter faktisk deres mus ned på latterligt lav følsomhed. Når du kigger efter en konkurrencedygtig gamer mus, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad der føles komfortabelt for dig selv – lægger du meget vægt i dine bevægelser, og er derfor mest bekvem med en let mus? Bruger du klo- eller håndfladegreb? Designet i musen og hvor komfortabelt du føler dig med den, kan ofte være den største faktor i din egen ydeevne når du spiller på højt niveau.

Du kan se hele vores oversigt over konkurrencedygtige gamer mus her

Tip fra Føniks: Pssst - det behøver ikke være dyrt! Hvis du leder efter en solid og stabil gamer mus der leverer de nødvendige steder og som passer godt til de fleste typer greb, kan du kigge på denne Rival 500 fra SteelSeries.
Musemåtter til E-sport

Din mus arbejder aldrig alene, og selvom den ofte bliver overset i et setup er mussemåtten et vigtigt redskab der fungerer i harmoni med din mus og din egen ydeevne. Der findes et virvar af mussemåtter på markedet, men særligt SteelSeries har opbygget deres musemåtter til e-sports markedet. Ligesom med musen, er det at finde den rigtige musemåtte et spørgsmål om præference og personlig komfort, og desuden undersøge hvilken type musemåtte der passer godt til din mus og det spil du spiller. Er du eksempelvis en habil CS:GO spiller kan det være du leder efter en musemåtte med bred overflade og rigeligt med plads. Eller er du typen der bruger høj følsomhed i din mus, og derfor minimale bevægelser skal du måske bruge en lille formfaktor musemåtte. Musemåtter kommer også med forskellige overflader, typisk hvis du leder efter præcision går du efter en blød overflade i stof, og hvis du higer efter ren hastighed bliver det en hård overflade. Det handler om at finde den perfekte partner til sin mus.

Du kan se hele vores udvalg af gamer musemåtter her
Tastaturer til E-sport

Ligesom med dit andet udstyr, er det at finde det rigtige tastatur et spørgsmål om hvad der føles rigtigt for dig. Hvis du rækker ud på et gamerforum, vil du højst sandsynligt møde mange der sværger til mekaniske tastaturer men der er stadig masser af gamere der roser membran tastaturer. Det handler om dit behov, og hvad du er komfortabel med. Har du brug for et tastatur med mange programmerbare makro knapper? Eller ønsker du et tastatur med kun det mest nødvendige til at give dig øget præcision? Specielt ved det mekaniske tastatur er det vigtigt at gøre op med sig selv om man er mest komfortabel med taktile knapper, lineære knapper eller klik knapper - det kan du læse mere mere om i vores blog om mekaniske tastaturer. Dit valg af tastatur vil ofte også være baseret på hvilken type e-sport du dyrker. Hvis du eksempelvis spiller et MOBA såsom LoL eller Dota vil du ofte være på udkig efter et tastatur der bringer tydelig respons i dine taster så du aldrig er i tvivl. Det er naturligvis også vigtigt at sørge for at dit tastatur er robust og pålideligt så det opfører sig ens i alle typer situationer.

Du kan se hele vores udvalg af e-sport levedygtige gamer tastaturer her

Tip fra Føniks: Hvis du er yderligere interesseret i mekaniske tastaturer og hvordan de virker, kan du læse vores blog om dem her
Skærme til E-sport

At finde en stærk skærm til at udfolde sig i e-sport er ikke helt det samme som at finde en god gamer skærm. Mange der blot gamer som hobby og har et støre fokus i deres Gaming kalender på grafisk flotte single-player spil, vil du ofte høre tale om 4K opløsning og knivskarpe billeder. Disse elementer er dog ikke særligt vigtige for de konkurrencedygtige e-sport udøvere, langt vigtigere er opdateringshastighed og responstid. Det du oftest vil være på udkig efter er en skærm med en opdateringshastighed på min. 144Hz og en responstid på 1ms. Det er alfa og omega at din skærms opdateringshastighed kan følge med i spil når det går lynhurtigt. I E-sport bliver din skærm ofte testet af et vanvittigt antal af inputs og konstant bevægelse i billede. Ligeledes er det vigtigt med lav responstid, da det har indflydelse på tiden der går imellem du giver et input via mus/tastatur til det bliver registreret på din skærm. De fleste professionelle E-sport udøvere benytter sig af 144Hz 1ms respons skærme, men nogen er begyndt at rykke op i de højere 240Hz, specifikt CS:GO Spillere.

Du kan se hele vores udvalg af konkurrencestærke Gamer skærme her
Headset til E-sport

Gamere der dyrker e-sport befinder sig ofte mange timer foran computeren når der skal trænes eller spilles kampe. Derfor er det utrolig vigtigt at man finder et godt og komfortabelt headset der ikke føles udmattende eller generende at have på i længere perioder, naturligvis med en solid mikrofon der kan bære din stemme klart igennem over TeamSpeak eller Discord. De fleste moderne Gamer headset lever op til disse krav, og igen kommer vi tilbage til dine personlige præferencer. Hvordan passer headsettet med din hovedform? Passer formen på ørepudderne til dine ører? Er du til kabel, eller sværger du til trådløs? Og hvis din gift er shooters, så skal du måske bruge Surround Sound. Vi vil anbefale at du prøver dig lidt frem, og finder ud af hvilken model af headsets du finder passer bedst til din hovedform. 

Du kan se hele vores udvalg af Gamer headsets her

Til slut

Det er aldrig nemt at finde det perfekte udstyr når man skal udfolde sig på den konkurrencetunge slagmark der er E-Sport. Hos Føniks Computer håber vi at du med denne blog har fået indblik i hvilke ting du skal kigge efter og være opmærksom på, når du skal vælge det udstyr der kan give dig den største fordel i feltet. Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.