Gaming udstyr – find dit perfekte setup

Sidst opdateret: 15-08-2023 08:14:29
Oprettet: 20-07-2023

Gaming udstyr banner.

Har du det helt rigtige gaming udstyr?

Hvis du gerne vil have det perfekte setup til gaming, så skal du selvfølgelig have fuldstændigt styr på dit gaming udstyr. På mange måder kan man selvfølgelig sige, at hvad som helst fungerer. Det gør det også, til en vis grad. Men det er bare et helt andet game, så snart du får fat på gaming udstyr, der passer perfekt til dig og din passion. Det er ligesom at finde det helt rigtige par sko – pludselig er det bare en helt anden verden, der åbner sig op for en. Din mus ligger perfekt i hånden på dig. Hvert et tryk på keyboardets taster føles helt perfekt. Man finder sit zen indenfor gaming, og det tager ens oplevelser til et helt nyt niveau.

Men hvad er gaming udstyr så helt præcist? Det er mange forskellige ting, men én ting det hele har tilfældes er, at det skal bruges, når man gamer, og at det har til formål at gøre oplevelsen bedre. Noget af det er helt essentielt, andet af det er mere valgfrit. Det er dog helt sikkert, at du får en bedre oplevelse som gamer, så snart du har det rigtige gaming udstyr. Her er det essentielle, som du helt sikkert ikke kan klare dig uden:

Måske tænker du ikke ligefrem på din gamer PC som gaming udstyr – men når du endelig har den helt rigtige, så er forskellen bare helt enorm. Det samme gælder for din skærm. Har du været vant til at game på 60Hz og med en høj opdateringshastighed, så bliver det nærmest en magisk forandring, når du får fat på en ordentlig gamer skærm med 144Hz eller mere. Uden en god computer og en god skærm er der ingen gamer, der kommer særlig langt, og det er derfor noget af det vigtigste at overveje, hvis dit gaming setup skal være helt perfekt. Her er det også værd at påpege, at det ikke nødvendigvis betyder, at du skal have den dyreste PC og den dyreste monitor. Det handler altid om at finde noget, der helt præcist passer til dine behov.

Mus og tastatur er selvfølgelig også helt essentielle, og de er garanteret et perfekt eksempel på, hvad du går med i tankerne, når du tænker på gaming udstyr. En mus er trods alt ikke bare en mus. Hvor hurtig og præcis den er, hvordan den ligger i hånden på dig, hvor stor den er, hvilke knapper den har – der er virkelig mange faktorer, der afgør, om du har fundet den perfekte gamer mus til dine behov. Gode gamer tastaturer er meget på samme måde. Om du vil have en normal version, en mini eller en tenkeyless gør en stor forskel, og hvis tasterne ikke er rare at trykke på, eller hvis de ikke er responsive nok, så er det bare ikke godt nok. Det rigtige valg af begge dele er derfor rigtig vigtigt. Og når det så er sagt, hvem kan så klare sig uden et godt headset? Det er bare et must have, hvis du ofte sidder og gamer. Der er dog også andet gaming udstyr, der kan være rigtig fedt at have, men som ikke er helt så essentielt.

Der er helt klart nogen som vil mene, at en god musemåtte er gaming udstyr, man ikke kan klare sig uden. Andre er lidt ligeglade og gør ikke et nummer ud af det. Under alle omstændigheder, så er en god musemåtte helt klart værd at overveje. På samme måde kan højtalere virkelig give noget til din oplevelse som gamer, når du sidder og gamer for dig selv og ikke behøver kommunikere med andre. Hvis du godt kan lide at streame, eller hvis du bare sidder og hygger med vennerne, så er der en ekstra dimension at finde i et webcam. Det er bare noget andet, når man faktisk kan se hinanden. Desuden bliver det aldrig super fedt at game, hvis du ikke sidder godt. Specialiserede gamer borde og stole kan her hjælpe utrolig meget, da de er ergonomisk fremstillede netop til dig der gamer.

Gaming udstyret afgøres af hvilken type gamer du er

Der er rigtig meget forskelligt gaming udstyr at vælge imellem, og selvom du ved, at du vil have en ny mus eller måske en skærm, så er det ikke nødvendigvis nemt at vælge. Det kan vi heldigvis sagtens hjælpe dig med at finde ud af. For det meste handler det om, hvad du personligt godt kan lide, men der er også gaming udstyr, der simpelthent bare er lavet til forskellige typer af gamere. Hvis du ved hvilken type gamer du er, så kan det altså i den grad hjælpe dig med at vælge det korrekte gaming udstyr, især når det kommer til mus og tastatur.

Varietetsgameren

Elsker du at spille mange forskellige computerspil, og bruger du både kvalitetstid for dig selv og med vennerne foran computeren? Det kan være alt fra at hygge i Stardew Valley til at vise hvad du kan i Apex Legends til at indleve dig i Diablo 4. Findes der et nyt computerspil, så er der en mulighed for, at du har øjnene på det og er sidder klar til dets udgivelse. Du elsker varietet, så derfor spiller du rigtig meget forskelligt.

På mange måder er denne type gamer både den nemmeste og den sværeste at finde gaming udstyr til. Helt overordnet skal du jo bare have det, du godt kan lide at bruge. Men hvad er det så lige? Hvis du på nogen måde overvejer at investere i en ny computer, så find først ud af, hvad de tungeste computerspil du gerne vil spille kræver af din PC. Så snart du ved det, så kan du mageligt sørge for, at du har en gaming PC, der altid kommer til at møde dine krav. Eventuelt kan du helt selv bestemme delene, hvis du bygger en konfigurerbar PC. Hertil er det altid godt med en, men helst to, gode gamer skærme. Nogle af de store krabater i en høj opløsning fra Samsung Odyssey serien vil her være helt perfekte. Det er alsidige gaming skærme, og du kan bruge dem til hvad som helst – inklusiv at se YouTube, film og meget andet.

Hvis du elsker varietet i dine computerspil, så kan du helt sikkert bruge tastatur og mus fra alle de kendte producenter. Måske har du allerede en favorit til enten den ene, den anden eller begge dele, og ellers kan vi helt klart foreslå at se på Corsair tastaturer og mus, eller SteelSeries tastaturer og mus. Her får du et bredt og alsidigt udvalg, der passer rigtig godt til mange forskellige slags gamere. Uanset om du har små eller store hænder, om du elsker RGB-lys eller ej, om du vil have noget budgetvenligt og simpelt eller noget avanceret med mange ekstra funktioner – ved disse to producenter kan hvem som helst finde noget, der passer dem. Overvej dog stadig at se de andre producenter igennem, især hvis du gerne vil have forskellige mus til forskellige spil.

Dig der elsker store eventyr

Nogen gamere vil bare gerne på eventyr. Der er noget i store, fantastiske verdener der tiltrækker os, noget der giver os lyst til at gå ud og udforske dem, imens vi overkommer, hvad end der prøver at stille sig i vejen for os. Det kan være i Assassin's Creed og Elden Ring for dig selv, det kan være i World of Warcraft og Sea of Thieves med dine venner, eller måske vil du gerne opleve begge dele. Til solo eventyr er det nødvendigt med en overordentligt stærk computer, samt en god skærm i quad HD eller bedre opløsning, så du virkelig kan nyde grafikken. Dette er selvfølgelig også fedt til co-op oplevelsen, men ikke lige så nødvendigt. Den korte af den lange er dog, at du skal være sikker på, at din computer kan køre tunge RPG-spil, hvis du virkelig skal have noget ud af oplevelsen.

Dertil er det selvfølgelig også nødvendigt med mere godt periferiudstyr, og når vi snakker tastaturer, så bliver det ikke meget bedre end med Logitech gamer tastaturer. De er alsidige, der er et stort udvalg og de fleste modeller er smarte nok til, at du selv kan sætte genvejstaster, makroer og lignende op. Her er Logitech G mus også et rigtig godt valg af præcis samme årsag. Når man snakker MMORPG'er og lignende, så er der dog én bestemt linje af gamer mus, der står over alle de andre. Her snakker vi om Razer Naga. Med en Razer Naga får du en toptunet mus til gaming, der har helt op til 12 forskellige knapper på siden, som du nemt kan nå med tommelfingeren. Det er helt perfekt til World of Warcraft og lignende, hvor du altid gerne vil have en masse ekstra knapper til at bruge som genvejstaster.

Alligevel er de store eventyr stadig en meget personlig oplevelse, og derfor bør du selvfølgelig altid spørge dig selv om, hvad for noget gaming udstyr du godt kan lide. Hvis Logitech for eksempel ikke lige er din kop te, så kan du altid tjekke en producent igennem, som du ved har din type tastaturer og mus. Det skal selvfølgelig føles godt, når du tager på eventyr, så sørg for at du får fat på noget gaming udstyr, der passer helt perfekt til dine behov!

E-sport i årerne

Hvis konkurrenceprægede computerspil er din passion, og e-sporten altid kalder efter dig, så er du helt sikkert godt klar over, hvor vigtigt det er, at have gaming udstyr der er helt perfekt til formålet. Counter Strike, League of Legends, Rainbow Six Siege, Rocket League – kært barn har mange navne, men selvom disse computerspil er meget forskellige, så har de én ting tilfælles: de handler om at vinde. Og hvis du vil give dig selv de bedste chancer for sejr, så sker det ikke kun igennem mange lange timers træning, selvom det selvfølgelig også er vigtigt, men også igennem det rigtige gaming udstyr.

Det er slet ikke op til diskussion, at du som minimum har brug for en 144Hz skærm, medmindre du spiller skydespil, for så er det en 240Hz skærm, som du bliver nødt til at få fingrene i. Den korrekte opdateringshastighed er bare nødvendig, hvis du virkelig skal kunne måle dig med de bedste af de bedste, for ellers er skærmbilledet bare ikke hurtigt og stabilt nok. Vi foreslår i den grad også et rigtig godt headset, så lyden er helt perfekt samt at din stemme går højt og klart igennem til dine holdkammerater. Razer BlackShark er her et rigtig godt valg, men Corsair, Logitech og SteelSeries har også nogle overordentligt gode gamer headset til e-sport! Samtidig har du også brug for et pålideligt og responsivt tastatur, samt en hurtig og præcis mus.

Logitech G keyboards er nogle af de bedste i verden, hvor især de nyeste modeller har rigtig meget at byde på, og det samme gælder for Razer Huntsman serien. Her får du ydeevne for alle pengene, og begge af disse producenters keyboards bruges af mange pro gamere verden over. Når det kommer til e-sports mus, så vil vi helt klart foreslå at se på Logitech G pro X superlight. Her får du en super let mus, der med lynhurtig præcision lader dig finde og gøre kål på dine fjender. Hvis du godt kunne tænke dig at se på noget andet, så er der rigtig mange professionelle gamere, som bruger enten en Razer Viper eller Razer DeathAdder. Disse mus er på overfladen simple, men de har en ekstremt høj ydeevne, og de nyeste versioner er nogle af de bedste mus på markedet, når det kommer til e-sport.

Find det helt rigtige gaming udstyr til dig

Der er rigtig meget godt gaming udstyr derude at vælge imellem, og man kan hurtigt blive i tvivl om, hvad man gerne vil have. Så længe du vælger efter egne præferencer, og efter hvilken type gamer du er, så skal du dog nok komme godt i mål. Vi håber derfor at denne guide om gaming udstyr har hjulpet med at pege dig i den rigtige retning, og ellers er du altid velkommen til at tage fat i os hos Føniks til en uformel snak. Vi går rigtig meget op i gaming, og vi kan rigtig godt lide at hjælpe!

 

- Skrevet af Rasmus