Resultater: 287
Resultater: 287


loader

Gamer mus – ofte stillede spørgsmål

Gamer mus er efterhånden en avanceret sag, og det giver derfor god mening, at vi ofte får et spørgsmål eller to om dem. Derfor har vi prøvet at gøre det nemt, ved hurtigt at svare på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet, når det kommer til gaming mus.

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at lige dit spørgsmål er besvaret her. I så fald, så kan du altid læse mere længere nede på siden, eller tage fat i vores kundeservice – vi svarer gerne på de spørgsmål du måtte have, når det kommer til gamer mus.

Hvad koster en gamer mus?

Du kan sagtens finde en udmærket gamer mus, der koster omkring 300-500 kroner. Har du høje krav til specikationer, ekstra knapper og lignende, så vil du ofte komme af med 800-1.500 kroner. Du kan derfor finde gode gamer mus, både i den billige og dyrere ende.

Er trådløs mus god til gaming?

Mange foretrækker en trådløs gamer mus, da det giver en større frihed. Du kan derfor sagtens finde en god trådløs gaming mus, der er rigtig god. Lad dog være at vælge for billige modeller, da de sjældent performer godt nok med den trådløse forbindelse. 

Hvilken mus spiller Astralis med?

Astralis samarbejder med Logitech og medlemmerne bruger derfor gamer mus fra Logitech. Helt specifikt bruger de altid den nyeste version af Logitech G Pro X SUPERLIGHT, som er en ekstremt god gaming mus til e-sport.

En gaming mus sikrer sejren

Enhver mus kan bruges til at game, men det er ikke enhver, der er en gamer mus. Og en god gaming mus er en utroligt stor fordel, når du sidder og gamer – uanset om du så hygger for dig selv, eller har gang i de vildeste e-sportstitler.

For en gamer mus er bare bygget anderledes. De er hurtigere og mere præcise, så du altid kan følge med i og reagerer på dit computerspil. Derudover er knapperne ofte ekstremt holdbare, og kan tåle flere millioner klik, før de bliver slidte, og nogle modeller har ekstra knapper og smarte funktioner.

Der er altså ingen tvivl om, at en gaming mus er det helt rigtige valg. At vælge den rigtige af dem kan dog tage lidt research, for de er meget forskellige. Heldigvis har vi nogle gode ideer til, hvordan du sporer dig ind på den perfekte gaming mus til dit behov.

De bedste brands

Det er ikke altid, at de mest populære mærker er der, hvor du finder lige din gamer mus. Med det sagt, så ER der en god grund til, at de er populære. Alsidighed, høj ydeevne, god kvalitet og et bredt udvalg gør følgende til nogle af de mest populære mærker af gaming mus:

Der er ingen af disse mærker, der udelukkende laver gamer mus. I stedet er de dedikerede til at lave højkvalitets gamer udstyr, så hvem som helst kan finde lige det, de skal bruge. Det gælder derfor også gamer mus, og de er alle kendt for deres høje kvalitet.

Vigtige overvejelser og fede funktioner

Én ting er at vide, hvilket mærke af gaming mus du foretrækker, hvis du overhovedet har et foretrukkent mærke. Noget helt andet er overvejelsen om, hvad præcis der gør en gamer mus god for dig, og hvilke funktioner du har brug for, når du sidder og gamer.

For der kan være en enormt stor forskel på forskellige gaming mus. Det lyder måske overvældende, men faktisk er det virkelig fedt. Det betyder nemlig, at du helt sikkert kan finde en god gaming mus, hvis du overvejer følgende:

  • Størrelse
  • Antal knapper
  • Polling Rate
  • DPI
  • RGB-lys
  • Konfigurationsmuligheder

Størrelse og greb

Det er ikke sikkert, at du overvejer størrelsen på din gamer mus. Men hvis du har små eller store hænder, så kan det være rigtig fedt at finde en gaming mus, der ligger helt perfekt i håndfladen på dig. Det giver en bedre oplevelse, når man gamer.

Samtidig er nogle gamer mus også bedre at holde om på en bestemt måde. Hvis du ved du foretrækker palm, claw eller fingertip grip, så undersøg om en given gaming mus er passende til denne type greb.

Ekstra knapper

De fleste er vant til, at deres mus har to ekstra knapper ude på siden, som oftest bliver brugt som frem og tilbage knapper. Disse kan dog nærmest altid bruges som genvejstaster, når man sidder og gamer, hvilket er utroligt smart i nogle spil.

Men hvad nu hvis du skal bruge endnu flere knapper? Det er der mange gaming mus, der sagtens kan hjælpe med. Razer Naga har 12 ekstra knapper, Logitech G502 Hero har 11 knapper i det hele og der er mange andre muligheder, der ligeledes byder på mange ekstra knapper.

Polling rate

Polling raten afgør, hvor mange gange i sekundet din gaming mus kan sende information til din PC om, hvor musen nu befinder sig henne. En højere polling rate betyder derfor en mere nøjagtig gamer mus, da dens responstid bliver lavere.

DPI

En gamer mus med en høj DPI giver dig flere muligheder, selvom du måske ikke vil have DPI'en helt i tops. DPI står for Dots Per Inch, og det afgør hvor følsom musen er. Med en højere DPI skal du derfor bevæge din fysiske gamer mus mindre, for at den suser hen over skærmen.

Det er smart selv at kunne bestemme DPI'en, for selvom du ikke vil have den for lav, så kan en for høj DPI betyde, at du mister kontrollen over din gaming mus, og ikke kan være præcis nok. Men hvis DPI'en kan sættes højt, så kan du selv justere, til det passer dig.

RGB

Det kan være, du er helt ligeglad med RGB-lys, og det kan være, at du synes det er det fedeste i verden. Under alle om stændigheder, så har vi et bredt udvalg af gamer mus både med og uden RGB-lys, og ved mange af modellerne kan du selv bestemme, om lyset skal være i gang eller ej.

Konfigurationer

Mange moderne gamer mus giver dig muligheden for at downloade gratis software, som du derefter kan konfigurere musen med. Det kan for eksempel være Logitech G-HUB, Razer Synapse, Corsair iCUE eller lignenden.

Det lader dig ikke bare finjustere DPI, men giver dig også mulighed for virkelig at ændre på RGB-lys, lave makro taster og meget mere. De fleste nye gaming mus fra kendte mærker har denne mulighed, men ellers kan man altid tjekke på Google.

Trådløs gamer mus

Noget helt andet, som er blandt det vigtigste at overveje, er om en kablet forbindelse er god nok til dig, eller om du gerne vil have en trådløs gamer mus.  For en trådløs gaming mus kan sagtens bruges, som var den kablet, men det omvendte bliver ikke nemt.

Den store fordel ved en trådløs gamer mus er, at du får meget mere frihed til at bevæge musen præcis som du vil. Der er ingen ledning i vejen, og du kan endda tage tage en trådløs gaming mus med dig rundt, hvis dens forbindelse rækker langt nok.

Det skal dog nævnes, at der kan være ulemper ved en trådløs gamer mus. Først og fremmest, så vil vi aldrig foreslå en billig model. En trådløs gaming mus skal være god og have en effektiv forbindelse, for eksempel Logitechs LIGHTSPEED, så der ikke er delay, når du gamer.

Ud over det, så skal du også huske at lade din trådløse gamer mus op. Hertil er det også værd at huske, at brug af RGB-lys formindsker batterilevetiden, da det bruger noget mere strøm, end hvis du har det slået fra. Husk også, at en trådløs gaming mus i god kvalitet ofte koster mere end en kablet version.

Der er altså rigeligt med grunde til at vælge en trådløs gamer mus. Det handler bare om, at du skal blive enig me dig selv, hvorvidt en trådløs gaming mus gør en forskel for dig eller ej. Så snart du har overvejet det, så har du svaret på, hvad du burde anskaffe dig.

Har du nogen spørgsmål?

Har du nogen spørgsmål, når det kommer til gaming mus? Uanset om du vil vide noget om vores udvalg generelt, guides i den rigtige retning eller har spørgsmål til en bestemt model, så skal vi nok hjælpe dig på vej, når det handler om gamer mus. Det er derfor, vores kundeservice står til rådighed.