Vælg den perfekte gamer skærm

Sidst opdateret: 10-10-2023 09:10:18
Oprettet: 19-09-2023

Vælg den perfekte gamer skærm banner.

Hvordan vælger du den perfekte gamer skærm?

Gaming monitors er i høj kurs disse dage, og det er der ikke noget at sige til. Der er trods alt mangt og meget, man skal have anskaffet sig, hvis man virkelig vil nyde sin tid som gamer, men der er få ting, der er lige så vigtige som ens skærm. Selvfølgelig skal ens gamer PC være godt på plads, og uden mus og tastatur kommer du heller ikke langt. Men hvis der ikke er en lækker gaming skærm med et flot skærmbillede sluttet til computeren, så er det lige før, at alt det andet intet betyder.

Problemet er dog, at der bare er rigtig mange fede og gode gamer skærme at vælge imellem, og det er ikke nødvendigvis nemt at finde lige den, der passer bedst til dit behov. Heldigvis behøver det ikke være helt så vanskeligt, som man nogen gange går og tror. Du skal bare lige overveje, hvad du gerne vil have ud af din nye gamer skærm, hvilket mærke du foretrækker og sørge for at specifikationerne er i orden. Heldigvis kan vi nemt hjælpe dig med det hele.

Få styr på specifikationerne

Det vigtigste ved din nye gaming monitor er, at den har de helt rigtige specifikationer. Det er trods alt disse, der afgør, hvad skærmen kan, og hvor god den er. Der er en del forskellige faktorer at overveje, men det klart vigtigste at fokuserer på er følgende:

  • Størrelse og kurvatur
  • Opløsning
  • Opdateringshastighed
  • Responstid
  • Synkroniseringsteknologi

Knap med link til gaming skærme.

Som du kan se via ovenstående link, så har vi utroligt mange gamer skærme, du kan vælge imellem. Så lad os hurtigt gennemgå alt det, du har brug for at vide, når du skal navigerer vores udvalg og vælge den helt perfekte af slagsen.

Størrelse

De fleste vælger en gamer skærm imellem 24 og 27 tommer. Det er et godt valg, fordi du får en stor skærm, hvorpå du kan nyde den imponerende billedkvalitet, imens du også sagtens kan holde overblikket. Det er det bedste fra alle verdener, når det kommer til gaming, og det fungerer fuld ud, ligegyldigt om du så er til e-sport eller singleplayer eventyr.

Vil du gerne have en mindre model, så den bedre passer på dit skrivebord, eller er det måske en enormt stor gamer skærm, du har i tankerne? Vi kan klare begge dele – om det skal være under 20 tommer eller over 50, så kan du finde lige det du vil hos Føniks Computer. Husk også at overveje, hvorvidt du gerne vil have en skærm med kurvatur. Det giver overraskende meget til indlevelsen, og det bliver mere og mere populært.

Opløsning

En god opløsning er med til at sørge for, at du får et flot skærmbillede. Opløsningen beskriver mængden af pixels i bredden og højden af skærmen, og en højere opløsning betyder, at der er flere pixels på skærmen, hvilket giver et skarpere skærmbillede i højere kvalitet. Det kan derfor godt betale sig at overveje, hvilken opløsning din nye gamer skærm skal være i, og det bliver især vigtigt, hvis du spiller nogle af de store AAA-titler, eller ofte ser film og serier ved PC'en.

Til langt de fleste gamere er en gaming monitor i full HD (1920x1080) helt fint. Det er på mange måder en meget standard opløsning, når det kommer til gaming, og det giver et fantastisk skærmbillede til især alle de populære titler, der ikke er specielt grafikintensive. Vil du dog gerne spille nogle af de store singleplayertitler i høj grafik, så er en quad HD (2560x1440) eller ligefrem en 4k (3840x2160) skærm dog værd at se på. En højere opløsning gør bare en enorm forskel for billedkvaliteten, når du sidder og gamer denne type af grafikintensive computerspil, eller hvis du sidder og ser en film.

Opdateringshastighed

Opdateringshastigheden kaldes også refresh rate, og det er utroligt vigtigt at den er høj nok, hvis du spiller spil, hvor det går hurtigt for sig – uanset om det så er indenfor e-sport eller for dig selv i singleplayer. Opdateringshastigheden angiver, hvor mange gange i sekundet en monitor kan opdatere skærmbilledet. Sker der meget på skærmen, og går det hurtigt for sig, når du sidder og gamer, så er en høj refresh rate nødvendig, hvis du gerne vil have et flot skærmbillede, hvor du kan følge med i alt der sker.

Som en tommelfingerregel kan opdateringshastigheden ikke blive for høj, men alt efter hvilken type computerspil du spiller, så er det heller ikke nødvendigt at investerer i en gamer skærm med en tårnhøj refresh rate. Normaltvis er den gyldne refresh rate til gaming 144Hz. Mere skader som sagt ikke, men til langt de fleste er det heller ikke nødvendigt med mere end de 144Hz. Spiller du dog skydespil som CS:GO eller Valorant, så foreslår vi en gamer skærm på mindst 240Hz, for i denne type spil kommer du helt klart til at ligge mærke til forskellen.

Responstid

Responstiden er også vigtig, hvis du i hæsblæsende computerspil fyldt med action skal have et flot og stabilt skærmbillede uden fejl og problemer. Responstiden afgør, hvor hurtigt pixels på din skærm kan skifte fra én farve til en anden og tilbage igen. Når der sker meget, og det går hurtigt for sig, så skifter pixels trods alt hele tiden farve, og så er en lav responstid en nødvendig, hvis din monitor virkelig skal kunne følge med.

Hos Føniks vil vi altid foreslå, at din gaming monitor har omkring 5 millisekunder eller mindre responstid. Hvis du kan finde en skærm, der har 1 millisekund eller mindre responstid, og hvor alt andet samtidig passer til dine behov, så er det dog helt perfekt. Det bliver nemlig ikke meget bedre end det, og så er du sikret lækker og smooth gameplay.

G-SYNC og FreeSync

Et stabilt skærmbillede er alfa og omega, hvis du er en gamer med stort G. Alle de ovenstående specifikationer hjælper med dette, men hvis du vil være helt sikker på, at skærmbilledet på din nye gamer skærm er fuldstændig stabilt, så er synkroniseringsteknologi vejen frem. Der er her tale om enten NVIDIA G-SYNC eller AMD FreeSync.

Begge synkroniseringsteknologier synkroniserer din monitors refresh rate med dit grafikkorts frame rate, hvilket hjælper med at sørge for den øgede stabilitet i skærmbilledet. Du skal dog være opmærksom på, at dit grafikkort skal matche synkroniseringsteknologien i din skærm. Du skal bruge et NVIDIA grafikkort, hvis skærmen du kigger på har G-SYNC, og et AMD grafikkort, hvis skærmen du har for øje er med FreeSync. Det er ikke et krav at bruge synkroniseringsteknologi, men det er helt klart værd at overveje.

Vælg det rigtige brand

Knap med link til AOC gaming skærme.Knap med link til Samsung Odyssey skærme.Knap med link til BenQ ZOWIE skærme.

Én ting er, at du har styr på specifikationerne, når du vil til at investerer i en gamer skærm. Noget helt andet er at overveje, hvilket mærke du foretrækker. Langt hen ad vejen er alle vores brands selvfølgelig rigtig gode, og de laver alle monitors i høj kvalitet. Men design og specielle funktioner er ofte forskellige alt efter mærke, og prismæssigt ligger de heller ikke altid lige op ad hinanden.

Vi foreslår især at se på gaming monitors fra AOC, Samsung og BenQ, da disse mærker har exceptionelt gode gamer skærme, og de byder på et stort sortiment, så behovene ved hvem som helst uden problemer bliver mødt. Foretrækker du alligevel Philips, Acer eller nogle helt andre, så er deres skærme i den grad heller ikke noget at kimse af. Det vigtigste er dog, at specifikationerne er i orden, så skal du uanset mærke nok få de fedeste gamingoplevelser med din monitor. Men hvis du har en gammel kending, som du ved, du godt kan lide, så er det jo oplagt at se dem an.

Vi håber, at du har fundet frem til, hvilken gamer skærm du godt kunne tænke dig, eller at du om ikke andet er blevet inspireret til, hvad det er, du skal se efter. Hos Føniks Computer er vi eksperter indenfor skærme, og det er derfor vores ypperste opgave at guide dig frem til den helt rigtige. Det håber vi derfor, at vi har opnået.

- Skrevet af Rasmus