Gaming i efterårsferien

Sidst opdateret: 10-10-2023 08:49:12
Oprettet: 09-10-2023

Gaming i efterårsferien banner.

Efterårsferien er perfekt til gaming

Efterårsferien er lige startet, og det betyder, at mange har fri og kan lave lige det, de allerhelst vil. Nogen vil gerne ud og dyrke sport, andre vil gerne sidde derhjemme med en god bog og så er der dem, der bare gerne vil game. Hos Føniks kan vi især godt forstå dem, der gerne vil game, for det er noget vi selv elsker. Det betyder også, at vi godt er klar over, hvor lækkert det er at få noget nyt til gaminghulen.

Der er mangt og meget, som er værd at se på. Hvem kunne ikke bruge et nyt gamer tastatur? Man kan også opnå meget i løbet af en ferie, hvis man opgraderer sin gamer mus. Ej heller skal det glemmes, hvor fed lydkvaliteten kan blive, når man sætter et spritnyt gamer headset over ørerne. Gamer udstyret gør meget for gamingoplevelsen. Alligevel er der noget, som det er vigtigere at have styr på.

Har du noget godt at game på?

Hvis du virkelig skal nyde dine gaming sessioner, så skal du bruge en ordentlig maskine. Uanset om det så er en stationær, en bærbar eller en konsol – så længe du har noget, der passer til dit behov, så skal det nok blive godt. Det er dog meget forskelligt, hvad folk foretrækker, og derfor har vi et bredt udvalg af forskellige typer maskiner, der passer til alle og enhver. Én ting er helt sikkert, og det er, at du skal kunne game på den måde du elsker.

Knap der linker til gamer PC'er.Knap der linker til gamer bærbare.Knap der linker til konsoller.

En stationær gamer PC er helt perfekt til dig, der elsker at sidde derhjemme og game på en stærk maskine. Det er det oplagte valg, hvis du virkelig vil glemme omverdenen i ferien, imens du gamer for livet løs. Vil du derimod gerne game på farten, eller bare være sikker på, at du kan få gamet ligegyldigt, hvor du så skal hen, så er en gaming laptop det helt rigtige valg. Alt efter konsollen du vælger, så kan du her enten få et stationært eller mobilt valg. Xbox og PlayStation er fantastiske at have stående derhjemme, men med en Nintendo Switch kan du game hvor som helst og når som helst.

Gaming skal se fedt ud

Hvis du har, eller vil anskaffe dig, en stationær computer, så er det vigtigt med en god gaming skærm. For ligegyldigt hvor god computeren er, så tager de forskellige computerspil sig ikke godt ud, hvis du ikke har en god skærm. Når du skal vælge en gaming monitor, så er der dog lige et par ting, du bør huske at holde øje med.

  • Størrelse
  • Opløsning
  • Opdateringshastighed
  • Responstid

Størrelsen på skærmen er meget vigtig. Skal der games Counter Strike, League of Legends eller lignende, så må skærmen hverken være for stor eller for lille – 24-27 tommer er perfekt. Er det derimod fede oplevelser i singleplayer spil, så kan du roligt købe en kæmpe skærm på over 30 tommer, hvis det er det, du har lyst til.

Det er også en god ide at overveje, hvilken opløsning du kunne tænke dig. Ofte kan man blot vælge full HD, og så er de fleste ganske tilfredse. Med en stor skærm til de populære AAA-titler, så er en opløsning i quad HD eller 4k dog værd at overveje. Det giver bare en helt anden oplevelse, når du sidder og gamer, hvis alting ser knivskarpt og helt perfekt ud.

Hvis du virkelig skal nyde at sidde og game i ferien, så skal din gamer skærm have 144Hz eller mere i opdateringshastighed og 5 millisekunder eller mindre i responstid – medmindre du spiller de populære shooters, så skal du op på mindst 240Hz. Disse to specifikationer er altid vigtige at holde øje med, hvis du virkelig vil have en gaming monitor, som der kan byde dig på de bedste spiloplevelser.

Knap med link til AOC gaming skærme.Knap med link til Samsung Odyssey skærme.Knap med link til BenQ ZOWIE skærme.

Der er selvfølgelig mange gode brands at vælge gamer skærme fra, men vi vil især foreslå dig at se på AOC, Samsung og BenQ. AOC er et rigtig godt all-round valg, og de har meget forskelligt at byde på. Samsung laver med deres Odyssey serie nogle af de fedeste skærme på markedet, og de er oplagte, når du skal på storslåede eventyr i høj grafik. Vil du hellere prøve kræfter med de bedste af de bedste? Så er BenQ ZOWIE lige skærmene for dig – de er nemlig toptunede til e-sport på højt niveau.

Ligegyldigt hvilken type af gamer du er, så ville det være synd at spilde efterårsferien. Heldigvis kan du sagtens komme i gang med at game. Sæt dig mageligt ned foran dit gamle gaming rig, eller få fat i noget nyt, der virkelig kan kickstarte dig. Der er mange muligheder derude, det handler bare om at holde øjnene åbne. God ferie!

- Skrevet af Rasmus