Er du på udkig efter en ny computer, men vil du samtidig gerne have indflydelse på hardwaren, er dette stedet for dig. Her hos Føniks Computer tilbyder vi nemlig vores kunder et stort udvalg af barebone computere. Med en barebone, der er en delvist samlet computerplatform, har du mulighed for selv at sammensætte og tilføje dele til din computer. Vil du selv bestemme det præcise indhold i din computer, er denne computertype lige noget for dig. Se nærmere på vores sortiment af barebone PC’er nedenfor, og find netop den model, der passer til dine behov og ønsker.

Resultater: 268
Resultater: 268


loader

Opbyg selv din PC med barebone

Begrebet barebone computer dækker over en delvist samlet computerplatform eller et ikke-samlet sæt af computerkomponenter. Barebone PC’er udgøres for det meste simpelthen af et kabinet udstyret med et præinstalleret bundkort og en strømforsyning. Visse modeller findes også med et præinstalleret kølesystem, optisk drev og en kortlæser. Resten af computeren opbygges så efter ejerens specifikationer med CPU, harddisk, RAM og de øvrige indstikskort, som kunne ønskes. Man kan have særlige krav til sin computer, om at den skal kunne trække tunge grafikprogrammer, bruges til at indspille musik eller køre store spil. Her kan det være nødvendigt at installere andre netværkskort, grafikkort eller lydkort end de, der er indbygget i bundkortet. Desuden skal man supplere med eksterne enheder som skærm, mus og tastatur, før man er klar til at tage sin nye computer i brug.

Fordele ved barebone computere

At samle sin egen barebone PC har flere fordele i forhold til at købe en færdigsamlet PC. Der er meget større råderum i forhold til personlig tilpasning af sin computer, når man har særlige ønsker. Ofte er det også billigere end at købe en færdigsamlet PC. På den anden side er der tid og arbejde at spare i forhold til at skulle samle sin egen computer helt fra bunden.

Flere og flere ønsker at have medindflydelse på, hvordan deres PC bliver sat sammen. På den måde kan man slippe for at betale for hardware, man alligevel ikke har brug for. Og så er det sjovt at lære noget om, hvordan de enkelte komponenter i computeren hører sammen. Måske har du en solid viden om computere, og du er ikke bange for at kaste dig ud i tekniske udfordringer? Men, det er måske første gang, du vil bygge selv? Her kan en barebone computer være en rigtig god løsning. Med en barebone model starter du med et simpelt udgangspunkt og arbejder dig derfra hen imod en komplet computer. Det er sjovt arbejde for de fleste, men samtidig er der tryghed i at vide, at de vigtigste, grundlæggende komponenter er på plads fra starten.

En anden fordel ved mange barebone computere er deres beskedne formfaktor. De smarte og enkle computere er for mange producenters vedkommende holdt i et strømlinet og rent design og fylder ikke meget i landskabet. Så hvis du gerne vil have en stærk og kraftfuld computer, men ikke gider hardware, der tager for meget plads under skrivebordet, er en barebone også et rigtigt godt valg.

Der er penge at spare

Er du gør-det-selv typen, er der virkelig mulighed for at holde udgifterne nede ved at vælge en af vores barebone løsninger. Du behøver kun at købe netop de komponenter, du har brug for, så her kan du altså skære en del af prisen. Hos Føniks Computer kan vi tilbyde barebone computere i både den billigere og i den mere avancerede ende. Lige meget hvor meget eller lidt, du selv vil stå for at bygge til din PC, kan du altid finde den rette model her på siden.

Vi fører barebone PC’er fra en lang række af de mest erfarne producenter i branchen, såsom Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, Gigabyte, HP, Lenovo og Samsung. Med en barebone computer fra et af disse velrenommerede mærker er du sikker på, at kvaliteten er, som den skal være, og mange af disse producenter er samtidig kendte for deres rimelige priser.

Hvad skal du være opmærksom på?

Inden du lægger din nye barebone computer i indkøbskurven, bør du overveje, hvad computeren skal bruges til, og hvad den skal kunne præstere. Er der hardware, du bare ikke kan undvære? Hvad er din foretrukne processor-type, og hvilket mærke skal processoren være? Hvor mange kerner skal den have? Hvor mange RAM skal der være i din PC? Hvilken lagringstype foretrækker du? Skal der være videoudgang eller andre porte? Har du behov for specielt kraftige grafikkort eller lydkort? Skal du kunne tilslutte mere end én skærm? Der er masser af vigtige beslutninger, der skal træffes, inden du trykker ”køb”.

Desuden er det meget relevant at sikre dig, at det er muligt at opgradere dit nye system hen ad vejen. Et bundkort i en barebone computer har ofte færre porte til indstikskort og RAM end andre modeller. Du bør også sikre, at bundkortet er kompatibelt med kommende generationer af hurtige processorer og hukommelse. Udviklingen på dette område går stærkt, og du vil med garanti kunne opgradere både hukommelse og indstikskort et par år efter, du har købt din barebone computer.

Tjek specifikationerne for de enkelte modeller på de pågældende produktsider for at sikre dig, at du får den helt rigtige barebone computer hjem med posten. Har du spørgsmål i forhold til køb af barebone computer, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.