Gigabyte grafikkort banner.


Der er utroligt mange gode GPU'er på markedet, og hos Føniks Computer sørger vi for at have så mange af dem tilgængelige som overhovedet muligt – både nyere og ældre modeller er trods alt værd at kigge på, alt efter hvad du skal bruge dem til. Derfor har vi selvfølgelig også et stort udvalg af Gigabyte grafikkort, som du med fordel kan kigge igennem. Gigabyte grafikkort er velegnede både til gaming, til dig der arbejder med tunge grafiske programmer, som når der skal laves 3D-rendering, og til helt almen hverdagsbrug. Deres sortiment er derfor utroligt alsidig, og du kan være sikker på, at grafikken kører gnidningsløst på din computer, når du får installeret et passende Gigabyte grafikkort.

Resultater: 116
Resultater: 116


loader

Er du på udkig efter et Gigabyte grafikkort?

Det er en god idé at bruge lidt tid på at sætte dig ind i, hvilket grafikkort, som passer bedst til dig. Bl.a. hvor kraftigt kortet er samt hvor mange penge, du skal bruge på det. Her på siden har vi samlet alle vores Gigabyte grafikkort, hvilket gør det let for dig at kigge igennem de mange muligheder. Uanset om du mest bruger din computer til arbejde eller computerspil, så finder du med sikkerhed et Gigabyte grafikkort, som passer til opgaven. Herunder finder du en gennemgang af nogle af de vigtigste punkter, du kan overveje, før at du købet et Gigabyte grafikkort.

Et grafikkort til alle behov

Leder du efter den nye computer eller vil du gerne opgradere GPU’en på din nuværende? Så burde du bruge noget tid på at finde frem til det grafikkort, der passer bedst til dine behov. Ud af din computers komponenter, er GPU’en blandt de vigtigste. Den sørger for at din computer kan køre de grafisk krævende processer i et hurtigt tempo. Denne egenskab er vigtig, uanset om du bruger din computer til arbejdsopgaver eller bruger den til at spille computerspil.

Kan du godt lide at spille grafikkrævende computerspil? Vi har et udvalg af nogle af de hurtigste Gigabyte grafikkort, produceret i samarbejde med de to store producenter, NVIDIA og AMD:

  • AMD Radeon RX 6000 serien
  • NVIDIA GeForce RTX 20-serien
  • NVIDIA GeForce RTX 30-serien
  • NVIDIA GeForce RTX 40-serien

I alle de tre serier kan du finde modeller, som rangerer fra de budgetvenlige, der klarer de fleste opgaver, og op til nogle af de kraftigste GPU’er på markedet.

En guide til at finde det rigtige grafikkort

Før at du køber et Gigabyte grafikkort, kan du med fordel gøre dig følgende overvejelser:

Hvad bruger du oftest din computer til?

Kan du godt lide at bruge tiden foran din computer på at spille grafik krævende computerspil? Eller benytter du dig af programmer, som kræver hurtig 3D grafisk rendering? I så fald skal du sikkert kigge blandt topmodellerne af Gigabyte grafikkort. Med disse er du garanteret at få den bedste oplevelse, og samtidig sikrer du dig at din computer er i stand til at følge med de næste mange år.

Skal du derimod blot bruge din computer til at besøge hjemmesider og streame film, kan du nøjes med noget mindre. Her vil de fleste foretrække et Gigabyte grafikkort i mellemklassen.

Vær opmærksom på, om dit Gigabyte grafikkort passer til resten af din computer.

  • Bundkortet skal passe til dit grafikkort. Hvis dit bundkort er af en ældre model, er der en chance for at dit Gigabyte grafikkort ikke er kompatibelt, og du kan risikere at de to ikke virker sammen eller at du ikke får det fulde udbytte af din GPU.
  • Størrelsen af dit kabinet skal have nok plads til grafikkortet. Nogle kabinetter passer kun med mindre typer af grafikkort.
  • Der skal være tilstrækkeligt med strøm fra strømforsyningen. De nyeste og kraftigste grafikkort kan kræve en del watt af din Power Supply Unit (PSU). På specifikationerne for Gigabyte grafikkortet kan du se, hvor stor en effekt dit PSU skal kunne levere, for at GPU’en kører optimalt.

G-SYNC og FreeSync tilbyder adaptiv synkronisering

Blandt nye og banebrydende teknologier på markedet findes NVIDIA's G-SYNC og AMD’s FreeSync. Disse er begge teknologier, som giver mulighed for adaptiv synkronisering imellem dit Gigabyte grafikkort og din computerskærm.

Både G-SYNC og FreeSync sørger for at din computerskærms refresh rate (antallet af billeder, som vises i sekundet), passer sammen med antallet af billeder i sekundet, som Gigabyte grafikkortet leverer. På denne måde undgår du, at din skærm holder en refresh rate, som er hurtigere eller langsommere end GPU’en. Dermed sikrer dig imod de to meget irriterende skærmfænomener screen tear og stuttering, hvor skærmens billede forvrænges, når to billeder klemmes ind på samme tid. Hvis du spiller hurtige computerspil, er disse problemer meget forstyrrende og du vil derfor få rigtig meget ud af et Gigabyte grafikkort med adaptiv synkronisering.

Før at du kan bruge G-SYNC eller FreeSync på dit Gigabyte grafikkort, skal du være sikker på at din computerskærm også understøtter én af disse teknologier. Typisk vil alle de nyere NVIDIA grafikkort understøtte G-SYNC og de nyere AMD grafikkort understøtte FreeSync. Hvis du skal have en passende skærm, så foreslår vi at se vores gaming skærme igennem, da der er rigtig mange her, der vil have en Sync-teknologi, der passer til det Gigabyte grafikkort du har øjnene på.

Er du i tvivl, kan du på din skærms specifikationer eller på fabrikantens hjemmeside se, om skærmen understøtter teknologierne.

Gigabyte grafikkort til gaming i høje opløsninger

Med et Gigabyte grafikkort er du med til at sikre dig, at du er i stand til at spille de nye computerspil i en høj opløsning. De fleste, som prøver at game i højere opløsning, vil have svært ved at gå tilbage til en lavere opløsning efter dette. Det giver simpelthen et meget skarpere billede, som forbedrer oplevelsen markant. Efterspørgslen på skærme, der kan levere de højere opløsninger, kan ses på markedet, hvor trenden er større skærme med højere opløsning.

De forskellige høje opløsninger, som et nyt Gigabyte grafikkort understøtter er:

  • 2560 x 1440 - 2K QHD
  • 3840 x 2160 - 4K UHD
  • 7680 x 4320 - 8K UHD

Jo højere en opløsning du vil game i, desto mere kræves af din GPU. Har du planer om at køre din computer i 4K eller 8K, så er det værd at overveje topmodellerne af Gigabyte grafikkort. Er du i tvivl om, hvorvidt en GPU er i stand til at trække dine spil i f.eks. 4K, kan du med fordel læse anmeldelser og test af de forskellige GPU’er. Ofte foretager man disse test på, hvor høj en framerate forskellige modeller er i stand til at opnå i flere forskellige typer af opløsninger.

Er du stadig i tvivl om, hvilket grafikkort fra GIGABYTE, du skal have?

Sidder du med flere spørgsmål tilbage, eller har du noget, som du bare gerne vil være helt sikker på? I så fald skal du ikke afholde fra at kontakte vores kompetente og venlige kundeservice. De sidder klar til at hjælpe dig.

Mangler du tekniske specifikationer på visse Gigabyte grafikkort, så kan du enten finde disse her på siden, eller på fabrikanternes hjemmeside.