Resultater: 139
Resultater: 139


loader

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er bedst RTX eller GTX?

Strengt taget er RTX bedre end GTX, især hvis du skal bruge grafikkortet til gaming. GTX er dog stadig rigtig gode grafikkort, og hvis du ikke rent faktisk skal bruge de avancerede funktioner og den ekstra ydeevne fra GTX, så mister du intet ved at spare penge på at købe GTX.

Hvad skal man kigge efter når man køber grafikkort?

Først og fremmest skal du overveje, hvad du skal bruge grafikkortet til. Hvis det er til gaming, så skal du tjekke minimumskravene på de spil, du gerne vil spille. Herudover skal du også være sikker på, at din skærm, CPU, RAM og strømforsygning kan følge med, og at dit bundkort er kompatibelt med det nye grafikkort.

Hvor meget koster RTX 3090?

RTX 3090 koster omkring 16.000 til 17.000 kroner. Der er dog billigere modeller, og der er også dyrere modeller. Det er et virkelig godt grafikkort, men du skal også overveje, om det passer ind i budgettet, eller om du hellere vil se på en af vores andre modeller.

Hvad kan et ASUS grafikkort?

Er du på udkig efter en ny gamer computer, eller er du interesseret i at udskifte dit gamle, langsomme grafikkort med et nyt og hurtigt et af slagsen? I så fald kan du med fordel bruge lidt tid på at sætte dig ind i, hvilket kort, der vil passe bedst til dine behov. Grafikkortet, eller GPU’en, er en af de vigtigste komponenter i din computer.

Dette skyldes at grafikkortet sørger for at trække de mange grafikkrævende processer, som du måtte køre på din computer. Uanset om du kun bruger din computer til arbejde eller om du spiller grafikkrævende computerspil, er GPU’en essentiel for at den grafiske billedbehandling kører flydende.

Spiller du grafikkrævende computerspil? Du finder her på siden flere modeller af nogle af de hurtigste ASUS grafikkort på markedet. Vi har både ASUS AMD og Nvidia grafikkort som bl.a. ASUS Nvidia GeForce RTX 20-serie, ASUS Nvidia GeForce RTX 30-serie og ASUS AMD Radeon RX 6000-serie.

I alle tre ovenstående serier har du mulighed for at finde ASUS grafikkort fra den helt budgetvenlige ende og op til nogle af de kraftigste modeller på markedet. Så hvis du elsker at game og nyder den imponerende grafik, som moderne spil har at byde på, er det en fornuftig idé at kaste et blik på et af de ovenstående ASUS grafikkort, eller måske endda nogle helt andre ASUS grafikkort.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Når du køber dit ASUS grafikkort, så bør du overveje følgende:

Hvad skal du bruge din GPU til?

Hvis du bruger meget tid foran computeren på gaming, eller hvis du bruger programmer, som er ekstra krævende med hensyn til den grafiske billedbehandling, kan du med fordel søge blandt nogle af topmodellerne indenfor ASUS grafikkort. Dette sikrer dig den bedste oplevelse nu og fremtidssikrer dig, så din computer også kan følge med på de hurtigste spil og programmer i fremtiden.

Du skal være opmærksom på at dit grafikkort fra ASUS passer til dit setup.

Dit bundkort skal have det rigtige socket til dit ASUS grafikkort. Er dit bundkort en gammel model, skal du være særligt opmærksom på at de to, grafikkort og bundkort, passer sammen. På dit bundkorts specifikationer kan du læse, hvilke GPU’er bundkortet er kompatibelt med.

Dit ASUS grafikkort skal passe i dit kabinet. Kabinetter kommer i forskellige størrelser. Nogle er store og har plads til alle typer af grafikkort, mens andre har en mindre formfaktor, som gør at kun nogle grafikkort passer ind.

Du skal have en strømforsyning, som kan levere en tilpas effekt til dit ASUS grafikkort. De fleste nyere grafikkort, og især topmodellerne, kræver en del strøm. Strømforsyningen, også kaldet PSU (Power Supply Unit), leverer de watt, som skal til for at køre dit ASUS grafikkort og resten af din computer.

Det er også nødvendigt med en ordentlig processor. For hvis din CPU ikke er stærk nok i forhold til dit ASUS grafikkort, så kan det skabe en hel del problemer. Sørg derfor for at have hardware der er stærk nok og kompatibel.

Hos Føniks Computer har vi meget forskellig hardware, så hvis du mangler andet end bare et ASUS grafikkort, så kan vi selvfølgelig være behjælpelige her. Du skal blot se dig om på vores hjemmeside, så kan du være sikker på, at du kan finde lige det, du skal bruge som kompliment til dit ASUS grafikkort.

Skal dit grafikkort fra ASUS have G-SYNC eller FreeSync teknologi?

En ny type af teknologi, adaptiv synkronisering, har de seneste år taget grafikkortmarkedet med storm. Her har begge de to store producenter af GPU’er, Nvidia og AMD, deres bud på adaptiv synkronisering. Fra Nvidia er der Nvidia G-SYNC og fra AMD er der AMD FreeSync.

Adaptiv synkronisering er en teknologi, der sørger for at skærm og GPU snakker sammen. Det gør de ved at skærmen kun opdaterer skærmbilledet med det antal billeder i sekundet, som dit ASUS grafikkort er i stand til at levere. Dette sørger for at din skærm ikke opdaterer hurtigere eller langsommere, end din GPU kan følge med.

På denne måde kan du undgå de to forstyrrende skærmfænomener, stuttering og screen tear. Dette er især relevant, hvis du godt kan lide at spille computerspil, hvor billedet bevæger sig hurtigt.

For at du kan benytte G-SYNC eller FreeSync, skal du tjekke at både dit ASUS grafikkort og din computer skærm understøtter den samme teknologi. For det meste vil et Nvidia grafikkort understøtte G-SYNC, mens et AMD grafikkort understøtter FreeSync.

Hvis du skulle være i tvivl om, hvorvidt din skærm understøtter en af disse teknologier, så kan du læse om dette på produktets specifikationer på fabrikantens hjemmeside. Det er ikke nødvendigt at have synkronisering med dit ASUS grafikkort, men det er i den grad ikke en dårlig ide.

Hvor høj en opløsning skal dit ASUS grafikkort kunne trække?

Et nyt ASUS grafikkort giver dig muligheden for at sætte opløsningen op på din computer. Det gælder også, når du skal spille nogle af de nyeste computerspil på markedet.

For de fleste vil det være en stor forbedring af oplevelsen, når grafikken sættes op. Dette giver nemlig bare et meget skarpere billede. Det er da heller ikke tilfældigt at de fleste nyere computerskærme understøtter højere og højere opløsninger.

Nogle af de høje opløsninger, som ASUS grafikkort kan understøtte er 2K/QHD (2560 x 1440), 4K/UHD (3840 x 2160) og 8K/UDH (7680 x 4320). Der er altså ikke det, som et ASUS grafikkort ikke kan klare, så længe du vælger en stærk nok model.

Hvis du gerne vil køre dine computerspil i de allerhøjeste grafikopløsninger, 4K og 8K, bør du overveje nogle af de absolutte topmodeller blandt ASUS grafikkort.

For at sikre dig at dit grafikkort kan trække computerspillene i din foretrukne opløsning, kan du med fordel læse anmeldelser og tests om de forskellige ASUS grafikkort. På denne måde kan du føle dig sikker på at ASUS grafikkortet kan det, som du forventer at det skal kunne.