Resultater: 2
Resultater: 2


loader

FAQ

Hvad er forskellen mellem en akustisk og en elektrisk guitar?

En akustisk guitar producerer lyd af sig selv, mens en elektrisk guitar kræver en forstærker til at producere lyd.

Hvad er forskellen mellem en klassisk og en western guitar?

En klassisk guitar har nylonstreng, mens en western guitar har stålstrenge.

Kan jeg bruge en elektrisk guitar til at spille akustisk musik?

Ja, med en forstærker kan du justere lyden af en elektrisk guitar til at lyde akustisk.

Hvordan ved jeg, hvilken størrelse guitar der passer til mig?

Størrelsen af guitar afhænger af din kropsstørrelse. Det er bedst at prøve forskellige størrelser, inden du beslutter dig.

Hvad er en dreadnought guitar?

En dreadnought guitar er en størrre westernguitar der er bredere/tykkere end standarden.

Skal jeg købe en guitar med cutaway?

Hvis du planlægger at spille musik, der kræver en højere rækkevidde på guitarhalsen, er en guitar med cutaway en god idé.

Er der nogen forskel på at købe en brugt eller en ny guitar?

En brugt guitar kan være mere overkommelig i pris, men du risikerer, at den kommer med skader. En ny guitar vil have en længere levetid, men kan ofte være dyrere. Hvis du køber din guitar hos Føniks kan du dog altid forvente en virkelig god pris på en ny guitar! 

Find den perfekte guitar til dine behov her hos Føniks

Hvis du er på udkig efter den perfekte guitar, er du landet det rette sted. Vi har et bredt udvalg af guitarer i forskellige former og størrelser, så du kan finde lige den der passer til dine behov. Uanset om du er en nybegynder eller en professionel musiker, så finder du den rigtige guitar hos Føniks. Vi har samlet et spændende udvalg af guitarer fra kendte mærker inden for musik som blandt andet Yamaha hvor kvaliteten altid er helt i top. 

Du kan altid finde forskellige strengeinstrumenter i vores online shop, herunder guitarer i forskellige mærker, designs og prisklasser, så du nemt kan vælge den guitar der passer bedst til dine behov og dit personlige budget. Vi synes ikke det skal være dyrt at udleve ens musikalske drømme og derfor finder du også guitarer fra bl.a. Yamaha til en virkelig god pris. 

Når du vælger din nye guitar, så kan det ofte være forvirrende at vide hvilken guitar der passer bedst til dine ønsker når det kommer til musikken som du gerne vil spille, men forneden har vi skabt en lille oversigt over nogle af de forskellige guitarer du kan vælge mellem på markedet for musikinstrumenter når du er nybegynder. Der snakkes nemlig om tre forskellige former for guitarer, når du er nybegynder, hvilket er spansk guitar, western guitar og elektrisk guitar. 

Spansk guitar - den velkendte og klassiske guitar som du nok kender

Hvis du allerede kender lidt til guitarer eller måske har set nok film og serier til at vide lidt om guitarer, så ved du nok at den spanske guitar er den de fleste nok vil tænke på når de tænker på en akustisk guitar. Det er en klassiker af en guitar og den er yderst velkendt i udseende og form. Den er også utrolig god som begynder guitar! 

Den spanske guitar er ideel for nybegyndere da den ikke kun har en blød og lækker lyd, men den er også yderst velegnet til klassisk musik og det er ofte også de lidt ældre sange der læres først når du begynder at lære at spille guitar. Denne guitar er også meget mere behagelig for fingrene idet at strengene er lavet af nylon. Det vil sige at de er bløde at spille på og som nybegynder vil du altså ikke få ondt i fingrene på samme måde som hvis det var en guitar med stålstrenge. Med dens brede gribebræt har du også en oplagt mulighed for at lære fingerpicking-teknikken endnu bedre at kende, hvilket er en teknik der er smart at kunne, idet du kan forbedre styrken i dine fingre og deres koordination.

Hvis du har interesse i akustisk musik, gerne vil have det velkendte udseende som en klassisk guitar er kendt for, så vil en spansk guitar være et åbenlys valg for dig som begynder musiker.

Western guitar - en populær akustisk guitar med et fedt design

En anden guitar der oftest også er utrolig populær og gerne bruges af professionelle musikere til akustisk musik er en western guitar. Denne guitar er ikke kun populær fordi professionelle musikere bruger den, det er også grundet dens store alsidighed og nemhed, at du ofte vil se folk foretrække denne form for guitar. Den er nemlig også utrolig nem at lære! 

Med en western guitar har du også et bredt gribebræt, ligesom den spanske guitar, men hvor strengehøjderne er lavere og derfor gør det nemmere for begyndere at kunne gribe akkorder og dermed let spille melodier uden problemer. Denne guitar har dog i modsætning til den spanske guitar stålstrenge, hvilket kan gøre det lidt hårdere for fingrene hvis du endnu ikke er vant til at spille på strengene endnu. Men det er dog det hele værd hvis du virkelig er interesseret i en western guitar. Når du skal vælge en western guitar finder du den ofte i mange forskellige størrelser, former og varianter, og du bør derfor overveje hvilken størrelse der passer bedst til dig der skal spille på guitaren.

Hvis du gerne vil spille akustisk musik men gerne inden for genre som rock, blues eller country, så er en western guitar et virkelig oplagt valg for dig uanset om du er begynder eller ej. 

Elektrisk guitar - for dig der vil rocke ud med masser af lyd

Når det kommer til den form for guitar du oftest vil høre når du lytter til musik, så er det altså en elektrisk guitar der er tale om, hvor den for sig selv ikke kommer med meget lyd men koblet til en forstærker er det et powerhouse af en guitar. Med denne form for guitar kan du spille en verden af genre lige fra rock, til blues, til country, til pop og meget mere! I en elektrisk guitar er der nemlig en "pickup" der omdanner strengene til elektriske signaler og med hjælpe af både forstærker og effektpedaler kan du nemt spille den genre af musik du foretrækker. 

Hvis du interesseret i en guitar med masser af oomph og gerne vil bruge den til at spille for en større mængde af mennesker, så kan en elektrisk guitar være et godt valg, især hvis du allerede har lidt know-how inden for guitarer. 

Uanset hvilken form for guitar du er på udkig efter kan du altid finde lidt af hvert hos Føniks. Vi har både begynder guitarer men også guitarer til dig der er mere øvet og gerne vil have en på det niveau du er på. Du kan se hvilken form for guitar det er under hvert produkt, hvor der står beskrevet hvilken guitar det drejer sig om, så du nemt kan vælge den der passer til dig. 

Er du på udkig efter mere end bare en guitar, så har vi samlet et stærkt udvalg af alt inden for musikinstrmenter og udstyr inklusiv effektpedaler, forstærkere, nodeholdere og meget mere! Det er bare med at gå på opdagelse i vores musikalske univers.