Hvis du er på udkig efter en nyttig og prisvenlig dockingstation, så er du kommet til den rette side. Her finder du nemlig vores omfattende sortiment af dockingstationer til bærbare computere. Hos Føniks Computer tilbyder vi et bredt udvalg af modeller i alle prisklasser samt forskelligt udstyr hertil. Vi fører produkter fra nogle af markedets mest populære mærker, såsom Lenovo, Targus, Dell, Microsoft og Samsung, så du altid er sikret en høj kvalitet uanset model. Hvad end du skal bruge HDMI, USB, Ethernet eller VGA-forbindelser, så finder du sandsynligvis det rette produkt i vores store udvalg her på siden.

Resultater: 945
Resultater: 945






loader

Tilføj flere enheder til din bærbar med en dockingstation

En bærbar computer er utroligt praktisk til en lang række arbejdsopgaver, og med de mest slagkraftige af slagsen får du ofte en ydelse, der matcher eller endda overgår stationære computere. Men den bærbare computer har også nogle helt lavpraktiske begrænsninger, når det kommer til dens kompakte størrelse. Det gælder særligt i forhold til indgange og tilkoblingsmuligheder for ekstern hardware og tilbehør. Her kommer en dockingstation ind i billedet.

Med en dockingstation tilføjes din bærbar den stationære computers brede funktionalitet. Der er dog stor forskel på de enkelte modeller i vores sortiment, og du bør du naturligvis ikke betale for funktioner, du ikke har behov for. Men som udgangspunkt kommer en dockingstation med en indbygget strømforsyning og mulighed for at tilslutte og oplade eksterne enheder af både nyere og ældre dato. De mest avancerede modeller kan endda lade dig tilslutte eksempelvis nye (og ældre) skærme og keyboards for en næsten fuld stationær oplevelse med din bærbar. Tilslutningsmulighederne kan dermed, uanset model, udvides betragteligt.

Dockingstationer til alle formål

Hos Føniks Computer fører vi dockingstationer til mange typer af behov. Til dig, der ønsker at tilføje flere eksterne enheder som mus, controllere og højtalere, fører vi smarte og transportable USB-C 7-in-1 hubs. Og til dig, der ønsker at forvandle din bærbare computer til en stationær arbejdsstation med ekstra skærme, printere osv., kan du få avancerede modeller i høj kvalitet. Det kan derfor betale sig at tænke grundigt over dine behov, inden du vælger model. De forskellige dockingstationer kan blandt andet egne sig til:

  • USB-hubs og multimedia adapters – praktiske at have med på rejsen for tilslutning til kamera, mobiltelefon, SD-kort m.m.
  • Dockingstation – smart ekstern enhed, der nemt tilsluttes og giver mulighed for tilslutning af næsten alle typer hardware.

Der er ingen fast standard for, hvordan en dockingstation skal se ud, og derfor vil enhederne her på siden variere meget modellerne imellem. Nogle er små og lige til at have med i lommen. Funktionaliteten er her begrænset, men til gengæld egner enheden sig glimrende som en simpel løsning, hvis du ønsker yderligere USB- eller HDMI-indgange til din bærbar. En mindre dockingstation kan også være yderst brugbar, hvis du for eksempel arbejder med journalistik eller kommunikation og hurtigt har behov for at overføre råmateriale som billeder, video og lydoptagelser til din bærbar gennem SD-kort af varierende størrelse.

De lidt større dockingstationer kommer i næsten lige så mange størrelser og former som de mindre modeller. Nogle tilsluttes som eksterne bokse, mens andre kan klikkes ind under din bærbar. Uanset hvilken model du vælger, har de dog alle den fordel, at de gør det utroligt nemt at få stationær funktionalitet. Du slipper således for at skulle tilslutte tastatur, printer, skærm m.m., hver gang du rykker rundt på din bærbare computer. I stedet kobler du blot de eksterne enheder permanent til din dockingstation, som du derefter slutter til din bærbar, når du arbejder hjemmefra.

Hvad skal din dockingstation kunne?

Med så mange forskellige modeller kan det godt være en smule overvældende at skulle vælge en dockingstation. For at gøre det hele en smule nemmere, kan det derfor betale sig at lave en liste over de tilslutningsmuligheder, du savner på din bærbar, inden du beslutter dig for den specifikke model. Det drejer sig ofte om:

  • Ekstra USB 3.0-porte
  • HDMI-indgang
  • DisplayPort til skærme
  • 3.5 mm indgang til hovedtelefoner, højtaler og mikrofon
  • Ethernet-indgang for lynhurtig internetforbindelse

Udover at indeholde de relevante tilslutningsmuligheder er det selvfølgelig også meget vigtigt, at dockingstationen fungerer sammen med din laptop. Vi fører eksempelvis modeller fra DELTACO og Targus, der typisk er kompatible med bærbare computere fra mange forskellige producenter – i nogle tilfælde endda også Apple-enheder som MacBooks og iPads. Andre modeller fra producenter som HP og Lenovo virker kun med deres respektive laptops, men så får du til gengæld et effektivt og skræddersyet produkt.

Da de fleste dockingstationer leveres med en ekstern strømforsyning, bør du også være opmærksom på, hvorvidt der leveres strøm nok til dine eksterne enheder. Dette er dog sjældent noget reelt problem, da dockingstationer er designet til at virke med så mange enheder som overhovedet muligt.

Andre måder at øge funktionaliteten på

En dockingstation giver først og fremmest god mening, hvis du har eksterne enheder at tilslutte. Her hos Føniks Computer fører vi også alt det relevante tilbehør og den hardware, der kan forbedre din oplevelse med den bærbare computer. Det kan dreje sig om LED-skærme, printere, hovedtelefoner og meget andet. Andre oplagte enheder, som kan sluttes til en dockingstation, kan være:

  • Eksternt DVD-drev
  • Tastatur
  • Højtalere

Med en dockingstation bliver det muligt at tilslutte næsten alle typer af enheder. Dermed behøver du ikke på nogen måde at gå på kompromis, når du anvender din bærbar i privaten, og du kan få adgang til al den funktionalitet, du forventer fra en stationær computer. Samtidig kan visse modeller også muliggøre tilslutningen af ældre enheder, hvis indgange typisk ikke er standard i nyere maskiner.

Vi fører mange kendte mærker

Her hos Føniks Computer gør vi os umage for at kunne tilbyde vores kunder, alt hvad de måtte have brug for af elektronisk udstyr, og det gælder selvfølgelig også forskellige typer af dockingstationer. Vi fører dockingstationer fra en lang række af producenter som ASUS, Sony, Toshiba, Fujitsu og mange flere. Du kan både finde USB dockingstationer, trådløse dockingstationer, minidock, portreplikatorer og docking-cradles, samt dockingstationer med monitorstativ og dockingstationer med notebook holder. Det er kort sagt bare med at gå jagt efter den helt rigtige model.

Ønsker du at vide mere om den enkelte dockingstation, kan du både læse de overordnede og udvidede specifikationer på produktsiden. Her kan du blive klogere på enhedens strømforsyning, størrelse, påkrævet styresystem, interface, medfølgende ledninger og meget anden brugbar viden. Du kan også anvende en række filtre til højre på siden for at spore dig ind på præcist det produkt, der bedst stemmer overens med dine behov. Endelig er der selvfølgelig altid mulighed for at kontakte vores kundesupport via mail, chatten her på siden eller med et opkald, hvis du vil have kyndig vejledning om vores udvalg af dockingstationer.