Vil du være sikker på at få et pålideligt produkt, når du handler ATX strømforsyninger, er vores udvalg lige noget for dig. Her på siderne finder du hele vores sortiment af ATX (Advanced Technology eXtended) strømforsyninger, der består af varianter fra en lang række af de bedste producenter på markedet. Hvad end du skal bruge en ATX strømforsyning med en enkelt ventilator eller flere blæsere, kan vi matche dine ønsker, og vi tilbyder naturligvis varianter i begge ender af prisskalaen. Lyder det som noget for dig, så se nærmere på hele vores sortiment nedenfor, og få kvalitet for alle pengene hos Føniks Computer.

Resultater: 1012
Resultater: 1012


loader

Kraftfulde ATX strømforsyninger hos Føniks Computer

Leder du efter en ny strømforsyning til din gamle computer, eller går du med planer om at bygge en ny fra bunden? Uanset dine behov, går du ikke galt i byen med en af vores solide ATX strømforsyninger, som du finder her på siden.

Hvad end du er fattig studerende eller succesfuld erhvervsdrivende, er der en god chance for at finde nøjagtig den ATX strømforsyning, du skal bruge, her hos os. Vi forhandler både prisvenlige ATX strømforsyninger og professionelle serier på adskillige tusinde watt. Med producenter som Corsair, INTER-TECH og Cooler Master kan du altid føle dig sikker på at få fingre i et vaskeægte kvalitetsprodukt, og du kan både finde de nyeste og ældre serier fra de populære producenter.

Vores udvalg består desuden både af interne og eksterne ATX strømforsyninger samt rackversioner og indstiksmoduler. Hvad der er bedst til dig, afhænger blandt andet af computerens størrelse. De fleste stationære PC’er har en intern strømforsyning, men hvis du har en af de meget små modeller med lille kabinet, kan det være nødvendigt med at ekstern ATX strømforsyning.

Skal du have ny strømforsyning?

Strømforsyninger kaldes også PSU-enheder, som er en forkortelse for Power Supply Unit. Din computer kan af gode grunde ikke fungere uden strøm, og PSU’en er derfor et helt essentielt stykke hardware. Du finder forskellige typer strømforsyninger med en række forskellige klassifikationer eller certificeringer.

Vi har et bredt udvalg af ATX strømforsyninger. Måske er du helt skarp på, hvad du skal kigge efter, fordi du blot skal have udskiftet din eksisterende strømforsyning og derfor kender specifikationerne på forhånd. Måske er du lidt i tvivl om, hvilken ATX strømforsyning, du skal vælge, fordi du for eksempel vil bygge en ny computer fra bunden. Fortvivl ikke, for vi skriver lidt nærmere om ATX strømforsyninger herunder, hvilket kan være en hjælp for dig i jagten på den helt rette PSU.

Om strømforsyninger med ATX formfaktor

Når man taler om ATX strømforsyninger, taler man om at den pågældende strømforsyning har en bestemt formfaktor. En formfaktor er en standard i industrien, der betegner størrelsen på forskellige dele og bestemmer, hvordan disse dele fungerer indbyrdes, når de er sat sammen i en computer.

Vælger du en strømforsyning med ATX formfaktor, fungerer den altså sammen med for eksempel bundkort med ATX formfaktor, så man sikrer, at bundkortet får den korrekte strømstyrke. Når du holder dig til disse standarder, er det altså nemt at finde den korrekte hardware til at arbejde sammen i din computer. Det kan blandt andet være bundkort, processor og RAM. Så når du for eksempel har købt en strømforsyning med ATX formfaktor, vælger du blot resten af din hardware med samme formfaktor.

På mange computere placeres ATX strømforsyningen bagpå, hvor stikket til placering af ledningen er synligt. Mange PSU’er producerer en del varme, som skal ledes bort fra computeren for at undgå overophedning af hardwaren. Derfor findes der ofte en ventilator tæt på PSU’en. Moderne ATX PSU’er er ofte designet med henblik på at reducere støjen, og mange modeller er rent faktisk ret støjsvage.

Hvor mange watt skal du vælge?

Det er vigtigt at vælge det rette antal af watt i din nye ATX strømforsyning, for det skal passe til dit bundkort, processor og andre vitale dele i din computer. De fleste almindelige ATX strømforsyninger ligger på mellem 400 W og 1200 W. Til de fleste computere til hjemmebrug eller arbejde vil 550 W være fint, medmindre du har et eller flere voldsomme grafikkort eller anden hardware, der kræver megen maskinkraft.

Tjek hvor mange watt, dit bundkort kræver, og sammenhold det med specifikationerne på dit grafikkort, antallet af processorer i din computer osv. Du kan ikke ødelægge din hardware ved at have en ATX PSU med for mange watt. Rent faktisk arbejder en ATX strømforsyning bedst ved en belastning på omkring de 50%. Her skal den ikke knokle så meget og derved frigives ikke så megen varme, som kan medføre støj fra ventilationen. Til gengæld kan en ATX strømforsyning med for få watt risikere at blive for varm. Det kan medføre nedlukning af computeren, hvilket ikke nødvendigvis er skadeligt, men til gengæld irriterende.

Energieffektivt og certificeringer

Når du ser på specifikationerne for de enkelte modeller inden for ATX strømforsyninger her på siden, kan du for det meste se deres 80 Plus-certificering. Denne certificering angiver effektiviteten af PSU’en i forhold til, hvor megen strøm, som går til rent faktisk at drive computeren, og hvor meget, der går til spilde som varme.

En højere 80 Plus-certificering koster for det meste mere end en lavere. Dog kan pengene ofte være givet godt ud, for en højere energieffektivitet koster dig mindre på elregningen i det lange løb. En 80 Plus Gold strømforsyning betyder en 92 % udnyttelse af strømmen ved en 50 % belastning. Derved går sølle otte procent strøm tabt som varme. De tilsvarende tal ved en 80 Plus Titanium er hhv. 96 % udnyttelse af strømmen og fire procent tab.

Hvis du arbejder meget ved computeren, kan der altså være sund fornuft i at kigge efter en ATX strømforsyning med en høj 80 Plus certificering.

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med køb af ATX strømforsyning, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi er klar til at hjælpe! Se kontaktoplysningerne øverst og nederst på siden.