Resultater: 213
Resultater: 213


loader

RTX og DLSS 3.5 banner.

FAQ om RTX 4000

RTX 4000-series er den nyeste og mest moderne serie af grafikkort fra den anderkendte producent NVIDIA. Siden slutningen af 2022 har råstyrken bag disse GPU'er fået gamere verden over til at måbe, og her hos Føniks er vi selv kæmpe fans af RTX 4000.

Med så avanceret teknologi er der altid spørgsmål, og derfor har vi samlet det oftest stillede spørgsmål om RTX 4000-series grafikkort lige her på siden. Finder du ikke hurtigt et svar? Så læs endelig videre, eller kontakt vores kundeservice – vi hjælper hellere end gerne!

Hvornår kommer 4090?

RTX 4090 udkom den 12. oktober 2022. Du kan derfor finde disse grafikkort ved gængse forhandlere at IT og elektronik, for eksempel her hos Føniks Computer.

Hvor meget koster RTX 4090?

Det kommer an på modellen, men du kan finde modeller fra omkring 13.000 kroner og op imod 19.000 kroner.

Hvad er bedst RTX eller GTX?

RTX, som betyder Ray Tracing Texel eXtreme, er er bedre end GTX, Giga Texel Shader eXtreme. RTX GPU'erne er nyere og mere avancerede, og de er især bedre til gaming. GTX-kort er dog stadig rigtig fine til mange computerspil.

RTX 4000 – den stærkeste serie af grafikkort på markedet

NVIDIA har lavet et utal af fantastiske grafikkort igennem tiden, og de bliver altid ved med at innovere på deres designs og at komme med nye, moderne løsninger til glæde for verdens gamere og skabere.

Det nyeste skud på stammen er deres RTX 4000-series, og det er i den grad en gren af GeForce grafikkort, som har meget at byde på. Her samles moderne teknologi under NVIDIA's kyndige hånd, hvor resultatet er et rent vidunder. Du kan se frem til:

  • NVIDIA Ada Lovelace-arkitektur
  • 3. generations Raytracing kerner
  • NVIDIA DLSS 3
  • Lavt strømforbrug
  • NVIDIA Studio

Der er altså i den grad blevet innoveret og forsket til en helt ekstrem grad fra NVIDIA's side, så de kunne få så megen ydeevne og avanceret teknologi ind i serien af RTX 4000 som overhovedet muligt.

Ada Lovelace-arkitektur

Hele muligheden bag RTX 4000 kortene ligger i deres nye arkitektur, fornemt kaldet Ada Lovelace-arkitektur. Denne arkutektur er designet til at lade RTX 4000 GPU'er i sandhed spille med deres digitale muskler, når det kommer til ray tracing og AI-baseret grafik.

Dette sker især igennem 4. generations Tensor Kerner, som er med til at accelerere den AI-baserede teknologi, herunder også DLSS 3. De er exceptionelt hurtige, og effektiviteten af Ray Tracing kernerne kommer også så fantastisk til udtryk, netop fordi arkitekturen det hele arbejder under er blevet forbedre så markant i deres RTX 4000-series.

RT-kerner

Igennem 3. generations Ray Tracing kerner og Ada Lovelace-arkitekturen får belysning i computerspil en helt ny betydning. Man kan faktisk ikke andet end at blive overrasket over, hvor godt det tager sig ud.

Disse RT-kerner simulerer, hvordan lys opfører sig i virkeligheden, hvilket giver et ekstremt realistisk look, når du sidder og gamer. Se lyset afspejle sig i den evigt skiftende overflade på havet, nyd hvordan et bål kaster skyggerne omkring dig – computerspillenes lys er i sandhed blevet bragt til live.

DLSS 3

DLSS 3, altså Deep Learning Super Sampling, er noget af det mest interessante at se på, når man snakker om RTX 4000 grafikkort. NVIDIA DLSS 3 kan også kaldes for ydeevnemultiplikatoren. Hvis du gerne vil have en bedre FPS, så er det igennem DLSS.

Kort sagt, så er DLSS 3 et revolutionerende gennembrud indenfor AI-drevet grafik, som er med til at øge ydeevnen helt enormt. Teknologien er drevet af de nye 4. generations Tensor Kerner samt Optical Flow-acceleratorer på GPU'er fundet i RTX 4000 kortene.

Ved hjælp af den nye teknologi kan AI analyserer billeder og bevægelsesdata, som bliver brugt til at skabe flere højkvalitetsbilleder i sekundet på din skærm.

Det har en enorm betydning for ydeevnen i et utal af computerspil og programmer, der ellers er rigtig tunge, når det kommer til grafikken. Med NVIDIA's RTX 4000-series og DLSS 3 teknologien går fart og effektivitet altså ud over alle grænser!

NVIDIA Studio

NVIDIA Studio-drivere er som sendt fra himlen til dig der skaber. Det højner ydeevnen markant, når du skal i gang med videoredigering, 3D rendering og grafisk design, og giver dig maksimal stabilitet. Selv de tungeste programmer til skabelse kan bare komme an! RTX 4000 er en serie, der er klar til at takle dem.

Til gaming, til skabelse – RTX 4000

Uanset om du er skaber, eller om der skal gaming i højeste grafik på menuen, så er RTX 4000 helt klart vejen frem. Med en ydeevne langt ud over det sædvanlige, samt en masse avanceret teknologi, er der intet, som kan stoppe dig.

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til RTX 4000-series. Heldigvis kan du finde hver og en af dem her hos Føniks Computer.

Du kan med fordel vælge imellem de forskellige RTX 4000 modeller, alt efter dine behov og dit budget. 4090 og 4080 er ekstremt stærke, og der er ikke det, som de ikke kan håndtere. De koster så også derefter.

4060 og dens Ti version er det budgetvenlige valg, og selvom de ikke er lige så stærke som de helt store basser, så bringer de stadig utroligt god ydeevne, samt al den avancerede teknologi, som RTX 4000-series er kendt for.

Du kan også med fordel vælge 4070 eller 4070 Ti, som er den gyldne middelvej. Her får du høj ydeevne til en overkommelig pris – et rent kup for de fleste gamere!

Hvis du er i tvivl om, hvilken model af RTX 4000 GPU du skal vælge, så kan du enten læse mere om hver af dem på deres respektive undersider, eller også kan du altid tage fat i vores kundeservice.

Hos Føniks Computer har vi en bred viden om computere og hardware, og vi kan derfor sagtens guide dig i retning af det RTX 4000 grafikkort, der bedst muligt opfylder dine behov.

Det er bare at ringe til os, skrive på mail eller at skrive i chatten her på siden. Indenfor vores åbningstider er vi altid klar på en uforpligtende samtale. Det handler om at hjælpe dig, og det er noget, vi rigtig gerne vil.