Resultater: 3
Resultater: 3


loader

Ofte stillede spørgsmål

Er du i tvivl om, hvorvidt RTX 2060 er lige det, du skal bruge? Bare rolig, du er ikke den eneste, der går og undrer sig over dette. Det er altid lidt akavet med ældre serier af grafikkort, og om de er passende til de computerspil man spiller. Derfor svarer vi her på de spørgsmål, der oftest bliver stillet om RTX 2060. Finder du ikke lige det, du går og leder efter? Så er du selvfølgelig velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Er RTX 2060 godt?

RTX 2060 er et rigtig fint grafikkort. Det er rigtig godt til langt de fleste spil på markedet, men til de største AAA-titler vil du nok gerne have en stærkere GPU.

Hvad koster RTX 2060?

Det billigste RTX 2060 kort kan fås til omkring 2.400 kroner, og det dyreste ligger omkring 4.500 kroner.

Hvornår kom 2060 ud?

NVIDIA GeForce RTX 2060 udkom den 15. januar 2019. Det har derfor været på markedet et stykke tid, og du kan nemt finde det her hos Føniks Computer, og sikkert også ved andre webshops.

NVIDIA GeForce RTX 2060 grafikkort - Gaming på højeste settings

Går du og leder efter en gamer computer, eller står du og skal til at finde hardware til en hjemmesamlet PC? Så er du måske i gang med at overveje, hvilket grafikkort, du tænker kan alt det, du synes der skal til. Et grafikkort er en af hovedingredienserne i en god gamer computer, så det er derfor virkelig vigtigt at få fingrene i et, der er passende. RTX 2060 tilhører er måske ikke længere det nyeste grafikkort på markedet, men det har stadig utrolig meget god ydeevne at byde på. Dette grafikkort er designet med computerspil i tankerne, og det er prismæssigt og i forhold til ydeevne rettet imod et bredt publikum. Du kan derfor regne med, at langt de fleste spil kører rigtig godt på RTX 2060, smatidig med at du kan få det til en virkelig fornuftig pris.

GeForce 20 serien, som RTX 2060 grafikkort tilhører, blev lanceret i 2018 og har siden været en utroligt populær serie af grafikkort til gaming. Grafikkortene i serien var bl.a. de allerførste på markedet til at implementere real time  Raytracing teknologi, som giver flydende fotorealistisk gengivelse af lys partikler. Det var et kæmpe gennembrud, når man snakker om at få grafik til at være køn og realistisk i computerspil, og denne teknologi bliver også brugt på de nyeste NVIDIA GPU'er, altså RTX 4090, 4080 og 4070 samt 4070 Ti. Der er derfor ingen grund til at tænke mindre om teknologien, bare fordi den er fra 2018, for nu om dage bliver den stadig brugt i de stærkeste grafikkort på markedet!

Et RTX 2060 grafikkort er bygget med Turing-arkitekturen, et mikroprocessor design, som er videreudviklet fra NVIDIA’s tidligere Pascal-arkitektur. Denne arkitektur kommer med en række forbedringer fra den tidligere GeForce 10-serie, som gør det muligt at spille langt de fleste computerspil i høje settings. De tungeste af de nye computerspil kræver dog nok et stærkere grafikkort, her er for eksempel 40-serien eller GPU'er som RTX 3080 eller 3070 rigtig gode. Er det dog mest de populære online spil, som du virkelig er interesseret i, så er RTX 2060 en solid investering, som uden problemer kører disse i fantastisk kvalitet.

GeForce 20-serien har været på markedet i nogle år efterhånden, og selvom det selvfølgelig betyder, at det ikke er den nyeste serie af grafikkort, så er det faktisk ikke noget negativt, tværtimod. Med tiden falder prisen på grafikkort nemlig markant, og så er det de nyere serier, der koster lidt mere i stedet. Dette er også årsagen til, at du kan få RTX 2060 til så god en pris. Derudover har der været rigeligt med tid hos anmeldere og forbrugere til at teste grafikkortene i serien, så det er rigtig nemt for dig at tjekke op på, hvad du får og hvad du kan forvente, når du køber et RTX 2060 grafikort, som af anmeldere generelt bliver rost utrolig meget.

Blandt højdepunkter på RTX 2060 er det især værd at ligge mærke til:

  • 1470MHz (1650MHz Boost) kerne clock rate
  • 6-12 GB DDR6 RAM
  • Opløsning på op til 8K
  • Turing teknologi
  • Optimeret Raytracing teknologi
  • NVIDIA G-SYNC

Grafikkortet er en af de vigtigste dele i en gamer PC

Skal du have det meste ud af oplevelsen, når du sidder og gamer, så er et ordentligt grafikkort essentielt. Grafikkortet, nogle gange refereret til som en GPU (Graphical processing unit), er både er den del som sørger for, at computerspil bliver gengivet flot i 3D. Det er her al saften og kraften ligger, hvis du gerne vil game i den højest mulige grafik.

Da den 3-dimensionelle grafik er bygget op omkring en enorm mængde af matematiske vektor beregninger, er der brug for grafikkortets unikke egenskaber, hvis computerspillene skal køre gnidningsfrit. Hvor hurtigt grafikkortet er i stand til at lave disse beregninger, kan læses på specifikationer for kortets kerne clock rate. Kerne clock raten angiver, hvor mange udregninger/operationer, som din GPU er i stand til at udføre per sekund. Her er et NVIDIA RTX 2060 i stand til at udføre imod 1,5 milliarder (1470MHz) operationer i sekundet.

RTX 2060 grafikkort giver mulighed for gaming i høj opløsning

Udover gaming i en højere refresh rate, så har de fleste gamere oplevet glæden ved at spille computerspil i højere opløsninger. Full HD var en gang standarden ved computerskærme, men de seneste år er højere opløsninger som quad HD og 4k blevet utroligt populære løsninger på gamernes gamer borde. Dette skyldes i høj grad, at teknologien indenfor grafikkort er blevet så meget bedre, så når du installere et RTX 2060 eller en stærkere GPU i din PC, så understøtter de disse høje opløsninger, og gør at du uden problemer kan nyde dem, imens du sidder og gamer.

Optimeret Raytracing med RTX 2060

Et af de største visuelle aspekter i moderne computerspil er måden, hvorpå lys spreder sig realistisk i computerspilverdenerne. Implementering af et realistisk lys har, i gaming industrien, dog samtidig været en af de helt svære opgaver at løse. Dette skyldes den enorme mængde af beregninger, der kræves, når lys reflekteres og spredes, når det rikochetterer imellem 3D objekter.

RTX teknologi, en forkortelse for Ray Tracing Texel eXtreme, gør det muligt i realtid realistisk at gengive lyset og dets spredning. Dette står i kontrast med tidligere ikke-realtid gengivelser, som man har benyttet til CGI i film og billeder, men som var for langsomme til computerspil. Skal du opleve de nyeste computerspil i den højeste kvalitet, så er Raytracing teknologien fra  RTX 2060 et godt skridt i den rigtige retning.

NVIDIA G-SYNC

Med et RTX 2060 grafikkort har du mulighed for at benytte NVIDIA’s G-SYNC teknologi. G-SYNC er en adaptiv synkroniserings teknologi, som gør det muligt for grafikkortet at kommunikere vildt effektivt med din computerskærmen. Ved at synkronisere RTX 2060 med din skærms refresh rate, undgår du det irriterende screen tearing fænomen, hvor skærmens billede spaltes i to. Oplevelsen er et langt mere flydende og lækkert billede. Det er derfor altid en god ide at se efter en gaming skærm med G-SYNC, når du er på jagt efter et NVIDIA grafikkort. Hvis din skærm ikke understøtter G-SYNC, så kan du ikke gøre brug af det, selvom du har et lækkert RTX 2060 i din computer.

Før den adaptive skærm/grafikkort synkronisering kom på markedet, blev problemet forsøgt løst med softwareteknologien VSync. Denne er dog krævende for computeren og resulterer i at FPS (antallet af billeder per sekund) falder. Dette kan man undgå med NVIDIA G-SYNC, som ikke tærer på computerkraften, hvorved man kan udnytte grafikkortets fulde ydeevne til at køre spillene helt utroligt godt.

NVIDIA er det foretrukne valg blandt gamere

NVIDIA er den største og mest populære producent af grafikkort tiltænkt gamere. De har i lang tid været langt de flestes første valg, når man leder efter et nyt grafikkort. Der er selvfølgelig også folk der foretrækker AMD grafikkort, som i den grad også er gode, men helt generelt er det NVIDIA der leder markedet. Så leder du efter et billigt grafikkort med god ydeevne? SÅ er NVIDIA GeForce RTX 2060 det perfekte valg til dig.