NVIDIA GeForce RTX 40-serien banner


Enhver gamer har brug for et kraftigt grafikkort, og hvis du har gang i grafisk arbejde med GPU-intensive programmer, så er et stærkt grafikkort ligeledes nødvendigt. Skal din PC trække så meget som overhovedet muligt, så har vi ét forslag her ved Føniks Computer, der bare er uovertruffent bedre end de andre muligheder. Vi snakker selvfølgelig om RTX 4090. Med NVIDIA GeForce RTX 4090 får du den vildeste gaming oplevelse, du kan forestille dig. De virtuelle verdener springer ud af skærmen og bliver til virkelighed for øjnene af dig – teknologien med Raytracing og DLSS 3 er nået så langt, at det er fuldstændig vanvittigt. Så skal du være en del af den eksklusive klub med et RTX 4090 grafikkort? Så køb et her, og se hvad NVIDIA mener, når de siger Beyond Fast!

Resultater: 45
Resultater: 45


loader

RTX og DLSS 3.5 banner.

Ofte stillede spørgsmål

Der er mange spørgsmål angående grafikkort, og der er næsten lige så mange spørgsmål om RTX 4090. Derfor gør vi vores bedste for at se, om vi ikke kan svare på de oftest spurgte af dem her, så du slipper for at skulle lede vidt og bredt for et svar, som alle og enhver alligevel går og leder efter.

Hvad koster RTX 4090?

RTX 4090 koster fra omkring 13.000 kr. og op til omkring 19.000 kr. Prisen kommer an på, hvilken model du vil have. Det er derfor ikke det billigste grafikkort på markedet, men til gengæld et af de bedste.

Hvad er bedst RTX eller GTX?

RTX grafikkort er bedre end GTX. RTX-teknologien er nyere, og RTX GPU'er er derfor også nyere og bedre end deres GTX forgængere. Alt efter dit behov, så er der dog stadig ganske gode RTX grafikkort på markedet.

Hvad står RTX for?

RTX står for "Ray Tracing eXtreme", og henviser til Raytracing teknologien i NVIDIA's grafikkort. Kort sagt, så er Raytracing en teknologi, der via Raytracing-kerner beregner og simulerer lysstrålers interaktioner med objekter i 3D, og det bliver derfor brugt til at skabe realistisk belysning i computerspil og lignende.

Hvornår kommer RTX 4080?

NVIDIA GeForce RTX 4080 udkom den 16. november 2022. Det er lillebroderen til RTX 4090, men er stadig et utroligt stærkt grafikkort. Du kan købe det her hos Føniks og ved et utal af andre forhandlere.

RTX 4090 – køb de kraftigste grafikkort på markedet ved Føniks Computer

Ved Føniks Computer er vi helt vilde med grafikkort. Vi ved, hvor vigtigt det er for alle gamere, og for den sags skyld også for alle der arbejder med kreative værktøjer, at have et godt grafikkort, så computerskærmen kan vise den bedst mulige grafik, helt uden fejl og mangler.

Det betyder selvfølgelig, at hver gang der kommer en ny serie fra en kæmpe spiller på markedet som NVIDIA, så står vi på tær og har øjnene på stilke for at følge med i, hvad den anerkendte producent har at byde på. For hvis nogen kan levere det bedste af det bedste, så er det NVIDIA.

At sige vi var ellevilde da GeForce RTX 4090 udkom, ville være årets underdrivelse, og flere måneder efter udgivelsen er vi stadig ekstremt hype på RTX 4090. NVIDIA’s 40-serie af grafikkort er i sandhed noget ud over det sædvanlige. Sloganet de bruger for RTX 4090 er Beyond Fast, og det er i den grad passende.

Med RTX 4090 er ydeevnen skudt i vejret på en måde, man hidtil ville have troet kun hørte sig hjemme i science fiction. Ydeevnen på mange af de populære AAA-spil er fordoblet med en installation af RTX 4090, og på bestemte titler, som for eksempel Cyberpunk 2077, er ydeevnen skudt op med overdrevne fire gange så meget!

Det er bogstavelig talt helt vildt, hvad din gamer computer kan udrette og din skærm vise, når der bliver installeret et RTX 4090 grafikkort i din PC. Sæt fart over din gaming. Sæt fart på med RTX 4090. Det er noget, hver en hardcore gamer kan bruge.

De fleste der går og kigger efter et RTX 4090 grafikkort ved udmærket godt, hvad det er, de har med at gøre. Alligevel kan det godt være en god ide at få en opfrisker på, hvad det egentlig er, der er tale om. Grafikkortverdenen er trods alt lettere kompliceret, og det kan derfor være rart for selv de mest garvede nørder at få det kogt ned til et jordnært niveau.

Hvad er et grafikkort?

Når din skærm bliver tilsluttet din PC, så får du et billede på skærmen, der viser, hvad der foregår på computeren, og hvor du kan klikke og på anden vis interagerer via musen.

Skærmbilledet bliver skabt i samarbejde imellem din skærm og dit grafikkort (din processor har dog også en finger med i spillet!) – det er grafikkortet, der foretager udregninger, som har at gøre med grafik på skærmen. Derfor er det ikke nok bare at have en god skærm, hvis du vil have et krystalklart skærmbillede.

Det er også nødvendigt med et kraftigt grafikkort, der kan følge med de spil og film, din skærm viser, og som er kompatibelt med din skærms specifikationer. Hvis du gerne vil kunne skruge dine computerspil op på maksimale grafiske indstillinger, så er RTX 4090 altså det klart bedste valg, du kan foretage dig.

Det betyder, at du med fordel kan kigge efter en god monitor i vores sortiment, hvis du skal have et nyt grafikkort – og især hvis du overvejer at få fingrene i RTX 4090.

NVIDIA Ada Lovelace-arkitektur – Beyond Fast

Noget af det vigtigste på et grafikkort er dets GPU. GPU'en er ligesom en processor, en CPU, der udelukkende foretager beregninger og arbejder med grafik på grafikkortet. På grund af dette bliver et grafikkort også ofte bare direkte kaldt for en GPU.

Det er ofte GPU’en, der bliver udviklet på, når der skal nye grafikkort i verden. Dette gør sig også gældende for RTX 4090. Der er meget at se frem til, og denne nye serie kommer med et sandt overflødighedshorn af goder til din computer.

 • NVIDIA Ada Lovelace-arkitektur
 • Fjerde generations Tensor-kerner
 • NVIDIA DLSS 3
 • Raytracing
 • NVIDIA Broadcast
 • NVIDIA koder
 • NVIDIA studio

Og husk at RTX 4090 ikke bare banker langt over forrige serie i ren ydeevne. Der er også mange fede ekstra funktioner, som man kan gøre brug af, når man har en af disse avancerede GPU'er.

Lovelace og DLSS

Den højnede ydeevne i RTX 4090 giver utroligt god mening, for med den nye arkitektur, navngivet Ada Lovelace, er effektiviteten bare blevet skruet gevaldigt i vejret. Det er en stor del af årsagen til, at hele 40-serien har så meget at byde på, som den har.

Arkitekturen er dog ikke den eneste teknologi, som virkelig hjælper med at skrue op for indstillingerne i dine computerspil. For DLSS 3 har i den grad også en finger med i spillet. Det er en teknologi, der er kendt som ydeevnemultiplikatoren drevet af ai.

DLSS er et revolutionerende gennembrud inden for AI drevet grafik der øger ydeevnen enormt. DLSS 3 er drevet af nye fjerde generations Tensor-kerner og Optical Flow-accelerator på GPU'er i GeForce RTX 40-serien og bruger AI til at skabe yderligere billeder samt forbedre billedkvaliteten.

Din FPS kan derfor markant forbedres via NVIDIA DLSS, og man kan tydeligt se forskellen, især hvis man spiller krævende computerspil. I denne YouTube video er det for eksempel meget tydeligt, hvor meget den ekstra FPS giver til et spil som Cyberpunk.

Gaming med grafik der ligner virkeligheden

Har du prøvet at se på grafikken i et computerspil og derefter tænkt, at det ser godt ud, men det mangler lige et ekstra skub, for at det virkelig ser livagtigt ud? Så er GeForce RTX 4090 lige det, du går og mangler.

NVIDIA har i sandhed skabt en virtuel kopi af den virkelige verden med Raytracing-kernerne på RTX 4090. Det betyder, at grafikken kan skrues helt til tops, når dette videokort er installeret i din PC – så vi foreslår i den grad også at skrue helt op for alting, når du endelig får fingrene i RTX 4090.

Du får hyper realistisk grafik, når du sidder og gamer, og det er ikke blot på grund af den højnede ydeevne fra kortet og DLSS. Det er også på grund af de dedikerede RT-kerner, som gemmer sig i Ada Lovelace-arkitekturen. Med disse bliver raytracing nemlig taget til et helt nyt niveau.

Raytracingteknologien i RTX 4090 har at gøre med belysningen i computerspil, og ved anden grafik. RT-kernerne simulerer, hvordan lys opfører sig i den virkelige verden, og pludselig sidder du og spiller de mest realistiske computerspil, du nogensinde har spillet.

Det tager grafikken til et helt nyt niveau, der næsten ikke er til at forestille sig – lyseffekter kan bare meget mere i computerspil, end du lige går og regner med. Det bliver bevist, når man får det rigtige hardware i sin computer, for det giver en helt ny oplevelse.

Solskin der realistisk dulmes i dis, spejlbilleder perfekt gengivet i en stille skovsø, glasskår på gaden der hver især kaster strålerne fra flere lyskilder i forskellige unikke retninger – der er ingen begrænsninger for, hvad lys kan overkomme med uovertruffen raytracingteknologi.

Du får altså ikke en bedre gaming oplevelse end med RTX 4090. Skal din framerate være så on point som muligt, og skærmbilledet så skarpt og uden trælse problemer som screen tearing og stuttering som det kan alde sige gøre, så er dette grafikkort det, der skal til.

På slagmarken bliver du uovervindelig, og spiller du RPG’er bliver indlevelsen til virkelighed. Du suges ind i skærmen og bliver til en del af den virtuelle verden – så virkelighedstro er oplevelsen med RTX 4090 i din computer. Dette grafikkort giver, på alle måder, den ultimative gamingoplevelse.

Kom godt i gang med at streame

Hvis du bruger meget tid ved en computer, så er du nok udmærket klar over, hvor meget streaming fylder nu om dage. Uanset om det er streaming af computerspil, af folk der bare sidder og chatter for sjov eller om der streames at man laver alt muligt underligt, så er det blevet en populær form for underholdning.

Det er dog ikke bare en god upload i din internetpakke, der skal til, hvis du selv gerne vil streame – selvom det selvfølgelig også er nødvendigt. Hardwaren i din PC skal også kunne klare ærterne, og det betyder også, at du gerne vil have en stærk GPU. Her kommer RTX 4090 ind i billedet som det perfekte valg.

Publikummet på Twitch og YouTube kan ikke komme tættere på dig, end hvis du installere RTX 4090 i din computer – medmindre de ligefrem sætter sig i samme lokale som dig. Det er det kraftigste grafikkort på markedet, og det kan både ses når du gamer og når du streamer.

NVIDIA-koder – perfekt streaming

Ud over den ekstreme ydeevne, så kommer 40-serien fra NVIDIA også med teknologi specifikt tiltænkt streaming. NVIDIA-koder er din adgang til utrolig grafik og livestreaming i høj kvalitet og ved høj opløsning.

RTX 4090, samt de andre kort i 40-serien, er drevet af 8. generation af NVIDIA-koder, hvilket indvarsler en ny æra inden for højkvalitetsstreaming. Denne version af koder har AV1-kodningsunderstøttelse, der er udviklet med henblik på at større effektivitet end med h.264.

Samtidig med dette, så er der også nye multiprocessorer på RTX 4090, der ligeledes højner ydeevnen til dine streamingsessioner. Hvis din stream skal tages til det næste niveau, så ved du nu, hvad du skal starte med at se dig om efter.

Når du endelig sidder med RTX 4090 i din PC, så kan du også med foredel overveje at bruge NVIDIA Broadcast, når du sidder og streamer. Denne app har alt det, og gør alt det, du skal bruge, når du streamer. Det er nærmest en nobrainer, fordi det er så nemt og effektivt at bruge.

NVIDIA studio – din GPU, dine ideer

Grafikkort er trods alt ikke bare til gaming, og det ved NVIDIA udmærket godt. Når kreativiteten udfolder sig, og der skal skabes, så er der meget arbejde, hvor en god GPU virkelig får en langt. 3D-rendering, videoredigering, grafisk design – der er mangen et sted, hvor det er en nødvendighed.

Derfor finder du på RTX 4090 og de andre 40-serie kort NVIDIA Studio. Ud over grafikkortets egen høje ydeevne, så er denne teknologi drevet af NVIDIA Studio-drivere, der er udviklet til at give dig maksimal stabilitet og fede værktøjer. Der skal være plads til at skabe, og det får du med RTX 4090.

Skal du bruge andet hardware?

Når man får øjnene på et skindende nyt RTX 4090 grafikkort, så kan hjernen nemt komme til at slå lidt fra. Det er trods alt noget af en basse, man har fået øje på, og det er virkelig et fedt stykke hardware, man ikke kan andet end at glæde sig til at få installeret i PC'en.

Selvom forventningens glæde ofte er den største, så er det dog en god ide lige at slå koldt vand i blodet. Du bliver nemlig nødt til at stille dig selv spørgsmålet: "Når jeg køber et RTX 4090, skal jeg så bruge andet hardware?".

Det kan være så enkelt, at du bare gerne vil have noget nyt perifert gamer udstyr, når du nu er i gang med at købe ind. Her er der rigtig meget at vælge imellem, og noget af det er specielt oplagt, når du kigger på et stærkt grafikkort som RTX 4090.

Hvad angår hardware helt overordnet, så foreslår vi især at du kigger på dette, når du skal til at investere i RTX 4090:

 • Skærm
 • PSU
 • CPU
 • Bundkort

For kompatibilitet din hardware imellem er vigtigt, for ellers risikerer du jo i værste tilfælde, at maskineriet slet ikke fungerer. Hold derfor øje med, hvad du kan få behov for.

Skærm

En ny gaming skærm er i den grad det mest oplagte perifere udstyr, hvis du sidder og har planer om at få fingrene i RTX 4090. Det kræver en del af din hardware, hvis den skal køre nogle af de bedste gaming skærme på markedet, men eftersom RTX 4090 er det bedste af det bedste, så kan du ikke bede om mere fra dit grafikkort.

Pludselig er en kæmpe 4k skærm med kurvatur, høj opdateringshastighed og lav responstid en reel mulighed. Du kan derfor med fordel se på vores udvalg af gaming skærme, så du virkelig føler, du får en ny og helt unik oplevelse, når du sætter dig ned og har installeret RTX 4090 i din computer.

En ny skærm er heldigvis ikke en direkte nødvendighed, da RTX 4090 selvfølgelig kan køre på en hvilken som helst monitor. Skal du have fuldt udbytte af din nye GPU, så er det dog nødvendigt med en god nok computerskærm. Vi vil især foreslå at få en med NVIDIA G-SYNC, så du i den grad kan optimere din FPS.

Strømforsyning

Noget du virkelig skal huske, når du investerer i RTX 4090, er at et stærkt grafikkort ligeledes kræver en stærk strømforsyning. Det kunne for eksempel være en model fra Corsair eller Gigabyte. Dette er en absolut nødvendighed, for hvis PSU'en ikke er stærk nok, så kører GPU og CPU bare ikke ordentligt.

Værre er, at hvis du ikke har en PSU, der er ordentligt kompatibel med din anden hardware, så kan du ende med skader på diverse dele. Det er derfor i den grad en overvejelse, du lige skal gøre dig, inden du med det samme får fingrene i GeForce RTX 4090.

Processor

Nu vi er på emnet om en CPU, så er en ny processor også altid en overvejelse, man bør gøre sig, når man skifter sit grafikkort ud. Med RTX 4090 i din PC har du trods alt det bedste og mest kompromisløse forbrugergrafikkort på markedet.

I så fald, så virker det næsten som en fejl, hvis ens processor ikke også kan trække en hel masse – grafikkortet alene kan trods alt ikke køre en PC. Her er det især værd at se på Intel Core i7 og i9 serierne. Der får du nogle af de stærkeste CPU'er på markedet, og de er i den grad værdige til at stå sammen med RTX 4090.

Bundkort

Så snart du kigger på en sag som RTX 4090, der er fra en nyere generation af GPU'er, så bør du altid tjekke, hvorvidt dit bundkort er kompatibelt med denne generation. Det samme gælder selvfølgelig også, hvis du har kigget på en af de nyeste generationer af processorer.

Cutting edge hardware kræver et cutting edge bundkort, og heldigvis har vi et stort udvalg af bundkort hos Føniks Computer. Og bare rolig, vi har også rigeligt med modeller, der passer til de nyeste generationer af grafikkort, processorer og RAM. Og nu vi nævner RAM, så sørg ved køb af bundkort for, at dine gamle RAM er kompatible, eller at du får fat i nye og kompatible RAM.

Én ting er helt sikkert, og det er, at det ikke er hardwaren, som skal skille os ad! Hos Føniks Computer har vi trods alt alting indenfor IT og elektronik, så du kan få fat i lige det, du har behov for.

Et køb af RTX 4090 sætter mange tanker i gang. Vi håber derfor, at vores gennemgang af relevant hardware har givet anledning til inspiration – eller har mindet dig om noget, du i din begejstring helt havde glemt. Der er nemlig meget at overveje, når man ser på RTX 4090, og det ville være ærgerligt, hvis du glemte noget vigtigt.

Spørgsmål? Så spørg Føniks Computer!

Der er en del tekniske detaljer at have med at gøre, når der snakkes om grafikkort. Det gælder selvfølgelig også for RTX 4090, og derfor kan det godt være svært at følge med i jargonen. Hvis du er i tvivl om noget som helst, så er du velkommen til at tage fat i vores kundeservice.

Vi vil med glæde svare på dine spørgsmål om RTX 4090, eller svare på dine gængse spørgsmål om grafikkort. Uanset hvad du har brug for, så skal vi nok hjælpe dig i den rigtige retning! Du kan kontakte os på telefon, på mail eller direkte i chatten her på siden. Hos Føniks Computer har vi en brændende passion for IT og elektronik, og der er intet vi hellere vil end at snakke med dig om det.