Det almindelige SD kort kan fås med masser af plads til lagring af filer, og det er anvendeligt til mange forskellige formål. Vi har et stort udvalg af SD kort fra en lang række anerkendte producenter såsom SanDisk, PNY, Sony, Verbatim og mange flere, så du får altid kvalitet for alle pengene, når du handler her hos Føniks Computer. Uanset om du skal bruge 128 MB eller flere hundrede GB, så får du hos os et bredt udvalg til skarpe priser. Så står du og mangler et specifikt produkt, så se nærmere på vores udvalg her på siden.

Resultater: 234
Resultater: 234


loader

Stort udvalg af SD kort fra de bedste producenter!

Har du brug for ekstra plads på din telefon eller dit kamera? Tager du mange billeder i høj opløsning, og savner du en smart metode til hurtigt at gemme dine data? Et SD kort (Secure Digital) er en smart måde at lagre dine data sikkert og kan bruges i kameraer og smartphones samt i nogle stationære, bærbare og spilkonsoller. Hos Føniks Computer har vi et stort sortiment af de bedste modeller på markedet fra førende producenter som SanDisk, PNY, Sony og Verbatim. Med vores fornuftige priser kan du sagtens købe flere kort og for eksempel tage dem med på fotosession, uden at du bliver ruineret. Når du har fyldt dit første kort op, kan du hurtigt og nemt skifte til det næste uden at blive afbrudt i det, du er i gang med.

Hvilken størrelse SD kort skal du bruge?

SD kort findes i flere forskellige prisklasser og med forskellig lagerkapacitet og hastighed. Det kan være interessant for dig at undersøge lidt på forhånd hvilke klasser og typer, der findes. På den måde kan du nemmest finde det SD kort, der passer bedst til dine behov og krav. I forhold til lagerkapacitet findes der fire typer kort med SD-teknologi: SD, SDHC (Secure Digital High Capacity), SDXC (Secure Digital Extended Capacity) og SDUC (Secure Digital Ultra Capacity). Lagerkapaciteten i de forskellige typer er:

  • SD: Denne type har en lagerkapacitet på 4GB og derunder
  • SDHC: Lagerkapaciteten er på mere and 4GB og op til 32GB
  • SDXC: Lagerkapacitet på mere and 32GB og op til 2TB
  • SDUC: Kortet har en lagerkapacitet på mere and 2TB og op til 128TB

SD kortets lagerkapacitet og type er trykt på kortets forside, og du finder også oplysningerne i specifikationerne på den specifikke produktside her på hjemmesiden. Klik dig ind på de enkelte modeller i vores udvalg og se nærmere, inden du bestemmer dig for at købe.

Hvor hurtigt skal dit SD kort være?

SD kort deles, udover lagerkapacitet, også ind i hastighedsklasser. Hastighedsklassen afhænger af hvor hurtigt, SD kortet læser eller optager data. Jo højere hastighedsklasse, desto hurtigere læser eller optager SD kortet, og desto hurtigere kan du arbejde, hvis du håndterer meget tunge data. Der er i alt seks hastighedsklasser:

  • Klasse 2 – 2MB/sekund (minimum optagelseshastighed)
  • Klasse 4 – 4MB/sekund
  • Klasse 6 – 6MB/sekund
  • Klasse 10 – 10MB/ sekund

Ud over de ovennævnte klasser findes der SD kort med mærket U3, der er den hurtigste hastighedsklasse i dag. U3 indeholder standarderne UHS-I og UHS-II.

Her er et par eksempler, som kan give et indtryk af, hvor hurtigt, SD kortene arbejder, og hvad de kan bruges til. Dette kan hjælpe dig i dine overvejelser, når du skal finde ud af hvilket SD kort, der passer til dine behov.

Et SD kort i klasse 2 er stort nok til at optage video i SD, mens klasse 4 og klasse 6 understøtter HD-optagelser. Skal du optage video i 4K, er UHS-II et oplagt valg af SD kort, hvis du har et kamera, der understøtter dette format.

Husk at tjekke kompatibiliteten

De fleste enheder, som for eksempel kameraer, spilkonsoller og kortlæsere, er for det meste kompatible med ældre SD kort. Det er dog ikke sikkert, at nye SD kort med en højere hastighedsklasse er kompatible med ældre enheder. Hvis din enhed for eksempel ikke understøtter den nyere UHS I-standard, kan dette resultere i langsommere læsehastigheder. Ældre enheder kan ofte heller ikke læse filsystemet på SD kortet eller indlæse dets fulde størrelse. Inden du lægger dit nye SD kort i indkøbskurven, er det derfor klogt at tjekke brugermanualen eller producentens hjemmeside for at se hvilken type, din enhed understøtter. Det kan spare dig for ærgerlige fejlkøb.

Hvilket SD kort skal du vælge?

De mest populære typer af SD kort i dag er SDHC and SDXC. Den største forskel på de forskellige typer er størrelsen på deres lagerkapacitet. Inden du køber SD kort, bør du overveje dine behov for lagerkapacitet. Hvis du skal skyde 4K video, er et SDXC kort et godt bud på et passende SD kort. SDXC har en lagerkapacitet på op til 2TB, og det giver god plads til at lagre videooptagelser i knivskarp opløsning. Et 32 GB eller 64 GB SD kort vil have tilstrækkeligt med kapacitet til de fleste brugere. Med et kort i denne størrelse kan du uden problemer lagre mange hundrede fotos og videooptagelser i skarp kvalitet.

Udover at kigge på størrelsen, når du vælger SD kort, skal du også tænke over, hvad du udsætter din enhed og hardware for. Skal du bruge SD kortet i din smartphone eller spilkonsol til helt almindelig hverdagsbrug? Skal SD kortet sidde i din computer, som du har med på forretningsrejse? Eller skal du have dit kamera med under lidt mere barske vejrforhold eller på ture med mange rystelser og stød? Det er en fornuftig idé at tjekke egenskaberne for SD kortet i specifikationerne på den specifikke produktside, inden du klikker ”køb”. Det gælder især, hvis du skal bruge SD kortet i nogle lidt mere krævende situationer.

De fleste almindelige SD kort er vandsikre, temperatursikre og stødsikre, og de kan derfor godt holde til at blive udsat for en temmelig hårdhændet behandling. De fleste kort er også røntgensikre, så du roligt kan sende dem igennem sikkerhedstjekket i lufthavnen. På denne måde kan du med ro i sindet tage din enhed med på selv de vildeste eventyr, velvidende at dine data er godt sikret på et kort med SD-teknologi.

Kontakt os for mere info om kort med SD-teknologi

Uanset, hvilke krav du stiller til dit SD kort i forhold til kapacitet og hastighed, har vi et stort udvalg i alle størrelser og typer. Kunne du tænke dig at høre mere om vores udvalg i SD kort, eller har du spørgsmål til specifikke produkter? Vi sidder klar i kundeservice, både på telefonen, e-mail eller chatten, for at hjælpe dig med de spørgsmål, du måtte have. Du finder vores kontaktoplysninger øverst og nederst på siden.