Her hos Føniks Computer fører vi et stort udvalg af Micro-SD kort til meget konkurrencedygtige priser. Micro-SD kortet er, som navnet antyder, ikke særligt stort, samtidig med, at det efterhånden kommer med rigtig megen lagerplads. Det bliver på grund af deres overkommelige størrelse brugt i elektronik med småt og fint hardware som mobiltelefoner, spilkonsoller og kameraer. Uanset om du skal bruge 16 GB, 32 GB eller måske 256 GB lagerplads, kan du finde det rette Micro-SD kort i høj kvalitet lige her på siden. Nedenfor kan du læse mere om funktion og hvilke modeller, der egner sig til forskelligt udstyr. Du kan klikke dig ind på de enkelte produkter for at se nærmere på vores store udvalg. Skulle du have nogle spørgsmål vedrørende valg af det rette Micro-SD kort, er du velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar på mail, chat eller telefon, og du finder vores kontaktoplysninger øverst og nederst på siden.

Resultater: 368
Resultater: 368


loader

Hvad er et Micro-SD kort?

Som navnet afslører, er et Micro-SD kort ganske simpelt en mindre udgave af et SD kort. Micro-SD kortet bruges, præcist som SD kortet, til at lagre data på elektroniske enheder og hardware, som for eksempel mobiltelefoner eller kameraer. Hvis der er tale om større enheder og større mængder af data, kan det stadig være nødvendigt at bruge et almindeligt SD kort, der har en større kapacitet end dets lillebror. Det er især små enheder, som smartphones, action-kameraer, spilkonsoller eller droner, som bruger Micro-SD kort på grund af kortets meget lille størrelse.

Micro-SD kortets hardware bygger på nøjagtig den samme struktur som dets storebror. Det elektriske kredsløb i de to typer kort fungerer også præcist på samme måde. Det betyder, at du kan bruge Micro-SD kortet på din nuværende computer eller dit kamera uden at skulle bøvle med eksterne porte. Du klikker blot dit Micro-SD kort ind i en lille adapter, som sættes ind i den eksisterende indgang til SD kort.

En anden smart feature ved Micro-SD kort er, at hardware er bagud-kompatibel med Micro-SD kort på samme måde, som de er med de større SD-kort. Det betyder, at du kan bruge ældre Micro-SD kort i computere og andet elektronisk udstyr, der understøtter nyere standarder. Du behøver altså ikke altid at anskaffe dig et nyt kort, når du køber nyt grej.

Kort i Micro-SD-format: modeltyper og producenter

Vi har et stort udvalg af Micro-SD kort fra de mest anerkendte producenter på markedet. Selvfølgelig finder du dem hos os til stærke priser. Kingston, SanDisk og Samsung hører til de mest kendte og populære producenter af Micro-SD kort, og du finder altid et stort udvalg af deres produkter hos os. Vores udvalg strækker sig dog også til at omfatte mange andre producenter, og vi bestræber os altid på at være up to date med udbuddet.

Der findes fire modeltyper (også kaldet standarder) for Micro-SD kort. Modellerne er defineret ved, hvor stor deres lagerkapacitet (hukommelse) er. Det kan være en fordel at undersøge, om du skal bruge en bestem model til din enhed, inden du køber. De fire modeller er:

MicroSD: Modellen har en lagerkapacitet på 2GB og derunder

MicroSDHC: Lagerkapaciteten er på mere and 2GB og op til 32GB

MicroSDXC: Lagerkapacitet på mere and 32GB og op til 2TB

MicroSDUC: Kortet har en lagerkapacitet på mere and 2TB og op til 128TB

I praksis funger bagud-kompatibiliteten på følgende måde:

Hardwareenheder, der er kompatible med MicroSDXC-modeller, fungerer med MicroSDXC, MicroSDHC og MicroSD kort.

Enheder, der er kompatible med MicroSDHC-modeller, understøtter MicroSDHC og MicroSD kort.

Enheder, der er kompatible med MicroSD-modeller, fungerer kun sammen med et MicroSD kort.

Det kan betale sig at tjekke kompatibiliteten på din hardwareenhed, inden du køber Micro-SD kort, især hvis det er af lidt ældre dato. Her hos Føniks Computer har vi et varieret udvalg inden for alle fire modeltyper. Hvis du leder efter en bestemt modeltype, kan du finde dem ved hjælp af søgefeltet øverst på siden.

Hvordan vælger du det bedste Micro-SD kort?

Dit valg af Micro-SD kort afhænger først og fremmest af hvilken enhed, du skal bruge det sammen med. Det er også vigtigt at overveje, hvad du vil bruge din enhed til. Før du køber, bør du altid begynde med at undersøge hvilken type kort, din enhed fungerer sammen med og hvilken model/standard, enheden understøtter. Du kan for det meste finde oplysninger om dette i brugermanualen til din enhed eller på producentens hjemmeside. Nogle producenter har licens til at producere Micro-SD kort til bestemte produkter. For eksempel kan du her hos Føniks Computer købe SanDisks Micro-SD kort til Nintendo Switch.

De mest populære modeller i dag er SDHC and SDXC. Det gælder både for SD og Micro-SD kort. Den største forskel på de forskellige Micro-SD modeller er, hvor stor lagerkapacitet de har. Overvej, hvilke behov du har for lagerkapacitet i forhold til de opgaver, din enhed skal udføre. Hvis du skal filme 4K video, vil et SDXC kort være et oplagt valg. Det har en lagerkapacitet på op til 2TB, og det er rigeligt i forhold til at lagre videooptagelser i den skarpeste kvalitet. For de fleste brugere vil et 32 GB eller 64 GB Micro-SD kort have tilstrækkeligt med kapacitet. Et kort af denne størrelse kan uden problemer lagre flere hundrede fotos og videoklip i høj opløsning.

Valget af afhænger også af hvilke strabadser, du kan finde på at udsætte din enhed og hardware for. Skal du bruge det i en smartphone eller en spilkonsol til helt almindelig hverdagsbrug? Skal Micro-SD kortet sidde i din computer, som du ofte har med ud at flyve? Skal det bruges i et action-kamera der bliver udsat for ekstreme varme- eller kuldeforhold?  Eller sidder kortet i din drone, der af og til bliver sendt op i regn eller sne? Hvis dit grej og hardware skal udsættes for en mere end almindeligt hårdhændet behandling, vil det være klogt at tjekke egenskaberne for det enkelte Micro-SD kort i specifikationerne på den specifikke produktside, inden du lægger det i indkøbskurven.

De fleste almindelige Micro-SD kort er stødsikre, vandsikre og temperatursikre og kan derfor holde til lidt af hvert. Skal du igennem et sikkerhedstjek i lufthavnen, er de fleste kort også røntgensikre, så du roligt kan sende dem igennem selv det mest omhyggelige tjek. Andre gode egenskaber, du kan se efter, er magnetisk afskærmning, som beskytter kortet mod at tage skade ved magnetisk påvirkning, og ECC-support, der automatisk opdager og retter hukommelsesfejl.

Uanset, hvilke kriterier, dit Micro-SD kort skal opfylde i forhold til kapacitet og egenskaber, har vi et kæmpe udvalg i alle størrelser og modeller. Kunne du tænke dig at høre mere om vores udvalg i Micro-SD kort, eller har du spørgsmål til de enkelte produkter? Husk, at vi sidder klar i kundeservice, både på telefonen eller chatten, for at hjælpe dig. Du finder kontaktoplysningerne øverst og nederst på siden.