Chromebook er en moderne type af bærbar computer der er baseret på Chrome OS (operativsystem) der bruger browseren Chrome som den primære brugergrænseflade. Det betyder at næsten alt du foretager dig på en Chromebook, foregår online i Chrome eller via skyen. Dette betyder også at med en Chromebook, så får du en bærbar der er betydelig hurtigere og mere effektiv. Dette har også den betydning at en Chromebook er relativ slank med et stilistisk design. De fylder utroligt lidt i din taske, hvilket gør den ideel til studie eller livet som pendler da de så ikke optager for meget plads. Chromebooks er ofte også mindre i skærmstørrelsen og kan gå fra 15.6’’ helt ned til 11’’. Selvom en Chromebook er lille af størrelsen, så formår den at være behagelig at arbejde med, takket være det funktionelle design og slanke størrelse og så fås den også i nogle exceptionelle priser. Føniks Computer ved hvor effektiv en Chromebook kan være at arbejde på og derfor tilbyder vi også et bredt udvalg af Chromebooks fra forskellige mærker såsom Lenovo, Acer, HP, Dell, ASUS og mange flere. Se vores udvalg igennem forneden.

Resultater: 135Kæmpe udvalg af Chromebooks hos Føniks Computer

Det kan være du tænker: hvad er en Chromebook? Men bare rolig, Føniks Computer skal nok forklare hvad de smarte bærbar computere er. Chromebook er en nyere type af bærbare computere, der tager udgangspunkt i Googles Linux-baserede Chrome OS-operativsystem. Disse bærbare er primært designet til at skulle bruges, mens de er koblet til internettet, hvilket giver dem mulighed for at være ekstra simple og strømlinede. Kunne du tænke dig en elegant og ukompliceret bærbar til hverdags opgaverne og underholdning, så er en Chromebook et sikkert valg. Med en Chromebook kan du se frem til:

  • Hurtig adgang til Googles smarte apps og kontorprogrammer

  • En simpel og elegant bærbar til at have med på farten

  • Budgetvenlige priser

Chromebooks fås fra en lang række af markedets bedste producenter, heriblandt Lenovo, Dell, HP, Acer og ASUS, der alle er kendte for deres sans for kvalitet og design. Du er derfor i trygge hænder, også når du har at gøre med en ekstra prisvenlig model. Så vil du spare penge uden at gå på kompromis med din bærbar, er dette stedet for dig. Har du spørgsmål i forhold til vores sortiment generelt eller vedrørende valg af produkt, er du som altid mere end velkommen til at tage kontakt til vores kundeservice.

Det oplagte valg for studerende

Som studerende sidder du nok med nogle specifikke krav til din computer. Den skal kunne køre skrive- og kontorprogrammer uden problemer, den skal være nem og praktisk at have med på farten, og så skal den helst heller ikke koste for meget. En Chromebook scorer højt på alle disse parametre og kommer tilmed ofte også med ekstra funktioner oven i købet.

En Chromebook adskiller sig fra andre bærbare computere ved at anvende Googles styresystem Chrome OS. Hermed får du adgang til en lang række hurtige og sikre apps, heriblandt Googles egne kontorprogrammer som Sheets, Docs og Slides, der fungerer både med og uden internet. En Chromebook egner sig glimrende til gruppearbejde takket være Google-værktøjernes kompatibilitet med stort set alle slags styresystemer og filformater, og det er nemt at samarbejde om dokumenter online. Med en Chromebook med indbygget webcam og mikrofon kan du endda holde møder og arbejde online på prisvenlig vis uden tilkøb af ekstra udstyr.

Da den typiske skærmstørrelse er på 14” eller mindre, byder en Chromebook på tilstrækkeligt med displayplads til at tage noter, skrive opgaver og lave udregninger, samtidig med at selve computeren ikke fylder for meget. Og så er denne selvfølgelig også god at have ved hånden, når man vil slappe af med sin yndlingsserie eller blot tjekke de sociale medier. Størrelsen på de enkelte modeller varierer, men det hører til sjældenhederne, at den vejer mere end 1 eller 2 kg. Kombineret med den smarte formfaktor, er der tale om en letvægtscomputer, der passer perfekt til den studerendes travle hverdag.

Vi sælger Chromebooks med høj batterilevetid

En af de store fordele ved Chromebooks er deres lille formfaktor, der gør dem ideelle til arbejde på farten. Bruger man sin bærbar computer uden for hjemmets fire vægge, løber man altid risikoen for ikke at have adgang til en stikkontakt. Derfor er de designet til at bruge så lidt strøm som muligt. Næsten alle Chromebooks har en batterilevetid på op til 10 timer. Det skyldes ikke mindst, at operativsystemet Chrome OS eliminerer mange af de unødvendige baggrundsprocesser, der på bærbare computere med Windows er med til at dræne batteriet. Med en Chromebook har du altså en bærbar der primært bruger Chrome browseren og som lagrer næsten alt i skyen. 

Med filterfunktionen til højre på siden, kan du filtrere Chromebooks efter batterilevetiden. Hvis det er et element, du prioriterer særligt højt, kan du endda finde modeller med en runtime på op til 15 timer eller mere. Når du vælger en Chromebook kan du også tage følgende op til overvejelse:

  • Skærmstørrelse

  • RAM og lagringskapacitet

  • Ekstra funktioner som touchskærm

En Chromebook er altid smart, uanset specifikationer, men det er en en god idé at overveje om der er nogle specifikationer der virkelig gør det til en perfekt bærbar for dig. 

Chromebooks leverer skarp ydelse til en god pris

Maskinerne er ikke designet til tung gaming eller krævende grafisk arbejde. Til gengæld egner de sig glimrende til studie, visse former for kontorarbejde og underholdning. Næsten al hardware i en Chromebook er valgt med henblik på at skabe en hurtig og effektiv oplevelse, der ikke dræner for meget på batteriet. Det vil sige, at de fleste Chromebooks indeholder en effektiv processor og rigeligt med RAM, mens der er installeret en energivenlig grafikchip.

Der går sjældent mange øjeblikke fra, at man åbner skærmen, til at ens Chromebook er i fulde omdrejninger. Det skyldes blandt andet en hurtigt startende BIOS, men den vigtigste faktor er den smarte SSD. Denne form for digital lagring leverer langt hurtigere indlæsningstider end en traditionel harddisk, der begrænses af sine mekaniske operationer. Ulempen er selvfølgelig, at diskpladsen er en smule mindre for prisen, men dette opvejes af den fuldt integrerede cloud teknologi, der er omdrejningspunktet for mange Chromebooks.

Ønsker man at bruge sin Chromebook til lettere arbejde og underholdning, kan man med fordel finde en Chromebook med touchskærm. På den måde kombineres den store funktionalitet fra en bærbar computer med letheden og elegancen ved en tablet. Så bliver det ikke meget nemmere at surfe på nettet, ordne netbank eller markere den rette celle i Google Sheets. Og takket være support af en lang række Android apps, kan børnene for eksempel spille populære og brugervenlige mobil spil eller se film på ferien.

Alle de smarte funktioner lige ved hånden

Chromebooks er til dig, der ikke gider døje unødigt med computeren og vil have alle de vigtigste funktioner inden for rækkevidde – uden nogen former dikkedarer. Installation af programmer og opdateringer fungerer lige så nemt som på en smartphone eller en tablet. Computerens specifikationer er ofte også ganske rimelige prisen taget i betragtning.

Selvom en Chromebook ikke understøtter lige så meget software som en traditionel computer, så kan du få adgang til strømlinede og brugervenlige versioner af de mest populære programmer på Googles omfattende Play Store. Og programmer som Microsoft Office 365 og Photoshop kan tilgås gennem browseren. Selvom Chromebooks er små, kommer de typisk med alle de forventede indgange og funktioner til eksempelvis USB-enheder, hovedtelefoner og Bluetooth. Visse modeller har også HDMI-indgang, så du for eksempel kan slutte computeren til et fjernsyn eller en ekstern skærm. Mulighederne er, kort sagt, mange med en Chromebook, og her hos Føniks Computer finder du et bredt udvalg af de populære bærbare computere.

Kontakt Føniks Computer hvis du har spørgsmål til vores Chromebooks

Har du spørgsmål til købet af en Chromebook, dens specifikationer eller noget tredje er du mere end velkommen til at kontakte kundeservice så vi kan vejlede dig bedst muligt.

Du kan tage kontakt til os gennem mail, telefon, support chatten eller du kan besøge en af vores butikker i Aarhus eller København.