NVIDIA GeForce RTX 40-serien banner


Enhver gamer har brug for et kraftigt grafikkort. Hvis du har gang i grafisk arbejde med GPU-intensive programmer, så er et stærkt grafikkort ligeledes nødvendigt. Skal der trækkes så meget som overhovedet muligt, så har vi ét forslag her ved Føniks Computer, der bare er uovertruffent bedre end de andre muligheder. Vi snakker selvfølgelig om RTX 4090. Med NVIDIA GeForce RTX 4090 får du den vildeste gaming oplevelse, du kan forestille dig. De virtuelle verdener springer ud af skærmen og bliver til virkelighed for øjnene af dig - teknologien med Raytracing og DLSS 3 er bare nået så langt, at det er fuldstændig vanvittigt. Så skal du være en del af den eksklusive klub med et RTX 4090 grafikkort? Så køb et her, og se hvad NVIDIA mener, når de siger Beyond Fast!

Resultater: 26
Resultater: 26


loader

RTX 4090 – køb de kraftigste grafikkort ved Føniks Computer

Ved Føniks Computer er vi helt vilde med grafikkort. Vi ved, hvor vigtigt det er for alle gamere, og for den sags skyld også for alle der arbejder med kreative værktøjer, at have et godt grafikkort, så skærmen kan vise den bedst mulige grafik uden fejl og mangler. Det betyder selvfølgelig, at hver gang der kommer en ny serie fra en kæmpe spiller på markedet som NVIDIA, så står vi på tær og har øjnene på stilke for at følge med i, hvad den nye serie har at byde på.

Derfor var vi også ellevilde da RTX 4090 udkom, og vi er stadig helt ekstremt hype på RTX 4090. NVIDIA’s 40-serie af grafikkort er i sandhed noget ud over det sædvanlige. Sloganet de bruger for RTX 4090 er Beyond Fast, og det er i den grad også passende. Med NVIDIA GeForce RTX 4090 er ydeevnen skudt i vejret på en måde, man hidtil ville have troet kun hørte sig hjemme i fiktionens verden. Ydeevnen på mange af de populære AAA-spil er fordoblet med RTX 4090, og på bestemte titler, som for eksempel Cyberpunk 2077, er ydeevnen skudt op med overdrevne fire gange så meget. Det er bogstavelig talt helt vildt, hvad din computer kan udrette og din skærm vise, når der kommer et RTX 4090 grafikkort i din computer.

De fleste der går og kigger efter et GeForce RTX 4090 grafikkort ved udmærket godt, hvad det er, de har med at gøre. Alligevel kan det godt være en god ide at få en opfrisker på, hvad det egentlig er, der er tale om. Grafikkortverdenen er trods alt lidt kompliceret, og det kan derfor være rart for selv de mest garvede nørder, at få det kogt ned til et jordnært niveau.

Hvad er et grafikkort?

Når din skærm og din PC sluttes sammen, får du et billede på skærmen, der viser, hvad der foregår på computeren, og hvor du kan klikke og på anden vis gøre til med musen. Skærmbilledet bliver skabt i samarbejde imellem din skærm og dit grafikkort – det er grafikkortet, der foretager alle udregninger, som har at gøre med grafik på skærmen. Derfor er det ikke nok bare at have en god skærm, hvis du vil have et krystalklart skærmbillede. Det er også nødvendigt med et kraftigt grafikkort, der kan følge med de spil og film, din skærm viser, og som er kompatibelt med din skærms specifikationer.

Det betyder, at du med fordel kan kigge efter en god monitor i vores sortiment, hvis du skal have et nyt grafikkort – og især hvis du overvejer at få fingrene i RTX 4090. Selvom 40-serien fra NVIDIA er toppen af poppen, så er der dog også mange andre gode grafikkort derude, du kan overveje at kigge på. Hos Føniks Computer har vi et stort udvalg fra for eksempel 30-serien, der stadigvæk er virkelig god, selvom den ikke helt når op til RTX 4090.

NVIDIA Ada Lovelace-arkitektur – beyond fast

Noget af det vigtigste på et grafikkort er dets GPU. Det er ligesom en processor, en CPU, der udelukkende foretager beregninger og arbejder med grafik på grafikkortet. Derfor er det ofte GPU’en, der bliver udviklet på, når der skal nye kort i verden. Dette gør sig også gældende for RTX 4090, der gør brug af den nye NVIDIA Ada Lovelace-arkitektur. Heri gemmer der sig et sandt overflødighedshorn af goder til din computer.

I RTX 4090 gemmer der sig fjerde generations Tensor-kerner, der hjælper med at yde kortets AI-ydeevne, hvilket booster det til et helt nyt niveau – den AI-accelererede ydeevne kommer helt til tops med NVIDIA DLSS 3. DLSS 3 bruger herudover også Optical Flow-acceleratorer på GPU’en, hvilket ender med skærmbilleder i ekstremt høj kvalitet. Samtidig er der nye multiprocessorer på kortet, der i den grad hjælper, når du skal streame. Publikummet på Twitch og YouTube har aldrig været tættere på dig. RTX 4090 er i den grad det kraftigste indenfor grafikkort på markedet, og det kan tydeligt ses i alt det, kortet gør bedre end sine forgængere og konkurrenter.

Gaming med grafik der ligner virkeligheden

Har du prøvet at se på grafikken i et computerspil og tænkt, at det ser godt ud, men det mangler lige et ekstra skub, for at det virkelig ser livagtigt ud? Så er RTX 4090 din nye bedste ven. NVIDIA har i sandhed skabt en virtuel kopi af den virkelige verden med Raytracing-kernerne på RTX 4090. Grafikken kan skrues helt til tops med dette videokort, så det foreslår vi dig at gøre. Det er hyper realistisk at se på grafikken, når RTX 4090 er kommet i spil. Det fedeste ved RT-kernerne, der gemmer sig i NVIDIA Ada Lovelace-arkitekturen, er, at de simulerer, hvordan lys opfører sig i den virkelig verden. Det tager grafikken til et helt nyt niveau, der næsten ikke er til at forestille sig – lyseffekter kan bare noget helt andet, end du lige går og regner med.

Du får altså ikke en mere uovertruffen gaming oplevelse end med RTX 4090. Skal din framerate være så on point som muligt, og skærmbilledet så skarpt og uden trælse problemer som screen tearing og stuttering som muligt, så er dette grafikkort det, der skal til. På slagmarken bliver du uovervindelig, og spiller du RPG’er bliver indlevelsen til virkelighed. Du suges ind i skærmen og bliver til en del af den virtuelle verden – så virkelighedstro er oplevelsen med RTX 4090 i din computer.

Spørgsmål? Så spørg Føniks Computer!

Der er en del tekniske detaljer at have med at gøre, når der snakkes om grafikkort. Det gælder selvfølgelig også for RTX 4090, og derfor kan det godt være svært at følge med i jargonen. Hvis du har nogen som helst tvivl om noget, så er du velkommen til at tage fat i kundeservicen hos Føniks Computer. Vi vil med glæde hjælpe dig med at forstå, hvad det er, du har behov for i et grafikkort, og derefter guide dig til at tage det rigtige valg. Du kan kontakte os på telefon, på mail eller direkte i chatten her på siden. Du er også altid velkommen i vores butikker til en uformel snak. Hos Føniks Computer har vi en brændende passion for IT og elektronik, og der er intet vi hellere vil end at snakke med dig om det.