Resultater: 36
Resultater: 36


loader

RTX og DLSS 3.5 banner.

Ofte stillede spørgsmål om RTX 4090

Der er mange spørgsmål, når det kommer til grafikkort, og flere af dem at gøre med almægtige RTX 4090. Derfor svarer vi her på de spørgsmål, vi ofte bliver stillet, når det kommer til både grafikkort og NVIDIA GeForce RTX 4090.

Forhåbentligt betyder det, at du slipper for at lede vidt og bredt efter et svar på et alment spørgsmål. Svarer vi ikke på præcis det, du gerne vil vide, så læs mere længere nede på siden eller spørg vores kundeservice til råds.

Hvad koster RTX 4090?

RTX 4090 koster fra omkring 13.000 kr. og op til omkring 19.000 kr. Prisen kommer an på, hvilken model du vil have. Det er derfor ikke det billigste grafikkort på markedet, men til gengæld et af de bedste.

Hvad er bedst RTX eller GTX?

RTX grafikkort er bedre end GTX. RTX-teknologien er nyere, og RTX GPU'er er derfor også nyere og bedre end deres GTX forgængere. Alt efter dit behov, så er der dog stadig ganske gode RTX grafikkort på markedet.

Hvad står RTX for?

RTX står for "Ray Tracing eXtreme", og henviser til Raytracing teknologien i NVIDIA's grafikkort. Kort sagt, så er Raytracing en teknologi, der via Raytracing-kerner beregner og simulerer lysstrålers interaktioner med objekter i 3D, og det bliver derfor brugt til at skabe realistisk belysning i computerspil og lignende.

Hvad betyder Ti på grafikkort?

Hvis titlen på et grafikkort indeholder Ti, betyder det, at det er en Titanium version. Kort sagt har disse GPU'er en højere ydeevne, end tilsvarene modeller der ikke er Titanium versioner.

RTX 4090 – Beyond fast!

Går du og mangler et nyt grafikkort? Er dit ønske og krav intet mindre end det bedste af det bedste? Så er der én mulighed, der bare er bedre og stærkere end alle de andre. GPU'ernes konge, ydeevnens ubestridte hersker – NVIDIA GeForce RTX 4090!

RTX 4090 er markedest mest kraftfulde GPU, og hvis du leder efter ydeevne på et helt nyt niveau, så bliver det ikke bedre, end hvad dette grafikkort kan tilbyde dig. Det er oplagt både til gameren og skaberen, et sandt mesterværk fra NVIDIA.

Sloganet der bliver brugt for hele 40-serien, og dermed også RTX 4090, er Beyond Fast – og det er i den grad et passende slogan! Denne serie af GPU'er har saft og kraft som aldrig før, og det gælder især for RTX 4090.

Med RTX 4090 er ydeevnen skudt i vejret på en måde, man hidtil ville have troet kun hørte sig hjemme i science fiction. På mange populære AAA-titler er der tale om en fordobling af ydeevne med RTX 4090, og på nogle titler er der tale om en firedobling!

RTX-teknologier kommer til flere af dine yndlingsspil.

Når RTX 4090 er installeret i din computer, så står du på gamingens tinde. Det bliver bogstavelig talt ikke bedre, for her har du et grafikkort med styrke ud over alle de andre. Det betyder dog ikke, at det ikke kan blive bedre. For det bliver altid bedre.

NVIDIA er aldrig tilfredse, ligegyldigt hvor meget og hvor godt de har givet fra sig. Derfor bliver de konstant ved med at få deres RTX-teknologier i 40-serien kørt ud i flere og flere spil, både nye og ældre. RTX 4090 byder derfor altid på de fedeste gamingoplevelser.

GPU'en med det hele – GeForce RTX 4090

NVIDIA har virkelig lagt sig i selen med deres 40-serie af grafikkort, og det betyder, at den kommer med et sandt overflødighedshorn af goder til din computer. Ud over en enorm ydeevne, så kan du med RTX 4090 især se frem til:

  • NVIDIA Ada Lovelace-arkitektur
  • Fjerde generations Tensor-kerner
  • NVIDIA DLSS 3
  • Raytracing
  • NVIDIA Reflex
  • NVIDIA Broadcast
  • NVIDIA koder
  • NVIDIA studio

Det er altså ikke bare indenfor ydeevnen, at RTX 4090 langt overgår 30-serien. Der er også et hav af fede funktioner og nye teknologier, du med fordel kan gøre brug af, når du sidder og gamer, streamer eller udfører kreativt arbejde.

En direkte kerneopgradering

Der er mange forskellige parametrer, der er med til at afgøre, hvorfor et grafikkort er godt. En af de nemmeste indikatorer for styrke er antallet af CUDA-kerner, og her leverer RTX 4090 ud over alle grænser.

I den førhenværende generation af NVIDIA grafikkort var RTX 3090 den ypperste tinde, og den havde 10.469 CUDA-cores at gøre godt med. RTX 4090 har derimod 16.384 CUDA-cores – det er en forøgelse på mere end 50%!

Det er med et enkelt øjekast nemt at se, hvor den høje ydeevne i RTX 4090 kommer fra. Mængden af CUDA-kerner er stærkt forøget, hvilket giver en meget stærkere GPU.

NVIDIA Ada Lovelace-arkitektur – forud for sin tid

Ud over mængden af CUDA-kerner RTX 4090 byder på, så er der også blevet skrue gevaldigt op for effektiviteten i 40-seriens nye arkitektur, navngivet Ada Lovelace. Det er i denne arkitektur, at langt størstedelen af forbedringerne finder sted.

Ada Lovelace arkitekturen er et kæmpe skub i forhold til fart og effektivitet, samtidig med at strømforbruget er blevet mindsket betydeligt. Den nye og forbedrede arkitektur er også med til at gøre plads til al den forbedrede teknologi, RTX 4090 byder på.

DLSS – ydeevnemultiplikatoren drevet af AI

Arkitekturen er dog ikke den eneste teknologi i RTX 4090, der virkelig hjælper med at skrue op for indstillingerne i dine computerspil. Du kan også med fordel gøre brug af DLSS 3, teknologien der er kendt som ydeevnemultiplikatoren drevet af ai.

DLSS er et revolutionerende gennembrud inden for AI drevet grafik, og det øger din FPS enormt. DLSS 3 er drevet af nye fjerde generations Tensor-kerner og Optical Flow-accelerator på GPU'er i GeForce RTX 40-serien og bruger AI til at skabe yderligere billeder samt at forbedre billedkvaliteten.

Din FPS kan derfor markant forbedres via NVIDIA DLSS, og man kan tydeligt se forskellen – især hvis man spiller krævende computerspil. I denne YouTube video er det for eksempel meget tydeligt, hvor givende den ekstra FPS er.

Gaming med grafik der ligner virkeligheden

Har du prøvet at se på grafikken i et computerspil og derefter tænkt, at det ser godt ud, men det mangler lige et ekstra skub, for at det virkelig ser livagtigt ud? Så er GeForce RTX 4090 lige det, du går og mangler.

NVIDIA har i sandhed skabt en virtuel kopi af den virkelige verden med den høje ydeevne og de dedikerede Raytracing-kerner på RTX 4090. Har du altid haft lyst til at skrue indstillingerne helt i vejret, når du gamer? Det kan du nemt med RTX 4090.

Du får hyper realistisk grafik, når du sidder og gamer, og det er ikke blot på grund af den højnede ydeevne og DLSS. Det er også på grund af de dedikerede RT-kerner, der gemmer sig i Ada Lovelace-arkitekturen.

Raytracingteknologien i RTX 4090 har at gøre med belysning og hvordan lys opfører sig. RT-kernerne simulerer, hvordan lys opfører sig i den virkelige verden, og det betyder, at du pludselig sidder og spiller computerspil, der ser meget realistisk ud.

Solskin der realistisk dulmes i dis, spejlbilleder perfekt gengivet i en stille skovsø, glasskår på gaden der hver især kaster strålerne fra flere lyskilder i forskellige unikke retninger – der er ingen begrænsninger for belysningen med RTX 4090.

RTX 4090 er, kort sagt, den ultimative gamingoplevelse for dig, der nægter at gå på kompromis med kvalitet og ydeevne. Som gamer kan man ikke bede om mere.

NVIDIA Reflex – millisekunder før sejren

Banner omhandlende RTX 40-serien og Counter Strike 2.

Der er mange computerspil, hvor det går virkelig hurtigt, når du gamer. Det vil især være i diverse online skydespil, men det kan også være i en MOBA eller lignende.

Et godt og stabilt grafikkort får dig langt her, men 40-serien og NVIDIA Reflex er i en helt anden boldgade. Reflex leverer den korteste latenstid og hurtigste responstid, når du vil have konkurrenceprægede spil på menuen.

Det er din mulighed for at optimere dit game – reager hurtigere, sigt mere præcist, få det meste ud af dit udstyr! NVIDIA Reflex giver en enorm fordel, og det følger med i baduljen af teknologier på RTX 4090.

Kom godt i gang med at streame

Hvis du bruger meget tid ved en computer, er du nok udmærket klar over, hvor meget streaming fylder nu om dage. Uanset om det er streaming af computerspil, af en hyggelig chat eller noget helt andet, så er det en enormt populær form for underholdning.

Det er dog ikke nok med en god uploadhastighed i din internetpakke, hvis du selv vil streame – selvom det selvfølgelig også er nødvendigt. Hardwaren i din PC skal også kunne klare ærterne, og det betyder også, at du gerne vil have en stærk GPU. Her er RTX 4090 det perfekte valg.

Publikummet på Twitch og YouTube kan ikke komme tættere på dig, end hvis du installere RTX 4090 i din computer. Det er det mest kraftfulde grafikkort på markedet, og det kan både ses når du gamer og når du streamer.

NVIDIA-koder – perfekt streaming

RTX 4090, samt de andre kort i 40-serien, er drevet af 8. generation af NVIDIA-koder, hvilket indvarsler en ny æra inden for højkvalitetsstreaming. Denne version af koder har AV1-kodningsunderstøttelse, der er udviklet med henblik på større effektivitet end med h.264.

Samtidig med dette, så er der også nye multiprocessorer på RTX 4090, der ligeledes højner ydeevnen til dine streamingsessioner. Hvis din stream skal tages til det næste niveau, så ved du nu, hvad du skal starte med at se dig om efter.

Når du endelig sidder med RTX 4090 i din PC, kan du også med foredel overveje at bruge NVIDIA Broadcast. Denne app har alt, du skal bruge, når du streamer. Det er nærmest en nobrainer, fordi det er så nemt og effektivt at gøre brug af.

NVIDIA studio – din GPU, dine ideer

Grafikkort er ikke bare til gaming, og det ved NVIDIA udmærket godt. Når kreativiteten udfolder sig, og der skal grafisk arbejde af forskellige art fra hånden, så er en god GPU i den grad en nødvendighed.

3D-rendering, videoredigering, grafisk design – der er mange steder, hvor hardwaren skal være i orden. Og det er uanset om det er professionelt arbejde eller hobbyprojekter.

Derfor finder du NVIDIA Studio på RTX 4090 og de andre 40-serie GPU'er. Ud over grafikkortets egen høje ydeevne, så er denne teknologi drevet af NVIDIA Studio-drivere, der er udviklet til at give dig maksimal stabilitet og fede værktøjer.

Spørgsmål? Så spørg Føniks Computer!

Der er en del tekniske detaljer at holde styr på, når der snakkes grafikkort. Det gælder også for RTX 4090, og derfor kan det godt være svært at følge med i jargonen. Hvis du er i tvivl om noget som helst, så er du velkommen til at tage fat i vores kundeservice.

Vi vil med glæde svare på dine spørgsmål angående RTX 4090, eller svare på dine gængse spørgsmål om grafikkort. Uanset hvad, så skal vi nok hjælpe dig i den rigtige retning! Du kan kontakte os på telefon, på mail eller direkte i chatten her på siden.